Archief - TERZAKE ZOMER: Proefkinderen

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Oiram

Legacy Member
Canvas: TERZAKE ZOMER zei:
Duidingsmagazine met een kort nieuwsoverzicht 888, gevolgd door een reportage over een actueel onderwerp.
Vandaag: "Proefkinderen"
Een verontrustende BBC- reportage over de manier waarop officiële instanties in New York aan AIDS-bestrijding doen door kinderen uit kansarme wijken soms tegen de wil van de ouders in medicatie te geven.
Originele titel: "Guinea Pig Kids" - BBC/ZDF

Toevallig was ik aan het "zappen" en kwam ik op deze reportage terecht. Het begin heb ik dus gemist en het was totaal toevallig dat ik er naar keek. Mijn aandacht was onmiddelijk getrokken toen ik hoorde dat het om mediche proefen op kinderen ging. Ik hoop dat andere mensen hier het volledige programma gezien hebben.

New York City, een reportage ploeg van de BBC gaat op zoek naar de waarheid achter mediche proefen op kinderen met HIV. Naar het schijnt zouden de New Yorkse Administration of Children's Services (ACS) meehelpen aan proefprojecten om een medicatie te vinden tegen HIV. Ze leveren als het ware de kinderen die in speciale gesloten centra volgepropt worden met medicatie.

Na wat zoekwerk komen ze in contact met verschillende mensen die van meer weten, zo is er een grootmoeder die haar kleinzoon afgepakt geweest is door de ACS omdat ze weigerde een passende behandeling op te starten. Het was immers vast gesteld dat het jongetje besmet was met HIV. De New Yorkse ACS heeft in New York zelf geen gerechtelijk bevel nodig om over te gaan tot een plaatsing van kinderen met HIV besmet.

Meestal worden de kinderen uit lagere classen van de bevolking geplaatst in pleeggezinnen of centra waar ze iedere dag medicaties moeten slikken die soms erge gevolgen kunnen hebben. Kinderen die weigerde hun medicatie in te nemen worden gedwongen, dit gaat ver bewijst een getuigenis: "My friend Daniel didn't like to take his medicine and he got a tube in his stomach,"

Het is ook begrijpelijk dat sommige gevallen eens slecht aflopen, weinig bewijs want alle kinderen die in een massagraf gedumpt worden zijn officheel gestorven aan een natuurlijke dood. Maar in hoeverre kunnen we dat vertrouwen... er is zeker twijfel over en verschillende dokters beweren na het bestuderen van de medicaties dat ze dodelijk zijn voor kinderen, doordat ze nog niet genoeg ontwikkeld zijn.

Een andere getuigenis is van een ex-werknemer van het Incarnation Children's Center die 2 zieke kindertjes uit het home had geaptopteerd. Ze had alle middelen geprobeerd om de 2 zieke kinderen er door te krijgen, hun ontwikkelingen waren zwaar achter. De jongste (5) kon zelf niet stappen. Na lange tijd verschillende terapie's te hebben geprobeerd hebben ze eindelijk besloten om de zware medicaties die ze kregen te stoppen. Zienderogen kwamen de kinderen er door. Je jongste begon te praten, gevoelens te uiten en kon stilletjes aan leren stappen. Het is duidelijk een feit dat door de medicatie te stoppen de kinderen fysiek als mentaal beter werden. Maar de ACS dacht daar duidelijk anders over. Beide adoptie kinderen werden terug afgenomen en geplaatst in een nieuwe instelling. Nooit meer heeft de vrouw nog iets van de tweeling gehoord...

Het blijkt me duidelijk dat hier iets mis is, vooral de getuigenis van de werknemster heeft mij enorm aangegrepen. Vooral doordat je ziet dat de kinderen duidelijk leiden onder de medicatie. Het geheimzinnige rond het hele voorval bevestigt enkel maar de vermoedens dat er duidelijk iets verkeerd is. Geen enkele dienst heeft een verklaring gemaakt, rechtzaken haalden weinig uit. Doordat de pleegouders akkoord gaan met het feit dat er proeven op de kinderen worden vericht...

Lijkt mij afschuwlijk onmenselijk, zelf al was het om de kinderen te helpen, maar het massagraf duid wel degelijk op iets anders. Ouders en kind zelf moeten altijd kunnen stoppen met de behandelingen wanneer en hoe ze dat zelf willen. Het feit dat de ACS zonder enig gerechtelijk bevel een kind kan plaatsen lijkt me ook onmenselijk... gewoon afschuwlijk

"HIV positive children - some only a few months old - are enrolled in toxic experiments without the consent of guardians or relatives.

In some cases where parents have refused to give children their medication, they have been placed in care.

The city's Administration of Children's Services (ACS) does not even require a court order to place HIV kids with foster parents or in children's homes, where they can continue to give them experimental drugs.

Reporter Jamie Doran talks to parents and guardians who fear for the lives of their loved ones, and to a child who spent years on a drugs programme that made him and his friends ill.

Young lives

In 2002, the Incarnation Children's Center - a children's home in Harlem - was at the hub of controversy over secretive drugs trials.

Jamie speaks to a boy who spent most of his life at Incaranation. Medical records, obtained by the This World team, prove the boy had been enrolled in these trials.

"I did not want to take my medication," said the boy, "but if you want to get out of there, you have to do what they say."

He also conveys a horrifying account of what happened to the children at Incarnation who refused to obey the rules. "My friend Daniel didn't like to take his medicine and he got a tube in his stomach," he said.

Powerless

Dr David Rasnick from the University of Berkeley who has studied the effects of HIV drugs on patients - particularly children - says these drugs are "lethal".

"The young are not completely developed yet," he says. "The immune system isn't completely mature until a person's in their teens."

So why are these children targetted? Is it simply because they cannot defend themselves?

At the beginning of this investigation, the ACS said that no child was selected for trials without a long process of decision making, but declined to comment further.

For months, the BBC tried to get information from the people responsible for the trials, but none would comment.

The companies that supply drugs for the trials are among the world's largest, including Britain's own Glaxo SmithKline (GSK).

GSK responded to BBC programme makers, saying that all trials follow stringent stardards and are compliant with local laws and regulations.

Under federal rules, consent for children to take part in drug trials has to be given by their parents.

But what if that child is in the care of New York City authorities, which volunteered it for trials in the first place?
Meer info:

Genious

Legacy Member
schokkend, maar zijn er ook andere bewijzen buiten getuigenissen?

hendrik1

Legacy Member
Afschuwelijk

Wie met gezond verstand doet dit???
Nu ja, het zal weer rond geld draaien, en dan kunnen de 'menselijk waarden' wel eens verdwijnen.

Mja kijk, zelfs al zijn er getuigenissen, dit gaat weer rechtstreeks naar de doofpot, de autoriteiten gaan ontkennen of helemaal niets doen (=''we gaan de zaak onderzoeken''). Zo loop het altijd af, niets of niemand kan die mannen iets doen.

Genious

Legacy Member
Quxan zei:
lijkt mij persoonlijk een ferm opgeklopt verhaal...
ik vrees dat ook, mensen kunnen zeggen wat ze willen he.
ge moet onweerlegbare feiten hebben als bewijs.

ge zet nen camera op die mensen: die mensen beginnen te overdijven (of te liegen :unsure: )
het is nog niet sappig genoeg: media klopt het nog wat verder op (alhoewel, de BBC zie ik da nog niet direct doen)

Oiram

Legacy Member
Ze hebben verschillende documenten getoond, van ondermeer de sponsers. Grote Mediche bedrijven die de medicatie leveren om te testen. Verschillende mediche dossiers hebben zo ook getoond waaruit blijkt dat de kinderen toch misbruikt worden.

Buiten de getuigenissen is er jammer genoeg weinig echt bewijs. Waarschijnlijk zal het iwat opgeblazen zijn, maar dat het volledige boelshit zou zijn kan ik moeilijk geloven. Er zijn te veel aanwijzingen, getuigenissen en indirect bewijs dat er iets loos is... Maar zo te zien heeft er hier niemand anders de reportage gezien. Jammer

Biebel

Legacy Member
Øiram zei:
Ze hebben verschillende documenten getoond, van ondermeer de sponsers. Grote Mediche bedrijven die de medicatie leveren om te testen. Verschillende mediche dossiers hebben zo ook getoond waaruit blijkt dat de kinderen toch misbruikt worden.

Buiten de getuigenissen is er jammer genoeg weinig echt bewijs. Waarschijnlijk zal het iwat opgeblazen zijn, maar dat het volledige boelshit zou zijn kan ik moeilijk geloven. Er zijn te veel aanwijzingen, getuigenissen en indirect bewijs dat er iets loos is... Maar zo te zien heeft er hier niemand anders de reportage gezien. Jammer
Jammer dat ik de reportage niet gezien heb, het maakt het wat moeilijker om een mening te geven. Ik kan enkel zeggen dat ik het niet onmogelijk acht dat dergelijke praktijken plaatsvinden. De wereld draait nu eenmaal om geld en er zijn veel fucked up praktijken die alle lagen van de bevolking tot doel hebben.
Maar zonder overtuigend bewijs sluit ik me bij de rest aan.

B.

Vampire

Legacy Member
Deed me direct denken aan Dr. Mendele in WOII

Jammer dat er enkel getuigen verklaringen zijn. Ik zeg niet dat het allemaal gelogen is, maar er zal wel iets van overdreven zijn waarschijnlijk... Ale ja, ik hoop het toch :/

LunchBox

Legacy Member
wat "straf" was is dat die ACS (of hoe noemden ze -- american child support zeker) daar gewoon in meedeed. als ge keek naar dah klein manneke dah bij zijn tante werd weggenomen en uiteindelijk bij een moeder (junkie) terecht kwam die er 6000€/mnd voor kreeg samen met nog 3 kinderen gewoon omdat zij de pillen wél toediende en die tante het weigerde.. enfin twas wah, toont maar weer op hoofde van wie de american freedom bereikt wordt zeker.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan