Deze zomer nog geweestBen je al bij De Bonte in Moerzeke gepasseerd?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Deze zomer nog geweestBen je al bij De Bonte in Moerzeke gepasseerd?
Nog niet maar sta nog zeker op de planning!Ben je al bij De Bonte in Moerzeke gepasseerd?
Hier omgekeerd, zowat alles met goede crème vind ik geweldig. Meestal gaat dat gepaard met met deftig, krokant gebakken deeg waar je de boter nog in smaakt. Een goede boterkoek kan er ook zeker in.Ik pas voor alle koeken met crème, en chocoladekoeken moet ik ook niet hebben.
Boterham in de pan bakken waar net het spek in lag en dan bestrooien met wat bruine suiker.Spekbroodjes/pistolets gemaakt met goeie boter.
Doet me denken aan de tijd dat ik als pagadder mijn boterham dopte in de pan van oma en opa.
Mega lekker dit. Zwaar onderschatte koffiekoek.
Deense pecan.
Liefst zonder veel te overdrijven met de esdoornsiroop.
Toen ik naar de afbeelding op zoek ging om te delen, kwam ik uit op een website die beweerde dat koffiekoeken een Belgische specialiteit zijn, en dat er nergens ter wereld een grotere variatie aan soorten van gerezen bladerdeeg bestaat. Ik had daar nog nooit echt bij stilgestaan. Maar inderdaad, we hebben hier wel het beste van verschillende werelden. We noemen het alleen Frans, Deens, of 'viennoiserie', maar als het erop aan komt en je wilt weten of iets typisch Belgisch is, moet je maar kijken wat er in de vitrine ligt bij de doorsnee bakker, en je niet druk maken over waar of hoe iets uitgevonden is.
Mega lekker dit. Zwaar onderschatte koffiekoek.
Maar men mag idd niet overdrijven met die siroop.
Hier ook mijn favoriet
Deense pecan.
Liefst zonder veel te overdrijven met de esdoornsiroop.
Toen ik naar de afbeelding op zoek ging om te delen, kwam ik uit op een website die beweerde dat koffiekoeken een Belgische specialiteit zijn, en dat er nergens ter wereld een grotere variatie aan soorten van gerezen bladerdeeg bestaat. Ik had daar nog nooit echt bij stilgestaan. Maar inderdaad, we hebben hier wel het beste van verschillende werelden. We noemen het alleen Frans, Deens, of 'viennoiserie', maar als het erop aan komt en je wilt weten of iets typisch Belgisch is, moet je maar kijken wat er in de vitrine ligt bij de doorsnee bakker, en je niet druk maken over waar of hoe iets uitgevonden is.
Al eens een croissant met kaas en hesp geprobeerd?De vierkante met chocolade bovenop en pudding in. Bij onze warme bakker zijn die echt epic.
Daarnaast zijn koffiekoeken met frangipane mijn favoriet.
Ook nog voor mij een top klassieker, die alsmaar minder te vinden is: boterkoek met rozijnen.
Alsook een echte goede croissant, ik smeer daar nog wat aardbeiconfituur tussen
Die met chocolade bovenop en pudding in eet ik maar af en toe. Net zoals bij eclairs moet de pudding echt goed zijn daarvoor. Bij sommige bakkers is dat meestal wel iets dat tegenvalt.De vierkante met chocolade bovenop en pudding in. Bij onze warme bakker zijn die echt epic.
Daarnaast zijn koffiekoeken met frangipane mijn favoriet.
Ook nog voor mij een top klassieker, die alsmaar minder te vinden is: boterkoek met rozijnen.
Alsook een echte goede croissant, ik smeer daar nog wat aardbeiconfituur tussen
Pudding ... pudding ... crème patissière nondedju!Die met chocolade bovenop en pudding in eet ik maar af en toe. Net zoals bij eclairs moet de pudding echt goed zijn daarvoor. Bij sommige bakkers is dat meestal wel iets dat tegenvalt.
Hadden ze vroeger in de Panos ook, helaas al jaren verdwenen.Delhaize vlakbij mijn werk heeft eens een tijdje chocoladebroodjes gehad die gevuld waren met een soort van bananenpudding ipv gewone vanillepudding. Nu als ik chocoladebroodjes pak is dat steevast zonder pudding, maar in combinatie met banaan is dat een goddelijke ervaring.
Ach, rijsttaartjes... Geen 1 zonder 2.De rijsttaartjes van Albert Heijn zijn ook dik in orde. Krokant deeg, vol van smaak en als je 's ochtends gaat zijn die nog lauw.