Archief - steun het jeugdhuis !

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

lttuvix

Legacy Member
Goeienavond alle members. Ik ga dit posten op hoop van steun.

Zoals de topic zegt, steun het jeugdhuis. Ik hoor je al vragen waarom?

Voorgeschiedenis: Het jeugdhuis van zonhoven is sinds een jaar terug open. Gedurende dit jaar hebben wij; de vrijwilligers van het jeugdhuis zwaar ons best gedaan om het jeugdhuis een goede naam te geven. Dit is ook gelukt, zowel voor jongeren (allerhanden workshops gaande van muziek als voor graffiti en andere) als voor ouderen. (oktoberfest, sensation pink, punk night, dnb avond met oa lady light, clubcircuits: seatsniffers, kees meerman, heideroosjes en veel meer.) Tijdens deze activiteiten is er NOOIT 1 klacht geweest. We kregen positieve feedback van zowel ouders als van de jeugdwerking in zonhoven. Je moet weten dat we bedoelt zijn voor jongeren constructief bezig te laten zijn. We hebben inmiddels ook al 30 vrijwilligers die allemaal 14-18 jaar oud zijn, waar ze daarvoor op de straat halve litertjes aan het drinken waren zitten ze nu met creatieve ideeën om zonhoven een leuk trekpleister te maken.

Wat is er gebeurd?

1) Sinds eergisteren is ons gemeld geweest dat de schepenen ZONDER iets te vragen besloten hebben om het jeugdhuis voor derden te verhuren. Dit is een ramp. omdat: in die tijd staat er heel veel materiaal dat we met eigen zak hebben betaald in het jeugdhuis, dat materiaal word goed verzorgd enkel en alleen omdat de vrijwilligers er zo goed voor gaan zorgen. Gaan we terug het jeugdhuis verhuren dan zal er ongetwijfeld dingen kapot gaan (dit is ook al zo gebleken in het verleden.)

2) Ze hebben besloten om de drank te VERHOGEN naar 1.30 voor zowel cola als voor pint.
Vroeger waren de tariefen €1 voor een frisdrank en €1.40 voor een pint. Dit was toen gedaan om jongeren niet te stimuleren om bier te drinken. Hier konden we enigsinds nog mee gaan met de logica tot nu... waarom gaan ze de drank dan VERLAGEN en de frisdrank prijs VERHOGEN? stimuleren we nu net niet om bier te kopen?

En je moet weten dat de senioren in basvelden voor 70 cent een frisdrank of een pint kunnen halen.
Waarom moeten senioren zo weinig betalen terwijl jongeren die niet veel geld hebben plots café tariefen moeten betalen?

Wat vragen we jullie?

Hierom zijn we razend. Normaal zou vandaag in de krant een heuse protest instaan maar wegens de krant al vol zat gaat dit wss naar morgen verplaatst worden.

Het enigste dat we vragen is om dit te lezen en als je samen met ons niet akkoord gaat met zulke beslissingen gelieve de tekst desnoods te copy pasten en mailen naar [email protected]

Je kan ook je eigen mening formuleren maar aangezien dit veel tijd in beslag hebben we speciaal voor jullie deze tekst online gegooit.

De vrijwilligers

Zoals ik al meermaals zei zijn de vrijwilligers de dupe van dit alles. We hebben de vrijwilligers letterlijk bijeen getrommeld. Het waren jongeren die zich dood verveelde in zonhoven en besloten her en der "rond te hangen". Samen met hun hebben we ons dus heel hard ingespannen voor het jeugdhuis. Zoals ik al zei, zijn deze jongeren nu heel actief bezig en krijgen overal lovende commentaar. Wat vroeger ging van rondhangen betekent nu heel veel en voornamelijk heel hard werken op een plezant manier.

Dus ik vraag/smeek je. Denk aan de jongeren, denk aan alle bloed zweet en tranen die we erin gestoken hebben en mail [email protected] en laat ze weten dat dit gewoon niet kan.

skelly_king

Legacy Member
Das inderdaad minder :S In deinze is dat van de stad denkek en kunde da ook afhuren voor feestjes te geven enzo :) maar voor het meeste materiaal moet je zelf zorgen

smg_phoenix

Legacy Member
skelly_king zei:
Das inderdaad minder :S In deinze is dat van de stad denkek en kunde da ook afhuren voor feestjes te geven enzo :) maar voor het meeste materiaal moet je zelf zorgen

joe den brieljant :)


@ lttvix : spijtig , kweet da gij daar vree mee bezig zijt :(

Pestilence_007

Legacy Member
jeugdhuis.jeugdelewijt.be

Just begonnen (2 weken open) :D xD

lttuvix

Legacy Member
khoop gewoon dat iedereen hier massaal gaat mailen naar [email protected] kweet dat heel veel zeggen wat maakt mails uit.

We hadden het JH geopent gekregen toen er 500-1000 mails verstuurd werden naar de gemeente en toen zagen ze toch in dat ze iets verkeerds deden. Dus khoop dat ik same me jullie hulp nog hogere toppen kunnen scheren

puni

Legacy Member
Ga het nu mailen.. :) Veel succes ermee alleszins, en laat ons weten of het iets uithaalt!

EDIT: voila, tis verstuurd. Kzal zien ofk nog wa mensen aangepord krijg om hetzelfde te doen.

nixie

Legacy Member
heb mail verzonden.
vind het idd niet kunnen, en dan zonder overleg met jullie

TiZon

Legacy Member
mijn mail heb je.

Hier in Dilbeek hebben we 6 JH's en een overkoepelend orgaan "6JK's" (jeugdklub, oude spelling nog). Die zijn aan die JH's gegeven denk ik. Als er iemand een fuif wil organiseren, of iets wil in doen, dan moeten ze contact opnemen met de beheerder (mensen zoals jij dus) en betalen aan hun!

lttuvix

Legacy Member
Mja das nog zoiets, zo werd enkele weken geleden zonder ons weten in het lokaal verhuurt. De schepene van jeugd had zogezegd geregeld dat de inkomsten naar het JH gingen... wat blijkt nu "er zat een fout in het contract" waardoor het contract helemaal niet is ondertekent en we er niets van hebben gekregen behalve de afval dan die wij konden opruimen ...



nuja hartelijk bedankt voor jullie mails, het zal hopelijk (en waarschijnlijk) ook veel uitmaken en ik hoop dat er nog een hoop volgen, er zal in het belang van limburg waarschijnlijk morgen ook een artikel over te vinden zijn. Normaal zou het voor vandaag zijn maar dat is uitgesteld naar vermoedelijk morgen =)

Ik stoor me ook enorm aan de mentaliteit erover. Dat de gemeente er in het begin zijn twijfels over had kan ik begrijpen, en we hebben daarom ook heel veel gedaan naar de jongere generatie. Dit tot veel genoegen van de ouders en omstaanders. Sindsdien zijn we er enkel op vooruit gegaan. En nu we eindelijk echte vorderingen aan het maken zijn worden we weer tegengewerkt...

Er zijn ook mensen die denken dat de vrijwilligers het enkel doen voor gratis drank waardoor de jongeren die toch werken gratis kunnen drinken, maar dit is ook niet waar. De motivatie ligt bij de jongeren, niet om wat ze krijgen want zoals ik, de andere kern leden en de andere vrijwilligers zullen er niets van krijgen, buiten de feedback van de avond.

Maar bv ikzelf heb bv vorige week vrijdag vrij genomen en van 12 uur smiddags tot ongeveer het einde van de activiteit gewerkt voor de dnb inorde te stellen. Dit samen met enkele andere vrijwilligers die op dat moment geen schoolwerk hadden (wij hebben de regeling dat voor scholieren dat school eerst komt) en andere vrijwilligers die vrij hadden genomen op het werk. Het was een redelijke succes, en dan krijg je maandag zulke nieuws in uw mailbox... je zou voor minder gedemotiveerd geraken en even terugdenken waar je het voor doet.

Alsook staan we altijd open voor de schepenen van jeugd, ik heb hem in het jeugdhuis zelf nog maar 1 keer gezien, en op dat moment was hij zat, hij was aan het praten met iemand van de jeugddienst en ons negeerde hij eigenlijk totaal... dit zijn dingen die toch niet meer kunnen. Ik en een andere kernlid zitten ook in de jeugdraad. Dus kvind het echt irritant dat we zo worden behandelt en negeert terwijl we enkel het beste voorhebben met de jeugdwerking in zonhoven. Dit terwijl (nu spreek ik voor mezelf) ik bijna al mijn vrije tijd erin steek. Begrijp me niet verkeerd, ik doe het graag (leuke vrijwilligerswerk, en je bent nuttig bezig) maar zo behandelt worden gaat er gewoon over

ravenslayer

Legacy Member
mailtje verstuurd m8

wie bereid is zene tijd zo erin te steken mag zo ni int zak gezet worden :)

Tw33tst3r

Legacy Member
mail is verstuurd, kwerk zelf af en toe mee int jh hier en zo'n dingen kunnen dus niet
trouwens een zatte schepen van jeugd? hmz, als ik nie beter wist zou ik zeggen dat ge ons jeanke gekregen hebt mr die is nu schepen van openbare werken :p
grappige is trouwens dat schepenen en raadsleden naart schijnt nie dronken mogen zijn int openbaar (zei een raadslid mij ooit toen ik em vroeg wrm em met carnaval nuchter was :p)

ClayDavis

Legacy Member
hmm, heb je nu even pech dat het net lokale verkiezingen zijn geweest

lttuvix

Legacy Member
Nieuwsupdate :

Onze artikel staat in het belang van limburg op pagina 79.
Veel nieuws is er nadien nog niet geweest. Buiten dan dat we maandag of woensdag een vergadering hebben met de schepene van jeugd. Dus duimen maar =)

EternalSilence

Legacy Member
wa moeten wij dan zeggen in Desselgem en Waregem.

In Desselgem staat het jeugdhuis, vroeger toch alleszins, bekend voor een drugskot, er werden zelf razzia's gehouden door de flikken in de jaren 80 enzo.
nu is het al daar veel rustiger, maar gaan de meeste jongeren van Desselgem toch naar andere cafe's, ipv naar hun eigen jeugdhuis te gaan.

in Waregem, gaat het persoonlijk heel goed, zeer actieve groep mensen in het bestuur, altijd wel wat volk (nooit overdreven veel), spijtig is .. binnen nu en 3 jaar gaat waregem het jeugdhuis gewoon platsmijten, omdat het staat bij de hippodroom van waregem.
En ze er dus appartementen gaan opzetten, zodat ze er veel geld kunnen uitslaan tijdens waregem paardekoers.

Gentille

Legacy Member
In Oudenaarde hebben wij ook een JH, maar dat is enkel open de vrijdag na school en ik dacht soms de zaterdag ook. Al lang geleden dat ik er nog eens naartoe ben geweest.

ChunWai.

Legacy Member
Zo, mailtje verstuurd:)
Nog veel succes en hopen dat de mailtjes er wat bij helpen.

Bart Religion

Legacy Member
GOEDKOPER BIER!

goede zaak dus!

dat verhuren aan derde lijkt me ook een goede zaak, zouden ze in meer jeugdhuizen moeten doen. Nu is het meestal een select groepje dat daar een monopolie op heeft en wordt veel "jeugd" uitgesloten

nixie

Legacy Member
wij in vilvoorde zaten vroeger goed, naast de pompiers, in een afgelegen deel in een de bijgebouwen van een oud gesticht.
Maar onze jean-luc had weer wilde plannen, wou daar naast de zenne loften bouwen, en meedoen aan die monumentenwedstrijd om zo het gesticht te restaureren. Natuurlijk heeft hem da ni gewonnen maar ondertussen zijn wij wel van onze perfecte locatie gesmeten, net als de chiro en scouts en evenals alle groepjes die een repetitieruimte hadden in dat gesticht.
Nu hebben ze ons een grondje verkocht NAAST een nieuwbouwwijk naast een gevaarlijke baan, conclusie = geen optredens op zaterdag, verhuur aan mensen van de wijk voor feestjes sinds oktober zijn er maar 2 optredens geweest, ene was jazz en andere was slecht en bereikbaarheid is slecht, buiten vilvoorde centrum.
vilvoordehardcore crew kan in ons jh geen optredens meer organiseren.
mja ik noem het al niet meer "mijn" jh...

PS: mijn grote droom is om het jh in mijn gemeente weer open te krijgen, is gesloten geweest lang geleden met als excuus dat de brandveiligheid niet optimaal was...
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan