Nopales. Ik sta op dit moment te wachten in de luchthaven van Mexico City.Als ik een burrito of enchilada mag kiezen dan kiezen dan kies ik steeds die met de cactusblaadjes als ze dat op de menu hebben staan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Nopales. Ik sta op dit moment te wachten in de luchthaven van Mexico City.Als ik een burrito of enchilada mag kiezen dan kiezen dan kies ik steeds die met de cactusblaadjes als ze dat op de menu hebben staan.
Saka saka moet je wel lusten hoor. Ik heb het één of 2 keer gegeten, lang geleden, maar speciaal smaakske.Ik denk dat je die sakka sakka erbij kon bestellen bij de zijgerechten maar had Yamsfriet genomen en anders werd het te prijzig.
Welk resto is dat? Ben geïntrigeerd.Voor de meest gewaagde maar toch lekkere combinaties moet je in de Afrikaanse keuken zijn. Ik heb een Afrikaans restaurant ontdekt met een fantastische kok waar ik de laatste tijd een paar keer geweest ben en het volgende gegeten heb:
- gefermenteerde maniok met soort van pikante gembersaus als aperitief. Heel gewaagd maar vreselijk lekker
- Kip Moambe: stoofpot van kip in palmnotensaus. Heerlijke klassieker
- Kip Yuzu: stoofpot van kip in soort van citroensaus en ajuin -> wil ik volgende keer testen
- geitenvlees in soort van tomaten- en mergpijpjessaus. Voor de durvers maar echt zo goddelijk
- Ze hebben krokodillenwangen met kruidensaus op hun menu staan maar was al uitverkocht
- groenten in pindasaus
- friet van Yams geserveerd met pikante tomatendipsaus
- fufu: soort puree van cassave. Lekker in combinatie met vlees of vis
- gebakken bananen als zijgerecht. Verslavend lekker en ze combineren het met alles.
- Egusisoep: soep met mals vlees, spinazie en okra. Het meest gewaagde op de kaart. Heb ooit eens de versie gegeten met vis maar daar moet je echt voor zijn. Ik was er zelf niet zot van maar ben er zeker van dat een goede kok er veel aan doet.
- afrotiramisu: tiramisu met mango
- cocktails op z'n Afrikaans: meestal met kokosmelk, ananassap of andere tropische vruchten.
Ik heb als kind 2 jaar in Burkina Faso gewoond en dat land en de Afrikaanse cultuur fascineren mij nog steeds. Als je daar ooit gewoond hebt, laat dat je nooit meer los denk ik.
Voor de meest gewaagde maar toch lekkere combinaties moet je in de Afrikaanse keuken zijn. Ik heb een Afrikaans restaurant ontdekt met een fantastische kok waar ik de laatste tijd een paar keer geweest ben en het volgende gegeten heb:
...
- Kip Yuzu: stoofpot van kip in soort van citroensaus en ajuin -> wil ik volgende keer testen
- ...
Bar Afrique in de Tiensestraat in Leuven. Hun keuken is Congolees en Nigeriaans. Je hebt ook nog d'AfroFlavours in de Naamsestraat, dat is Kameroense keuken. Beide restaurants verkopen ook gegrilde halve kip (op de barbecue) gekruid op Afrikaanse wijze, de eenvoud zelve maar een culinair orgasme op zichzelfWelk resto is dat? Ben geïntrigeerd.
Yuzu is inderdaad een soort citroen en wordt ook vaak gebruikt in de Aziatische keuken.Mijn oog viel hier op: ik vermoed dat het yuzusaus zal zijn?
Dat doet er mij aan denken dat er tegenwoordig in vanalles yuzu gebruikt wordt, maar die vrucht zelf wordt precies niet frequent verkocht, of toch nog nergens tegen gekomen.
Ik heb dat met salami en choco, niemand begrijpt dat.Kaas en ketchup. Niet zo raar vind ik maar iedereen in mijn omgeving begrijpt de combinatie niet.
Chocolade met zout is op zich een killer combo, choco met wat zout ook, dus ik kan wel begrijpen dat het zoutige van de salami met choco te pruimen valt voor sommigen. Zelf zou ik het nooit doen, maar ik kan het rationaliseren.Ik heb dat met salami en choco, niemand begrijpt dat.