Kahlua kunde overal kopen, colruyt, delhaize,...
Wat ik zeker in een drankkast vind passen:
- Gin: Tanqueray, bombay sapphire... Bij Gin moogde imho ni te veel besparen, is iets dat vrij veel puur of met wat citroen kan gedronken worden, kortom: cocktails met weinig additieven die vooral rond de smaak van Gin werken. Met als gevolg dat ge zeker goeie Gin moogt kopen.
- Whiskey: Johnny Walker red label voor mensen die graag cola bij hun whisky doen. Nen deftige Single Malt (veeeeeel keuze, een goed begin is de klassieker: glenfiddich 12 jaar) voor puur te drinken (als ge de smaak apprecieert). Ne goeien Bourbon (Maker's Mark bv) voor cocktails (mint julep, old fashioned). Scotch vind ik niet zo lekker voor cocktails, ik drink het heel graag puur. Voor cocktails gebruikt ik bourbon. Afhankelijk van de noden van u en uw gasten koopt ge kwaliteit of niet. Four roses, jim beam, jack etc zijn allemaal ok maar meer niet.
- Rum: Ne goeien bruine rum kan heel lekker zijn (havana club 7 anos vind ik lekker) maar vind ik niet zo noodzakelijk, enkel voor de fans. Witte rum: standaard iets dat nooit mag ontbreken, er zijn gewoon te veel lekkere cocktails dat ge ermee kunt maken. Ik ga meestal voor de havana club, degelijk maar niet echt top. Hoeft ook niet voor cocktails waar ge fruit, suiker, frisdrank etc mengt.
- Vodka: eristoff of smirnoff, enkel voor zat te geraken imho. Gene fan van deze drank.
- Angostura bitters: must have ingredient voor veel cocktails (er zijn superveel soorten bitters, moet maar is wat proberen)
- Baileys: altijd zeer veel succes bij vrouwen
- Tequila: ken ik niet zoveel van maar ik weet wel dat goeie tequila echt lekker kan zijn. Vind ik niet echt een vereiste in een drankkast maar ik denk dat veel mensen mij daarin gaan tegenspreken
- Porto: goeie porto voor de oudere generatie huisvrouwen (oma's etc). Hoewel ik er zelf ook is een glaasje van durf drinken
Accesoires: stamper, schellerke voor het vel van appelsienen of andere dingen te krijgen, stokskes, kleine servietjes, shaker, blender, goeie bakjes voor ijsklontjes in te vriezen
Niet alcoholische additieven: siroop (dewelke is afhankelijk van welke cocktail ofc, bv aardbeiensiroop voor strawberry daiquiri te maken als er geen vers fruit voorhanden is). Standaard moet je wel gewoon doorzichtige siroop hebben zonder smaak. Witte suiker, rietsuiker, bloemsuiker, citroenen, limoenen, appelsienen, marachino kersjes, fruitsap, spuitwater, frisdrank.
Zo dat is waar ik aan kan denken
Uiteraard koop je meestal gewoon de ingredienten voor een avondje cocktails maken de dag zelf en heb je niet alles wat ik hier opsom altijd liggen
Tenzij je een cafe wilt openen ofzo