36ste Jeugdfilmfestival met ambassadeurs Sarah Mouhamou en Linde Merckpoel

Op 4 februari 2024 opent het 36ste Jeugdfilmfestival Antwerpen met de betoverende film Sirocco en het koninkrijk van de wind. Gedurende de krokusvakantie zal het Jeugdfilmfestival Antwerpen op maar liefst 19 verschillende locaties in de stad neerstrijken, waaronder Kinepolis Antwerpen, Cinema Rix, Schouwburg De Kern, Filmhuis Klappei en het Museum aan de Stroom. Ook op het Jeugdfilmfestival On tour in Gent, Brugge, Leuven, Kortrijk, Hamme en Roeselare geniet je van een uitgebreid aanbod.

jeugdfilmfestival (3).jpg

Een uitgebreid aanbod​

Het festival biedt een breed scala aan films en activiteiten voor jongeren van 1,5 tot 18 jaar, met peutercinema voor de allerkleinsten, maar ook belevingsvertoningen waar kinderen zoekopdrachten moeten oplossen en geluid mogen maken tijdens de film. Voor de oudere doelgroepen van 12+ en 16+ heeft het festival zorgvuldig geselecteerde films, waaronder titels als Sweet as en Sisterhood. De VR-cinema in het XL-Medialab belooft een leuke ervaring met twee korte virtual reality-films die de kijkers meenemen naar een geheel nieuwe wereld.

Een opvallende toevoeging aan het festival is de gloednieuwe opblaasbioscoop, die tussen 24 januari en 18 februari door Antwerpen reist en dagelijks op een andere locatie staat. Buurtbewoners krijgen de kans om gratis te genieten van verrassende kortfilms voor verschillende leeftijdsgroepen. De opblaasbioscoop, van buitenaf lijkend op een springkasteel, herbergt vanbinnen een magische bioscoopzaal met dertig stoelen, een groot scherm en een echte projector. Dit initiatief is speciaal bedoeld voor kinderen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot het film- en cultuuraanbod.

Het Jeugdfilmfestival Antwerpen loopt van 4 tot 18 februari en biedt een indrukwekkende line-up van 182 films, met maar liefst 72 filmpremières. Naast filmvertoningen zijn er ook workshops, industrieprogramma's, schoolprogramma's en een game-arena. De enthousiaste ambassadeurs Sarah Mouhamou en Linde Merckpoel dragen bij aan de festivalsfeer. Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar en ook het volledige programma kan je hier bekijken.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan