Archief - Ergo Life (Hamburg Mannheimer): pensioensparen

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Dubbelpunt

Legacy Member
Een heel goede vriend van ons werkt momenteel voor Ergo Life (Hamburg Mannheimer) en moet als stage wat vrienden interviewen onder begeleiding. Zaterdag kwam hij met zijn baas bij ons thuis. De baas deed eigenlijk het volledige gesprek en hij keek toe om te zien hoe hij het moet doen.

Als ik echt eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik op het einde van het gesprek volledig verkocht was. Maar iets zegt me dat het allemaal te mooi is om waar te zijn. Indien ik 35eur opzij zet iedere maand, dan zou ik netto 11.000eur opzij gezet hebben op mijn 65 jaar. Echter, zij kunnen mij dan 66.000eur uitbetalen. Werkonbekwaamheid inclusief. Wat klopt er hier niet? Het is te mooi om waar te zijn. Zo ook krijgt de partner 9.000eur extra bij een overlijden, om de begrafenis te kunnen betalen. Dit dus bovenop het gespaarde geld tot dan.

Op het 'beloofde' eindbedrag hebben ze de mogelijke inflatie meegerekend en ze gaan mij laten weten hoeveel inflatie ze verwachten in hun berekening. Volgens mij hebben ze hier sterk overdreven. Niemand weet hoeveel inflatie we kunnen verwachten binnen 35 jaar. Zo ook, misschien is 66.000eur niet zoveel waard in 2055.

Pensioensparen bij uw traditionele bank raden ze ook af. Die mensen bij de bank gebruiken een variabele berekening afhankelijk van de economie. Als de economie dus slecht draait, heb je pech. Als het allemaal goed draait, heb je een mooi extraatje op uw 65 jaar.

Maar bij Hamburg Mannheimer gebruiken ze 60% vast, je hebt dus voor 60% een ZEKERHEID dat je uw geld gaat hebben. De overige 40% hangt af van hoe de economie draait in het jaar dat je 65 jaar bent. Zo berekenen zij alles. Momenteel heb ik veel zin om pensioensparen bij ING op te geven en over te schakelen naar Ergo Life. Heeft iemand ervaring met dit allemaal?

Uiteindelijk maken ze deel uit van de grote Ergo verzekeringsgroep waar ook DKV bij zit (= mooie referentie). Een van hun grote argumenten was BNP Paribas die verleden jaar in het nieuws kwam. Worst case scenario gaat een bank overkop en krijg je uw geld niet eens 65 jaar. Bij hun krijg je ALTIJD hun geld.

zaffah

Legacy Member
HM heeft inderdaad een heel goed pensioenspaarfonds. 2 weken geleden stond er nog een artikel in de krant over pensioensparen en daar kwam Argenta als beste uit (HM stond er wel niet tussen).

Hiapoe

Legacy Member
1. Er is hier al een heel topic geweest over HM --> Niet onverdeeld positief, in tegendeel veel negatieve reacties.
2. Ik heb er ook zo één bij mij thuis gehad van HM --> Ik vind hun verkoopstechnieken niet koosjer. Ik heb iets tegen jonge gastjes in kostuum die het je eens komen uitleggen.
3. Die gast die bij mij kwam uitleggen, deed me teveel denken aan de belspelletjes qua manier van verkopen van zijn product (map mee met krantenartikels, grafiekjes, met fluo aangeduid,...).
4. Als ik teveel onraad ruik en voel dat er iets niet pluis is, dan ga ik er niet in mee.

Conclusie: niet doen! Ik heb er al teveel negatieve commentaar van gehoord. Maar ge doet zelf wat ge wilt :)

Hiapoe

Dubbelpunt

Legacy Member
motje82 zei:
HM is a no-gozone

Met zulke posts kan ik weinig tot niets doen.



In die andere HM thread vond ik deze post:

17 december 2008, 11:16 #31 (permalink)
djmeydey
Member
Geregistreerd: 13/01/08
Berichten: 3

Via google kwam ik deze oude tread tegen.
Misschien toch eens de moeite om het er nog eens over te hebben :)

Feit is dat bij de banken na de financiële crisis heel wat spaarfondsen met een rendement van lager dan 0% staan (verlies dus) over de afgelopen 10 jaar.

Bij Hamburg Mannheimer is dit nu 8,8% (tot over enkele maanden 16%).

Door wie laat jij je liefst informeren vragen jullie?
Door iedereen. Maar verzekeren doe je bij degene die de beste voorwaarden geeft.

Zoek jij maar eens een bank waar je voor een paar euro per maand er een verzekering bij hebt die bij overlijden van de partner doorspaart tot je 65 en jouw onmiddellijk een som stort om de begrafenis te betalen.

En feit dat ze bij de ERGO-groep zitten zegt ook al veel hé.

ERGO betaalde de alle kosten bij de WTC-ramp => totaalkost was 0,3% van hun uitbetaalde schadegevallen.

Liever HM dan Fortis of Dexia wat mij betreft.

Groeten
Robin


Enorm grappig. Deze post is duidelijk van iemand die werkt voor HM. Waarom?
Omdat deze post gedaan is 17 december 2008 en omdat ik EXACT dit verhaal gehoord heb door een HM verkoper dit weekend 22 januari 2011!

hellmut

Legacy Member
Ik ga zeker niet zeggen dat ERGO (voorheen HM) oplichters zijn maar ik zou toch enige voorzichtigheid aan de dag leggen. Over hun pensioensparen en de manier van verkopen is hier al een topic geweest en misschien ook intreressant om lezen is het gene wat op spaargids staat

https://www.beyondgaming.be/archive...mburg-mannheimer-bedriegers-of-serieus.475237

http://www.spaargids.be/sparen/index.php?option=com_jfusion&Itemid=76&jfile=viewtopic.php&f=5&t=818

Het is zelfs op een moment zo erg geweest dat HM via een advocaat geprobeerd heeft van het topic op spaargids te laten verwijderen, omdat veel klanten een contract hadden afgesloten en pas nadien vernomen op o.a. spaargids.be hoe de vork aan de steel kan zitten en hun contract annuleerden...

Ook duikt hieren daar wel een tevreden klant op in al die posts, wat het vermoeden doet rijzen dat die reacties wel eens van verkopers kunnen komen.

boostah

Legacy Member
Dubbelpunt: 1 ding dat je hen moet vragen. Een overzicht met alle kosten (en informeer u bij banken eerst). HM geeft dat niet (slechts een zwaar onderschat idee) terwijl de meeste banken u dat perfect op een papier kunnen geven.

Want ze berekenen enkel hoeveel geld gij op het einde gaat hebben met uw inleg, niet hoeveel zij eraf halen. + zij kunnen uw geld *6 doen terwijl ze maar met 40% ervan naar de beurs trekken, en geen enkele andere bank kan dat, kvind toch raar.

Ook is hun winstpercentage dat ze voorstellen zo ridicuul hoog (9% dacht ik) waardoor je aan dat hoge bedrag komt. Als men dan naar het verleden van hun fonds kijken halen ze dat belange niet (zelf jaren in negatief).

Ze zeggen steeds dat dat hun verwacht percentage is, dat ze dat niet halen doen ze niks fout mee want dat is slechts een verwachting natuurlijk.

Laat het mij zo stellen, geef mij elke maand 35 euro en ik verwacht dat ik daar op 50 jaar 100 van kan maken. Als dat niet zo is, dikke pech, want ik betaal toch maar uit wat ik daadwerkelijk heb kunnen behalen (en dat kan bv maar 40 euro zijn)

ps.: mensen die mij geld uit mijn zakken proberen kloppen noem ik geen goeie vrienden. Hell in de meeste gevallen is het iemand die ooit eens in je klas zat en je amper kon die opeens aan de telefoon doet alsof ie je beste vriend is :p. Die verkoopstechniek alleen is al iets waar je moet voor oppassen (aangezien ze goed genoeg weten dat je die vertrouwt, ookal verkoopt ie zever in pakjes, wrs weet hij zelf niet hoe het juist in elkaar zit. Hij moet dat ook niet weten anders wilt hij misschien niet meer verkopen aan vrienden)

hellmut

Legacy Member
Dubbelpunt zei:
Met zulke posts kan ik weinig tot niets doen.

Het zijn misschien wel 4 belangrijke woorden :)
Anyway, 't is uw geld hé, maar het mijne krijgen ze zeker niet!

Dubbelpunt

Legacy Member
boostah zei:
Dubbelpunt: 1 ding dat je hen moet vragen. Een overzicht met alle kosten (en informeer u bij banken eerst). HM geeft dat niet (slechts een zwaar onderschat idee) terwijl de meeste banken u dat perfect op een papier kunnen geven

Ik moet idd de netto winst hebben op papier, zekerheid met andere woorden aan de hand van een minimum bedrag. Ik ga dit eens vragen bij Generali, ING en Fortis. Uiteindelijk kies ik wel de beste van de 3.

stoomboot

Legacy Member
Hun opdringerige manier staat haast niemand aan, maar dat doet niets aan de resultaten.
En die zijn momenteel nog zeer mooi.

Ik weet precies wat de kosten zijn, omdat ik op voorhand mij reeds geïnformeerd heb.
Ik heb ook mijn berekening laten doen aan een lager rendement dan datgene dat ze voorspiegelen, en zelfs toen was dat nog meer dan overtuigend genoeg.

Heb uiteindelijk besloten een 80vast - 20beurs te nemen. Dit werd normaal niet meer aangeboden, maar ze hebben speciaal voor mij dat nog in orde gemaakt.
Ik heb dus weinig slecht te vertellen over ERGO.

JPV

Legacy Member
stoomboot zei:
Hun opdringerige manier staat haast niemand aan, maar dat doet niets aan de resultaten.
En die zijn momenteel nog zeer mooi.

Ik weet precies wat de kosten zijn, omdat ik op voorhand mij reeds geïnformeerd heb.
Ik heb ook mijn berekening laten doen aan een lager rendement dan datgene dat ze voorspiegelen, en zelfs toen was dat nog meer dan overtuigend genoeg.

Heb uiteindelijk besloten een 80vast - 20beurs te nemen. Dit werd normaal niet meer aangeboden, maar ze hebben speciaal voor mij dat nog in orde gemaakt.
Ik heb dus weinig slecht te vertellen over ERGO.
lol yeah. Geef eens een overzicht van ALLE kosten? dat zou iedereen hier sterk interesseren.

En tuurlijk bieden ze 80/20 nog aan.

Oja, de mooie resultaten: ze staan momenteel ergens onderaan in vergelijking met hun concurrenten ;)

lykmeraid

Legacy Member
stoomboot zei:
Heb uiteindelijk besloten een 80vast - 20beurs te nemen. Dit werd normaal niet meer aangeboden, maar ze hebben speciaal voor mij dat nog in orde gemaakt.
Ik heb dus weinig slecht te vertellen over ERGO.

Speciaal voor u :) Right. Maar goed dat naïef zijn geen zeer doet.

danzig_6

Legacy Member
reageer toch niet op de posts van stoomboot, die doet toch niets anders dan trollen in topics.
heeft waarschijnlijk affectie tekort thuis...

Dubbelpunt

Legacy Member
Ik heb het grote topic doornomen (heeft me 4uur gekost in totaal denk ik). Bedankt voor deze link. HM = NO GO.
Ik ga waarschijnlijk pensioensparen bij Generali. Ik heb reeds een offerte ontvangen, eentje die me zelfs op papier iets kan verzekeren (100%). Topic mag gesloten worden.

jedisparkle

Legacy Member
heb gisteren ook van een collega een offerte gekregen voor een "golden future" ;-)

had nochtans gezegd dat ik geen interesse had...
ga het vanavond eens uitpluizen...

iemand nog lastige vragen op overschot voor hem? :))

JPV

Legacy Member
De vraag die geen enkele HM-medewerker durft/wil beantwoorden:

geef een volledig overzicht van elke kost die van de gestorte premies afgaat én de veronderstelde rendementen met het exacte totaalbedrag van uiteindelijke opbrengst.

Of nog beter:
geef een volledig overzicht van elke kost die van de gestorte premies afgaat én een berekening op basis van de huidige rendementen van de onderliggende producten met het exacte totaalbedrag van uiteindelijke opbrengst, waarbij de kosten duidelijk apart vermeld staan.

Hiapoe

Legacy Member
Dubbelpunt zei:
Ik heb het grote topic doornomen (heeft me 4uur gekost in totaal denk ik). Bedankt voor deze link. HM = NO GO.
Ik ga waarschijnlijk pensioensparen bij Generali. Ik heb reeds een offerte ontvangen, eentje die me zelfs op papier iets kan verzekeren (100%). Topic mag gesloten worden.

Dubbelpunt, proficiat om je goed te informeren voor je zo een relatief belangrijke beslissing neemt. Het siert je. Er zouden meer mensen wat onderzoek moeten doen en zich vragen stellen voor ze aan bepaalde dingen starten (niet alleen pensioensparen ;) )

En succes ermee,
Hiapoe

stoomboot

Legacy Member
lykmeraid zei:
Speciaal voor u :) Right. Maar goed dat naïef zijn geen zeer doet.
danzig_6 zei:
reageer toch niet op de posts van stoomboot, die doet toch niets anders dan trollen in topics.
heeft waarschijnlijk affectie tekort thuis...


Die 80-20 wordt niet meer aangeboden. Dus yep, speciaal voor mij. Oh zo naïef dat ik ben :ironic:
Ik heb de kosten niet op papier staan, maar de persoon in kwestie heeft zich aangemeld bij HM-online om zo te laten zien wat de kosten zijn en hoeveel deze bedragen.

Ik vind het ook gek dat dit nergens anders terug te vinden is, maar ja.


En als iemand zijn rendement heeft kunnen / mogen laten berekenen aan 5% i.p.v. de gebruikelijke 13 en 9, laat het even weten ;)
Dan weet ik tenminste dat ik niet de enige ben, want ik ben alweer de naïeveling precies.
Overal waar ik iets zeg dat niet strookt met de mening van anderen, ben ik de naïeveling of de mongool. Bizar genoeg blijkt het uiteindelijk niet zo te zijn. :crazy:



Maar een kleine tip: als ge niet openstaat voor een degelijke discussie, gelieve het dan te laten.
Er is al een topic waar iedere 3 pagina's telkens hetzelfde terugkomt.


Dubbelpunt zei:
Ik heb het grote topic doornomen (heeft me 4uur gekost in totaal denk ik). Bedankt voor deze link. HM = NO GO.
Ik ga waarschijnlijk pensioensparen bij Generali. Ik heb reeds een offerte ontvangen, eentje die me zelfs op papier iets kan verzekeren (100%). Topic mag gesloten worden.
Ik heb al mijn vragen opgesteld aan de hand van dat topic, en iedere vraag werd mooi beantwoord.
En ik ben ook aan het einde van de rit verzekerd van een schoon potje geld.

JPV

Legacy Member
- heb je dat rendement van 5% en 9% effectief op een officieel ondertekend document staan? Anders kan ik om het even wat beweren, zolang je het niet op papier zet, heb je later géén verweer ertegen.
- jawel, 80/20 wordt nog altijd aangeboden (natuurlijk gewoon in hun opvolger van HM => ERGO, maar uiteindelijk hetzelfde product)

stoomboot

Legacy Member
JPV zei:
- heb je dat rendement van 5% en 9% effectief op een officieel ondertekend document staan? Anders kan ik om het even wat beweren, zolang je het niet op papier zet, heb je later géén verweer ertegen.
- jawel, 80/20 wordt nog altijd aangeboden (natuurlijk gewoon in hun opvolger van HM => ERGO, maar uiteindelijk hetzelfde product)

Op papier staan? Een rendement dat onderhevig is aan beurskoersen. Ja, ze gaan dat echt op papier zetten. :doh:
Maar die 80% is sowieso gewaarborgd, eender wat. Die 20%, tja.

Meer dan het uitrekenen en tonen wat ik in dat geval zou bijeengesprokkeld hebben, kunnen ze niet doen. En dat deden ze niet op papier, aangezien ze die cijfertjes niet vanbuiten kennen.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan