Archief - Vlaams Belang II: Verreycken strikes again

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

=[PraetoriaN]=

Legacy Member
TOM COCHEZ POLITIEK REDACTEURSTANDPUNT

Vlaams parlementslid Rob Verreycken van het Vlaams Belang heeft geen probleem met White Power, de openlijk neonazistische beweging die zweert bij blanke suprematie. Zijn goede kameraad Michiel Smit van het Nederlandse Nieuw Rechts heeft wel eens voor een White Power-vlag geposeerd en als we het hem vriendelijk zouden vragen, dan zou Rob Verreycken dat ook wel willen doen. Neen, de beschermeling van Philip Dewinter zwanst niet, de jongste Verreycken meent het echt. “Ik ken die vlaggen met het Keltische kruis echt wel en ik heb geen probleem met White Power. Het betekent simpelweg ‘witte kracht’ en het is gewoon de tegenhanger van Black Power”, zei hij gisteren zonder blikken of blozen aan deze krant. “Als White Power racistisch zou zijn, dan zijn Black Power en de hele zwarte burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten dat ook”, wil zijn redenering.

Die redenering haalt Rob Verreycken recht van openlijk neo-nazistische internetfora zoals Stormfront. Adepten van White Power komen radicaal op voor hun eigen volk en hun eigen cultuur. Alles wat volksvreemd is moet wijken voor de blanke suprematie en de westerse cultuur.

White Power, dat zijn volgens Stormfront “die dappere mannen en vrouwen die vechten om een witte westerse cultuur, idealen en vrijheid van meningsuiting en vergadering te behouden.” De site is “een forum voor het uitstippelen van strategieën en het vormen van politieke en sociale groepen teneinde te overwinnen”. De site moet ook een “tegenwicht tegen organisaties als het Simon Wiesenthal Centrum” vormen.

Op de Nederlandse moskeeën en scholen die na de moord op Theo van Gogh in brand werden gestoken, werden White Power-tekens aangebracht. Een cirkel met een kruis erover en de letters WP. Maar voor Rob Verreyc- ken is er allemaal niets aan de hand.

Af en toe kruipt het bloed waar het niet gaan mag en toont het Vlaams Belang zijn ware gelaat.

Dan doet het even pijn, maar het VB vergeeft zijn zonen gemakkelijk. Roeland Raes, die de holocaust ontkent en daarvoor ‘gestraft’ werd, draait nog altijd mee in de partij. Ook Rob Verreycken werd vorig jaar na een uitslaande huwelijksbrand even ‘on hold’ gezet, maar mocht weer als VB-parlementslid zete- len toen het parket besliste om de zaak-Verreycken te seponeren.

Het is de vraag of het Vlaams Belang ook dit kan laten gebeuren. Rob Verreycken dweept openlijk met puur neonazistische groeperingen. Verreycken mag dan een van de nauwste me dewerkers zijn van sterke man Philip Dewinter en een belangrijke rol spelen in diens plannen om de samenwerking met Neder land naar een hoger niveau te tillen, het zou onbegrijpelijk zijn als VB-voorzitter Frank Vanhecke dit laat passeren. Al heeft Rob Verreycken in zijn betoog natuurlijk een punt: wat is het wezenlijke verschil eigenlijk tussen ‘eigen volk eerst’ en ‘White Power’?





publicatiedatum : 27-06-2005
Binnenland




'Ik heb geen probleem met White Power'

VB-parlementslid Rob Verreycken maakt deel uit van de driekoppige raad van advies van de Van Oldenbarnevelt Denktank. Dat is de denktank van de Nederlandse politieke organisatie Nieuw Rechts, een extreem-rechtse partij van de openlijk met het neonazisme flirtende Michiel Smit.

Brussel

Eigen berichtgeving

Tom Cochez



Vorige week maandag trok Vlaams Belang-voorman Philip Dewinter naar Rotterdam. In het gezelschap van onder anderen partijgenoot Filip De Man hield hij er samen met de Nederlandse ex-LPF-minister Hilbrand Nawijn de denktank 'Marnix van Sint-Aldegonde' boven de doopvont. Op de site van Blokwatch worden enkele opmerkelijke Nederlandse reacties op dat samenwerkingsverband bij elkaar gebracht. De broer van Pim Fortuyn sprak over 'lijkenpikkerij'. "We weten hoeveel verdriet het Pim deed als hij werd vergeleken met Dewinter, Haider of Le Pen", liet LPF-politicus Mat Herben zich eerder al ontvallen.

Terwijl de banden met de ex-LPF'er voor het licht van de camera's werden gesmeed, werkt het VB ook discreet samen met andere Nederlandse vrienden: de Van Oldenbarnevelt Denktank van Nieuw Rechts. Nieuw Rechts is de politieke partij van Michiel Smit. Die werd eerder al wel eens openlijk een hart onder de riem gestoken door Philip Dewinter, maar de banden zijn strakker dan dat. In de driekoppige raad van advies zetelt naast Michiel Smit en Rotterdammer Joop van Heijgen immers ook Vlaams parlementslid Rob Verreycken. Verreycken wordt tot de meest extreem-rechtse flank van het VB gerekend.

Dat liet hij ook verstaan in een toespraak tijdens een discussiebijeenkomst van de Van Oldenbarnevelt Denktank. Verreycken sprak over de erfenis van Pim Fortuyn en vroeg zich daarbij af waarom Nederland achterblijft bij Vlaanderen als het gaat om actie tegen de 'verislamisering' van de broederlanden. Verreycken ziet in Nederland maar één lichtend voorbeeld: de veroordeelde neonazistische partijen van Hans Janmaat. "Ere wie ere toekomt: er werden pogingen ondernomen, door Nederlandse nationalistische groeperingen op bescheiden schaal en door de centrumpartij, later centrumdemocraten. Maar die pogingen kwam niet echt van de grond (...) door de politiek-correcte terreur van media en andere politieke bewegingen." In dezelfde speech voorspelt Verreycken ook dat "onze grote steden over vijftig jaar veranderd zullen zijn in islamitische voorsteden van Noord-Afrika".

Met Michiel Smit verkeert Rob Verreycken ook in aangebrand gezelschap. Van Smit is de stelling 'er is één ding erger dan een *****: een witte *****'. De voorman van Nieuw Rechts wordt wel eens gespot op concerten van nazi-bands zoals Brigade M, genoemd naar Mussert, de voormalige leider van de met de nazi's collaborerende Nederlandse overheid. Smit poseerde ook al voor de White Power-vlag, symbool van blanke suprematie, en was actief op neonazistische internetfora. Op het forum van de site van Nieuw Rechts zelf wordt er vrolijk gebrainstormd over transportvliegtuigen vol allochtonen die tijdens de hadj boven Mekka worden opgeblazen. Officieel houdt de 'denktank' van Nieuw Rechts zich bezig met beleidsondersteuning. Rob Verreycken zelf heeft geen enkel probleem met Nieuw Rechts, wel integendeel. "Michiel Smit is een zeer goede kameraad van mij." Ook zijn geflirt met White Power is Rob Verreycken geen doorn in het oog. "Ik ken die vlaggen met het Keltisch kruis echt wel en ik heb geen probleem met White Power. Het betekent simpelweg 'witte kracht' en het is gewoon de tegenhanger van Black Power. Ik sta liever voor de Vlaamse Leeuw, maar als de gelegenheid zich zou voordoen, dan zou ik er geen problemen mee hebben om voor de White Power-vlag te poseren." Racistisch of neonazistisch is de hele beweging volgens Verreycken niet. "Als White Power racistisch zou zijn, dan zijn Black Power en de hele zwarte burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten dat ook." VB-voorzitter Frank Vanhecke zegt dat Nieuw Rechts zeker geen zusterpartij van het VB is. "Ikzelf ken Michiel Smit amper. Ik heb hem hooguit een paar keer ontmoet. Hij duikt wel eens op tijdens manifestaties van onze partij, maar ik heb niet de indruk dat hij zich beroept op het VB. Nieuw Rechts is zeker geen zusterpartij van ons." Dat een partijlid in de raad van advies van de denktank van die partij zetelt, samen met de man die wel eens poseert voor een White Power-vlag, weet Frank Vanhecke niet. "Eerlijk gezegd ken ik de denktank niet en ik weet ook niet wat een White Power-vlag precies is, maar als het is zoals u het zegt, dan lijkt het me niet verstandig om ons daarmee te associëren

=[PraetoriaN]=

Legacy Member
Zo "bruin" hebben we ze nog niet gebakken, na al die pogingen om toch enige uiterlijke schijn op te werpen, toont het VB dit. Schokkend.

CFK

Legacy Member
mja, ik heb niet alles gelezen hierrond, maar ik denk dat ge niet moogt zeggen dat het VB dit toont...
't is eerder die verreyken alleen
het vlaams belang is misschien wel rechts etc. maar ik denk niet dat ze allemaal zo rechts zijn als die man.
conclusie: niet te veel veralgemenen, ook al is het VB, maar iddd, het is erg...

Time

Legacy Member
kan me toch moeilijk inbeelden dat de leerjongen van karel dillen de vlag van white power niet kent :wtf:

Genious

Legacy Member
- ik zie de naam blokwatch verschijnen: erg objectief kun je dat niet noemen ;)
- de broer van Pim Fortuyn zag Fortuyn 18 jaar niet en nu komt hij het plots opnemen voor zijn broer; ik stel me vragen bij wie hier misbruik maakt van zijn dood.

- het gaat hier over 1 lid van het VB en sommigen doen al alsof dat geldt voor alle VB'ers, dat is dus doen waarvan zovelen het Vb beschuldigen: veralgemenen (de pot verwijt de ketel...)
- Steve ging op vakantie naar Castro: dat is nu wel geen racist ofzo (denk ik), maar er is toch ook wel wat bloed gevloeid 'dankzij' die gast. (maar een vb om te tonen dat ge in andere partijen ook gasten hebt die dwepen met extremisten)

Tweak37

Legacy Member
Genious zei:
- ik zie de naam blokwatch verschijnen: erg objectief kun je dat niet noemen ;)
- de broer van Pim Fortuyn zag Fortuyn 18 jaar niet en nu komt hij het plots opnemen voor zijn broer; ik stel me vragen bij wie hier misbruik maakt van zijn dood.

- het gaat hier over 1 lid van het VB en sommigen doen al alsof dat geldt voor alle VB'ers, dat is dus doen waarvan zovelen het Vb beschuldigen: veralgemenen (de pot verwijt de ketel...)
- Steve ging op vakantie naar Castro: dat is nu wel geen racist ofzo (denk ik), maar er is toch ook wel wat bloed gevloeid 'dankzij' die gast. (maar een vb om te tonen dat ge in andere partijen ook gasten hebt die dwepen met extremisten)
- het lijkt me toch om feiten te gaan. Ik schat blokwatch trouwes stukken hoger in dan vlaamsblok.be hoor :) (die site werkt niet eens naar behoren in opera :sop: )
- punt is dat fortuyn (terrecht) niet wilde vergeleken worden met fascistische kopstukken uit andere landen. Hij was een populist pur sang, maar dweepte niet met extreem rechts, dat moet gezegd worden.

- tis wel niet zomaar een lid. "beschermeling van dewinter", nou die woorden zijn niet zomaar gekozen hoor...
- Stevaert bezocht Cuba in alle vriendschappelijkheid doch met een kritisch oog. Das heel iets anders als dwepen met Nieuw Rechts e.d.

pina

Legacy Member
=[PraetoriaN]= zei:
Zo "bruin" hebben we ze nog niet gebakken, na al die pogingen om toch enige uiterlijke schijn op te werpen, toont het VB dit. Schokkend.
spijtig genoeg is die bruintegraad representatief voor de bruintegraad van de samenleving en hun bruin kiesgedrag

Morpheus

Legacy Member
Genious zei:
- ik zie de naam blokwatch verschijnen: erg objectief kun je dat niet noemen ;)
- de broer van Pim Fortuyn zag Fortuyn 18 jaar niet en nu komt hij het plots opnemen voor zijn broer; ik stel me vragen bij wie hier misbruik maakt van zijn dood.

- het gaat hier over 1 lid van het VB en sommigen doen al alsof dat geldt voor alle VB'ers, dat is dus doen waarvan zovelen het Vb beschuldigen: veralgemenen (de pot verwijt de ketel...)
- Steve ging op vakantie naar Castro: dat is nu wel geen racist ofzo (denk ik), maar er is toch ook wel wat bloed gevloeid 'dankzij' die gast. (maar een vb om te tonen dat ge in andere partijen ook gasten hebt die dwepen met extremisten)

Altijd diezelfde argumenten :p. Zalig om bij momenten dat soort uitleg te lezen.
Hoe reageer je dan op dat voorval in Sint-Niklaas, ook allemaal normaal zeker :wtf: . En dan nog de arrogantie hebben om te ontkennen voor de korpschef.

Zoals de threadstarter al aanhaalde. Af en toe komt het ware gezicht van het VB nog eens bovendrijven.
Verschrikkelijk als je bedenkt waar dit in de geschiedenis al toe geleid heeft, dan nog niet te vergeten dat daar ver een miljoen mensen op stemmen.
Zegt dat iets over hun intelligentie of over hun inschattingsvermogen? :unsure:
Maar als je al die losstaande feiten en voorvallen met het VB eens op een rijtje zou zetten, misschien dat het dan bij sommigen begint door te dringen.

Nu ja, bij ons is het al langer geen probleem om minderheden te stigmatiseren.

Bij het VB hebben ze de intelligentie niet om in te zien dat de oorzaak van misdadige jongeren niet in hun afkomst zit, maar wel in hun sociale afkomst.

Van kortzichtigheid gesproken, en dat daar zoveel mensen in meelopen is betreurenswaardig. Het geeft alleen maar weer dat oude fouten zich steeds opnieuw kunnen voordoen. En om het met een klassieker te zeggen: "De geschiedenis herhaalt zich".

Het is echt betreurenswaardig om te horen hoe sommige mensen tegenwoordig praten. Je hoort ze dan bezig over die slechte Turken en Marrokanen. Maar ja, even nadenken met die grijze massa is natuurlijk te veel gevraagd.
Alsof het aan hun nationaliteit ligt? Alles gaat over sociale afkomst, en meestal zijn dat de laagsten van onze maatschappij. Dit geeft hen natuurlijk geen vrijgeleide voor crimineel gedrag, welintegendeel!

Maar aan die oppervlakkige toestanden als Multicultureel=Multicrimineel, neen daar voel ik mezelf net iets te intelligent voor om daar aan mee te doen.
Het is ergens logisch dat die bevolkingsgroepen meer misdaden en misdrijven begaan. Het is namelijk de laagste sociale klasse. Wat had je nu in feite verwacht?

Alsof die per definitie crimineler zijn door hun afkomst...
My god dit ruikt naar onverwijld neo-nazisme. Ik neem in die materie geen blad voor de mond.
Het is natuurlijk makkelijker om mensen te beïnvloeden (zie geschiedenis) door makkelijke stigmatisering en makkelijke veralgemening.

Het is natuurlijk veel moeilijker om de kern van het probleem, nl. de lage sociale status, van bepaalde groepen in de bevolking aan te pakken.
Maar ja, krijg dat maar eens verkocht aan de gemiddelde vb-stemmer.

mvg
(en aan de lezers, neem de moeite om het volledige plaatje van mijn reply te zien. En niet individueel qouten van een zin.)

ec8or

Legacy Member
kijk ik vraag me af waarom :
- White Power zogezegd fascisme inhoudt en strafbaar is
- Black Power bijna verheerlijkt wordt en eerder gezien wordt als toelaatbare uiting van multiculturaliteit.

op die moskeeen die in NL in de fik werden gezet, stond ook 'Lonsdale', mag ik nu morgen ook niet meer met m'n jasje van Lonsdale op straat lopen?

dit is gewoon de omgekeerde wereld aan het worden, allochtone jongeren terroriseren recreatiecentra op verschillende plaatsen in vlaanderen, en dit is 'kattekwaad' volgens mr de burgemeester van St Niklaas... ik bedoel, een heel recreatieterrein met je bende inpalmen en kleding stelen, gsm's stelen, mensen afdreigen tot zelfs een volledige evacuatie van het recreatiecentrum omschrijven als kattekwaad, omdat het allochtone jongeren zijn, en die mag je neit met de vinger wijzen want dan ben je racist.... go figure.

ComputerVISTA

Legacy Member
De burgemeester van Sint Niklaas heeft een klacht ingediend omdat het VB moedwillig verspreide in hun krant dat de begraaf plaats werd vernield door alochtone jongeren terwijl het Vlaamse jongeren waren. Waarom zeiden ze zo iets? t' Kwam hun beter uit zeker.

En toen hij vroeg naar excuses weigerden ze.

ec8or

Legacy Member
ik snap niet waarom je je zou moeten excuseren, omgekeerd excuseert ook niemand zich naar hen toe als de een of de andere zich weer eens over de schreef heen laat gaan in bewoordingen over het VB...

en het was idd eigenlijk maar een akkefietje, maar het ging over (een uitzonderlijke keer van) valselijk beschuldigde allochtonen en plots staat heel de wereld weer op z'n kop in belgie, want o wee, je mag die allochtonen alk niet aanwijzen als ze het wel gedaan hebben, laat staan dat ze er eens niets mee te maken hebben.

aan de andere kant had ik het mss anders aangepakt dan het VB nu gedaan heeft maar in de grond is deze zaak zo enorm overroepen dat een lokaal klein incident ineens een nationale zaak wordt.

Genious

Legacy Member
Morpheus zei:
Altijd diezelfde argumenten :p. Zalig om bij momenten dat soort uitleg te lezen.
het zijn ook altijd dezelfde dingen waarmee jullie komen afdraven he ;)

Morpheus zei:
Hoe reageer je dan op dat voorval in Sint-Niklaas, ook allemaal normaal zeker :wtf: . En dan nog de arrogantie hebben om te ontkennen voor de korpschef.
dit forum gaat over actualiteit: volg die dan ook.
in terzake heeft Vanhecke duidelijk gezegd dat als ze inderdaad mis zijn in Sint-Niklaas (het vb zelf), dat ze dat zullen rechtzetten in datzelfde tijdschrift, wat de normale gang van zaken is bij dergelijke fouten.

ze zijn compleet niet verplicht zich te verontschuldigen aan de burgemeester (die wil trouwens gewoon eens tonen hoe fel hij wel is :D)

verder heeft Vanhecke er nog eens op gewezen dat er ook nooit rechtzettingen/excuses volgen als men verkeerde dingen zegt over het vb (zoals ivm de zaak Remmery)

Morpheus zei:
Zoals de threadstarter al aanhaalde. Af en toe komt het ware gezicht van het VB nog eens bovendrijven.
het gaat hier over 1 persoon :sop:
in dat geval kunnen we ook eens beginnen:
Soms komt de ware aard van de andere partijen nog eens boven:
- Degucht die het interview ontkende
- Verhofstadt die met volledig onbetrouwbare cijfers ons wou wijsmaken dat de criminaliteit toen daalde
- Willy Claes en de Augusta-affaire
- Flahaut, maar die zijn lijst van flaters, leugens etc zijn gewoon te lang
en dat zijn ook stuk voor stuk beschermelingen van de top van de partij

Morpheus zei:
Verschrikkelijk als je bedenkt waar dit in de geschiedenis al toe geleid heeft, dan nog niet te vergeten dat daar ver een miljoen mensen op stemmen.
Zegt dat iets over hun intelligentie of over hun inschattingsvermogen? :unsure:
het aantal keren dat ik dit moet horen is ongelooflijk. :ironic:
als er iets is waar ik goed van op de hoogte ben dan is het de geschiedenis van de laatste 2 eeuwen, reeds in het 5e leerjaar wist ik veel over het verloop van wo1 en wo2, over wie de facistische en geallieerde leiders waren, later heb ik dan nog het politiek gedoe er rond uitgediept.

Deze vergelijking is ronduit zielig en eigenlijk een uitbuiting van de slachtoffers van WO2, dat gebeurde in een andere context, op een andere manier, de motieven waren anders en het was extreem (wat het vb doet is misschien wel straf, maar niet extreem)
ik ga hier niet aan gigantische uiteenzettingen beginnen, want dan kan ik beter meteen aan een boek beginnen.
waarom vergeten mensen trouwens zo graag het volgende:
NSDAP: Nationaal-Socialistische Duitse ArbeidersPartij
Misschien ook wel leuk om te weten: de leiders van de BWP (waaruit later de socialisten zijn ontstaan) hebben meteen met de nazi's gecollaboreerd.

Morpheus zei:
Maar als je al die losstaande feiten en voorvallen met het VB eens op een rijtje zou zetten, misschien dat het dan bij sommigen begint door te dringen.
laat het eens bij mij doordringen :)
ik denk trouwens altijd hetzelfde ivm links: zien de mensen dan niet dat er zich een moderne dictatuur aan het vormen is, elke dag opnieuw waarin links overheerst op ondemocratische wijze (met een democratische dekmantel als camoufflage)
Ze beschouwen zichzelf wellicht als 'verlichte' despoten :ironic:

Morpheus zei:
Nu ja, bij ons is het al langer geen probleem om minderheden te stigmatiseren.
Als iemand zegt dat de kans dat een allochtoon een crimineel is, groter is dan de kans dat een autochtoon dat is, dan is dat een feit (rapport van San), maar daar zeg je niet mee dat alle allochtonen criminelen zijn of dat we ze zomaar achterop moeten stellen.
Overigens, het stigmatiseren van meerderheden is hier ook geen probleem hoor: de grootste partij van Vlaanderen wordt geïsoleerd.

Morpheus zei:
Bij het VB hebben ze de intelligentie niet om in te zien dat de oorzaak van misdadige jongeren niet in hun afkomst zit, maar wel in hun sociale afkomst.
Vreemd dat ze dat nooit eens onderzoeken om daarmee het vb te counteren, maar goed, wat je zegt heeft een grond van waarheid: iemand die het goed heeft gaat niet stelen he ;) maar er zijn ook zoveel mensen van autochtone afkomst die het niet breed hebben.
En wat moeten we dan doen: hun uitkering verdubbelen? dat gaat gewoon niet, trouwens, als ze naar hier komen, dan zullen ze het zowiezo (als ze het legaal probeerden) hier beter hebben, dan moeten ze niet nog eens beginnen stelen he.

Morpheus zei:
Van kortzichtigheid gesproken, en dat daar zoveel mensen in meelopen is betreurenswaardig. Het geeft alleen maar weer dat oude fouten zich steeds opnieuw kunnen voordoen. En om het met een klassieker te zeggen: "De geschiedenis herhaalt zich".
zo een dooddoener.
maar zeg eens: wat herhaalt zich :)

Morpheus zei:
Het is echt betreurenswaardig om te horen hoe sommige mensen tegenwoordig praten. Je hoort ze dan bezig over die slechte Turken en Marrokanen. Maar ja, even nadenken met die grijze massa is natuurlijk te veel gevraagd.
Alsof het aan hun nationaliteit ligt? Alles gaat over sociale afkomst, en meestal zijn dat de laagsten van onze maatschappij. Dit geeft hen natuurlijk geen vrijgeleide voor crimineel gedrag, welintegendeel!
het moet toch ergens nog in de cultuur zitten, want bepaalde nationaliteiten zijn procentueel gezien crimineler dan anderen. (als ik naar Turkije kijk lijkt me dat zelfs niet eens zo vreemd)

Morpheus zei:
Maar aan die oppervlakkige toestanden als Multicultureel=Multicrimineel, neen daar voel ik mezelf net iets te intelligent voor om daar aan mee te doen.
Het is ergens logisch dat die bevolkingsgroepen meer misdaden en misdrijven begaan. Het is namelijk de laagste sociale klasse. Wat had je nu in feite verwacht?
Dewinter heeft dat dus nooit gezegd he, ik heb dat artikel eens bekeken en dat is gewoon de titel die de journalist er heeft opgeplakt.
Dewinter zegt in feite alleen maar dat we geen multiculturele samenleving hebben bekomen, het enigste dat multicultureel is geworden intussen is de criminaliteit. imo zit er toch wel een groot nuanceverschil in.

en ik vind dat niet logisch: ze komen uit totale armoede naar hier, hebben het hier dan toch al heel wat beter en dan moeten ze hier plots beginnen stelen? is dat hun dankbaarheid?

Morpheus zei:
Alsof die per definitie crimineler zijn door hun afkomst...
My god dit ruikt naar onverwijld neo-nazisme. Ik neem in die materie geen blad voor de mond.
Het is natuurlijk makkelijker om mensen te beïnvloeden (zie geschiedenis) door makkelijke stigmatisering en makkelijke veralgemening.
Man, waarom bestaat er geen wet die misbruik van de geschiedenis strafbaar maakt? (grapje, imo moet iedereen alles kunnen zeggen wat em wil)
Rond de jodenvervolging hing er een heel semi-wetenschappelijk sfeertje met rassenstudies, rassenleer etc en het werd anders gebracht, had andere doelen, het is gewoon een vergelijking met bitter weinig gelijkenissen die je hard kunt maken.

Morpheus zei:
Het is natuurlijk veel moeilijker om de kern van het probleem, nl. de lage sociale status, van bepaalde groepen in de bevolking aan te pakken.
Maar ja, krijg dat maar eens verkocht aan de gemiddelde vb-stemmer.
Sociale status is gewoon geen excuus om te stelen en dat geldt voor autochtonen en allochtonen.

Morpheus zei:
mvg
(en aan de lezers, neem de moeite om het volledige plaatje van mijn reply te zien. En niet individueel qouten van een zin.)
heb elk stukje individueel toch gequote, maar ik snap wel waar je naartoe wil hoor, het ligt er vingerdik op ;)

Genious

Legacy Member
Tweak37 zei:
- het lijkt me toch om feiten te gaan. Ik schat blokwatch trouwes stukken hoger in dan vlaamsblok.be hoor :) (die site werkt niet eens naar behoren in opera :sop: )
Ik volg zowel de sites van het Vlaams Belang als sites à la blokwatch en ik moet zeggen dat blokwatch het eerder in het belachelijke wil trekken en dat ze constant van die goedkope afbeeldingen gebruiken, altijd met facistische dingen, echt simplistisch, maar goed als gij die serieus wilt nemen hoor (dan begin ik al meteen bepaalde dingen over u te denken)

overigens, dit forum gaat over actualiteit en je begint over een site van een partij die al meer dan een half jaar niet meer bestaat :ironic:
de Vlaamsbelangsite werkt hier deftig (in firefox) en die site van blokwatch is eigenlijk een kopie er van (ik zou die gasten direct van plagiaat beschuldigen)

overigens, als dit wil zeggen dat je enkel blokwatch bezoekt, maar nooit de site van het vb wil dit wel zeggen dat je niet de dingen van beide kanten wilt bekijken.

Tweak37 zei:
- punt is dat fortuyn (terrecht) niet wilde vergeleken worden met fascistische kopstukken uit andere landen. Hij was een populist pur sang, maar dweepte niet met extreem rechts, dat moet gezegd worden.
prolly correct, maar het is niet omdat ze zich willen vergelijken met Fortuyn dat men daarom voor zijn huis koos: Hildebrand gebruikte het zowiezo regelmatig eens en men heeft er voor gekozen omdat de denktank gewoon ergens staat voor het vrij mogen uiten van ideeën en meningen, iets waarvan Fortuyn het slachtoffer geworden is.

Tweak37 zei:
- tis wel niet zomaar een lid. "beschermeling van dewinter", nou die woorden zijn niet zomaar gekozen hoor...
zoals in mijn quote op Morpheus: de andere partijen hebben ook allemaal serieus zwarte schapen die ook nog eens beschermelingen zijn van de top.

Tweak37 zei:
- Stevaert bezocht Cuba in alle vriendschappelijkheid doch met een kritisch oog. Das heel iets anders als dwepen met Nieuw Rechts e.d.
Ik ben ervan overtuigd dat Verreycken ook wel vriendschappelijk doch kritisch was hoor :ironic:
Er rijden tegenwoordig trouwens oude lijnbussen rond op Cuba dacht ik, dankzij Steve ;) (om heel eerlijk te zijn, zo erg vind ik dat niet, maar er zijn andere arme landen waar ge geen dictatuur hebt die ze ook wel goed konden gebruiken)

Wit aan zet :D

mvg,
Genious

ec8or

Legacy Member
Genious zei:
heb elk stukje individueel toch gequote, maar ik snap wel waar je naartoe wil hoor, het ligt er vingerdik op ;)
idd, dat is al duidelijk voor het neergeschreven wordt door hemzelf. z'n antwoord is zo standaard als lada zonder opties :crazy:

Thallyos

Legacy Member
Ik kan het niet laten om te reageren, maar het zal nogal beknopt zijn.

Alhoewel ik totaal anti-VB ben (zeg ik er maar direct bij) hebben ze heel af en toe wel eens een puntje en kun je idd niet van iedereen zeggen dat ze fascistische neigingen hebben.

Natuurlijk, af en toe eens scoren maakt een partij niet, het VB is in mijn ogen nog altijd geen partij. Om even een voorbeeld te geven:
Vorig jaar op school hadden we een mooi verkiezingsdebat met alle partijen (waaronder een paar grote namen zoals lambert, landuyt en onze Q), van het VB kregen we het hoofd van kieskring W-VL (ik weet haar naam niet meer). Nu moet je weten, zij was het hoofd van die kieskring, dus op nationaal vlak is dat juist onder de partijtop (voor zover er onder de top iets is bij VB ma soit)

Geen enkele, maar dan ook geen enkele vraag die over iets anders ging dan immigratie of waar ze terzijde de geldstromen naar Wallonië kon vernoemen kon ze beantwoorden. Het VB is een partij zonder degelijk programma. Met een paar generaliserende feiten alleen kom je er niet, en als je die geldstromen naar onze buren gaat stoppen zal dat zo goed als niets betekenen voor Vlaanderen.
Hoe willen jullie de sociale achterstand wegwerken bij immigranten ed.?
Hoe gaan jullie zorgen voor meer jobs?
Hebben jullie iets van een cultureel beleid (als muzikant weet ik dat het VB orkesten enzo maar overbodig elitair vindt)

enz ...


Ik weet het, een slecht opgebouwd betoog, maar toch enkele puntjes waar ik wel eens antwoord op wil ;)

Genious

Legacy Member
toegegeven, het Vlaams Belang heeft nog gaten in hun programma en dat geven ze zelf ook toe (overlaatst nog ivm hun economisch programma), maar ze beginnen er tegenwoordig aan te werken.

in november zouden ze een uitgewerkt economisch aspect moeten hebben in hun programma, dat wordt een goed moment om eens te herevalueren of ze iets doen aan die gaten.

eens zien of ik antwoord kan geven op je vraagjes :)

Hoe willen jullie de sociale achterstand wegwerken bij immigranten ed.?
Inburgeringscurcussen zijn een goede methode (die tegenwoordig toch min of meer wordt toegepast), quota's en andere dingen die omgekeerde discriminatie veroorzaken niet (je veroorzaakt overigens enkel wrok bij de slachtoffers daarvan)

Hoe gaan jullie zorgen voor meer jobs?
ze zijn een economisch programma aan het opbouwen (dat kunnen we dus pas later beoordelen, maar toegegeven: nu trekt het nog op niets), en ik ben al heel blij dat ze niet als Verhofstadt 200.000 jobs staan te beloven om ze dan niet waar te maken.

Hebben jullie iets van een cultureel beleid (als muzikant weet ik dat het VB orkesten enzo maar overbodig elitair vindt)
Geen idee, cultuur is iets waar ik me niet echt mee bezighoudt, maar ik meen me wel nog te herinneren dat het Vlaams Belang altijd meedoet aan dat Vlaams zangfeest, ik denk dus dat ze meer dergelijke initiatieven willen (let op, ik veronderstel dit maar, om het precies te weten zou ik eens dat stuk in hun programma moeten lezen)

hopelijk ben je iets met die antwoorden :)

Thallyos

Legacy Member
Ik heb liever een verhofstadt die er 200.000 belooft en er daarvan een paar 1000 waarmaakt dan een niet bestaant economische programma. Nu vertel je dus dat ze al al die jaren naar de stembus zijn getrokken zonder programma. Vertel mij nu nog eens dat de mensen die op het blok stemmen goed geïnformeerd zijn.

Ik versta wel dat je er niets van afweet, maar een vlaams zangfeest is dikke zever. Ik heb het over orkesten, operas, toneel en die dingen. Wat jij aanhaalt is juist wat het VB wil doen, alleen geld steken in populistische zever.

Inburgeringscursussen zijn niet mis idd. Ik ga totaal akkoord met het feit dat iemand die hier in belgië wil komen wonen iets over onze cultuur moet weten. Als ze hier dan nog langer blijven eis ik ook wel nederlands. Ik kan het ook niet uitstaan als er van die migranten zijn die na een paar jaar nog altijd blijven frans spreken hier in vlaanderen. Perfect nederlands moet niet, maar een degelijke basis mag zeker wel (al trekt de organisatie van taalcursussen op niets)

Heel veel werk aan de winkel voor het VB, imo teveel werk, ze kunnen van mijn part hun boeltje gaan pakken. Ik schaam me eigenlijk meer en meer om hier in Vlaanderen te wonen waar zoveel mensen stemmen op een partij zonder programma. Verzuring, tja, ik heb het nooit willen geloven, maar het is dus een feit geworden.

FuLcRuM

Legacy Member
No offence, maar het VB overleeft op straffe uitspraken...
Paar weken terug Filip De Winter ook al "De Islam is de kanker van onze maatschappij"...

Mja...

Makes me wonder...

ec8or

Legacy Member
Thallyos zei:
Ik heb liever een verhofstadt die er 200.000 belooft en er daarvan een paar 1000 waarmaakt dan een niet bestaant economische programma. Nu vertel je dus dat ze al al die jaren naar de stembus zijn getrokken zonder programma. Vertel mij nu nog eens dat de mensen die op het blok stemmen goed geïnformeerd zijn.
ik denk dat verhofstadt eerder een paar duizend banen in het totaal heeft geschrapt dan ontwikkeld de laatste jaren, de werkloosheid swingt de pan uit...
om nog maar te zwijgen over specifieke groepen in specifieke regio's, met name -25 jarigen in wallonie, van die groep mensen zijn zo'n 25,6% werkloos... (tov zo'n 11% dacht ik van diezelfde groep in vlaanderen).
ik weet het dit heeft niets met het programma van het VB op zich te maken, maar duidt toch aan dat het niet 'zo lekker' loopt momenteel op gebied van van tewerkstelling in het algemeen en het creeeren van nieuwe jobs in het bijzonder.

dus grootse plannen hebben die je niet kunt waarmaken brengen ook geen soelaas, integendeel zelfs, dat keert zich tegen je.
je mag, wat zeg ik, je zou moeten ambitieus zijn als minister/regering maar een utopie als plan/programma is niet de manier.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan