Archief - Samsung Galaxy Note series Topic

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

GETHEZ

Legacy Member
Ben sinds kort de eigenaar van een Samsung Galaxy Note 10 toestel...

Pennetje is nog wat wennen, maar wat een toestel :love:

Scherm hiervan (2220*1080) is 'maar' FHD+, maar wat een kwaliteit...

Samsung Dex net eens getest, is wel plezant dat ge kunt WhatsApp'en, sms'en en bellen en zonder gedoe bestanden over kunt zetten vanop uw pc... (Dus uw pc verbinden met usb kabeltje)

Ik ben fan...

Jullie ervaringen met galaxy toestellen? Al dan niet Note of S10 reeks of iets dergelijks? (deze ondersteunen ook Dex dacht ik) Samsung scoort bij mij met deze Phone... Echt onder de indruk...

mr.purple

Legacy Member
Heb veel Galaxy's gehad.
Van Iphone overgestapt op de allereerste Galaxy, dan de S3, S5, S6edge, S7, Note8.

Altijd zeer tevreden over geweest, maar dan overgestapt naar Oneplus. En daar toch net iets meer tevreden mee.

Het pennetje van de Note mis ik soms wel.
Is zoiets wat je nooit mist als je het nooit gehad hebt, maar eens je dat gewoon bent is dat wreed gemakkelijk.

Dex zat standaard in mijn reiskoffer.
Ideaal om op een hotelkamertje op de tv aan te sluiten.
In combinatie met een draagbaar toetsenbordje een kantoortje on-the-go.

GETHEZ

Legacy Member
Pennetje is idd cool, maar leert hij ook uw handschrift bij dan?

Want hij herkent ni zo veel van wat ik schrijf... :p

Inbe4 slecht handschrift... :)

mr.purple

Legacy Member
Groter schrijven kan misschien helpen.
Mijn handschrift is ook niet netjes.

Gebruikte de herkenning ook enkel om telefoonnummers op te slaan.
Waarschijnlijk weet je dat al: pennetje uithalen met toestel in standby - nummer en naam schrijven: dat contact wordt opgeslagen in je telefoonboek.

Andere nota's bleven gewoon in mijn kattegeschrift staan.

Met het voordeel dat een memo op mijn always-on-screen meestal enkel voor mij leesbaar is.
Voor anderen zijn het maar kribbels:laugh:

GETHEZ

Legacy Member
Iemand enig idee of ge die Samsung themes, wallpapers en pictogrammen kunt of moet combineren??

Wat is het verschil tss een theme en een wallpaper? Is da een live wallpaper, of is dat gewoon een wallpaper met bijpassende pictogrammen?

Had nog enkele euries staan op mijn account en ben aan t twijfelen om mij misschien zo eentje te kopen als het de moeite zou zijn... :unsure:

ikbenben

Legacy Member
GETHEZ zei:
Iemand enig idee of ge die Samsung themes, wallpapers en pictogrammen kunt of moet combineren??

Wat is het verschil tss een theme en een wallpaper? Is da een live wallpaper, of is dat gewoon een wallpaper met bijpassende pictogrammen?

Had nog enkele euries staan op mijn account en ben aan t twijfelen om mij misschien zo eentje te kopen als het de moeite zou zijn... :unsure:

Een theme past uw hele layout aan. In sommige gevallen gaat dat van wallpapers, live wallpapers, iconen, font,...tot widgets, tekst kleur,...

Persoonlijk geef ik geen geld aan die Samsung dingen. Ik gebruik Nova launcher en dan heb je een veel grotere keuze op de Google store zelf voor oa iconen en dergelijke.

GETHEZ

Legacy Member
ik heb nova launcher staan, maar nog niet echt gelaunched :p

lijkt me wat omslachtig...

Noscoped420

Legacy Member
Nova launcher is op zich de simpelste launcher die je maar kan installen :p je moet al niet rooten of flashen dus het is in feite gewoon Nova launcher downloaden, runnen en de settings naar je smaak aanpassen.
Nu tbh vind ik dat bij Samsung nu wel niet nodig sinds ze van TouchWiz zijn afgestapt, sinds de S7 is hun UI een stuk cleaner en sinds One UI op de S9/S10 is het imo nog cleaner.

Sure er is wat ''bloat'' en extra settings maar sommige daarvan zijn wel handig, enige wat ik een beetje shit vind is dat ze je ook een Samsung account door je strot proberen te steken door een Samsung app store mee te leveren, of hoe die ook precies noemt, waar je themes etc kan downloaden voor je telefoon rechtstreeks van Samsung.

Verder had je vroeger ( nu nog ? ) duplicate apps, dat will zeggen als er een Google app van was dan had je ook een ''Samsung achtige'' versie van die app zoals bv Clock of Notes ofzo, en die kon je niet uninstallen alleen ''deactivaten'' en ''verbergen''.

Tenminste op de Note 10 zijn ze toch afgestapt van die fysieke Bixby button, hopelijk trekken ze dat door op de S11.

GETHEZ

Legacy Member
Ugh, weet iemand met een recent Galaxy toestel of dat vergrendelen als je in de buurt bent van een vertouwd netwerk, bij mij staat dat ingesteld op mijn thuisnetwerk, goed werkt?

Al een paar keer dat hij ontgrendeld blijft nadat ik van thuis vertrek (ontgrendeld door smart lock staat er dan) en dat iedereen hem kan unlocken eigenlijk, wat dus uiteraard niet de bedoeling is... Enige dat ik kan zien is een reboot om de situatie terug op normaal te brengen...

Ik had die instelling aanstaan waarbij hij ontgrendeld bleef zolang de telefoon in beweging bleef en niet neergelegd werd, maar had die dan ook meteen uitgezet, dus dat zou het niet mogen zijn :unsure:

BraveHeart

Legacy Member
Ach jullie hebben nog geluk, ik ook nog dat die oude Note 3 het nog doet met Android 5x. TV en netflix werkt nog; en ik kan het internet ook nog op. Heeft mij toen 800 euro gekost bij Vandenborre. wat koop je nu nog voor die prijs. Tijden zijn veranderd.
De Note 10 Lite is ook nog een optie de helft zo duur. Heb je echt zoveel processor kracht nodig om wat te surfen; notities maken en filmpjes kijken met wat social media ?
Ik speel ver van games op een telefoon, ik blijf zo bij het midrange segment bijna hi end segment. Zeker dat android in hi end wereld nog al duur is omdat de updates uitblijven en de waarde van zon ding enorm zakt. Daarom knap ik ook af van dit soort toestellen die binnen een paar jaar niks meer waard zijn, je hebt er wat aan als je lang met een toestel doet of je t vroeg doorverkoopt voor een nieuwe.
In de winkel stond er zo eentje, een leuk toestel.

BraveHeart

Legacy Member
GETHEZ zei:
ik heb nova launcher staan, maar nog niet echt gelaunched :p

lijkt me wat omslachtig...

Ik heb de launcher, een schil dat je telefoon omtovert naar windows 10 Mobile.
Windows Phone kan ik maar niet dumpen zoals mijn windows RT tablet. Waar is de goeien oude tijd dat microsoft telefoons maakte met Nokia. Lumia zal ik nooit vergeten, ben je ook zon WP fan moet je die launcher op je toestel smijten en hou je vrienden voor de gek dat ej een nieuw pas gelanceerde WP in je zakken hebt, wedden dat het lukt ? :D

GETHEZ

Legacy Member
Jawatte, mijne note 10 heeft last van lag, scherm da blijft hangen vantijd en de sensor die denkt dat hem in de broekzak zit alle keren :doh:

Zou dit kunnen liggen aan de screenprotector?

Ik heb nog altijd de custom protector erop liggen van bij aankoop, maar links en rechts al wat mini deukjes op het plastiek...

GETHEZ

Legacy Member
Ik las hiernet nog dat ge een reboot kunt doen met samsung gsm's, mbv de volume down + Power knop ingedrukt te houden tot ie volledig uitgaat... Is dit een andere reboot dan als ge heropstarten zou doen?

Ik moet dees echt in mijn oren knopen, want lijkt wel goed te werken... Hij begon serieus te laggen bij het scrollen en typen en soms was ik gewoon aan het typen, kwam er niks en veranderde wel de suggesties boven het toetsenbord naar de meest random woorden die ik eerder had getypt in complete wanorde... Deze suggesties veranderden dus bij elke keer dat ik op back duwde... Superraar... Als ik zo'n 25 keer op back had geduwd kwam hij bij z'n positieven en kon ik weer voort typen, :woohoo:

Problems lijken van de baan nu... Hoe noemt ge dat eigenlijk, een soft reset of iets anders? In alle geval aan te raden, mss zelf ne keer per week, is supersnel en alles komt terug op zijn pootjes terecht :)

renaat13

Legacy Member
Ik twijfel om eens de overstap te maken van Apple naar een Samsung toestel. De toestellen waar ik naar kijk zijn de s10+ en de Note. Ben er nog niet helemaal uit.

GETHEZ

Legacy Member
Ik ben toch content van mijne note10, echt handig dat pennetje vind ik wanneer je videos en foto's makkelijk kan bijsnijden en doen, soms doet ie wel wat raar met het typen, zodat je even uit de tekst en dan er terug in moet omdat hij dan niet wil typen en je de voorspelde tekst dan ziet veranderen met tekst uit het geheugen, maar meestal is dat dus snel opgelost, maar kan ook liggen aan het feit dat ik een third party toetsenbord heb natuurlijk (SwiftKey)

Enige dat toch iets beter mocht is de batterij misschien, ik kom de dag wel door maar dagelijks herladen is toch de boodschap, net als bij 90% van de smartphones bij intensief gebruik... Misschien is de note10 plus beter daarin, maar het beeld moet ik wel zeggen is top...

2 kleine tips, ik zou de stock screenprotector erop laten en ook, ik weet niet of ge bij Telenet zit maar in hun webshop kan je wel een deal scoren meestal

Foto's zijn ook hoge kwaliteit

Ps, de note 10 lite heeft wel de betere batterij

renaat13

Legacy Member
Alvast bedankt voor de info. Hier geen Telenetklant. Ik wacht even af en zie of er misschien ergens een deal te vinden is. ;-).

BraveHeart

Legacy Member
Ik kan vertellen dat een Note 10 Lite ook geen slechte koop is. Ik ben niets met een Note 20 / 20 ultra.
Gamen doe ik niet, ik zie ook niet in om daar het dubbel op tafel te leggen. Na 7 jaar een Note 3 te hebben gehad werd het eens tijd voor een upgrade.
Al mogelijke apps crashen naar mijn homescreen op die note 3, als je niets meer kunt open krijgen dan een radio en een spotify app weet je wel dat die telefoon zijn tijd gehad heeft.

Nu heb ik een verbeterde s-pen, de software is echt op voorruit gegaan, je kan echt meer met een note dan vroeger. Ook voor het helft van het geld doe je geen miskoop.
Ik heb m voor 440 euro bij bol besteld, ik was er snel bij om die witte te kopen met die cover. Daar heb ik nog een stel Samsung Galaxy buds+ oordoppen er bij gedaan.
Voor nog geen 570 euro voor alles, kun je daar nu voor kloten ? Die oordopjes hebben een batterij duur van 12 uur, de geluidskwaliteit is gewoon geweldig.
Minder wil niet altijd zeggen dat het slecht is, 1200 euro of meer ging ik wiezo al niet betalen. :laugh:

BraveHeart

Legacy Member
GETHEZ zei:
Als ge bij telenet zit => telenet webshop @400 €

40 euro daar ga ik niet over beginnen, ik ben al blij dat ik die 40 euro van die oordoppen de prijs er van af ging en die case heb ik ook al voor bijna niets gehad.

Ik heb de hele set gekocht en ik ben tevreden. De galaxy buds+ voor de prijs van de buds en de case aan een fikse korting.

Mooi voor telenet klanten die nog een note 10 lite willen ;)

HIj is echt de moeite en ik zou die hippe One Plus Nord willen ruilen voor zo n Note. Dan heb je echt meer.

Ik heb altijd een zwak gehad voor Note telefoons.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan