Archief - Huis kopen deel 4

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Caracalla

Legacy Member
Wij gaan er nu toch ook twee terug gaan bekijken.
Fietsafstand van het werk (beiden). Fietsafstand van mijn ouders en toch zo'n dik 10km dichter bij m'n vrouw haar ouders.

Zal wel weer het één of ander aan mankeren. Los van het feit dat de vraagprijs nu al weer boven ons budget ligt.
We zien wel.

Nu, ook zo'n keer een totaal gerenoveerd huis die te koop stond voor 399. We waren wel geïnteresseerd, maar niet voor die prijs.
Zeiden we nog tegen elkaar, eigenlijk is dat maar zo'n 350 waard. Paar maand later stond het voor 350 te koop en was het binnen de week weg.
We pinnen ons te veel vast op die vraagprijs, denk ik.

Sarcastr0

Legacy Member
Caracalla zei:
Wij gaan er nu toch ook twee terug gaan bekijken.
Fietsafstand van het werk (beiden). Fietsafstand van mijn ouders en toch zo'n dik 10km dichter bij m'n vrouw haar ouders.

Zal wel weer het één of ander aan mankeren. Los van het feit dat de vraagprijs nu al weer boven ons budget ligt.
We zien wel.

Nu, ook zo'n keer een totaal gerenoveerd huis die te koop stond voor 399. We waren wel geïnteresseerd, maar niet voor die prijs.
Zeiden we nog tegen elkaar, eigenlijk is dat maar zo'n 350 waard. Paar maand later stond het voor 350 te koop en was het binnen de week weg.
We pinnen ons te veel vast op die vraagprijs, denk ik.
Kunt altijd een bod doen :)

Mijn initiële bod was ook 30k onder de vraagprijs ;)

mo6

Legacy Member
Goeiemorgend Iedereen,

Ik deel ook graag even mijn verhaal.
Toen ik ondertussen wel 2 jaar geleden op woningjacht was, kreeg ik van mijn vader plots bericht dat hij een interessant gelijkvloers appartement met tuin had gevonden. Net waar ik op zoek was. Dus hij belt om te komen bezichtigen en kreeg antwoord terug dat het al vol geboekt was, maar na toch wat aandringen, mochten we toch komen kijken. Op de dag zelf waren we gelukkig als eerste bezoekers ter plaatse. We keken even rond en ik had zoiets van.. jah.. dit zit goed, hier wil ik erg graag wonen. De woning was helemaal in orde en was in deftige, propere staat. Als single een appartementje vinden met tuin dat 1/ nog eens betaalbaar is + in goede staat is zeer zeldzaam op de markt.

Dus, na even nadenken, direct de vraagprijs gegeven want ik en men pa waren van mening dat sebiet komt er iemand anders en zal het waarschijnlijk weg zijn.
De immomakelaar zei proficitat ik zorg voor de nodige documenten en hou u op de hoogte. Ik heb toen ter plekke nog een mail gestuurd via men gsm naar dat kantoor, dat ik de vraagprijs bood en het appartement wil kopen onder voorbehoud van het verkrijgen van een lening (zeer belangrijk dat laatste). Op dat moment kwamen er nog andere bezoekers, 1 persoon liep even heel snel door de woning en zei direct.. ik bied de vraagprijs. en nadien nog nog iemand hetzelfde. De makelaar zei sorry mensen maar de vraagprijs is reeds geboden door deze heer. Begon er 1 iemand van.. en dat is niet eerlijk enz... waar ik op antwoorde.. sorry maar ik was eerst en verder geen aandacht aan gegeven.

MAAR... dus in mijn nopjes dat ik mijn 'droomappartement' zou hebben, onderweg naar huis +- 10 min later telefoon van de makelaar. Meneer ik heb slecht nieuws, ik heb een koper hier die het pand ook wil kopen, maar heeft geen lening nodig. Ik vond dit raar.. en zei.. jamaar, ik heb toch de vraagprijs reeds geboden? Antwoord terug, ja sorry, hier kan ik niets aan doen. einde gesprek. Een enorme tegenslag dus, maar ik liet het er niet bij.. en heb thuis teruggebeld en uitgelegd dat diegene die eerst de vraagprijs biedt toch het recht heeft om te kopen als eerste? En indien men hier niet op inging ik zelfs tot de ombudsman hiervoor zou gaan. Of het nu een paar uur later was of de dag nadien weet ik niet meer, maar ik kreeg telefoon dat de makelaar zei dat het appartement toch voor mij zou zijn, en dat die ene koper heeft afgehaakt door 'bluf' of iets anders. Maar heel die situatie vond ik raar omdat het evengoed dan een maatje van de makelaar kon zijn om het pand te kopen en ik daardoor in mijn recht was.

Dus.. eind goed al goed. De verkoop is toen zonder verdere problemen gegaan en ben gelukkig in mijn nieuwe woning na 8 jaar op een kleine studio te hebben gewoond met huur.
Ik wil hiermee zeggen voor iedereen op zoek naar een woning, het kan dus wel, maar als je echt specifiek iets in gedachte hebt, moet je verdomd goed zoeken en zodra er zo'n pand op de markt komt, moet je er erg snel bijzijn of het is weg.

V-man

Legacy Member
Ons eerste bod was 55k lager dan ''vraagprijs''. Dat zegt weinig. Vraagprijs was te hoog en stond al tijdje te koop. Timing speelt ook een rol. Einde van termijn van immo, oud-eigenaars die nooit van de (te dure) prijs wilden doen omdat hun nieuwbouw appartement nog niet klaar was en nu wel. Dus die waren ''rijp'' om afstand te nemen. ''In between'' zitten is ook lastig.
Daarmee lag hun tegenbod heel dicht bij ons eerste bod. En ben ik daar dan maar op ingegaan.
Heb ik 10k teveel betaald? Waarschijnlijk wel. Als ik dat over 25jaar of meer uitsmeer dan kan ik daar mee leven.
Maar wij zijn tevreden en oud-eigenaars leken ook heel tevreden en opgelucht.

En wat betreft Waarborg. Ik heb dit moeten naar wachtrekening immo storten, staat zo in compromis. Ik was hier niet van op de hoogte... dju. Ik heb nu bewijs doorstorten notaris gevraagd. Eigenlijk inderdaad logisch, ik heb er niet bij stilgestaan.
Nu, de wortel van verkoop van ons huis is aan immo voorgehouden, en het is geen cowboy, dus ik vertrouw er op dat dit in orde komt. Toch nijdig op mezelf voor deze ''fout''.

oxbow1

Legacy Member
Hier de woningjacht ook hervat, (ondanks dat onze architekt de plannen voor de verbouwing af heeft)
Plan was om betaalbaar te verbouwen +75m2. en hier nog 5-10 jaar te blijven.

Nu 150k erbij en zoeken we in 4 gemeente's in hoog budget. (Zelfs dat is pokkemoeilijk als je kritisch bent zoals ik)
Teveel moderne villa's en ik wil iets klassiek dat in orde is.

Musk

Legacy Member
Hier ook 30k onder de vraagprijs geboden, uiteindelijk voor 20k eronder gekocht. Bij nader inzien was het echt wel maar 30k onder de vraagprijs waard, maar voor die 10k extra heb je dan wel het huis wat je wou kopen, en niet iemand anders die ermee ging lopen.. tis het een ofhet ander :)

V-man

Legacy Member
Voila. Afwegen. En ik ga ervan uit dat eigen woning minder als opbrengstinvestering moet/zal dienen.

In mijn branche is de prijs de prijs. Geen absurd duurder aanbieden dan wat je eigenlijk wil. Ik vond dat gesjacher en ge-handjeklap als was t de Soeks heel stresserend.

KingCunta

Legacy Member
Wij zijn ondertussen al een 2 jaar aan het verbouwen aan ons huis. Het ging om een zeer verouderd herenhuis-achtig gebouw met toch wel een vrij grote oppervlakte. Hadden er 237k voor neergelegd en vaak heb ik gedacht dat we toch wel een stuk teveel hebben betaald. Zeker als we de verbouwing zien (90% van het huis uitgebroken). Maar als ik mijn vrienden dan zie die een rijhuis kopen voor 218k dat er nog slechter bij ligt en dan een stuk kleiner huis hebben dan is het misschien nog niet zo erg. Ook als ik huizen in de buurt opzoek die te koop zijn is de prijs te rechtvaardigen die we er zouden voor willen indien we het ooit terug zouden verkopen (300k of meer). Het huis zou eigenlijk mijn droomhuis zijn als het niet vlak langs een drukke ring zou liggen.

bosic

Legacy Member
mo6 zei:
Goeiemorgend Iedereen,

Ik deel ook graag even mijn verhaal.
Toen ik ondertussen wel 2 jaar geleden op woningjacht was, kreeg ik van mijn vader plots bericht dat hij een interessant gelijkvloers appartement met tuin had gevonden. .

Over gelijkvloerse appartementen met tuin gesproken. Bij de meeste appartementsgebouwen is die grond van de tuin niet van jou, maar krijg je enkel het gebruiksrecht. Veel mensen weten dit niet eens. Je mag in principe dan niet zomaar doen wat je wil. In extreme gevallen kan zelfs het gebruiksrecht afgenomen worden. Maar zulke dingen verdoezelen makelaars ook graag.

hawkattack

Legacy Member
Kan de titel van deze thread nog meer "cringy" zijn? Precies alsof een huis een babyfabriek moet zijn.

SomeDude

Legacy Member
Beide huisbanken bieden zelfde rentevoet nu, maar de ene moeten we al vanaf 7e maand provisie commissie betalen dus ga ik dat proberen uitspelen op nog lager te raken. Of is dat een slecht plan? :unsure:

Iemand hier die een sobderingsverslag kan interpreteren? Voor mij is dat niet geheel duidelijk..

Faun

Legacy Member
Eindelijk! Bod aanvaard en dus huis gekocht. Er waren heel veel geïnteresseerden en huis stond vrij correct geprijsd (schoonvader is makelaar en we zijn al anderhalf jaar op zoek dus kennen de markt wel beetje).

Het is dit huis geworden.

We wisten al vanuit eerste gesprekken met banken hoever we ongeveer konden gaan maar nu gaan we dus effectief aan de bankenloop moeten beginnen.

Aankoopprijs: 330.000
Eigen inbreng: 90.000
Te lenen bedrag: 240.000

Gezinsinkomen: +- 4000 euro / maand.
Allebei ook firmawagen incl alle kosten (al begrijp ik dat ze hier geen rekening mee houden).
(nog) geen kinderen ;)

Mijn webshop staat hier wel volledig los van en zal op termijn wel huur betalen aan mij, maar dit wil ik liefst nog niet meenemen in de berekening.
Iemand een idee op welk percentage we ongeveer zouden moeten kunnen landen?

jvc

Legacy Member
SomeDude zei:
Beide huisbanken bieden zelfde rentevoet nu, maar de ene moeten we al vanaf 7e maand provisie commissie betalen dus ga ik dat proberen uitspelen op nog lager te raken. Of is dat een slecht plan? :unsure:

Iemand hier die een sobderingsverslag kan interpreteren? Voor mij is dat niet geheel duidelijk..

Kun je het uploaden?

V-man

Legacy Member
Faun: proficiat.

Webshop onder vennootschap? Want in gewoon bijberoep kun je geen huur aan jezelf betalen hoor.

Wel deeltje intrest vd hypotheek in onkosten brengen.
Zo doe ik t ook. 25% (immers 25% vd opp beroepsgedeelte) van de intrest in kosten

strijkkeiZer?

Legacy Member
Wauw mooi huis faun :eek:
Dat is echt volledig af en dan nog zo'n prijs

Faun

Legacy Member
V-man zei:
Faun: proficiat.

Webshop onder vennootschap? Want in gewoon bijberoep kun je geen huur aan jezelf betalen hoor.

Wel deeltje intrest vd hypotheek in onkosten brengen.
Zo doe ik t ook. 25% (immers 25% vd opp beroepsgedeelte) van de intrest in kosten

Wordt binnenkort vennootschap ;-)

Faun

Legacy Member
strijkkeiZer? zei:
Wauw mooi huis faun :eek:
Dat is echt volledig af en dan nog zo'n prijs

Merci! Ben enorm tevreden. Boven is nog een smalle ruimte die perfect als dressing kan dienen (staat niet op foto).
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan