Archief - BBQ

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

kampers

Legacy Member
Hej iedereen, ik vroeg me af of hier BBQers op het forum zitten?
Welke BBQ hebben jullie (merk) en gebruiken jullie hem vaak?

Ik zelf gebruik een Frevor gas BBQ met 3 branders. In de koudere periodes gebruik hem te weinig naar men zin. In de zomer toch wel 2x per week. Ben er wel content van.

Lijkt me ook wel leuk om hier receptjes enz te delen met elkaar.

TooChé

Legacy Member
Oaklahoma BBQ zelf lassen en in mekaar steken staat nog op de to-do lijst. Zal wss voor 2019 zijn

Bloembak

Legacy Member
Ashuray is de specialist terzake geloof ik, als het over bbq'en gaat.

pie-jie

Legacy Member
Hey, ik ben toch wel een fervent BBQ'er. Elke gelegenheid is goed genoeg om die BBQ aan te leggen in de zomer ... Met vrienden, alleen met de vriendin, ik kan er zeker van genieten :). Ik heb een simpele grote ronde Barbecook op de kop kunnen tikken voor €50 en dat is voor mij perfect. Ik hoef geen dure gasBBQ of allerlei speciale dingen om van een BBQ te kunnen genieten. Gewoon gazettepapier en kolen erin en knallen maar! Elke zomer 1 à 2 keer per week sowieso (bij goed weer). Zalig! Na elke zomer heb ik er meestal écht genoeg van, maar nu krijg ik al weer dik veel goesting in die lekker geBBQ'de ribbetjes en bijna zwartgeblakerde witte pensjes. :drool:

Ik volg wel voor eventueel leuke tips naar kruiding, bakwijze, lekkere vleeskes, ..

bassie82

Legacy Member
Ikzelf heb een COS (cheap offset smoker).
We hebben een goedkopen genomen om eens te kijken of het smoken ons bevalt.
Enigste probleem die ik ondervind is het houden van de juiste temperatuur. Ik heb het gedeeltelijk kunnen oplossen door greek fire (https://bbq-helden.nl/greek-fire-briketten/) te gebruiken.

Volgende aankoop gaat een dure offset smoker worden want toch al in geslaagd om hele lekkere dingen in klaar te maken. Vooral ribbetjes zijn superlekker, 4u aan 150 graden, laatste 2uren in alu-folie.

pie-jie

Legacy Member
bassie82 zei:
Ikzelf heb een COS (cheap offset smoker).
We hebben een goedkopen genomen om eens te kijken of het smoken ons bevalt.
Enigste probleem die ik ondervind is het houden van de juiste temperatuur. Ik heb het gedeeltelijk kunnen oplossen door greek fire (https://bbq-helden.nl/greek-fire-briketten/) te gebruiken.

Volgende aankoop gaat een dure offset smoker worden want toch al in geslaagd om hele lekkere dingen in klaar te maken. Vooral ribbetjes zijn superlekker, 4u aan 150 graden, laatste 2uren in alu-folie.

Fak, zoveel geduld heb ik er nu ook wel niet voor :laugh:

Noscoped420

Legacy Member
een simpele cheapass BBQ waar je houtskool in kapt en gaan, enige wat dat ding heeft is een rooster afstelbaar op hoogte, zal door echte BBQ snobs wel bestempeld worden als niet echt BBQ'en maar voor die paar stukken vlees die ik daarvan eet boeit me dat niet.
Eigenlijk BBQ op zich boeit me weinig, heel die sidedishes is altijd een heel gedoe en op zich is het een veredelde picknick met wat gebakken stukken vlees, dus voor die 3-4x in het jaar dat ik dat doe in de lente-zomer doet het wat het moet doen.

KBE

Legacy Member
Noscoped420 zei:
een simpele cheapass BBQ waar je houtskool in kapt en gaan, enige wat dat ding heeft is een rooster afstelbaar op hoogte, zal door echte BBQ snobs wel bestempeld worden als niet echt BBQ'en maar voor die paar stukken vlees die ik daarvan eet boeit me dat niet.
Eigenlijk BBQ op zich boeit me weinig, heel die sidedishes is altijd een heel gedoe en op zich is het een veredelde picknick met wat gebakken stukken vlees, dus voor die 3-4x in het jaar dat ik dat doe in de lente-zomer doet het wat het moet doen.

Maar een echte BBQ doe je ook niet met gasflessen das voor mij geen BBQ.
Heb ook een simpele, gewoon met gril dat ik in hoogte kan verstellen.

ToasT

Legacy Member
  1. Noem zo'n buitenkeuken op gas aub geen bbq
  2. Zo mogelijks nog erger is nen Barbecook nen bbq noemen, dat kun je hoogstens nen grill noemen. Een echte bbq moet je kunnen sluiten.
  3. @Bassie: al eens voor een NetteLette smoker gekeken? Die vallen best mee van prijs.
  4. Ikzelf heb een Weber 57cm ingebouwd in een meubeltje, een Weber Go Anywhere, een UDS en net heb ik nog een mini kamado op de kop kunnen tikken. Graag zou ik nog Broil King Keg 5000 bij de collectie voegen en een buitenkeuken maken met een gemetste pizzaoven op hout. Zo'n Oklahamo is ook leuk, maar ik kook niet voor genoeg mensen om dat aan te schaffen ;)
  5. Ook heb ik nog een Cold Smoke Generator, dat is ook wel leuk om eens mee te speken.
  6. Veel van de echt goeie recepten zijn low & slow, zeker voor American Style bbq'en. Een goeie oplossing hiervoor is een BBQ Guru of een Flame Boss of iets gelijkaardigs met fan + adapter.
  7. Ik lees veel op BBQForum, staan veel tips op en leuke foto's om bij te watertanden. :)
  8. Op Netflix kun je Todo Sobre El Asado bekijken, een documentaire over Argentijns bbq'en.

kampers

Legacy Member
Nice om te zien dat er zoveel animo is voor het BBQ gebeuren :).

bassie82 zei:
Ikzelf heb een COS (cheap offset smoker).
We hebben een goedkopen genomen om eens te kijken of het smoken ons bevalt.
Enigste probleem die ik ondervind is het houden van de juiste temperatuur. Ik heb het gedeeltelijk kunnen oplossen door greek fire (https://bbq-helden.nl/greek-fire-briketten/) te gebruiken.

Volgende aankoop gaat een dure offset smoker worden want toch al in geslaagd om hele lekkere dingen in klaar te maken. Vooral ribbetjes zijn superlekker, 4u aan 150 graden, laatste 2uren in alu-folie.

Met die dingen is het moeilijk om constante temperatuur te houden. Met andere briketten kun je Idd wel iets doen. Maar deze BBQs zijn gevoelig aan weersomstandigheden. Regen, wind, vochtigheid. Wat je dan met keramische veel minder/tot niet hebt. Maar natuurlijk ook al een stuk duurder.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Noscoped420

Legacy Member
KBE zei:
Maar een echte BBQ doe je ook niet met gasflessen das voor mij geen BBQ.
Heb ook een simpele, gewoon met gril dat ik in hoogte kan verstellen.

Klopt dat is ook gewoon je vlees bakken alsof je het in een pan op je gas vuur gooit, mijne is eigenlijk gewoon ne ronde back voor houtskool met een rooster en een deksel met 1 gat in wat open of dicht kan, geen temperatuur meter of 1.000 functies, uren aan een stuk een brisket ofzo smoken doe ik toch niet en zie ik de meerwaarde niet van in.

KBE

Legacy Member
Men broer heeft zo een die toekan, en in het midden is een potje dat we vullen met bier.
Wel heerlijk zo verdampt bruin biertje in je vlees.

ToasT

Legacy Member
KBE zei:
Men broer heeft zo een die toekan, en in het midden is een potje dat we vullen met bier.
Wel heerlijk zo verdampt bruin biertje in je vlees.

Beer can chicken is ook altijd goed :)

wiseguy444

Legacy Member
Camembert met sneetje in de korst en honing over laten smelten in het houten brikje en dan stokbrood erbij. :cool: Close topic/

Noscoped420

Legacy Member
ToasT zei:
Tot je het eens geproefd hebt :)

Heb ik al lang in mn leven geproeft en is het me nog steeds niet waard om zelf een deftige setup voor te kopen en er uren in te steken, different people different flavours.
Maar als sommige hier zich daar actief mee bezighouden en dat de bom vinden qua smaak en textuur ben ik blij voor hun.

likes to kill

Legacy Member
Sinds vorig jaar een Weber 57cm die ik ook gebruik om te smoken.

Al een paar toffe dingen gemaakt, maar alles op temperatuur houden lukt niet altijd even goed.

Vorig jaar pulled pork gemaakt, dit jaar al eens buikspek gemaakt :drool:. Binnenkort nog eens een paar soorten ribben maken
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan