Archief - Tennis - Deel 1

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Malan

Legacy Member
Het seizoen is ook weer gestart en ik denk dat het dit jaar uitkijken wordt naar David Goffin. Vooral of hij zijn prestaties van vorig seizoen kan bevestigen of misschien zelfs verbeteren? Hij is het jaar iig goed begonnen met een halve finale in Chennai waar hij verloor van Wawrinka.

AreVee

Legacy Member
Belgische hoop zal rusten op Goffin en op de jonge talenten, Coppejans, Mestach, Van Uytvanck, wat Flipkens en Wickmayer in hun eerste twee tornooien van het jaar hebben laten was best bedroevend.

Internationaal bij de mannen, Federer sterk begonnen aan het jaar met een titel (die hem meteen de derde man ooit maakt die duizend matchen weet te winnen op het hoogste niveau). Als hij een goed resultaat haalt in de Australian Open binnenkort zit de nummer één positie er terug in. Nadal daarentegen zwak begonnen met verlies tegen Berrer die op dat moment buiten de top honderd stond (en die in de volgende ronde verloor), benieuwd hoelang zijn lichaam nog gaat meewillen op topniveau. Ben er verder zeker van dat Goffin in de eerste weken/maanden van het jaar nog plaatsen gaat stijgen op de wereldranglijst, ik zie hem de top 15 induiken.


Internationaal bij de vrouwen wel een interessant jaar imo met o.a. Bouchard en Halep die de nieuwe generatie vertegenwoordigen en Williams, Sharapova, Radwanska, ... die de gevestigde waarden vertegenwoordigen. En een hoop jonge subtoppers: Muguruza, Tomljanovic, Svitolina, Bencic, Keys, ... die aanleunen bij de absolute wereldtop.

WimJ

Legacy Member
Hopelijk kan Goffin zijn goede niveau aanhouden en hier en daar toch al eens een topper verslaan... Dan is hij volgens mij echt helemaal vertrokken ;) Darcis zie ik ook wel snel weer in de top-100 staan, alleen jammer dat hij zo vaak geblesseerd is. Coppejans zou zijn ranking wellicht wel wat verbeteren en hopelijk staat hij snel dichtbij de beste 100.

In de vrouwen heb ik geen goede hoop. Wickmayer kan op een goede dag bijna iedereen aan, maar die matchen kan je tegenwoordig ook op 1 hand tellen. Als ze niet uitkijkt, valt ze na Doha (of ist Dubai) ver uit de top-100!!!! Flipkens startte het jaar best zwak, hopelijk kan ze top-50 blijven, maar dan gaat ze haar niveau moeten opkrikken. Van Uytvanck is een regelrechte ramp in haar hoofd, anders zou ze al wel wat hoger staan, ook Mestach is mentaal niet echt heel sterk, al is dat blijkbaar een Belgisch gegeven bij de tennismeisjes. Mestach is dan ook nog erg blessuregevoelig, want ook nu weer last van de buikspieren... Nee, ik zie geen wonderen dit jaar bij de dames... en echte opvolging zie ik al helemaal niet :(

WimJ

Legacy Member
Er is al geloot voor de kwalificatie van de AusOpen... 7 mannen in actie.

(17) Darcis vs Cervantes (ATP-249)
Coppejans vs (4) Smyczek (ATP-111) :(
Authom vs Van Peperzeel (ATP-484)
Desein vs Albot (ATP-172)
Mertens vs Melzer (ATP-161)
Bemelmans vs Westerhof (ATP-233)
De Greef vs Mott (ATP-581)

AreVee

Legacy Member
Stevige loting voor de meeste belgen. Ik zie, Darcis, Authom, Bemelmans en De Greef winnen (van die vier zie ik enkel Darcis doorstoten tot op de hoofdtabel). De rest is ook niet kansloos maar wordt wel (heel) moeilijk, Coppejans echt wel pech met een voormalig top honderdspeler als tegenstander (als hij wint heeft hij wel haalbare tegenstanders in de volgende twee ronden).

makila

Legacy Member
AreVee zei:
Ben er verder zeker van dat Goffin in de eerste weken/maanden van het jaar nog plaatsen gaat stijgen op de wereldranglijst, ik zie hem de top 15 induiken.
Goffin heeft de eerste maanden weinig punten te verdedigen. Een paar deftige resultaten en een superresultaat op de Australian Open en (slechts héél eventjes) top-10 is gewoon mogelijk, wegens dat vreemde puntensysteem. Later op dit seizoen heeft ie evenwel héél wat punten te verdedigen en zie ik hem wat terugvallen. Maar Goffin is zowiezo gemiddeld genomen Top-20 waardig. De top-10 is nog net iets hoger dan zijn niveau, maar alles buiten de top-10 kan hij wel aan.

Hij is ook erg constant van niveau. Hij verliest zelden van een tegenstander die op papier zwakker is dan hem (Dat kan NIET iedereen zeggen). En als er eens iemand wint met een lagere ranking dan hem, dan heeft die meestal gewoon goed gespeeld of is het een opkomend talent. Goffin kan je niet kloppen door te hopen op een slechte dag van hem, want die heeft hij eigenlijk bijna nooit, zowel fysiek als mentaal tegenwoordig zowat de beste Belgische speler. Je moet de punten er echt tegen maken.

WimJ

Legacy Member
Darcis, Authom en Bemelmans makkelijk naar de tweede Q ronde. Coppejans met 7-6 7-5 ten onder gegaan en ook De Greef kan inpakken...

Ysaline Bonaventure speelt tegen het eerste reekshoofd Allertova... Ook wel pech want zo kan haar Australische tour van korte duur zijn. Ze reisde ook al af naar Auckland, maar daar haalde ze als eerste ALT de kwalificaties net niet.

AreVee

Legacy Member
Goffin eerste ronde verloren in Sidney, jammer, is lang geleden denk ik dat hij nog een match verloren heeft die hij eigenlijk zou moeten gewonnen hebben, zou zoiezo wel derde ronde minimum moeten halen op de Australian Open. Bonaventure twee spannende sets gespeeld maar wel verloren tegen het eerste reekshoofd in de kwalificaties, Bemelmans is op dit moment een derde set aan het spelen tegen Berrer en dat vind ik opzich al sterk, Berrer speelde tegen Nadal echt wel als een top honderd speler enkele weken terug, ben benieuwd, als hij deze horde kan nemen zie ik hem de derde kwalificatieronde ook wel overleven.

WimJ

Legacy Member
Alleen Bemelmans heeft de hoofdtabel bereikt :) Had eigenlijk eerder Darcis en Authom verwacht, maar Darcis verloor nipt van Jurgen Melzer en Authom ging onderuit tegen Smyczek.

WimJ

Legacy Member
Bemelmans speelt tegen Karlovic :ironic:
En Goffin opent tegen Russell

AreVee

Legacy Member
Jammer voor Authom en Darcis, allebei in drie sets verloren en allebei één set verloren in een tiebreak, waren er dus beiden erg dichtbij. Bemelmans heeft het niet getroffen tegen een Karlovic in vorm (in Doha gewonnen van Djokovic en maar heel nipt verloren tegen Ferrer) maar als kwalificatiespeler kan je natuurlijk niet op een gemakkelijke tegenstander hopen. Goffin zou minstens derde ronde moeten halen, eerste ronde tegen Russell en tweede tegen of Baghdatis of Gabashvilli mag geen probleem zijn voor iemand die top 25 van de wereld staat en ambitie heeft om nog te stijgen, derde ronde tegen Dimitrov zou mooi zijn, een kans voor revanche na het verlies in vier sets in de US Open vorig seizoen tegen Dimitrov.

Vrouwen denk ik dat we kort over kunnen zijn: Ik zie niemand zelfs maar een set pakken. In principe heeft Wickmayer de meest haalbare opdracht, als ze een topdag heeft kan ze zelfs zo maar winnen, probleem is dat de topdagen bij Wickmayer nu al twee/drie seizoenen héél schaars zijn. Voor Van Uytvanck zou het wel mooi zijn moest ze op center court kunnen spelen tegen de nummer één van de wereld.

WimJ

Legacy Member
Wickmayer had met Wozniacki en Stosur ook moeilijke eerste rondes in RG en Wimbledon vorig jaar... toch won ze. Van zodra ze niks te verliezen heeft, dicht ik haar meer kansen toe, dan wanneer ze tegen het nummer 150 moet spelen. Dus als er iemand van de dames zou kunnen stunten, dan is het volgens mij Wickmayer. En ze heeft het nodig, of anders zakt ze mss wel uit de top-100!

WimJ

Legacy Member
Vannacht komen al 4 Belgen in actie: Bemelmans, Goffin, Mestach en Wickmayer. Jammer genoeg niet de eerste match van de dag, dus ik weet niet of ik ga wakker blijven :D

AreVee

Legacy Member
WimJ zei:
Wickmayer had met Wozniacki en Stosur ook moeilijke eerste rondes in RG en Wimbledon vorig jaar... toch won ze. Van zodra ze niks te verliezen heeft, dicht ik haar meer kansen toe, dan wanneer ze tegen het nummer 150 moet spelen. Dus als er iemand van de dames zou kunnen stunten, dan is het volgens mij Wickmayer. En ze heeft het nodig, of anders zakt ze mss wel uit de top-100!

Zou inderdaad wel typisch voor Wickmayer om de eerste ronde te overleven tegen een subtopper en er dan uit te gaan tegen een Konjuh of Soler Espinosa :laugh: . En dat voor iemand die vijf jaar terug zo'n geweldig seizoen achter de rug had... , jammer.

makila

Legacy Member
En AreVee heeft inderdaad goed gegokt. Wickmayer heeft gewonnen :)

Goffin ook makkelijk door naar de volgende ronde.

Dark Riku

Legacy Member
Van Uytvanck krijgt serieus op haar doos, 6 - 0 in eerste set van serena :)

EDIT: Tweede set 6 - 4 nog, ze hield haar eigen opslag tot 5 - 4 voor Serena en dan moest ze serveren voor er in te blijven en natuurlijk typisch dat ze net dan haar opslag moet inleveren. Heb de match niet gezien, maar mentaal aspect speelt daar sowieso toch mee op dat moment, zou ze sterker in moeten worden he. Wie weet wat ze dan kon forceren in een tiebreak.

AreVee

Legacy Member
Van Uytvanck was zwak in de eerste en op niveau in de tweede, ik was iig niet onder de indruk van Serena, denk dat tegen een hoop andere speelsters de tweede set verloren zou geweest zijn voor Serena. Flipkens verloren in drie sets, jammer maar wel positief t.o.v. haar vorige matchen dit seizoen. Alleen Goffin en Wickmayer door naar de tweede ronde dus, die ze beiden zouden moeten kunnen winnen.

Voor de geïnteresseerden in Ham is momenteel het belgisch kampioenschap (indoor) aan de gang, vanaf morgen beginnen de wedstrijden van de hoofdtabel, met zowel bij de mannen als de vrouwen verschillende toppers op belgisch niveau, veel beter ga je op nationaal niveau niet vinden.

Dark Riku

Legacy Member
AreVee zei:
Van Uytvanck was zwak in de eerste en op niveau in de tweede, ik was iig niet onder de indruk van Serena, denk dat tegen een hoop andere speelsters de tweede set verloren zou geweest zijn voor Serena. Flipkens verloren in drie sets, jammer maar wel positief t.o.v. haar vorige matchen dit seizoen. Alleen Goffin en Wickmayer door naar de tweede ronde dus, die ze beiden zouden moeten kunnen winnen.

Voor de geïnteresseerden in Ham is momenteel het belgisch kampioenschap (indoor) aan de gang, vanaf morgen beginnen de wedstrijden van de hoofdtabel, met zowel bij de mannen als de vrouwen verschillende toppers op belgisch niveau, veel beter ga je op nationaal niveau niet vinden.

Goffin uitgeschakeld, zeer teleurstellend, had ik niet verwacht.

Had ook gezien van in Ham, maar is net wat ver. Ben afgelopen zomer wel veel op het toernooi van Stad Antwerpen gaan zien waar ook de Belgische top speelde. Was best indrukwekkend om soms te zien, bij de vrouwen viel toen vooral Klaartje Liebens op. En bij de mannen die zekere Stefan zeker die altijd vanboven staat in het Belgische nationale circuit. Ook Dick Norman daar trouwens zien spelen, wat een reus en die slaat echt absurd hard. Enkel niet zo constant in enkel :)

Welke ranking heb jij trouwens Arevee?

WimJ

Legacy Member
Twee verrassingen vandaag! Goffin die verliest tegen Bagdathis, al is dat altijd een lastige speler! En Wickmayer die wint tegen een laag gerangschikte Spaanse na een reekshoofd uit te schakelen :) Derde ronde tegen reekshoofd Errani, die ze al vaker wist te kloppen... :)

AreVee

Legacy Member
Dark Riku zei:
Goffin uitgeschakeld, zeer teleurstellend, had ik niet verwacht.

Had ook gezien van in Ham, maar is net wat ver. Ben afgelopen zomer wel veel op het toernooi van Stad Antwerpen gaan zien waar ook de Belgische top speelde. Was best indrukwekkend om soms te zien, bij de vrouwen viel toen vooral Klaartje Liebens op. En bij de mannen die zekere Stefan zeker die altijd vanboven staat in het Belgische nationale circuit. Ook Dick Norman daar trouwens zien spelen, wat een reus en die slaat echt absurd hard. Enkel niet zo constant in enkel :)

Welke ranking heb jij trouwens Arevee?

Goffin is inderdaad wel jammer en onverwacht, heeft toch een minder seizoensbegin achter de rug, enkel zijn eerste tornooi van het jaar kan geslaagd genoemd worden.

Stad Antwerpen is inderdaad nog één van de andere grote tornooien in België, prachtige club ook , heb er paar keer interclub gespeeld vroeger.

Ik heb b-4/6 als klassement, ben ik wel tevreden mee, ben op dit moment zeker niet meer waard, kom terug uit een lange schouderblessure.


Smyczek-Nadal voorlopig voor mij toch wel de match van het tornooi, Smyczek speelde de match van zijn leven maar heeft het toch moeten afleggen tegen een Nadal die bij vlagen echt zwak was en bij vlagen zijn allerbeste niveau liet zien. Wickmayer ook heel positief dat ze nog is twee spannende matchen na mekaar kan winnen op een grandslam.


Edit: Goffin heeft me afgelopen nacht meer dan tweehonderd euro gekost :( .
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan