MSI introduceert de Claw A1M

Na Steam, Asus, Lenovo en Logitech, brengt binnenkort ook MSI haar eigen gaming handheld op de markt. Dit toestel, dat de naam MSI Claw A1M kreeg, werd vannacht alvast voorgesteld tijdens CES 2024. De nieuwe handheld wordt aangedreven door de recentelijk aangekondigde Intel Meteor Lake Core Ultra-processor en zal beschikbaar zijn in drie modellen binnen de prijsklasse van $699 tot $799. Het instapmodel wordt geleverd met een Intel Core Ultra 5-processor en 512GB opslag.

MSI positioneert de Claw als een krachtige handheld voor gaming, dankzij de nieuwe Intel-processor die Intel's XeSS upscaling technologie ondersteunt, wat volgens MSI moeiteloos spelen van "AAA-titels" mogelijk maakt. De handheld heeft ook een indrukwekkende 53Wh batterij, die naar verluidt de grootste in zijn klasse is en twee uur batterijduur verzekert, zelfs bij het spelen van grafisch intensieve games. Het koelsysteem heeft dan weer luchtopeningen die 50 procent groter zijn dan die van concurrenten.

Ondanks zijn naam, is Claw vlogens MSI geoptimaliseerd voor comfort tijdens langdurige gamesessies. Met een gewicht van 675g is het iets zwaarder dan de originele Steam Deck, maar het beschikt over tactiele knoppen, Hall-effect triggers en joysticks, evenals een ergonomisch ontwerp. Het apparaat heeft een 7-inch 120Hz IPS-display met een resolutie van 1080p en een helderheid van 500 nits, met een mogelijkheid voor VRR. Wat de opslag betreft, zal je maximaal over 16GB RAM en 1TB PCIe M.2-opslag kunnen beschikken, afhankelijk van het model. Er is ook een microSD-sleuf voor extra opslag, een Thunderbolt 4-poort, ideaal voor gegevensoverdracht, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, en een vingerafdruksensor op de aan/uit-knop. Een overzicht van alle specificaties vind je terug op de officiële website.

Wat betreft de software draait de Claw op Windows 11 met MSI's eigen MSI Center M-software voor handige snelkoppelingen naar games en gamebibliotheken. Naast pc-titels zal de handheld volgens MSIook Android-games kunnen draaien via de App Player. Het apparaat heeft tot slot ook macro-knoppen, RGB-verlichting rond de duimsticks, en biedt een veelzijdige game-ervaring voor enthousiaste gamers.

De MSI Claw A1M zou i de eerste helft van 2024 beschikbaar moeten zijn.

 
Laatst bewerkt:
images
 
Terug
Bovenaan