Take-Two sluit twee gamestudio's

Al maandenlang worden er op regelmatige basis mensen ontslaan die aan games werken of zelfs volledige gamestudio's gesloten. Zo sloot PlayStation onlangs London Studio en ook nu is het weer van dat. Deze keer is het niet PlayStation die mensen op straat zet, maar wel Take-Two Interactive. Take Two huisvest onder andere uitgever 2K, Private Division en Rockstar Games en een aantal ontwikkelstudio's. Het is in die laatste categorie dat de ontslagen vallen, want Intercept Games én Roll7 sluiten de deuren volgens Bloomberg.

Beide ontwikkelstudio's zijn onderdeel van Private Division. Roll7 werd in 2008 opgericht en ontwikkelde onder andere de OlliOlli-games en Rollerdrome. Intercept Games is de studio achter Kerbal Space Program. Take-Two kondigde een maand geleden nog aan dat het vijf procent van z'n personeelsleden (zo'n 580) wil afdanken en lijkt daar nu mee gestart te zijn.

Take Two.jpg
 
Ik weet niet hoe die grote bedrijven nog verwachten van een toekomst te hebben als ze een job als gamedev zo onaantrekkelijk maken. Slechte lonen, onzekere tewerkstelling, onderappreciatie. Wie wil daar nog voor tekenen?
 
Terug
Bovenaan