Archief - Airsoft: No Balls, No Glory - Deel 3

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Airsoftkrat

Legacy Member
Dag allemaal,

Graag kondig ik de mensen hier op 9lives een nieuwe toffe airsoft vereniging aan.
Voor iedereen die airsoft als een toffe en serieuze sport aanschouwen is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op onze Airsoft Community.

Zo posten we op ons forum reviews van skirms waaraan we als vereniging deelgenomen hebben. en veel meer.
Skirm organisatoren mogen op ons forum gerust events aankondigen waarvan we nog geen weet hebben.

Booka Shade

Legacy Member
Het is eindelijk zover, zijn tijd is gekomen. We moeten afscheid nemen van het tweede deel van de 9lives Airsoftthread. Dit vervolg zetten we alvast in met een stevig begin. De hierbij gevoegde FAQ zal een steunpilaar & herkenningspunt zijn voor alle oude rotten & groene jonkies. Deze post zal dan ook als referentiepunt dienen bij het van repliek zijn op eenvoudige vragen. (lees: nubvragen)
Het is belangrijk toe te voegen dat deze FAQ nooit volledig zal zijn & altijd aan aanpassing onderheving moet (!) zijn. Dit project is gestart door de 9lives Airsoft Community & het is dan ook aan deze mensen om dit project verder te onderhouden. De belangrijkste aandeelhouders van deze FAQ werden in de FAQ zelf uitvoerig bedankt. Eenvoudige aanpassingen kunnen altijd aangevraagd worden met een eenvoudig PM naar jullie nederige dienaars: de mods van het 9lives Sport Forum. Veel plezier & discussiepret in deel 3 van de Airsoft glorie namelijk:
Airsoft: No Balls, No Glory (deel 3) !!

PS: Het is voor de nieuwelingen op dit forum aan te raden eerst de FAQ te lezen en te zoeken als er daar nergens een antwoord op uw vraag staat. Niets gevonden? Vraag maar raak in deze thread dan. De (héél) vriendelijke 9lives Airsoft Community zal u graag met raad & daad bijstaan!

Must Read FAQ zei:
Wat is airsoft?

Wat is airsoft?
Om te begrijpen wat airsoft is, is het belangrijk te begrijpen wat airsoft niet is.

Wat is airsoft niet?
Airsoft mag je niet vergelijken met de traditionele “loodjesgeweren”, die meestal schieten met loden projectielen (rond of puntig) met snelheden van 350fps tot 1000fps. De kracht hiervoor wordt meestal uit CO2-patronen of door middel van een handpomp verkregen (het plooien van de loop spant een veer op die lucht wegpompt bij het overhalen van de trekker). Sommige van deze loodjesgeweren lijken goed op echte wapens maar hier en daar zijn er aanpassingen die verraden dat ze niet echt zijn. Zij zullen ook nooit het handelsmt lichaam. Gezien de relatieve grote van de paintballs is de vlucht die erk of naam dragen van hun echte tegenhangers. Een goed oog haalt gemakkelijk het onderscheid uit een echt en een loodjesgeweer. Loodjesgeweren zijn goed voor sportschieten of de jacht maar zijn niet geschikt om indoor of voor war-gaming / milsim door hun te hoge kracht. Loodjesgeweren zijn ook niet in staat om volautomatisch te vuren.

Airsoft is ook anders dan paintball, dat ontworpen is speciaal voor wedstrijden. Deze paintball-guns zijn niet lijkend op echte en zijn meestal simpel van ontwerp. De kracht wordt verkregen door gecompresseerde lucht die wordt opgeslagen is een hervulbare fles. Deze flessen zijn in hun kleinste vorm even groot als een colaflesje. Paintballwapens schieten verfbolletjes die openspatten bij impact. De verf bollen vliegen bij het afvuren eerder in een boog dan in een rechte lijn. Als je geraakt wordt op korte afstand, kunnen paintballs heel pijnlijk zijn. De schoonheid van paintball is dat de tegenstander niet kan ontkennen dat hij geraakt is door het duidelijk spoor van de impact van de paintball. Het enige nadeel van paintball is het uiterlijk van het wapen dat wordt gekenmerkt door de grote container voor paintballs en de uitwendige gastank. Paintballwapens zijn ook niet geschikt voor volautomatisch te vuren.

Wat is airsoft dan wel?
Airsoft is een simulatiesport waarbij 1:1 replicawapens gebruikt worden. Twee of meerdere teams strijden tegen elkaar, waarbij gebruik gemaakt wordt van airsoft replica wapens maar in plaats van echte kogels worden er milieuvriendelijke 6mm-balletjes gebruikt; de zogenaamde BB's. Het idee van airsoft is om zo realistisch mogelijk een echte strijd na te spelen. Deze sport wordt ook als oefening gebruikt door militairen. Zelfs de SAS en andere Special Forces maken er gebruik van tijdens trainingen in CQB (Close Quarter Batlle). De replica's hebben een realistisch gewicht. Wanneer je geraakt wordt, voel je dit goed. Net alsof iemand een nijp geeft. Aangezien de bolletjes toch een redelijke snelheid hebben, zeker bij elektrische en gasgeweren, is veiligheid erg belangrijk. Het is dan ook verboden om zonder veiligheidsbril te spelen. Deze veiligheidsbril is een must! De sport is toegankelijk voor iedereen ouder dan 18 jaar! De prijzen van wapens kunnen behoorlijk hoog oplopen. Ongeveer 150€ voor een pistool en 300 tot 500€ voor een goed AEG. Paintball is eigenlijk nauwelijks te vergelijken met Airsoft! Airsoft is vele malen goedkoper, veiliger en realistischer.

Om van airsoft met volle teugen te kunnen genieten, moet je zeker eens met een volautomatisch AEG of een "gas blowback"-pistool hebben geschoten. Woorden kunnen amper de sensatie weergeven die je krijgt wanneer je met 12-15BB’s/sec schiet op een target, laat staan het schieten met een recoiling airsoftpistool.
Heb jij ooit gedroomd over een een AK-47, een MP5 SD6, of zelfs de exotische P90, of over het ledigen van een lader van een Glock17 en een volautomatische Glock 18C op targets. En niet te vergeten, het uitschakelen van tegenstanders die als enig doel hebben jou uit te schakelen.


Welke replica koop ik?

DE AEG
Automatic Electric Gun

Wat is een AEG?
AEG replica wapens zijn ontworpen om zo realistisch mogelijk te zijn, zowel in uiterlijk als in werking. Maar is ook een minpuntje aan AEG replica wapens: Terwijl ze eruit zien als echte wapens aan de buitenkant, is de binnenkant totaal anders heeft de AEG eigenlijk meer gemeen met een radiografisch bestuurbare auto dan een wapen.

Echter, de AEG biedt een aantal grote voordelen, ondanks zijn gebrek aan realisme, in zijn werking:

• Betrouwbaarheid
AEGs zijn over het algemeen zeer betrouwbaar. Ze kunnen honderden - zoniet duizenden - BBs afschieten zonder hitte of storing.
• Nauwkeurigheid
Hoewel de nauwkeurigheid van Airsoft replica wapens over het algemeen niet super nauwkeurig zijn, hebben AEGs wel een betere consistentie dan de meeste andere airsoft replica wapen types. (GBB-NBB-Springer)
• Hoge capaciteit voor munitie
De meeste AEGs kunnen uitgerust worden met High Capacity Magazijnen. Dit zijn magazijnen die honderden BBs kunnen opslaan ipv van de gebruikelijke 30-50. Dit betekent dat de gebruiker meer schoten kan afschieten zonder regelmatig te herladen.
• Sterkte
AEGs zijn gebouwd rond een centraal geplaatste metalen Mechbox en de betere AEG's zijn vaak erg robuust en betrouwbaar. Ideaal voor airsoft evenementen waar de AEG ook het meest vertegenwoordigde airsoft replica wapen is.
• Kostenbesparend
De kosten per shot is zeer laag bij gebruik van AEGs. De enige kracht die nodig is om de AEG te laten schieten is elektriciteit, geleverd door een oplaadbare batterij. Deze batterijen kunnen honderden keren opgeladen worden.
• Upgrades
De overgrote meerderheid van AEGs kan worden ge-upgrade. Dit zijn vermogens en nauwkeurigheids upgrades maar ook optische upgrades zijn veelvuldig voorhanden. De AEG is veelzijdig en voor een handig iemand goed te repareren.


DE GBB
GBB - Gas Blow Back

Wat is een GBB?
Airsoft replica wapens zijn ontworpen om zo realistisch mogelijk te zijn, zowel in uiterlijk als in werking. GBBs blinken hier absoluut in uit.

De belangrijkste voordelen van het GBB zijn:

• Betrouwbaarheid
GBBs zijn redelijk betrouwbaar als ze een eenvoudig ontwerp hebben (bv. KSC Glock pistolen). Deze modellen kunnen duizenden BBs afschieten zonder storingen of gebreken. Echter, GBBs kunnen onbetrouwbaar zijn als er een verkeerd soort gas wordt gebruikt. Gas wat te sterk is kan ervoor zorgen dat de GBB kapot gaat en gas wat te zwak kan ervoor zogen dat de slede niet hard genoeg naar achteren slaat waardoor er vastlopers en/of jams optreden. De omgevingstemperatuur beïnvloedt ook de druk en de prestaties van gassen. In de winter kan men het beste een speciaal wintergas gebruiken.
Regelmatig onderhoud en smering is nodig om de rubberen afdichtingen beschermen. De meeste GBBs zijn 'field strippable' (dwz ze kunnen uit elkaar worden genomen snel zonder de noodzaak van gereedschap). Gas Blow-Backs worden over het algemeen beschouwd als minder betrouwbaar dan AEGs.
• Nauwkeurigheid
Een goed afgestelde GBB welke goed onderhouden is kan zeer nauwkeurig zijn - net zo nauwkeurig als een AEG - Maar over het algemeen genomen zijn Gas Blow-Backs toch vaak minder nauwkeurig dan AEGs bij wat langere afstanden. Dit komt mede door de druk en de koelende werking van het gebruikte gas. Dit zal gevolgen hebben voor de samenhang van de schoten, vermindering van de totale nauwkeurigheid, vooral op een afstand.
• Compact
GBBs hebben geen batterijen, tandwielen, zuigers of veren. Dit betekent dat ze zeer klein kunnen zijn. Een van de meest voorkomende GBB pistolen verkocht in Belgie is de KSC Glock 17. Dit airsoft repica pistool is een 1:1 replica van de real-staal Glock 17 en bezit ongeveer 25 BBs. De KSC Glock is een uitstekend back-up replica wapen op een airsoft evenement en erg leuk om te gebruiken door de realistische werking.
• Light-Weight
GBBs zijn meestal gemaakt van kunststof (af en toe lichte metaallegering), waardoor de airsoft replica vrij licht is. Het magazine heeft dikke metalen wanden, sterk genoeg om het gas te bevatten en is vaak het zwaarste onderdeel van de GBB. Over het algemeen is de GBB airsoft replica lichter dan de echte versie en zeer eenvoudig te hanteren.
• Effectief
De airsoft replica maakt gebruik van gas wat meerdere voordelen heeft:
1. Het laden van de BB is direct en zonder vertraging. Sommige GBB´s zijn zelfs voorzien van een full-automatische optie.
2. De plotselinge vrijlating van gas creëert een 'pop' geluid, waardoor de GBB een meer realistisch geluid heeft.
3. GBB zijn zeer realistisch in werking en bij elk schot zal de slede naar achter gaan zoals in het echt wat tevens `recoil` veroorzaakt.
• Upgrades
Er zijn upgrades voor Gas Blow-Back airsoft replica's verkrijgbaar. De meerderheid van deze upgrades zijn zaken zoals sterkere interne onderdelen, betere veren en grotere `valves`.


De Springer
Wat is een 'Springer'?
De meeste Springers zijn ofwel shotguns of zogenaamde sniperrifles. De meeste springers zijn single-shot. Dit betekent dat na elk schot dat wordt afgeschoten, de schutter handmatig de veer opnieuw moet opspannen voor een volgend shot. Er zijn ook low-end springer replica's (kermis) pistolen en smg modellen maar die zijn het vermelden niet waard.

De belangrijkste voordelen van een Springer zijn:

• Goedkoop
De lage kosten van de springer is vaak de belangrijkste reden waarom mensen ze kopen. Geen batterijen, geen gas. Ze hebben amper tot geen onderhoud nodig.
• Betrouwbaarheid
Goedkope Springers zijn meestal niet bijzonder betrouwbaar, maar de betrouwbaarheid gaat zeker omhoog als de als de airsoft replica's duurder worden. In dit geval is het gezegde: - u krijgt waar u voor betaalt - van toepassing.
• Nauwkeurigheid
Springers zijn niet bekend om hun nauwkeurigheid: behalve de high-end sniperrifles - Deze kunnen zeer nauwkeurig zijn!
• Light-Weight
Springers staan bekend om hun uitzonderlijk lichtgewicht. De meeste modellen hebben gewichten ingebracht in de "body" om het gewicht tot een meer aanvaardbaar niveau te brengen.


De EBB
EBB - Electric Blow Back

Wat is een EBB?
The Electric Blow-Back is gebaseerd op het concept van de AEG, maar veel zwakker in kracht en vaak gericht op de minder ervaren airsofter.The Electric Blow-Back is vaak goedkoop. EBBs zijn pistolen met een gemotoriseerde slede die heen en weer beweegt als de BB wordt afgeschoten. Dit om de werking van echte wapens te simuleren. Helaas niet al te overtuigend. Het mechanisme van tandwielen, in combinatie met de vaak piepende slede, herinnert je elke keer als je schiet dat dit een speelgoed replica is en niets meer dan dat.
Ze zijn goedkoop, en dat is eigenlijk de reden dat ze bestaan. Ze schieten BBs tegen een zeer lage snelheid, zodat ze in een airsoft evenement eigenlijk niet of nauwlijks worden gebruikt.

Let op: het gaat hier over de EBB-pistolen maar er bestaan sinds kort nu ook AEG's met EBB-functie. Dit zijn high-end AEG's die een elektrische blow-back voorzien maar toch goed schieten, dus niet te vergelijken met bovenstaande tekst. Enkele vb. Tokyo Marui M4 SOPMOD, Tokyo Marui G36K ...


De NBB
NBB - Non Blow Back

Wat is een NBB?
De Non Blow-Back is een vrij eenvoudig systeem die met behulp van gas werkt om de BB af te schieten. De meest populaire toepassingen voor het NBB mechanisme zijn revolvers en semi-automatische pistolen.
Een van de belangrijkste voordelen van de NBB is de prijs. Ze zijn over het algemeen goedkoper te kopen dan Gas Blow-Backs en ze zijn een stuk efficiënter met gas.

De belangrijkste voordelen van de NBB zijn:

• Betrouwbaarheid
NBBS zijn behoorlijk betrouwbaar omdat ze een tamelijk eenvoudig mechanisme gebruiken.
• Nauwkeurigheid
De NBB mechanisme is accurater dan de GBB. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat alle interne onderdelen stilstaan, terwijl de BB word afgeschoten.
• Zeer compact
NBBS hebben geen ruimte nodig voor batterijen, tandwielen, zuigers of andere zaken die AEGs moeten dragen. Ze hoeven niet de blow-back-cilinder of een grote capaciteit gas tank te hebben dat wel vereist is bij GBBs. Dit betekent dat ze klein kunnen zijn - zeer klein.
• Light-Weight
NBBS hebben meestal plastic onderdelen met een gegoten metalen internals. Dit betekent dat de NBB heel licht is.
• Goedkoop
Het belangrijkste punt van de NBB - de prijs!
De NBB is ook vrij goedkoop om te gebruiken. Het maakt gebruik van slechts een fractie van de hoeveelheid gas als die van een GBB en sommige van hen zijn net zo krachtig. (zoniet krachtiger!)


