Archief - De Grote Kookthread - 9lives op weg naar z'n derde ster!

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Dakantochnie

Legacy Member
Beste toekomstige koks,

U heeft uw stem uitgebracht en de kiezer heeft zodoende een oordeel geveld. Ik wil u bedanken voor de steun en ik beloof uw vertrouwen de komende jaren niet te zullen schaden. Wij hebben nu een zeer sterk team op poten gezet en we zijn er van overtuigd dat we met deze coalitie een nieuw elan kunnen brengen binnen dit mooie forum.

Getekend,

Het Schepencollege en de Burgemeester


PS: oh ja, en dit is de nieuwe kookthread :woohoo: :p

Matador

Legacy Member
kent er nog iemand goedkope en makkelijke gerechtjes om te maken op kot? a la kip met rijst ofzo?

St0wned

Legacy Member
Balletjes in tomatensaus naturlijk
Je hebt nodig:

400 gr gehakt
2 sjalotjes
1 teentje look
1 eetlepel paneermeel
1 ei
1 blik tomatenblokjes
1 bokaal bonen in tomatensaus
bloem
zout en peper
tijm, een blaadje laurier

doen:
-snij de sjalotjes zo fijn mogelijk
-doe het zelfde voor de look
-meng ze beide door het gehakt
-meng het eitje en de paneermeel er door + een eetlepel bloem
-kruid met peper en zout
-rol er balletjes van en bedek ze met een laagje bloem
-smelt wat boter in een kookpot (zorg dat je pot groot genoeg is dat alle balletjes de bodem raken!)
-bak de balletjes gaar aan 1 kant en draai ze dan om. laat nog even mooi bruin bakken aan de andere kant.
-voeg de tomatenblokjes en bonen toe
-kruid nog bij met tijm, laurier, peper en zout

-------------------------------------------------------
een andere variant met gehakt balletjes:

nu meng je door het gehakt feta kaas en fijn gesneden zon gedroogde tomaatjes. je bakt ze in een pan en serveert het met pasta pesto

-------------------------------------------------------
Mijn pesto recept:


Je hebt nodig:
70 gr basillicum
60 gr pijnboom pitten
50 gr geraspte parmesan en 50 gr geraspte pecorino
20 cl goeie olijfolie
1 teentje look
een beetje citroensap
peper en zout

doen:
pesto maak je makkelijk in een blender
-doe de pijnboom pitten in de blender en maal die al eens goed fijn
-doe de kaas, de basillicum, de look en de olijfolie er bij.
-blend alles goed door elkaar
-kruid bij met citroensap, peper en zout

koebeest

Legacy Member
Als ik eens lekker wil eten maar toch niet teveel wil doen (regelmatig):

Worteltjes en Erwtjes met aardappels en een stuk vlees.

Snij ajuintje in kleine stukjes.
Stoof bruin in boter
Pot worteltjes en erwtjes van merk 365 erbij gooien. (Sap eerst afgieten)
Peper en zout toevoegen
Koken... en net op't einde beetje suiker bij gieten (maakt het veel lekkerder :))

Aardappels zet je als eerst op 15 minuten koken in water, niets meer. En vlees bakken.

Simpel en lekker. Hetgeen over is van de aardappels bak je gewoon de dag erna op :)

Walden

Legacy Member
Matador zei:
kent er nog iemand goedkope en makkelijke gerechtjes om te maken op kot? a la kip met rijst ofzo?

Wat ik erg vaak maakte op kot was spaghetti met tonijn (maakte dat dan ook meestal voor twee dagen klaar):

- Water uit blik tonijn halen
- Tonijn lichtjes bakken in veel olijfolie
- Peperen

Serveren met geraspte emmentaler en Parmezaanse kaas.


Andere spaghetti-recept (vooral goed na zware avond):

- Rund/varken gehakt met rode pesto
Weer serveren met ruim voldoende kaas.

sneax

Legacy Member
gewoon een stuk vlees/vis/gevolgte halen in de winkel en daarbij want groentjes klaarmaken (wortelen, brocoli, bloemkool, spruitjes, boontjes, de winkel ligt vol ...) en met de jus een sausje maken

zo maakt ge elke dag eten met maar 1 pan vuil te maken (eerst groenten klaarstomen/stoven/bakken in de pan nadien in dezelfde pan uw vlees bakken - of omgekeerd)

ik woon ni op kot maar gewoon alleen, dus ik heb nen diepvries gekocht en ik moet zeggen dat da ook ni slecht is, als ge spaghettisaus maakt gewoon ne hele pot maken alles invriezen, wat ik ook nog goe vind is groenten uit ne zak uit de diepvries, zo van die bloemkool/wortel/brocoli etc... mix

harde groenten die vriezen nog relatief goed in en ze zijn niet plat maar mooi beetgaar als ze klaar zijn

glashelder

Legacy Member
Matador zei:
kent er nog iemand goedkope en makkelijke gerechtjes om te maken op kot? a la kip met rijst ofzo?

Pasta met spaghettigroenten en tofublokjes. (Vegetarisch omdat mijn toenmalige vriend vegan was :p) Valt weinig over te zeggen: pasta koken, spaghettigroenten (kan je voorverpakt kopen, of ook zelf snijden als je iets meer tijd hebt, denk hierbij aan ui, prei, paprika) stoven in een beetje boter, tofublokjes bakken in wat olie en kruiden naar smaak en gewoon alles bij de pasta gooien, goed doorheen hutselen et voilà. Nog geen 10 minuten werk.

Mercurie

Legacy Member
Ewel, nu moet ik denken aan iets dat ik mijn "studententijd" ook vaak klaarmaakte als het snel en simpel moest zijn (en goed moest vullen!). Roerei bakken en mengen door spirelli of macaroni, samen met d'één of d'andere boursin cuisine. ('t Mankeert wel serieus aan groentjes, maar bon).
Amai, waar is die tijd...

Tha Soul

Legacy Member
koebeest zei:
Als ik eens lekker wil eten maar toch niet teveel wil doen (regelmatig):

Worteltjes en Erwtjes met aardappels en een stuk vlees.

Snij ajuintje in kleine stukjes.
Stoof bruin in boter
Pot worteltjes en erwtjes van merk 365 erbij gooien. (Sap eerst afgieten)
Peper en zout toevoegen
Koken... en net op't einde beetje suiker bij gieten (maakt het veel lekkerder :))

Indien enkel wortelen (geen erwten): honing ipv suiker makes it even better! :p
Dunno of honing + erwten een goeie combo is, da heb ik nog nie geprobeerd.

Mercurie

Legacy Member
Tha Soul zei:
Indien enkel wortelen (geen erwten): honing ipv suiker makes it even better! :p
Dunno of honing + erwten een goeie combo is, da heb ik nog nie geprobeerd.

los van de wortelen moet ik wel zeggen dat diepgevroren erwten voor mij dé revelatie van het jaar is geweest! Amai wat een verschil met erwten in blik, "duust" keer lekkerder!

Daarnaast moet ik het beamen ivm wortelen en honing:)

cdp1193

Legacy Member
Mercurie zei:
los van de wortelen moet ik wel zeggen dat diepgevroren erwten voor mij dé revelatie van het jaar is geweest! Amai wat een verschil met erwten in blik, "duust" keer lekkerder!

Daarnaast moet ik het beamen ivm wortelen en honing:)

En diepvriesgroenten zijn haast even gezond als verse groenten.

St0wned

Legacy Member
ook wel lekker is die worteltjes en erwtjes in blik afgieten en mengen met mayo. dan hebt ge snel wat beleg voor tussen uw boterhammen :)

glashelder

Legacy Member
St0wned zei:
ook wel lekker is die worteltjes en erwtjes in blik afgieten en mengen met mayo. dan hebt ge snel wat beleg voor tussen uw boterhammen :)

Erwtjes met mayonaise :drool: Eet ik soms gewoon zo :unsure:

sneax

Legacy Member
Ik vind erwten uit blik goed voor koud op een koude schotel eventueel met wat mayo. Als ge warme erwten wilt maken -> uit diepvries (nog niet gaar dus).

Karre

Legacy Member
Voor wie af en toe eens een kipfilet bakt. Je moet je kipfilet eens in de maïzena omwikkelen. Dan blijft je kip vele sappiger en malser plus komt er een kleine krokante korst aan. Echt heerlijk.

St0wned

Legacy Member
en een beetje kruiden door uw maizena mengen. paprika poeder, cayene peper, zout, lookpoeder. maar niet overdrijven natuurlijk :)

Lefky

Legacy Member
Als je een restje vis hebt
Dit eerst lichtjes bakken, in bladerdeeg rollen, en zo een zakje knorr saus bij kopen

De meeste kennen dit als zalm in bladerdeeg, maar met andere dingen kan het ook


Of

kip bakken en goed kruiden
In een ovenschaal en mozzarella over leggen
Dit in de oven stoppen

Of

Pasta met zo een bouillon blokje van Maggie met zachte kern :p snel en simpel

Of

Pasta koken of rijst, wat lekkere wokgroentjes zoeken en dit samen met varkens, runds of kippenreepjes (of alles :D) in de wok
Met een beetje honing en veel kruiden eet ik mij daarvan kapot

Saphira

Legacy Member
Lekker en vlug gemaakt:
Tortellini's met spinazie en ricotta, met wat champignons, spek/vegetarische blokjes en mascarpone.

De tortellini's gewoon laten koken gedurende zo'n 10 min, terwijl je de champignons wat braadt.
Kun je doen in look of gewoon in olijfolie. Daarna spek of vegetarische blokjes derbij doen met wat peper.

Daarna doe je daarbij de mascarpone en de tortellini's en klaar is kees. :D

Lemme

Legacy Member
Dakantochnie zei:
Beste toekomstige koks,

U heeft uw stem uitgebracht en de kiezer heeft zodoende een oordeel geveld. Ik wil u bedanken voor de steun en ik beloof uw vertrouwen de komende jaren niet te zullen schaden. Wij hebben nu een zeer sterk team op poten gezet en we zijn er van overtuigd dat we met deze coalitie een nieuw elan kunnen brengen binnen dit mooie forum.

Getekend,

Het Schepencollege en de Burgemeester


PS: oh ja, en dit is de nieuwe kookthread :woohoo: :p

Werd er niet gevote om een apart kookforum? Voor een thread moet toch niet gevote worden? Ik vrees dat deze thread heel snel onoverzichtelijk zal worden. Zou het niet handiger zijn een apart forum te hebben waar voor elk gerecht/product (of bv. een thread voor koken op kot) een aparte thread kan gestart worden?
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan