Uw favoriete keuken

Favoriete keuken

  • Indisch

    Stemmen: 11 20,8%
  • Italiaans

    Stemmen: 36 67,9%
  • Mexicaans

    Stemmen: 13 24,5%
  • Marokkaans

    Stemmen: 1 1,9%
  • Grieks

    Stemmen: 5 9,4%
  • Chinees

    Stemmen: 7 13,2%
  • Japans

    Stemmen: 9 17,0%
  • Turks

    Stemmen: 2 3,8%
  • Frans

    Stemmen: 8 15,1%
  • Spaans

    Stemmen: 6 11,3%
  • Thaïs

    Stemmen: 12 22,6%
  • Egyptisch

    Stemmen: 0 0,0%
  • Belgisch

    Stemmen: 15 28,3%
  • Iraans

    Stemmen: 0 0,0%
  • Balkan

    Stemmen: 2 3,8%
  • Peruviaans

    Stemmen: 3 5,7%

  • Totaal aantal stemmers
    53

Beffer

Well-known member
Welke uit deze lijst is uw favo keuken? Mij mag je gerust wakker maken om 3u s'nachts ofwel voor een goeie BJ ofwel voor een gerecht uit 1 van de volgende keukens nl. Egyptisch, Marokkaans, en Indisch. Stevig gekruid en smaakt goed af😍🤤. In een Indisch restaurant ga ik steevast voor de maximale pikante gerechten (3 peppers). De schijterij nadien neem ik er met plezier bij. De verfijnde Franse keuken met de juiste wijnen en champagne erbij kunnen me bij momenten ook enorm smaken. Jullie mogen altijd suggesties doen om een keuken bij te voegen in de lijst.
 
Ik kan in elke keuken eigenlijk wel mijzelf ziek eten, al moet ik zeggen dat ik van die lijst weinig of geen ervaring heb met Japans, keuken uit de Balkan, en Egyptisch. En Chinees, goh wel in Brussel al in een authentiek restaurant geweest vol Chinezen, en dat week serieus af van de meeneemschinees en was ongeloofelijk lekker, maar lijkt me nogal een gigantisch gebied om even een beeld van de keuken van te krijgen.

Anyway, ik ben getrouwd met een kok uit Mexico, dus ik voel me verplicht Mexicaans te kiezen. Een heel rijke keuken, gebaseerd op de originele keuken van de Mesoamerikaanse stammen, maar met dan allerhande invloeden (uiteraard van de Spaanse keuken, maar zo'n taco al pastor toont duidelijke Arabische invloeden). Alhoewel een simpele taco elke keer anders kan zijn door de verscheidenheid aan varianten (ik raad iedereen "The Taco Chronicles" aan op Netflix), is het meer dan dat natuurlijk. De klassiekers zijn zaken zoals pozole, birria, tamales, ... dit alles met vele regionale variaties natuurlijk.

Als je allergisch bent aan maïs of chilipepers wel best vermijden.
 
Top 5, Indisch, Frans, Italiaans, Thais en vermoedelijk Iraans van hetgeen ik al heb mogen ervaren.
"Echte" Chinees eigenlijk ook nog maar 1x gegeten denk ik? In de befaamde van wesenbeekstraat. Echt Mexicaans vermoedelijk al helemaal niet.

Alles wat relatief bombastisch is qua smaak gaat er hier wel makkelijk in want ik ben op alle gebied echt geen fijnproever.
Qua pikant lust ik best veel, maar ik kan het simpelweg niet aan. Zo eens in den Baan Thai in de Donkersteeg te Gent, een rode curry genomen met pikant op 1.5 peperke van de befaamde 3. En ik ben daar zo hard beginnen zweten snotteren en blozen dat ik meer dan 1 tafel hun eetlust heb ontnomen. Voor mij persoonlijk beste Thai dat ik al heb gedaan, al is het daar al wel veel te "ladida" voor zo'n onverfijnde jongen als mezelve.

Pizza kan ik elke dag eten. Maar als echt het op 1 keuken moet aankomen, zal het wel Indisch zijn. Zo'n breed gala aan smaken komt ge denk ik niet in veel keukens tegen, al moet ik dringend wat meer Iraans verkennen.
 
Laatst bewerkt:
Ik mankeer het frituur of is dat Belgische keuken?
Voor frieten met stoofvlees mag je me altijd uitnodigen. Dat was vroeger zelf mijn 'tarief' als ik iemands pc in orde ging zetten.

Minst favoriete keuken:
Thais misschien aangezien het pikante te neig overheerst. Ik eet nochtans wel graag pikantere zaken zoals samoerai saus bij de frietjes of tobasco in de (spaghetti)saus, maar als heel uw mond in brand staat dan is er ook nog weinig smaak aan.

Verdere favoriet misschien italiaans want pasta en lasagne mag je mij ook elke dag serveren.

Anyway, kheb van anders keukens te weinig kennis om er een oordeel over te vellen.
 
Slechts twee keuzes mogelijk? Pijnlijk, want er zijn meerdere keukens die me aanspreken. Heb dan maar voor Italiaans en Japans gekozen, maar ik kan evengoed van de klassieke Franse keuken genieten als van Mexicaans of Indisch/Perzisch. Oh, en Peruviaans! Dat is een prachtige fusion tussen lokale keuken die afstamt van de Inca's tot Japanse en Chinese invloeden. Ceviche is fantastisch.
 
Slechts twee keuzes mogelijk? Pijnlijk, want er zijn meerdere keukens die me aanspreken. Heb dan maar voor Italiaans en Japans gekozen, maar ik kan evengoed van de klassieke Franse keuken genieten als van Mexicaans of Indisch/Perzisch. Oh, en Peruviaans! Dat is een prachtige fusion tussen lokale keuken die afstamt van de Inca's tot Japanse en Chinese invloeden. Ceviche is fantastisch.
Ceviche wordt onder meer ook in Mexico gemaakt.

Overigens, ik had niet gezien dat twee keuzes mogelijk waren. Neem er de Spaanse keuken dan ook maar bij. Hoe daar een ongelooflijk topgerecht kan bestaan uit een ingrediënt, wat zout, en olijfolie bewijst wel de kwaliteit van de bestanddelen.
 
Ik kan in elke keuken eigenlijk wel mijzelf ziek eten, al moet ik zeggen dat ik van die lijst weinig of geen ervaring heb met Japans, keuken uit de Balkan, en Egyptisch. En Chinees, goh wel in Brussel al in een authentiek restaurant geweest vol Chinezen, en dat week serieus af van de meeneemschinees en was ongeloofelijk lekker, maar lijkt me nogal een gigantisch gebied om even een beeld van de keuken van te krijgen.

Anyway, ik ben getrouwd met een kok uit Mexico, dus ik voel me verplicht Mexicaans te kiezen. Een heel rijke keuken, gebaseerd op de originele keuken van de Mesoamerikaanse stammen, maar met dan allerhande invloeden (uiteraard van de Spaanse keuken, maar zo'n taco al pastor toont duidelijke Arabische invloeden). Alhoewel een simpele taco elke keer anders kan zijn door de verscheidenheid aan varianten (ik raad iedereen "The Taco Chronicles" aan op Netflix), is het meer dan dat natuurlijk. De klassiekers zijn zaken zoals pozole, birria, tamales, ... dit alles met vele regionale variaties natuurlijk.

Als je allergisch bent aan maïs of chilipepers wel best vermijden.
Met de Mexicaanse keuken ben ik het minst vertrouwd. Lijkt me zeker iets om beter te leren kennen. Het pikante en de ingredienten klinken me als muziek in de oren. Ik ga eens opzoeken of er interessante Mexicaanse restokes zijn int Brusselse en omgeving
 
Slechts twee keuzes mogelijk? Pijnlijk, want er zijn meerdere keukens die me aanspreken. Heb dan maar voor Italiaans en Japans gekozen, maar ik kan evengoed van de klassieke Franse keuken genieten als van Mexicaans of Indisch/Perzisch. Oh, en Peruviaans! Dat is een prachtige fusion tussen lokale keuken die afstamt van de Inca's tot Japanse en Chinese invloeden. Ceviche is fantastisch.
Peruviaans toegevoegd in de lijst en keuzes uitgebreid naar 4
 
Top 5, Indisch, Frans, Italiaans, Thais en vermoedelijk Iraans van hetgeen ik al heb mogen ervaren.
"Echte" Chinees eigenlijk ook nog maar 1x gegeten denk ik? In de befaamde van wesenbeekstraat. Echt Mexicaans vermoedelijk al helemaal niet.

Alles wat relatief bombastisch is qua smaak gaat er hier wel makkelijk in want ik ben op alle gebied echt geen fijnproever.
Qua pikant lust ik best veel, maar ik kan het simpelweg niet aan. Zo eens in den Baan Thai in de Donkersteeg te Gent, een rode curry genomen met pikant op 1.5 peperke van de befaamde 3. En ik ben daar zo hard beginnen zweten snotteren en blozen dat ik meer dan 1 tafel hun eetlust heb ontnomen. Voor mij persoonlijk beste Thai dat ik al heb gedaan, al is het daar al wel veel te "ladida" voor zo'n onverfijnde jongen als mezelve.

Pizza kan ik elke dag eten. Maar als echt het op 1 keuken moet aankomen, zal het wel Indisch zijn. Zo'n breed gala aan smaken komt ge denk ik niet in veel keukens tegen, al moet ik dringen wat meer Iraans verkennen.
Echte Chinees zou worden bereid zijn met "dunne saus". Kmoet het dringend ook eens proberen. Heb enkel ervaring met de gemiddelde Chinees die we hier kennen met de "dikke" sauzen. En Indisch...echt geniaal, das de shit man. En hoe pikanter, hoe liever da ik het heb (den 3 is geen enkel probleem al is het de eerste minuten wel best creperen)
 
Ik mankeer het frituur of is dat Belgische keuken?
Voor frieten met stoofvlees mag je me altijd uitnodigen. Dat was vroeger zelf mijn 'tarief' als ik iemands pc in orde ging zetten.

Minst favoriete keuken:
Thais misschien aangezien het pikante te neig overheerst. Ik eet nochtans wel graag pikantere zaken zoals samoerai saus bij de frietjes of tobasco in de (spaghetti)saus, maar als heel uw mond in brand staat dan is er ook nog weinig smaak aan.

Verdere favoriet misschien italiaans want pasta en lasagne mag je mij ook elke dag serveren.

Anyway, kheb van anders keukens te weinig kennis om er een oordeel over te vellen.
Langs ons ervan uitgaan dat de frituur valt onder de Belgische keuken 😉
 
Echte Chinees zou worden bereid zijn met "dunne saus". Kmoet het dringend ook eens proberen. Heb enkel ervaring met de gemiddelde Chinees die we hier kennen met de "dikke" sauzen. En Indisch...echt geniaal, das de shit man. En hoe pikanter, hoe liever da ik het heb (den 3 is geen enkel probleem al is het de eerste minuten wel best creperen)
Restaurant Panda in Oudergem (Waversesteenweg 1543). Vol Chinezen, dus vrij authentiek. Opgericht door een Chinees koppel dat hier kwam studeren, liet ik me vertellen. Ik ben er met iemand Chinees geweest, was echt een aanrader maar wel pure chaos.
 
Er bestaat nu eenmaal niet zoiets als DE Chinese keuken he. Bovendien is de helft van de gerechten bij de
afhaalchinees is niet eens Chinees (babi pangang bvb is Indonesisch).
Het zelfde geldt eigenlijk ook voor bijvoorbeeld de Indische keuken.

Echt authentieke restaurants zijn wel leuk maar helaas niet rendabel tussen alle zaken die wel inspelen op onze Westerse smaken.

Persoonlijk eet ik alles wel graag, maar als ik er één moet kiezen is het wel Italiaans. Heerlijk eenvoudige keuken met fe nadruk op kwalitatieve ingrediënten.
 
Fan van de Thaise street food en de papaya salade, de franse haute cuisine, de Indische curry gerechten en de Chai van uit de grote ijzeren ketels op straat en de hello to the queens als dessert, de Vietnamese Pho, Banh Mi broden en egg koffies, de Indonesische Nasi Campur, ...
 
Er bestaat nu eenmaal niet zoiets als DE Chinese keuken he. Bovendien is de helft van de gerechten bij de
afhaalchinees is niet eens Chinees (babi pangang bvb is Indonesisch).
Het zelfde geldt eigenlijk ook voor bijvoorbeeld de Indische keuken.

Echt authentieke restaurants zijn wel leuk maar helaas niet rendabel tussen alle zaken die wel inspelen op onze Westerse smaken.

Persoonlijk eet ik alles wel graag, maar als ik er één moet kiezen is het wel Italiaans. Heerlijk eenvoudige keuken met fe nadruk op kwalitatieve ingrediënten.
Zelfs de authentieke keuken in het land van herkomst is niet meer zo authenthiek. Vooral in toeristische oorden is men aan sneltempo de authentieke keuken aan het inruilen voor fastfood en internationale eenheidsworst.
 
Slechts twee keuzes mogelijk? Pijnlijk, want er zijn meerdere keukens die me aanspreken. Heb dan maar voor Italiaans en Japans gekozen, maar ik kan evengoed van de klassieke Franse keuken genieten als van Mexicaans of Indisch/Perzisch. Oh, en Peruviaans! Dat is een prachtige fusion tussen lokale keuken die afstamt van de Inca's tot Japanse en Chinese invloeden. Ceviche is fantastisch.
Je hebt behoudens vergissing een tijdje in Iran getoefd.Tesamen met de Mexicaanse keuken ben ik er minder mee vertrouwd. Is de Perzische keuken uniek? Of kan je dit vergelijken met bijvoorbeeld de Turkse keuken? Is het verschil van smaak en recepten groot met de Iraanse restaurants hier in België?
 
Je hebt behoudens vergissing een tijdje in Iran getoefd.Tesamen met de Mexicaanse keuken ben ik er minder mee vertrouwd. Is de Perzische keuken uniek? Of kan je dit vergelijken met bijvoorbeeld de Turkse keuken? Is het verschil van smaak en recepten groot met de Iraanse restaurants hier in België?
Goh, wat is uniek? En zeker voor een land dat een cruciale schakel was van de Zijderoute is uniciteit relatief, want de Perzische keuken is eerder het resultaat van een kruisbestuiving van verschillende culinaire invloeden. Ik heb ergens gelezen dat de Perzische keuken lijkt op de Indische keuken, maar dan zonder het pikante. De klassieke Perzische stoofpotten bevatten fruit, zoals granaatappelpitten. Het beste ijs komt van Iran, vind ik. Saffraanijs is gewéldig lekker. Je kan dat in Antwerpen vinden bij Milad in de Kloosterstraat. Iraanse uitbaatster, populair bij hipsters maar zo verdomd goed. Het werpt me meteen in een nostalgische roes, want saffraan ijs koppel ik automatisch aan prachtige momenten in o.a. Shiraz en Esfahan.

Op reis smaakt eten ook helemaal anders, dat is de kracht van de genius loci. En de verwesterde versie van vele internationale keukens is doorgaans ook een stuk flauwer of soms ook een pak vetter en calorierijker. @Hellsdinner kan misschien beamen dat Vietnamees eten in Vietnam anders smaakt dan in België.
 
Goh, wat is uniek? En zeker voor een land dat een cruciale schakel was van de Zijderoute is uniciteit relatief, want de Perzische keuken is eerder het resultaat van een kruisbestuiving van verschillende culinaire invloeden. Ik heb ergens gelezen dat de Perzische keuken lijkt op de Indische keuken, maar dan zonder het pikante. De klassieke Perzische stoofpotten bevatten fruit, zoals granaatappelpitten. Het beste ijs komt van Iran, vind ik. Saffraanijs is gewéldig lekker. Je kan dat in Antwerpen vinden bij Milad in de Kloosterstraat. Iraanse uitbaatster, populair bij hipsters maar zo verdomd goed. Het werpt me meteen in een nostalgische roes, want saffraan ijs koppel ik automatisch aan prachtige momenten in o.a. Shiraz en Esfahan.

Op reis smaakt eten ook helemaal anders, dat is de kracht van de genius loci. En de verwesterde versie van vele internationale keukens is doorgaans ook een stuk flauwer of soms ook een pak vetter en calorierijker. @Hellsdinner kan misschien beamen dat Vietnamees eten in Vietnam anders smaakt dan in België.
Uiteraard, wanneer een Vietnamees persoon naar België verhuist om daar een restaurant te openen zullen ze in bijna all gevallen hun recepten aanpassen aan de smaak van de consument. Dat kunnen kleine aanpassingen zijn, zo vermoed ik dat fermented shrimp paste geen grote voltreffer zou zijn voor Jan modaal in België.
Verder is het ook gewoon zo dat ze sommige ingrediënten zullen moeten vervangen omdat ze ofwel niet te vinden zijn in België of niet van goed genoege kwaliteit zijn.
 
zo vermoed ik dat fermented shrimp paste geen grote voltreffer zou zijn voor Jan modaal in België.
Net hier een commentaar gelezen van een westerling over zijn ervaring met fermented shrimp paste:

"My Indonesian wife sometimes uses it to make some kind of fresh sambal. It literally drives me out of the house it smells so bad. I can actually get pretty ticked off once in a while when she uses that stuff in our home while I’m there In my opinion, there is nothing that even approaches the grossness of that smell, and I challenge anyone to come up with a worse smelling cooking odor"!

Dit is volgens mij weer iets dat beter smaakt dan het ruikt. Ik zou er wel sowieso voor open staan om het te proeven.
 
  • Leuk
Waarderingen: 515
Peruaans: causa limeña, estofado de pollo, ceviche, papa rellena, chaufa, locro de zappalo etc.

Limoen, koriander, look, ajuin en aji Amarillo als de basis voor veel gerechten. Heerlijk!

 
Terug
Bovenaan