Marvel's Avengers stopt weldra met updates; zal ook van winkels verdwijnen

Crystal Dynamics (wie intussen een onderdeel van Embracer Group vormen) en Square Enix sloegen in het recente verleden de handen in elkaar om gezamenlijk aan een videogame omtrent de Avengers van Marvel te werken. Het eindresultaat leverde een coöperatief spel op dat men ook als een voortdurende 'live service' wou behandelen, hoewel het na diens release in 2020 moeite had om zulke ambities ten volle te verwezenlijken. Velen vroegen zich dus af wat het uiteindelijke lot van deze game zou zijn, en sinds kort plaatsten de betrokken partijen een bericht op de officiële website dat dit exact onderwerp toevallig discussieert.

Met als gevolg zijn we nu bewust over het slechte nieuws: Marvel's Avengers sluit haar figuurlijke deuren vanaf 31 maart 2023, de dag wanneer men Update 2.8 zal loslaten. Concreet gesproken betekent dit dat de ontwikkelaars hierna geen nieuwe features meer zullen implementeren, noch nieuwe content zoals personages of cosmetica. Nadat die eerder vermelde update lanceert, zal men eveneens de digitale marktplaats uitschakelen, wat inhoudt dat spelers geen credits meer voor deze titel mogen aankopen. Het bedrag dat vanaf die dag nog in je digitale portemonnee schuilt, wordt daarenboven geconverteerd naar verscheidene in-game hulpmiddelen en een relevante schema hiervoor kun je op de officiële website lezen.

Vervolgens praatte het team over hoe men na 31 maart alle service-gerelateerde content gratis gaat maken mits je het spel reeds bezit; items die je momenteel op de marktplaats kunt vinden kortom, zoals onder andere Challenge Cards, Shipments, Outfits, Takedowns en Emotes. Ten slotte kondigde men ook aan dat ondersteuning voor het spel definitief stopt vanaf 30 september 2023. Zowel de single- als de multiplayer blijven na deze dag beschikbaar voor eigenaars van Marvel's Avengers, maar potentiële geïnteresseerden mogen daarna de eigenlijke game niet meer aankopen via eender welke winkel. Een 'delisting,' zoals men dat in het Engels zegt. Treurig nieuws voor de fanaten onder ons, maar het strategische Marvel's Midnight Suns (klik hier voor de recensie) kwam ten minste enkele weken geleden uit indien je naar een alternatief zoekt ...

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan