coldplayke
Legacy Member
Fermenteren, fermenteren
Wie zijn best doet, zal het leren
Fermenteren en proberen consumeren
Wie heeft er hier al zelf eens gefermenteerd? Van een zelfgebrouwen biertje tot authentieke kimchi, hier kan je je ervaringen, tips en vragen delen!
Ik ga binnenkort eens experimenteren met het maken van tempeh. Belangrijkste redenen om het zelf te maken zijn voor mij:
-Tempeh is waar ik woon nog moeilijk te vinden in de gewone supermarkt.
-Als er al tempeh is, is het vaak heel duur en niet zo goed van smaak
-Winkels bieden enkel tempeh van sojabonen aan, terwijl je zowat iedere boon/peulvrucht/graan als basis kan gebruiken om meer smaakvariaties te krijgen.
Om tempeh te maken heb je een incubator nodig die ongeveer 30 graden gedurende enkele dagen kan aanhouden. Ik zag online dat veel mensen hiervoor succesvol een yoghurtmaker gebruiken. Mijn multicooker heeft een yoghurt-functie, dus ik zal die daarvoor gebruiken, al ben ik nog steeds wat sceptisch omdat yoghurt op hogere temperaturen wordt gemaakt dan tempeh en ik niet wil dat de bacterieën sterven. Maar aangezien het bij andere mensen al is geslaagd, hoop ik dat de yoghurt-setting van mijn multicooker op de laagste stand het beoogde resultaat kan geven.
Wie zijn best doet, zal het leren
Fermenteren en proberen consumeren
Wie heeft er hier al zelf eens gefermenteerd? Van een zelfgebrouwen biertje tot authentieke kimchi, hier kan je je ervaringen, tips en vragen delen!
Ik ga binnenkort eens experimenteren met het maken van tempeh. Belangrijkste redenen om het zelf te maken zijn voor mij:
-Tempeh is waar ik woon nog moeilijk te vinden in de gewone supermarkt.
-Als er al tempeh is, is het vaak heel duur en niet zo goed van smaak
-Winkels bieden enkel tempeh van sojabonen aan, terwijl je zowat iedere boon/peulvrucht/graan als basis kan gebruiken om meer smaakvariaties te krijgen.
Om tempeh te maken heb je een incubator nodig die ongeveer 30 graden gedurende enkele dagen kan aanhouden. Ik zag online dat veel mensen hiervoor succesvol een yoghurtmaker gebruiken. Mijn multicooker heeft een yoghurt-functie, dus ik zal die daarvoor gebruiken, al ben ik nog steeds wat sceptisch omdat yoghurt op hogere temperaturen wordt gemaakt dan tempeh en ik niet wil dat de bacterieën sterven. Maar aangezien het bij andere mensen al is geslaagd, hoop ik dat de yoghurt-setting van mijn multicooker op de laagste stand het beoogde resultaat kan geven.