Comics Welke comic heb je net uitgelezen en wat vond je ervan?

Intussen alle strips uit mijn laatste post (Stripverhalen).

Het Orakel van de Maan - Lenoir & Griffo (alle delen)

Het geheel gaat over het (onwaarschijnlijke) leven van een arme Italiaanse boer in de 16de eeuw die o.a. een meester wordt in de astrologie. Mooi getekend. Begint goed en romantisch, maar ik vond het steeds onrealistischer en zelfs over the top naar het einde toe. Het verhaal was mij ook te lang.
Wreedheden ontbraken ook niet en daar ben ik niet bepaald fan van (al had ik dat moeten weten over verhalen uit die tijd).

Juarez - Sergeef & Rouge

Wie aan Mexico denkt, denkt aan drugshandel en daar gaat dit rauwe verhaal dan ook over. Ik wou het lezen omwille van mijn algemene interesse in Latijns-Amerika. Het draait vooral om een verdwenen vrouw en een zaak rond vermoorde vrouwen, corrupte politie en politici die steeds hetzelfde beloven, maar niets waarmaken (newsflash).
Wel heel realistisch natuurlijk (helaas). De bedoeling van dit verhaal was dan blijkbaar ook deze problematiek in Mexico aankaarten en het schenden van de mensenrechten. Goed getekend, maar het verhaal was minder mijn ding.

Blauwe Rook - Lapière & Pellejero

Dit was al iets meer mijn ding. Het verhaal gaat over de vroegere dictatuur (en PTSS daardoor) in een niet genoemd land, maar je zou aan Polen kunnen denken. Er wordt verteld over folteringen, maar dit wordt niet getoond.
Een fotograaf die rondreist stopt in een herberg en hij ontmoet de dochter van de eigenares die hem haar verhaal vertelt. De leidraad is dat zij, haar moeder en andere vrouwen elke dag een vrachtwagen met politieke gevangenen zagen voorbijrijden. Omdat het verhaal een rauw randje heeft worden er ook donkerdere kleuren gebruikt, daardoor komt dit rauwe aspect goed tot zijn recht.

Schoonheid Thuisbezorgd - Denis

Het verhaal dat het meest mijn ding was. (Zie ook mijn onderschrift.) Een muzikant en taxichauffeur in het zwart ontmoet een bijzondere vrouw met plotse moodswings en vraagt zich af wat er aan de hand is, terwijl hij tegelijkertijd verder nadenkt over zijn eigen leven. Het lijkt simpel, maar het is naar mijn mening goed uitgewerkt. Ik heb al mooiere illustraties gezien, maar het verhaal sprak mij aan, dus dat vond ik iets minder belangrijk.
 
Absolute aanrader:

Europees_De_dag_waarop1-450x450.jpg


De-Dag-waarop-ze-haar-vlucht-nam.jpg


De dag dat de bus zonder haar vertrok, komt Clémentine vast te zitten in een vreemde plattelandswinkel, ver van alles. maar nooit zo dicht bij het vinden van wat ze zoekt: antwoorden op haar existentiële twijfels. De zenverhalen van Antoine, de ongelooflijke kruidenier, de ervaring van Chantal de schrijver, de passage van Thomas de CEO-wandelaar, zullen onherroepelijk de levensvisie veranderen die Clémentine had. Zoals elk van deze personages zal de jonge vrouw proberen haar weg naar geluk te vinden. Zelfs als hij, zoals alle wegen, soms vreemde omwegen neemt.

(Ik zie net dat er nog een deel 3 is! Raar dat die niet bijstond bij de suggesties in de bib...)

Wat het verhaal probeert te zeggen dat je uiteindelijk naar je hart moet luisteren en nooit mag stoppen met dromen.
Ik raad deze reeks iedereen aan die het idee heeft vast te zitten in het leven. Uiteraard staat er geen oplossing in, maar wel een boel lessen en wijsheden. Het is best inspirerend.

Meer weet ik er niet over te zeggen, maar sowieso ga ik het nog eens opnieuw lezen.
Eigenlijk zou ik deze dingen beter dagelijks lezen, en ik denk nog veel mensen...
 
Een nacht in Rome (deel 4) - Jim
Laatste deel van deze reeks, waar ik lang op gewacht heb.
Er zijn weer 10 jaar verstreken en hoofdpersonage Raphaël moet omgaan met de puinhoop die hij van zijn (liefdes)leven heeft gemaakt.
In boekversie zou dit soort verhaal mij waarschijnlijk niet interesseren, maar in strip is het zo mooi in beeld én tekst gebracht.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Detox - Jim (Deel 1)
Aanrader! Al verbaast mij dat in het geval van auteur Jim niks. :) Typisch verhaal over een zakenman die naar eigen zeggen op 200 per uur leeft en na een bepaalde gebeurtenis die een spoiler is beseft dat hij moet "detoxen". Hij gaat een strenge "stage" volgen hiervoor bij een bende "gekken", en dat is dan ook niet simpel... Zal hij het volhouden?
Ik ben alvast benieuwd naar deel 2!

Het vervloekte kind (Deel 1 & 2) - Galandon, Monin
Interessant verhaal over een geadopteerde kerel die in Frankrijk opgroeit in 1968 en tussen de protesten in die tijd probeert uit te zoeken wie zijn biologische ouders zijn/waren.
Na het einde van deel 1 was ik zeker benieuwd naar het tweede deel, maar dit vond ik wat rommelig en moeilijker te volgen.
 
Angelus - Homs, Giroud
9789031432479-couv-M800x1600.jpg


Aanrader! Fascinerend verhaal over een man die ineens een passie krijgt voor het Angelus (schilderij) van Jean-François Millet. Het verandert zijn hele leven, en uiteraard vallen de puzzelstukjes over het waarom steeds meer in elkaar. Hij ontdekt zelfs een heftig familiegeheim. Heel mooi getekend en prachtige kleuren ook!
De reeks bestaat uit twee delen. In deze uitgave staan dan ook beide verhalen.
 
Deze gisteren cadeau gekregen. :love2:
Heel benieuwd!!!

250_142202116340-blues-46-ddb.JPG

Op de wegen in Zuid-West Frankrijk rijdt Guéric in zijn DS-coupé terwijl hij naar jazz luistert. Hij leidt een bohemien leven dat perfect bij hem past: geen baas, geen verantwoording. Guéric leeft van de in- en verkoop van tweedehandsboeken. Soms kan het grote vruchten afwerpen, vooral wanneer hij een zeldzame uitgave vindt die gewild is bij verzamelaars. Op een dag slaat het noodlot toe wanneer hij bijna Alain aanrijdt die aan het liften is. Guéric stemt in om deze naar zijn tante te brengen. Ter plaatse aangekomen ontdekken ze dat het huis wordt bewoond door twee moordenaars die Alain opwachten. Samen weten ze te vluchten maar welk geheim verbergt Alain?

Verder had ik de delen 1 t.e.m. 6 (tot nog toe) van de Belgische reeks Samber geleend.
Zeker deel 1 had ik als tiener al eens gelezen, maar daar was het bij gebleven.
Mooie tekenstijl en de donkere kleurtinten passen perfect bij het al zo harde leven in de 19de eeuw. De ogen van personage Sara vond ik met momenten heel griezelig getekend.
Bijzondere reeks waarbij mij niet alle opzet meteen duidelijk was. Zijn er symbolische elementen en staan de rode ogen van personage Julie ook voor socialisme doordat de Franse revolutie in de reeks wordt verwerkt?
In ieder geval vond ik het wel de moeite waard en wil ik zeker ook de volgende delen lenen!

(Cover deel 1 "Minder Is Meer")
01.jpg


Ook heb ik de comic De Prins en de Naaister van Jen Wang gelezen. Dit is een comic die geschikt is voor tieners vanaf 12 jaar, maar hij is evengoed geschikt voor volwassenen. Prachtig verhaal met prachtige tekeningen over worstelen met genderidentiteit in de 19de eeuw.

index.php

Parijs, eind negentiende eeuw. Frances, een talentvol arm naaistertje dat prachtige jurken maakt, wordt 'ontdekt' en komt in dienst van een geheimzinnige opdrachtgever. Dat blijkt de 16-jarige prins Sebastian te zijn die het fijn vindt om soms jurken te dragen. Niemand mag dat weten. Frances en Sebastian worden goede vrienden en Frances haalt Sebastian over om 's avonds met pruik en de door haar gemaakte prachtige jurken aan op pad te gaan. Terwijl Sebastians ouders een geschikte bruid voor hem zoeken, maakt Sebastian furore in het Parijse nachtleven als Lady Crystallia. Maar Frances mag helaas niet vertellen dat zij die mooie jurken heeft gemaakt. Hoelang kan Sebastian zijn jurken geheimhouden en Frances haar ambities opzij zetten? Betoverend, geestig sprookje voor jongeren over identiteit, genderexpressie, ambities, jonge liefde, vriendschap en familie met een verrassend happy einde.

Tot slot heb ik delen 1 t.e.m. 4 van Amoras geprobeerd, maar deze reeks was mijn ding niet omdat ik elk van de verhalen veel te onrustig vond. Er gebeurde gewoon veel te veel op korte tijd. Daardoor vond ik het ook moeilijker om te volgen. Niks voor mij.
 
Nu één van de spin-off van de reeks Samber aan het lezen (Hugo & Iris). Hele reeks uitgeleend.
Erg onder de indruk!
Echt prachtig getekend! Nog mooier dan de voorgaande reeks... en de (close-ups van) ogen zijn zo realistisch dat ze mij nog eens nachtmerries zouden bezorgen. Dan zijn de kleuren ook zo donker dat lezen bij kunstlicht nog bijna lastig is.
Zelden heb ik een reeks gelezen waarin de expressies van de personages zo goed en indringend zijn getekend...
Aanrader!

01.JPG


Ook ben ik bezig met de reeks Chimère. Intussen 4 delen gelezen en ik ben alvast in afwachting van delen 5 en 6.
Nog maar eens een met momenten heel harde, maar zeer goede reeks dat zich afspeelt eind 19de eeuw, over een meisje van 13(!!) dat wordt verkocht in een bordeel in Parijs, maar toch steeds meer haar mannetje weet te staan. Ook de bouw van het Panamakanaal en het willen lekken van een politiek schandaal speelt hier een grote rol in deze reeks, maar uiteindelijk ook wéér eens het feit dat het toch echt verschrikkelijk was om een vrouw te zijn in die tijd. :(
Van dezelfde auteur had ik ook al de reeks Adelaar gelezen. Het meisje op de cover van Chimère deed mij ook meteen aan het meisje in die eerste reeks denken en dat was dus niet onterecht.

chimeres_1887.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Suske & Wiske collectie gekocht via ulule crowdfunding, heel blij mee ondanks dat de laatste 100 albums me niet even kwalitatief lijken als die van Willy en Paul.
Maar 250 euro voor 280 Suske en Wiske strips, lijkt me geen geld. Zeker niet gezien ik in Polen woon en het niet al te gemakkelijk is om strips in deftige kwaliteit aan te schaffen voor mijn kinderen.

263879247-10224738685468333-59.jpg
 
Suske & Wiske collectie gekocht via ulule crowdfunding, heel blij mee ondanks dat de laatste 100 albums me niet even kwalitatief lijken als die van Willy en Paul.
Maar 250 euro voor 280 Suske en Wiske strips, lijkt me geen geld. Zeker niet gezien ik in Polen woon en het niet al te gemakkelijk is om strips in deftige kwaliteit aan te schaffen voor mijn kinderen.

263879247-10224738685468333-59.jpg
Amai, dat lijkt me echt een koopje...
 
Amai, dat lijkt me echt een koopje...

Yup. Echte verzamelaars zullen er waarschijnlijk op afknappen wegens het feit dat er 5 of 6 albums per boek gebundeld zitten, maar voor een casual fan die er iets voor over heeft om gans de collectie te bezitten, was dit een buitenkansje.
Ik hoop binnen een aantal maanden of jaar ook een kast te kunnen hebben waarin ik ze allemaal mooi naast elkaar kan stallen zodat die hele mooie kanttekening zichtbaar is.
 
Dat valt inderdaad zeer goed mee van prijs, schoon ook om in de kast tentoon te stellen.

Misschien dat ik ook toehap als ze iets gelijkaardig voor de Urbanus collectie doen, al zit ik ook graag in den Beo in de bakken tweedehands strips te zoeken.
 
Zijn er hier die een comic-lezer gebruiken op Android? Ik ben naar eentje op zoek die ook solid .cbr-bestanden kan lezen. Ik gebruik ComicRack free en de meeste bestanden kunnen wel gelezen worden, maar ongeveer 1% van mijn lijst zijn solid .cbr-bestanden en daar lukt dat niet.
Voor alle duidelijkheid, het moet geen lezer zijn waarbij je geen strips/comics moet aankopen. Gewoon een lezer. ;)
 
Aangezien de topic stripverhalen vooral gericht zijn naar strips zal ik deze topic van onder het stof halen als het gaat over comics.

Zelf zit ik nu in een complete X-Men binge fase! Ik had vroeger al wel wat X-Men gelezen maar het zijn nooit reeksen die ik het meest las (vroeger altijd veel meer DC gelezen dan marvel in het algemeen) maar heb na het herlezen van House of X / Powers of X eens Marvel Unlimited geinstalleerd en alles van de first was daarna, Dawn of X, gelezen. Op een reeks na me echt met alles geamuseerd en Kan niet wachten op meer!

Ben ondertussen wat epic collections van Claremont zijn X-Men ook in huis aan het halen en verorberen, zeer old school maar geniaal om te lezen alvast!
 
Van die Epic Collections heb ik er ook een aantal! Fijn leesmateriaal. Die hele eerste Dawn Of X toestanden heb ik ook in de kast staan, maar nog altijd niet aan geraakt. Kheb ook de eerste twee Generation X verzamelaars genomen, de 3de misschien ook eens halen.

Maar kga het sowieso op een lager pitje doen. Tis duur als ik al die reeksen compleet wil hebben en ik merk dat ik uiteindelijk toch net vlugger mijn tijd geef aan games of boeken. Binnen een paar jaar als de grote kosten wat gesetteld zijn, ga ik gewoon overschakelen op omnibussen van X-Men, Green Lantern, Batman en fantastic Four :D
 
  • Leuk
Waarderingen: Lav
De Kiekeboes - Seizoensfinale (164)
thumb_notfill_10993.jpg

Cadeau gekregen van de vriend. De (voorlopig?) laatste strip van de reeks, toch zeker door Merho. Ik vond het wat flauw beginnen, maar uiteindelijk beterde dit naarmate het verhaal verderging. Sommige dingen vond ik wel wat bij de haren gegrepen, zoals
Dame Thea die ineens dement is?? Hoezo?
, maar over het algemeen is het zeker een leuke afsluiter, uiteraard een speciale in de reeks zoals "Album 26", "Afgelast wegens ziekte" en "99 +" (niet zo'n grote fan van deze laatste).
Destijds beginnen lezen doordat mijn broer grote fan was.
Als je dé über Vlaamse strip wil blijft het wat mij betreft wel De Kiekeboes. De humor, het anti-helden-gehalte, het "gewone" aan de familie Kiekeboe.
Wat mij betreft mag de reeks ook echt stoppen nu, want hoe zou de reeks nog zijn zonder Merho? Helaas bestaat het fenomeen uitmelken natuurlijk...

EDIT: spoiler toegevoegd. Eerder werkte deze niet en verscheen er helemaal niets, ook geen tekst...
EDIT 2: cover toegevoegd.
 
Laatst bewerkt:
Gisteren de nieuwe Ultimate Spider-man gelezen, als grote fan van de Ultimate reeksen van 2000, lang geleden dat een nieuwe comic me naar meer deed smachten.
De Ultimate reeksen waren toen vooral zo goed omdat je geen voorkennis nodig had, dat is nu wel anders omdat het (lichtjes) voort gaat op de oude ultimate comics, maar die zitten nog vrij vers in mijn geheugen.
 
Terug
Bovenaan