Recepten - Boeken en Websites

Green Mamba

Well-known member
Waar halen jullie de mosterd? In welke boeken snuisteren jullie en/of op welke websites scrollen jullie al eens als de inspiratie voor het avondeten zoek is geraakt?

Om te starten gooi ik hier alvast Ons Koekboek van de gekende boerinnenbond op en als het online is kijk ik wel eens op volgende sites:


Eens kijken of we het arsenaal aan websites en kookboeken kunnen aanvullen.
 
Ik heb hier ook nog een kast vol kookboeken, maar ik gebruik die minder en minder.
In mijn collectie zitten:
  • Dagelijkse kost boeken
  • Jamie Oliver (een stuk of vijf)
  • Ons kookboek
  • Ons bakboek
  • Wat Colruyt kookboeken
  • en dan nog een hele hoop andere boekjes, al dan niet van 'bekende' chefs
Als dagdagelijkse inspiratie kijk ik vaak op de Colruyt-app (je kan de ingrediënten dan meteen in je lijstje zetten)
Voor klassiekers (stoofvlees, vol-au-vent,...) kijk ik altijd eens op de site van dagelijkse kost.
Voor wat meer specialekes gebruik ik veel: https://www.jamieoliver.com/recipes/ of Youtube (bvb Alex).
 
Voornaamste online bron voor bijna alles: https://www.seriouseats.com/
Het oude hoofd van die site heeft ook mijn favoriete youtubekanaal over koken:
Nummer 2: https://foodwishes.blogspot.com/

Voor specifieke keukens:
Chinees: Chinese Cooking Demystified
Thais: Hot Thai Kitchen (maar ik gebruik meestal mijn boeken)
Japans: https://www.justonecookbook.com/

Boeken:
Simple Thai Food: Mijn favoriet. De absolute referentie voor wie Thais wil leren koken. Geschreven door een Thaise immigrante naar Amerika dus op maat van ons aanbod zonder aan authenticiteit in te boeten. Haar andere boeken, Bangkok en Flavors of The Southeast Asian grill, liggen hier ook dikwijls open.
Every Grain of Rice: het equivalent voor de Chinese keuken.
Yucatan: Recipes from a Culinary Expedition: Mijn Mexicaanse bijbel. Monster van een boek, met nul medelijden voor het feit dat ik niet in Merida woon noch een Mexicaanse oma ben die standaard een 10-tal voorgemaakte recado's in haar kast staan heeft, dus deze wordt iets minder gebruikt :unsure:
 
Voor BBQ gebruik ik de Weber BBQ-bijbel en het eerste Smokey Goodness boek, al zoek ik ook veel recepten op het internet en trek ik mijn plan door maar wat uit te proberen.

De website van Dagelijkse Kost bezoek ik ook regelmatig. De recepten van Meus zijn niet zo moeilijk en best lekker. We hebben nog wel wat kookboeken thuis, maar die slaan we niet zo vaak open. Ik kook meestal en in de week zijn het vaak dezelfde dingen die we klaarmaken. Dat is gemakkelijk om een lijstje op te maken voor de winkel en bespaart ons tijd (en frustratie en mogelijke teleurstellingen?), maar ik wil graag nog eens nieuwe dingen uitproberen.
 
ik gebruik de website recipetineats.com, staat alles op van stoofschotels tot party hapjes tot full out Asian of slowcooker recepten.
Al een 15 tal recepten van gebruikt en altijd spot on met de hoeveelheid kruiding of saus in gerechten.
 
Hey @coldplayke
:coolbrows:
ENJiW2g.jpg
Wat een Tempehtation. 😍

By the way, ik heb deze liggen:

 
Is dat goed? Ben dat ook al een paar keer tegengekomen.

Ik heb door de jaren heen de boeken van Dagelijkse Kost en Pascale Naessens verzameld. Dat van de Boerinnenbond ook natuurlijk maar moet zeggen dat ik daar zelden in kijk. Die van Pascale Naessens zijn ok maar ik heb soms de indruk dat ik er 2 recepten in moet maken om een wat voldaan gevoel te hebben.
Laatste jaren de hele reeks Ottolenghi's beginnen verzamelen, en kook daar zeer graag uit. Als ik wat meer tijd heb: Sergio Herman (Just Cook It en Smaakmakers), doorgaans in 't weekend omdat ge hier vaak vlot 2 uur mee bezig zijt. Maar 't is ook echt altijd wel de moeite. Ge moet wel wat basiskennis hebben want hij legt heel veel zaken niet echt uit.

En laatste aanrader die ik gehaald heb, echt heel leuke recepten: https://www.bol.com/be/nl/p/downtime/9200000085089786/

Ik zag vandaag nog dit 😅: https://www.bol.com/be/nl/p/from-crook-to-cook/9200000097503720/
 
Terug
Bovenaan