Programma van 50ste editie Film Fest Gent gekend

Het programma van de 50ste editie van Film Fest Gent is voorgesteld. Dit jubileumjaar opent op 10 oktober met de Belgische film Holly, geregisseerd door Fien Troch. Het festival staat dit jaar in het teken van de krachtige invloed van muziek en geluid in de wereld van de cinema. Film Fest Gent presenteert een indrukwekkende line-up met meer dan honderd langspeelfilms, vierenveertig kortfilms en drie televisieseries.

Dit jaar heeft Film Fest Gent een bijzonder initiatief genomen door vijfentwintig componisten muziekstukken te laten creëren, die vervolgens als inspiratie dienden voor filmmakers. Dit resulteerde in de creatie van vijfentwintig kortfilms die de unieke synergie tussen muziek en film verkennen.

Een mooie traditie wordt ook voortgezet, aangezien Film Fest Gent voor het derde opeenvolgende jaar begint met een Belgische productie. Bovendien trapt de officiële competitie af met een Belgische inzending, Augure, van de Congolees-Belgische regisseur Baloji. De selectie van films is buitengewoon divers en de prestigieuze prijs voor de beste film zal worden toegekend door een internationale jury.

Het slotstuk van het festival wordt gevormd door de World Soundtrack Awards, dat op 21 oktober plaatsvindt. Tijdens dit hoogtepunt worden componisten Nicola Piovani en Laurence Rosenthal geëerd voor hun indrukwekkende carrières. Het Brussels Philharmonic, onder leiding van dirigent Dirk Brossé, zal filmmuziek uitvoeren van de genomineerde componisten.

Voor het volledige programma en meer informatie over Film Fest Gent kan je een kijkje nemen op de officiële website van het festival.

 
Terug
Bovenaan