Kortfilmfestival Leuven maakt zijn programma bekend

Van 24 november tot en met 2 december vindt het Kortfilmfestival Leuven opnieuw plaats. Dit festival, opgericht in 1995, vertoont jaarlijks een grote selectie kortfilms van over de hele wereld. Dit jaar werd er een keuze gemaakt uit een recordaantal van 3.240 inschrijvingen uit 93 verschillende landen en brengt zo een gevarieerd aanbod van fictie, animatie en documentaire. In deze editie is er speciale aandacht voor klimaatverandering, de ruimte en Oostenrijk.

Elk jaar wordt er ook een "Artist in Focus" gekozen en deze eer is dit jaar voor Tim Mielants. Lang geleden stond Mielants zelf op Kortfilmfestival Leuven met zijn kortfilms en dit jaar bracht hij zijn veelgeprezen tweede langspeelfilm WIL uit. Als "Artist in Focus" brengt hij een mastertalk en wordt er op het festival een compilatie van zijn kortfilms getoond.

Naast de vele competities is er ook ruimte voor evenementen, een filmconcert en activiteiten voor kinderen. Als publiek kan je ook je stem laten horen, want er is ook een publieksprijs. Tijdens de openingsavond worden er drie wereldpremières, een Belgische première en een indrukwekkende Oostenrijkse productie vertoond, dit in aanwezigheid van Ada Güvenir, Aline Boyen, Peter Ghesquière en Thomas Huyghe. Tijdens de slotavond van het festival worden er prijzen uitgereikt door verschillende jury's, maar ook door het publiek en de filmmakers zelf. Na de ceremonie is er een spetterend slotfeest voorzien. Voor alle informatie kan je hier een kijkje nemen.

kortfilmfestivalleuven.jpg
 
Terug
Bovenaan