Toegelaten BB's volgens het AAB-charter:
BIOSTAR BB's
BIOVAL BB's
GREEN DEVIL BB’s
HIDD ECO-BB's
MADBULL Bio BB's
XTREME PRECISION BB's
BB KING
SDPAIRSOFT BB’s


Interessant, maar wat moet ik nu allemaal kopen/hebben van gear?

Je moet uiteraard niet alles van de lijst hebben/kopen, het is tenslotte nog altijd jouw keuze en budget. Dit is slechts een opsomlijstje
  • Veiligheidsbril!!! Je hebt maar twee ogen, bescherm ze dus goed (!);
  • Goede schoenen die je enkels ondersteunen en een goed zoolprofiel hebben;
  • Fluovestje! Bij de meeste organisatoren zul je ook een fluovestje nodig hebben! Wanneer je gehit bent laat je deze zichtbaar zien (legt hem duidelijk op je schouder of op de tip van je replica) en je wandelt naar de safety/respawn zone zodat andere spelers duidelijk kunnen zien dat je tijdelijk "out of the game" bent;
  • Een BDU (Battle Dress Uniform) oftewel een goede broek en hemd/trui. Stevig materiaal en liefst in camotinten, bezoek zeker eens je lokale legerstock; (t'Amerikaantje bvb)
  • Camelback of een drinkfles: bij sommige skirms kunnen missies enkele uren duren vooraleer je weer naar de safety zone kan en drinken is zéér belangrijk! Je mag zeker niet uitdrogen terwijl je aan het sporten bent;
  • Handschoenen: liefst stevige handschoenen van leer, geen wollen handschoenen aangezien die te dik zijn en geen ondersteuning aanbieden. Geen te dikke aangezien je vingers in de triggerguard moeten kunnen;
  • Kniebeschermers: Vooral handig bij CQB-skirms waar er veel BB's op de grond liggen;
  • Tactical vest: Om je magazijnen, speedloader, reserve-sokken, regenkledij en nog van alles in kwijt te kunnen;
  • Full-face mask: Voor CQB-skirms komt dit wel eens van pas!


Hier nog enkele dingen die altijd van pas kunnen komen:
  • Snacks: Mars, Snickers, Twix voor de snelle suikers;
  • Voldoende water/frisdrank;
  • Reservebatterij + lader; (organisatoren voorzien soms laadstations voor uw batterijen)
  • Brilpoetsdoekjes;
  • Handdoek, voor je zweet af te vegen of als het regent;
  • Deodorant;
  • ...


Maar waar koop ik dit nu allemaal?

België:

Vooral combat gear:
t'Amerikaantje - Belsele, Vreren --> 't Amerikaantje
Het Amerikaans Stockhuis - Emblem (Lier) --> Amerikaans Stockhuis
Legerstock Debackere - Roeselare --> Legerstock Debackere

Airsoftshops:
Van Nieuwenhuyse - Wetteren --> Airsoft Brugge
Airsoft-One - Mons(Bergen) --> Airsoft-One
Airsoft-Freaks - Rijkevorsel --> Airsoft-Freaks
Airsoft Belgium - Zaventem --> AIRSOFT BELGIUM



Buitenland:

TaiwanGun (Gelegen in Polen, dus geen bijkomende douanekosten. Vooral replica's te koop van Chinese merken: A&K, Dboys, AGM, Jing Gong ed.)
Redwolf Airsoft
eHobbyAsia
WGC Shop
UNCompany
RSOV
P-X Airsoft
EbairSoft
UK Tactical


Organisaties:

Overkoepelende organisaties (Benelux):



Organisatoren (Benelux):




Teams (Benelux):




Links/info/fora/...:

AIRSOFT.be
Airsoft-games.com
ArniesAirsoft Forums
AirsoftForum.com
Airsoft Retreat

Nuttige Filmpjes

Airsoft: Why FPS Does NOT Equal a Good Gun Or Range!
YouTube - AIRSOFTGIdotcom's Channel
YouTube - crazyNCman's Channel
YouTube - Jarek4's Channel
YouTube - redwolfairsoft's Channel
YouTube - ScaarAT's Channel
YouTube - scoutthedoggie's Channel
YouTube - TheAirsoftReviewer1's Channel
YouTube - UNCompanyAirsoft's Channel
YouTube - ASTKilo23's Channel
YouTube - alleywayairsoft's Channel
YouTube - evikecom's Channel

Speciaal voor de snipers onder ons:
YouTube - GhillieArnhem's Channel
YouTube - ripperkon's Channel


Wat mag wél/niet volgens de wet?

Passage van wapenwet:
HOOFDSTUK II. - Indeling van de wapens
Art. 3. § 1. Als verboden wapens worden beschouwd :

15° vuurwapens uitgerust met de volgende onderdelen en hulpstukken, evenals de volgende onderdelen en hulpstukken afzonderlijk :

- geluiddempers;
- laders met een grotere capaciteit dan de normale capaciteit zoals
bepaald door de minister van Justitie voor een bepaald model
vuurwapen;
- richtapparatuur voor vuurwapens, die een straal projecteert op het doel
[en nachtkijkers];
- mechanismen die toelaten een vuurwapen om te vormen tot een
automatisch vuurwapen;

15° en 16° gewijzigd door art. 3 W 25.VII.2008


Dankwoord:

Lifen, voor het iniatief te nemen om een airsoft-FAQ te maken;
Kunlun, grote inbreng bij het schrijven en herschrijven van deze thread;
Mr. Icecube, voor zijn inbreng op het vlak van organisaties;
de airsoftcommunity;
de fora/clubs waarvan al deze informatie afkomstig is.


Bronnen:
Airsoft Oostende
Airsoft Retreat
AIRSOFT.be

Pana

Legacy Member
Gezien de vorige thread na mijn vraag gelocked werd, opnieuw dan:

Worden AEG's tegenwoordig nog gekocht of is het tegenwoordig al GBBR/HPA wat de klok slaat? Ik ga mijn King Arms M4 wegdoen omdat ik toch nog maar amper speel.

Booka Shade

Legacy Member
Decade zei:
Gezien de vorige thread na mijn vraag gelocked werd, opnieuw dan:

Worden AEG's tegenwoordig nog gekocht of is het tegenwoordig al GBBR/HPA wat de klok slaat? Ik ga mijn King Arms M4 wegdoen omdat ik toch nog maar amper speel.

Excuses Decade, had niet meteen naar de laatste post gekeken.

Pana

Legacy Member
Booka Shade zei:
Excuses Decade, had niet meteen naar de laatste post gekeken.

Geen probleem hoor, maar anders gaat de vraag niet veel visibility krijgen.

R1TM1X

Legacy Member
Decade zei:
Gezien de vorige thread na mijn vraag gelocked werd, opnieuw dan:

Worden AEG's tegenwoordig nog gekocht of is het tegenwoordig al GBBR/HPA wat de klok slaat? Ik ga mijn King Arms M4 wegdoen omdat ik toch nog maar amper speel.
AEG is nog steeds de standaard. Hpa is nog altijd een dure upgrade, en gbb is onderhoudsgevoelig +dure zware magazijnen met een lage capaciteit.

cobra-ts

Legacy Member
6 stages of airsoft fun
- Dynamisch schieten: Cross the river
- Dynamisch schieten: Rock my boat
- Dynamisch schieten: Capture the briefcase
- Dynamisch schieten: Free the hostage
- Vast schieten: reel steal military pistool 25m (18j+)
- Vast schieten: reel steal military mauser 50m (18j+)

Prijzen in natura voor de eerste 3 teams

We werken in teams van 5 à 6 leden. Als club kan je meerdere teams inschrijven. Je moet geen airsoft club of team zijn om te kunnen deelnemen, de wedstrijd is open voor iedereen.

Meer info: op facebook

dette307

Legacy Member
Ik geraak er niet meer uit. Heb een specna arms die het indoor uitstekend doet maar voor buiten wil ik toch iets anders.

Twijfel tussen:

Vsr 10 g spec: met de nodige upgrades een brute sniper.

Scar-H/L van tokyo marui: lage fps maar het is tm magie.

416D ook van tm: zelfde als hierboven

Krytac crb: schijnt out the box wel goed te zijn en de goedkoopste ook, weet niet of er iemand ervaring heeft daarmee.

4 verschillende replica's waar ik tussen twijfel om outdoor mee te spelen. Heb al filmpjes en reviews bekeken maar de keuze blijft moeilijk. Iemand die me kan helpen?

R1TM1X

Legacy Member
Krytac zou ik afraden, hun receiver is van bedenkelijke kwaliteit en ze breken vaak op perfect dezelfde plaats.

R1TM1X

Legacy Member
dette307 zei:
Blijven nog de 3 tm's over. Hmmm zoveel keuze zo weinig geld.
Persoonlijk zou de scar mijn voorkeur hebben. De tm scar is de enige scar op de markt die intern en extern van goede kwaliteit is en geen monster is om aan te werken zoals de vfc versie bv.

De 416 is imo een dure m4 met hier en daar een klein uiterlijk verschil.

framer

Legacy Member
Het aanmaken van deel 3 was ook de kans om de faq wat te updaten lijkt me.
Van de 4 links naar belgische airsoft shops werken er 2 niet meer bvb.

Kerlesh

Legacy Member
Iemand enig idee waar je vandaag de dag je Airsoft materiaal het beste te koop kan zetten. Ben nog van de old-school en de laatste keer ik dat ik zoiets deed leefde het AirSoftBrugge forum hiervoor nog volop.

Wil namelijk een KWA G18c incl carbine kit, A&K SVD spring, JG SG552 en een Kenwood Porto aan dumping verkopen. Het betreft dus effectief replica's en mag dus ook niet zomaar overal te koop worden aangeboden.

Any tips?

R1TM1X

Legacy Member
Kerlesh zei:
Iemand enig idee waar je vandaag de dag je Airsoft materiaal het beste te koop kan zetten. Ben nog van de old-school en de laatste keer ik dat ik zoiets deed leefde het AirSoftBrugge forum hiervoor nog volop.

Wil namelijk een KWA G18c incl carbine kit, A&K SVD spring, JG SG552 en een Kenwood Porto aan dumping verkopen. Het betreft dus effectief replica's en mag dus ook niet zomaar overal te koop worden aangeboden.

Any tips?
Waarschijnlijk is 1 van de vele gesloten Facebook groepen uw beste kans.

Lakigigar

Legacy Member
Airsoftkrat zei:
Dag allemaal,

Graag kondig ik de mensen hier op 9lives een nieuwe toffe airsoft vereniging aan.
Voor iedereen die airsoft als een toffe en serieuze sport aanschouwen is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op onze Airsoft Community.

Zo posten we op ons forum reviews van skirms waaraan we als vereniging deelgenomen hebben. en veel meer.
Skirm organisatoren mogen op ons forum gerust events aankondigen waarvan we nog geen weet hebben.

lol ik ken u :p (vriend van vriend)

vdb92

Legacy Member
Hallo,

Hoe kan ik als Belg zijnde een pistol bestellen bij Gunfire.nl?

Ik zag iets staan van NABV?

Grts

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

dette307

Legacy Member
vdb92 zei:
Hallo,

Hoe kan ik als Belg zijnde een pistol bestellen bij Gunfire.nl?

Ik zag iets staan van NABV?

Grts

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Das voor onze noorderburen. Die hebben zo een vergunning nodig om replica's te mogen kopen/gebruiken.

vdb92

Legacy Member
Maar tis niet datk bedrogen ga uitkomen als ik daar koop?

Tis geen brol ofzo?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

R1TM1X

Legacy Member
vdb92 zei:
Maar tis niet datk bedrogen ga uitkomen als ik daar koop?

Tis geen brol ofzo?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Te zien wat ge er koopt, als ge verwacht dat ge voor €50 een superdeluxe replica krijgt gaat ge van een kale kermis thuiskomen.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan