Waar kunnen we al die recepten (kip & saus) vinden?
Kip is hier :
https://www.recipetineats.com/truly-golden-crunchy-baked-chicken-tenders-less-mess/
Kan je zelf snijden van een kippenborst maar als je gewoon van die kipfilet reepjes koopt bij bv lidl die zijn ideaal, niet van die kleine wokreepjes maar de iets grotere.
Eigenlijk is dit recept voor de oven maar als je 200 graden doet en 15 min en halverwege de kip draait werkt het ook perfect in de airfryer, zowel qua baktijd als garing ( mijn ervaring is wel met de voorgesneden reepjes )
De stap van je Panko in te spuiten met olie en al ff voor te bakken heb ik wel niet gedaan en ze waren ook crispy uit de airfryer, die stap is meer voor de echte ''golden crunchy kleur''
De saus is gewoon als volgt :
- 1/4 cup mayonaise
- 1 eetlepel BBQ saus ( als je een AH in de buurt hebt liefst Sweet Baby Rays Original, anders Heinz Classic BBQ smokey )
- 1 eetlepel honing
- 1 EN een halve koffielepel American mild yellow mustard, dus van dieje ''hotdog mosterd'' ( bij AH heb je die, of van Heinz die klein waar mustard deli mild op staat , dijon mosterd of gewone gele van D&L werkt niet in dit recept )
Gewoon samen mengen en een uurtje in de koelkast, geen idee hoeveel 1/4 cup is maar kan je omrekenen naar gram.
Deze portie is voor 2 personen of 1 grote dip fan maar kan je easy x2 ofzo doen.
Los van dat dit fucking lekker klinkt, maar hebt ge anders probleemn dat ge droge kip krijgt in uw airfryer?
Bij mij valt dat precies nog best mee.
Nee ik heb nooit droge kip in de airfryer, al probeer ik met recepten die kippenborst vereisen wel een recept te volgen voor de oven bv want borst kan rap uitdrogen, maar met kippenvleugels of bv deze tenders nooit problemen en voor de tenders gebruik ik ook borst filet.
Als een recept vraagt om bv kippenblokjes ipv reepjes dan gebruik ik wel zo vaak mogelijk kippendij filet in blokjes gesneden ipv borst filet, minder gevoelig aan snel uitdrogen en vind het een smakelijker stuk dan kippenborst eigenlijk, ik gebruik altijd dij filet voor bv crispy orange chicken of General Tso's chicken.