Archief - Op reis met peuters en kleuters

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

pijlman

Legacy Member
Hallo!

Aangezien hier ook wel wat oudere 9livers zitten die ondertussen al wat nageslacht hebben, een vraagje voor iedereen.

Waar gaan jullie naartoe met de kroost deze zomer?

Ik hou van een vakantie waarbij de kinderen (relatief) centraal staan en opteer vaak voor centerparcs ergens in Frankrijk.
Het is wel wat duur maar je hebt:

- (beperkte) vrijheid en ruimte
- leuk en uitgebreid zwembad
- (goedkope) animatie
- te dure randactiviteiten

Ik hou het meestal geen hele week vol wegens te eentonig en te dure extra's maar zo een midweek is perfect.

Heeft iemand nog andere tips of bestemmingen?

Lint

Legacy Member
Wij gaan graag kamperen met de kleine. Ze is nog maar 1,5 dus ik kan niet bepaald zeggen of dit op elke leeftijd leuk blijft.
Maar zowel op een kindercamping als ergens rustig is leuk. Wel tzelfde: een kleine week is voldoende voor mij.

Tomski

Legacy Member
Lint zei:
Wij gaan graag kamperen met de kleine. Ze is nog maar 1,5 dus ik kan niet bepaald zeggen of dit op elke leeftijd leuk blijft.
Maar zowel op een kindercamping als ergens rustig is leuk. Wel tzelfde: een kleine week is voldoende voor mij.

Kamperen vinden alle kinderen precies leuk.. Wij zijn vorig jaar es 1x gaan kamperen in de vogezen, en het is de enige congé waar hij nog over spreekt en waar hij nog naar terug wil :laugh:

zarathustra

Legacy Member
Wij doen geen 'vakanties' met de kinderen op zich. Wat we wel doen is nu in Mei een week naar mijn ouders en dan in de zomer waarschijnlijk een week naar haar ouders zodat ze de kinderen wat meer kunnen zien en dan van daar wat dag uitstappen naar speeltuinen enzo.

Denk dat de laatste keer dat ik zelf op reis ben geweest moet geweest zijn van toen ik nog met mijn ouders ging :p

jack|herrer

Legacy Member
Wij gaan ieder jaar op reis met de kinderen. Ik vind dat ik vroeger met mijn ouders veel te weinig ging of altijd van het zelfde. Weekske zee, maar dat is imo geen vakantie.
Ik wil dat mijn kinderen een stuk van de wereld gezien hebben als ze hier het huis uit gaan.

Mijn vrouw en ik gingen vroeger meestal lange verweg rondtrek vakanties doen. Nu met de kinderen staat dat tijdelijk "on hold" omdat de kinderen daar op deze leeftijd (3 en 5) toch niet genoeg van mee krijgen. Als ik nu aan de oudste vraag waar hij op vakantie is geweest 2 jaar geleden kan hij het niet na vertellen.

Dus we zijn 2 keer naar zuid Frankrijk geweest. Villa met zwembad gehuurd, samen met wat vrienden. Want laten we eerlijk zijn: als kinderen water en goed weer hebben, zijn ze een hele dag druk bezig met spelen.
Dan zijn we een jaar all-in gaan doen in Spanje met de hele familie langs mijn kant, want mijn ouders wilde dat doen voor hun 30ste trouwverjaardag.
Dit jaar zijn ze dus 3 en 5 en gaan we naar Oostenrijk, weer samen met vrienden met ook kinderen. 1 dagje downhillen met de zoon. De andere dagen activiteiten op maat van hun leeftijd en wat wandelen. Ben benieuwd hoe dat gaat gaan.
Volgend jaar denken we de eerste vliegvakantie te doen.

Bubba

Legacy Member
Wij gaan dit jaar voor de 1ste keer op vakantie met onze dochter, die dan 1 jaar zal zijn. Gaan met de wagen naar het Garda meer. 1 keer per jaar gaan we ook met de familie naar zo'n park (Roompot, Landal, Center Parcs, ...).

Met kleinere kinderen is het sowieso moeilijk, zeker als die nog veel moeten slapen. Ik zie ons zeker de eerste jaren niet veel meer doen dan zo'n vakanties op 1 plaats.

Nirrti

Legacy Member
Wij gaan elke zomer weg met onze dochter. Toen ze 1 was hadden we een huisje met zwembad gehuurd in Zuid Frankrijk, jaar nadien op hotel in Kroatië. Vorig jaar een huisje op een camping in Italië (Camping Park Albatros | Vincenzo - Toscane - Italië) Die laatste is echt een aanrader met kinderen, mooi onderhouden camping met leuke zwembaden, ook voor peuters. We plannen ook altijd wat uitstapjes, meestal zijn dat maar halve dagen maar tis beter dan niets. Zo'n hele dag op het strand/aan het zwembad is ook niet mijn ding :)

Sir.Killalot

Legacy Member
Wij gaan met ons tegen dan 9 maanden oud zoontje anderhalve week naar Bretagne, drie plekken (2 chambre d'hôtes, 1 huisje). We gaan zien wat het geeft zeker? Ik koester ergens nog de hoop/illusie dat we veel gaan doen :p

Fanatix

Legacy Member
Eigenlijk valt reizen met kinderen reuze mee, mijn dochter is 3 jaar en heeft reeds het volgende gedaan: Spanje (Gran Canaria, Lanzarote, Malaga 3x), Italië (Gardameer & Toscane), Skivakanties (3x), Ijsland (2x), Zuid Frankrijk (2x), Cyprus, Lissabon...
Voor het overige ook aantal keer vakantiepark dichtbij (NL of Duitsland).

We kiezen altijd een huisje of appartement omdat je anders vast hangt aan een hotelkamer.
Malaga is overigens reeds 3x omdat we daar appartementje hebben. Ze is verzot op water dus daar is er genoeg te doen. Anderzijds houden kinderen ook van zaken ontdekken op een speelse manier, in Ijsland vond ze dus de wandelingen in natuur ook geweldig (en dan elke keer ergens anders slapen, regelmatig plaatselijke zwembaden bezoeken etc...)

Cerv.Be

Legacy Member
Wij gaan deze zomer met onze peuter van 1,5j naar zuiden van Spanje, met het vliegtuig. 10 dagen op hotel.

Ik zie niet in waarom je schrik moet hebben in vakanties met kleine kinderen.

Tin_Cricket

Legacy Member
We zijn met ons zoontje ook zowel ver (Canada, en es USA) als dichtbij geweest (Frankrijk, Nederland, Hongarije, Zwitserland). Hij is nu 19 maand. Wij vinden het vooral belangrijk dat we niet vasthangen aan een hotelkamer waar we muisstil moeten zijn omdat hij dut/slaapt. Dan kom je al snel bij een vakantiehuisje uit natuurlijk maar hoeft niet per se. Centerparcs ook al gedaan maar wij gaan op reis om de regio te zien, niet om het domein niet te verlaten. Zo tussendoor is, is dat wel es leuk natuurlijk.

Deze zomer gaan we al sowieso naar Oostenrijk en es roadtrip door Kreta.

In Oostenrijk een hotel gevonden waar hij in een aparte slaaphoek kan en met een terras. Griekenland is easy met kinderen. Er zijn massa's laagbouw hotels, type 15 kamers rond een zwembad. Kleine doet dutjes terwijl wij op het terras zitten (daar is het sowieso warm genoeg). Ook zijn het vaak studio's dus keukentje bij de hand. Lekker makkelijk want dan kunnen ze iets eten wanneer ze willen, en hoef je niet te wachten tot het ontbijt geserveerd wordt.

Globaal gezien verbaast het mij wel dat er vaak fors moet bijbetaald worden voor een wieg op de kamer. Dat je eenmalig iets vraagt om het te voorzien, tot daar aan toe, maar 20 euro per nacht is niet zeldzaam.

quo_vadis

Legacy Member
wij gaan deze zomer eerst een week op camping in een soort bungalow en dan nog een midweek center parcs (Bois aux Daims). We zoeken op dit moment wel steeds iets met een deftig waterpark want de kids (ondertussen wel al bijna 7 en 5) zijn echte waterratten en doen niets liever dan gewoon in het zwembad rondcrossen.

Vroeger nog 3 weken Toscane gedaan (3 verschillende campings) met een baby van 6 maand, 1x Kreta met peuter van anderhalf jaar, 2x camping zuiden van Frankrijk met peuter en kleuter en 1x week centerparc Les Trois Forets in de Vogezen (maar je kan daar wel genoeg uitstappen doen in de regio).

flowergirl

Legacy Member
Wij hebben al verschillende dingen geprobeerd. Vliegvakantie, centerparcs enz... maar kamperen Blijft de favoriet

TitaTovenaartje

Legacy Member
Hier ook nooit een vakantie over geslaan sinds de kinderen er zijn.
Zoon was de eerste x 3 maanden toe hij de vlieger in was.
Niemand heeft er ooit last van gehad.
Vrienden zijn vorig jaar een week weggeweest en de kleine 'gedropt' bij de schoonouders. Dat zou ik dus nooit kunnen.

Nu ze iets groter zijn hebben we een afspraak: voormiddag is voor ons, namiddag is voor hun

Mulan

Legacy Member
1 tip voor de ouders van baby's/peuters: investeer in een goede ergonomische draagzak /peuter drager.
Onze dame wordt al gedragen sinds ze enkele weken oud was en dus hebben wij geen gesleur met buggy nodig op verplaatsing, slapen doet ze ook gewoon in de draagzak, het beschermt ze ietwat tegen overprikkeling,...

Als je er voor open staat, zeker eens proberen! Je kan er bvb ook huren als je twijfelt of het de investering waard is.

Xitra

Legacy Member
Over 11 dagen naar Antalya met de ''kleine'' 4.5 jaar. Hotel uitgekozen omdat ze toch veel animatie hebben voor de kleine, kinderzwembad etc. ook dik in orde + nederlandstalige kinder animatie .
Ben benieuwd hoe het gaat verlopen allemaal.

Anoniem19

Legacy Member
Mulan zei:
1 tip voor de ouders van baby's/peuters: investeer in een goede ergonomische draagzak /peuter drager.
Onze dame wordt al gedragen sinds ze enkele weken oud was en dus hebben wij geen gesleur met buggy nodig op verplaatsing, slapen doet ze ook gewoon in de draagzak, het beschermt ze ietwat tegen overprikkeling,...

Als je er voor open staat, zeker eens proberen! Je kan er bvb ook huren als je twijfelt of het de investering waard is.

geef eens wat merken?

De onze is 10 maand oud, in het begin wel geprobeerd met een drager maar dat was het echt niet, niet gemakkelijk voor zowel ons als baby. Dus als je aanraders hebt, shoot!

Sir.Killalot

Legacy Member
Ons eerste reisje met de 9m old voorlopig geen succes. De kleine ziek geworden twee dagen voor vertrek, maar buiten overgeven vonden we hem uiteindelijk goed genoeg om te vertrekken (ook wel afgetoetst met pediater ofc). De combo met het nog altijd slecht slapen is toch wat te zwaar gebleken. Intussen mijn vrouw ook al ziek geweest en heb ik zelf ook al een hele avond met mijn hoofd boven de wc gehangen.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan