Watson krijgt eigen solo televisiereeks

Het moest er ooit van komen. Watson zonder Sherlock. We hebben het personage sinds de ontwikkeling door Arthur Conan Doyle al op verschillende manieren gezien, van klankbord en biograaf van Holmes in de boeken, over ietwat bumbling old fellow op het scherm van de jaren veertig tot de laatste vijftien jaar waar hij ofwel de oorlogs- en actieheld naast Benedict Cumberbatch was of een vrouwelijke incarnatie naast Johnnie Lee Miller. Maar altijd ‘de compagnon’. Tot nu. Enfin, tot binnenkort.

CBS is begonnen met de ontwikkeling van een nagelnieuwe reeks rond het personage John Hamish Watson, toepasselijk genaamd ‘Watson’. Hiervoor hebben ze de schrijftalenten van Craig Sweeny aangetrokken. Sweeny was erg betrokken bij de reeks Elementary (met Lucy Liu als Joan Watson) en dat was toch een behoorlijk gesmaakt programma. In een hedendaags New York, met een Holmes die veel duidelijker zijn fouten had (en toonde) dan de BBC-versie en met de frisse angle van mevrouw Watson. Dat geeft op zich hoop dat het voor de nieuwe reeks qua verhaallijn en ontwikkeling van personages ook niet meteen te braaf zal willen zijn.

‘Watson’ wordt een medische reeks (want de man blijft een dokter) met een sterke achtergrond van mysterie en onderzoek. Al gaat volgens de eerste berichten Dr Watson vooral op zoek naar ziekte en haar invloed op ons leven. Er rinkelt een beetje een House-belletje, al is ‘medisch’ een net zo breed thema als ‘misdaad’ en zien we beide nu ook weer niet zo vaak in combinatie. Het meest gedurfde zal echter in de figuur van Holmes liggen: die zal er niet zijn. Inderdaad, solo, my dear Watson! Holmes is - althans dat is nu nog het plan - dood. Overleden. Zaliger. Zijn viool elders gaan bespelen. Een moedige zet voor een duo dat al sinds 1887 onafscheidelijk lijkt te zijn. Op dit moment zit men nog druk rond de schrijverstafel maar 2024 zou het moment moeten worden. The game is - slowly - almost afoot.

F9433318-F4A3-4660-AC3F-CAE321066F65.jpeg
 

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan