Archief - Andere sporten thread (atletiek, hockey, etc.)

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

AreVee

Legacy Member
Het is maar een idee natuurlijk en als dat idee hier helemaal niet blijkt aan te slaan zal deze thread vanzelf wel een snelle dood sterven.


Maar ik dacht van deze thread een soort van verzamelthread te maken voor "andere" (lees: minder bekende of minder populaire) sporten waar dan kan gediscussieerd worden of gewoon kan meegedeeld worden dat er in sport x die en die opvallende resultaten zijn gehaald of dat die en die jonge mannen of vrouwen echt wel hun neus aan het venster komen steken.


Wat mij dan momenteel zeker al een mooi iets lijkt om te vermelden is de prachtige resultaten die Nina Derwael en Rune Hermans behaald hebben op het wk turnen in de allroundcompetitie, respectievelijk de 8ste en 11ste plek. Derwael had op de brug met ongelijke leggers zelfs de hoogste score van alle finalisten.

Bijzonder mooi vind ik persoonlijk dat we in een sport waar grootmachten als China, Rusland en de VS traditioneel de dienst uitmaken twee jonge meisjes hebben die meer dan tegengewicht bieden. Zijn beiden ook nog erg jong (geboortejaar 2000 en 1999). Komende nacht heeft Derwael ook nog de toestelfinale aan de brug met ongelijke leggers, een toestel waar ze absoluut kans heeft op de medailles en misschien zelfs goud.

Andere legende in die sport Kohei Uchimura haalt jammer genoeg geen 7de!! wereldtitel in de allround competitie, hij valt uit met een blessure, hij stopt dus voorlopig even met geschiedenis schrijven.

Ook bij de vrouwen geen Simone Biles die op haar twintigste de vorige drie titels reeds wist te winnen zij is er even tussenuit (kan je haar niet eens kwalijk nemen).

---------

Verder komt het wk boogschieten er bijna aan, daar hebben we met Ben Adriaenssen een jong talent dat kan verrassen.

-------------


Bobsleevrouwen hebben met ex olympische meerkampster Sara Aerts ook een enorme versterking in het team blijkbaar, ze lijken, eindelijk, een startster van wereldklasse te hebben gevonden wat in een tweemansbob van cruciaal belang is, verwacht echt een bijzonder goed bobsleejaar voor Willemsen-Aerts.

In ongeveer hetzelfde segment: Kim Meylemans: "Alles is mogelijk in skeleton" . Skeleton een sport waarvan het merendeel van de mensen het bestaan niet kent (met een slee individueel en het hoofd vooruit een bobsleebaan afgaan) maar ook daar hebben we een jong talent zitten.

-------------


Verder komen de wereldkampioenschappen gewichtheffen eraan. Met vermoedelijk maar één belgische deelneemster bij de vrouwen maar wat in die sport nog wel als een bom insloeg was dit: Gewichtheffen in de ban van grootste dopingkuis ooit: negen ... - Gazet van Antwerpen .

Erg veel van de klassieke toplanden (Rusland, China, Iran, Kazachstan, ...) zijn voor onbepaalde tijd geschorst. En dat de de bond het serieus meent deze keer blijkt ook uit het feit dat indien het gewichtheffen haar dopingschaduw niet van zich krijgt afgeworpen, de sport wel is niet langer op het oylmpische programma zou kunnen staan vanaf 2024.


--------------------------


"Wij krijgen in de Belgische pers veel te weinig aandacht" dit is ook nog het vermelden waard wanneer we het hebben over kleinere sporten, de man heeft naar mijn mening 100% gelijk, nu begrijp ik best dat voor een zender een training van KFC Westerlo nog meer interesse opwekt vermoedelijk dan een prestatie op wereldvlak in het kunstschaatsen maar toch vind ik het wel de taak van de media om niet altijd uitsluitend voor een commerciële logica te gaan maar ook mensen als Hendrickx een béétje aandacht te gunnen, je kan het immers ook omgekeerd zien waarom heeft een Hendrickx minder supporters? Misschien wel net omdat hij nauwelijks media aandacht krijgt. Een Swings kan men behoorlijk wat aandacht schenken blijkbaar (vind ik prima hoor), dan moet dat voor een Hendrickx ook kunnen.


----


Redelijke openingspost maar als er echt weinig of geen interesse is in een topic als dit zal ik niet als enige hier blijven volspammen wees gerust :p .

makila

Legacy Member
Nina Derwael trouwens brons op het WK, na goud op het EK. Ik zie haar nog sterker worden in de toekomst. Ze is vrij groot in lengte en toch is ze zo lenig. Ze is daardoor krachtiger dan haar concurrentes en daardoor heeft ze theoretisch gezien meer in haar mars.

Maar goed, voor hetzelfde geld is ze na 2 jaar al opgebrand, in die sport blijf je niet altijd zo lang aan de top.

AreVee

Legacy Member
Pure historie die geschreven wordt, in een bijzonder moeilijke sporttak om als klein landje in uit te blinken. Ergens moet er toch ook nog een klein beetje (uiteraard een klein klein beetje) ontgoocheling zijn, had de indruk dat er toch echt geloof was in goud.

Maar goed pure ervaring dit, voor de volgende jaren en vooral Tokio, dan is ze nog een drietal jaar ouder en zou ze toch echt moeten kunnen meedoen voor winst ginder. Volgens haar coach ook op het allround gedeelte nog erg veel marge.

Die afmetingen ook, de winnares : 148 cm (4 ft 10 in) . Weight 37 KG.

Foto's van het podium zijn ook hilarisch, Derwael steekt met haar 1m65 letterlijk met kop en schouders boven de andere twee uit :D .

makila

Legacy Member
AreVee zei:
had de indruk dat er toch echt geloof was in goud.
Als je er niet in gelooft kan je beter thuis blijven hé ;) Goud kon altijd maar de kans was wel klein.

Haar moeilijkheidsgraad was 6.3. Die van de Chinese was 6.5. Dus alleen al qua moeilijkheidsgraad WINT de Chinese al 0.2 punten en dat is heel erg veel.
2 jaar geleden voerde de Chinese iets uit met een moeilijkheidsgraad van maar liefst 6.9. (De uitvoering lukte toen niet zo goed, waardoor ze de eerste plaats moest delen)

En 2 jaar geleden, hadden 4 atletes gedeeld goud en die hun moeilijkheidsgraden waren ALLEMAAL hoger dan wat Nina vandaag getoond heeft.
Dus met het deelnemersveld van 2 jaar geleden was ze maar 5des of zo.

Niet dat ik wil afbreuk doen tov haar medaille, en het ene kampioenschap is het andere niet, maar het kan dus nog altijd een beetje beter, zowel qua moeilijkheidsgraad als qua uitvoering. Wil ze de volgende keer echt gaan voor goud, dan moet haar moeilijkheidsgraad toch minstens omhoog naar 6.5 of 6.6.
Maar dat kan perfekt, een beetje véél oefenen hé ...

AreVee

Legacy Member
Jelle Geens sterkste triatleet in finale Europabeker


Blijft toch ook een bijzondere sporttak, denk dat er weinig sporten fysiek meer uitdagend zijn dan dit en toch is dat eigenlijk nergens op de wereld één van de "topsporten" en hebben de meeste mensen (hoogstens) oog voor de Iron Man in Hawaii. 1.500 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen en 10,22 kilometer lopen stevig onder de twee uur kunnen volbrengen, ik kan me er als vrij sportieve jonge man bitter weinig bij voorstellen.

Terwijl zeker deze afstand volgens mij perfect potentieel heeft om op tv te worden uitgezonden (heb enkel weet van de BBC die soms korte samenvattingen uitzend), duurt nauwelijks langer dan een voetbalmatch, logischerwijze ook heel wat verschuivingen tijdens de wedstrijd (aangezien de meeste wel één top onderdeel hebben en één minder onderdeel), heel internationaal deelnemersveld meestal, ... . Voor een Iron man wordt het op tv uitbrengen iets moeilijker natuurlijk op regelmatige basis aangezien die wedstrijden toch minstens een 8 tal uur duren.

makila

Legacy Member
Nieuw PR voor de Duitser Lange in Hawaii. Sterk!

Ook jammer van Van Lierde. Zijn voedingspak ontbrak halvewege en hij verloor daardoor minuten .. een slechte score voor de organisatie. Het mag niet gebeuren dat een topatleet zijn voeding niet tijdig klaar ligt. Niet dat hij anders gewonnen had maar ik zag hem toch in de top-10 finishen. Hij was erg sterk.

AreVee

Legacy Member
Ja dat Van Lierde verhaal is echt wel schrijnend, al die opofferingen en dan ben je uiteindelijk mee in de kopgroep en dan moet je minuten wachten op iets dat zuiver de fout is van de organisatie.

Verder Duitsland boven weer zij het dan met een andere bekende naam dan die van Frodeno. Bij de vrouwen opnieuw de ongenaakbare Ryf uit Zwitserland, toch ook maar 50 minuten trager dan de eindwinnaar, als je weet dat er bij goede vrouwen en mannen in enkel de marathon wereld toch zeker een minuut of 20 verschil zit vind ik dat eigenlijk bijzonder weinig tijdsverschil.

makila

Legacy Member
Ook chapeau voor Sanders (2des). Misschien wel de beste triatleet van 2017, helaas had die teveel met zijn krachten gewoekerd, al was zijn tijd nog altijd voldoende voor de top-5 of all time!

En zeker als je die zijn verleden bekijkt: 8 jaar geleden is hij begonnen met TOPsport in een poging van de drugs af te blijven ..

AreVee

Legacy Member
Timo Boll (Duitsland) klopt zonet de Chinese quasi onverslaanbare (toch zeker voor niet Chinezen) wereldkampioen, olympisch kampioen, Aziatisch kampioen, en nummer 1 Ma Long met 4-3 in de world cup in Luik.

Moest dit in een bekende sport gebeuren het zou de wereld rondgaan, nu ben ik al heel blij dat ik het live heb kunnen meemaken via eurosport :p .

Edit: Is zelfs van september 2016 geleden dat Ma Long nog een enkelmatch verloor, toen tegen landgenoot en huidig nummer twee van de wereld Fan, nadien meer dan dertig enkelmatchen gewonnen.

Edit 2: Op het eerste zicht zou het zelfs de eerste keer kunnen zijn dat hij verliest van een Europeaan.

makila

Legacy Member
Niemand is onklopbaar hé. Maar 30 enkelmatchen achter elkaar winnen is echt wel straf, zeker in een sport als het tafeltennis. :)

AreVee

Legacy Member
Nee ok uiteraard niet maar het is wel een tafeltennisser die de laatste drie olympische spelen won, negen wereldtitels op zak heeft (waarvan de laatste vier wk's alle vier voor hem waren) tientallen grote aziatische titels gepakt heeft etc . Volgens best veel mensen de grootste tafeltennisser ooit of toch minstens één van de allerbeste.

Enige die hem zo nu en dan konden kloppen de laatste tien jaar waren Zhang Jike (china) en Wang Hao (china). Zou al bijna het equivalent zijn van een blanke loper die van een mindere dag van Bolt gebruik maakt om boven zichzelf uit te stijgen en hem te kloppen. Om maar te zeggen, onklopbaar is uiteraard niemand, maar bij hem lijkt het toch al lang zo :p .


Huidige nummer twee staat bv 10-1 achter in de h2h tegen Ma Long.


Edit: Heeft één keer eerder verloren van een Europeaan, in 2009 op zijn 21ste tegen Samsonov een Wit-Rus.

Lense

Legacy Member
Inderdaad een echte uitschieter van Boll, en dat op 36-jarige leeftijd. Ook de andere Chinees geklopt in de kwartfinale. Wel knullig dat ie dan de finale van Ovtcharov verliest.

Ma Long heeft wel eerder van Europeanen verloren, maar dan was het al wel lang geleden sowieso (H2H) . Wat mij betreft de beste speler ooit. Al die andere grandslam winnaar zijn uit een tijd dat de sport toch veel minder explosief en fysiek werd beoefend (door de chinezen in elk geval). Ben waarschijnlijk wel een van de weinige Europeanen die voor Ma Long supporterde, maar van zijn perfecte techniek (zeker voorhand) krijg ik niet genoeg.

Toch mooi dat de Saive (de andere voor een keer) zo een toptornooi in ons kleine landje georganiseerd krijgt elk jaar.

makila

Legacy Member
Nafi ging daarstraks over 2m01cm. Sterk. En ze had bij die sprong nog marge, indien ze technisch perfekt springt, dan kan ze binnenkort ook over 2m03cm geraken.
Dat is meteen ook de hoogste sprong dit seizoen, geen enkele individuele hoogspringster deed al beter.

Ze is toch de beste meerkampster van de laatste 2 jaar. OK, WK en straks ook Europees recordhoudster? Het zal straks van haar speerwerpen afhangen of ze dat record verbetert. Ze zal toch rond 60m meter moeten gooien.

AreVee

Legacy Member
Gewoon erg sterk bezig ja, hoogspringen zoveel vertrouwen hebben dat je gewoon 1m98 overslaat en meteen richting 2m01 gaat (en ook natuurlijk de wetenschap dat 1m95 haar de zevenkamp winst opleverde normaal gezien), ook kogelstoten gewoon over de 15 meter gooien wat ook erg sterk is. Horden ook prima alleen de 200 meter viel me misschien lichtjes tegen. Momenteel 56 punten méér dan vorig jaar in Gotzis toen ze een ronduit historische 7013 punten haalde, mits goede dag twee kans ze met andere woorden dicht bij de 7100 punten komen (of wie weet er zelfs over gaan), kogelstoten doet in ieder geval t beste vermoeden voor het speerwerpen en het hoogspringen kan ze meepakken naar het verspringen, enkel de 800 meter zal weer behelpen worden vrees ik (en ja ik besef ten volle dat het geen één op één relatie is met kogelstoten en speerwerpen en hoogspringen en verspringen maar toch).

Toch echt wel de sportvrouw van België van de laatste jaren, vermoedelijk de sterkste ook die we gehad hebben sinds Kim en Justine, en dat zeg ik met alle mogelijke respect voor een Delphine Persoon, een Ann Wauters en alle andere vrouwelijke topsporters in ons land maar wat zij laat zien, op nog altijd maar haar 23ste, is gewoon zelden of nooit vertoond.

Livestream / Leichtathletik: Hypo Mehrkampfmeeting Götzis vom 26.05.2018 um 10.55 Uhr / ORF TVthek livestream voor de liefhebbers.µ


Edit: maar 9 van de 29 deelnemende mannen (de meeste toch minstens europese top) hebben hoger gesprongen dan Nafi :laugh: .

makila

Legacy Member
AreVee zei:
Gewoon erg sterk bezig ja, hoogspringen zoveel vertrouwen hebben dat je gewoon 1m98 overslaat en meteen richting 2m01 gaat (en ook natuurlijk de wetenschap dat 1m95 haar de zevenkamp winst opleverde normaal gezien), ook kogelstoten gewoon over de 15 meter gooien wat ook erg sterk is. Horden ook prima alleen de 200 meter viel me misschien lichtjes tegen.
Dat laatste viel lichtjes tegen omdat ze zoals ze voor de meeting al beweerde, nog niet in (fysieke) topvorm is. Op de technische nummers is ze beter geworden tov vorig jaar maar op de loopnummers is ze nog niet op haar topniveau. Ik verwacht dan ook een zwakkere 800 meter.

Nu als ze nu nog NIET op topniveau is en het valt straks een beetje mee, welke score kunnen we dan straks verwachten op de kampioenschappen?

AreVee

Legacy Member
Ja het is "simpel" he, als ze op haar loopnummers nog verbetert (onder 13 op hordes, onder 24 op 200 en onder 2min10 op de 800 bijvoorbeeld :D) dan heeft ze alles om het WR aan te vallen. Het meeste progressie lijkt mij te zitten op een 200m en een 800m, zou daar toch echt nog wel wat moeten kunnen verbeteren, zal nooit bij de absolute wereldtop horen op die nummers op de zevenkamp maar beter dan wat ze nu doet moet zo'n atlete volgens mij nog wel kunnen. Er stond vandaag ook in de krant dat ze dit jaar meer studiepunten opneemt zodat ze haar bachelor geografie haalt en dan volgend jaar en het jaar nadien meer op de sport en minder op de studies.

WR tegen Tokio 2020? Ik zeg: Ja.

makila

Legacy Member
Voor het wereldrecord moet alles meezitten. Dat is toch nog ver weg hoor. Al heeft ze er wel het talent voor om daar dicht tegen aan te leunen.
Maar de 2de plaats ooit op de eeuwige ranglijst halen, lijkt me toch wel realistisch voor haar.

AreVee

Legacy Member
Verspringen was super goed vandaag (nieuw pr en maar 1 cm van het BR), maar helaas was het speerwerpen ondermaats, meer dan tien meter onder haar pr, vanaf toen zat een ER er niet meer in, 800 meter redelijk maar niet super waardoor ze "maar" op een goeie 6800 punten uitkomt, ergens jammer maar ook veel positief om mee te nemen natuurlijk :) . Het is wel een score waar ze vorig jaar niet mee had gewonnen.

In de marge maar toch ook mooi, Hanne Maudens net 21 geworden zesde plek met een PR :) .
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan