Archief - Japan - Deel 1

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

annemieke6780

Legacy Member
250px-Flag_of_Japan.svg.png



taal: Japans
munt: Yen
tijdsverschil: +7u (zomer), +8u (winter)
hoofdstad: Tokio
reisdocumenten: Internationaal paspoort, geldig tijdens de volledige duur van het verblijf. (zie url FOD voor meer info!)

nuttige links:
Reisadvies FOD Buitenlandse Zaken België (oa reisdocumenten, inenting, etc)
Officiële dienst Toerisme
Tripadvisor - Wat te doen? (oa Top 10, etc)

Japan, het land van de rijzende zon! Een land met eeuwenoude tradities en gebruiken is een eilandenrijk en bestaat uit vier grote eilanden die samen 98% van het grondgebied beslaan, en verder nog bijna 4000 kleine eilanden. Op het bergachtige hoofdeiland Honshu vindt u de beroemde Mount Fuji, die 3.776 meter boven het omliggende landschap uittorent. De moderne hoofdstad Tokyo is een enorme, bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen.
Japan is een land vol verassingen en tegenstellingen. Daarom is een bezoek aan het spirituele centrum van het land, de stad Kyoto met zijn prachtige heiligdommen en tempels een must. Reis met de hypermoderne Shinkansen-treinen door dit land en ervaar oud en nieuw, welke samen komen in dit fantastische land.

zweebee

Legacy Member
In mei ga ik twee weken naar Japan. Mijn neef zit daar voor zijn werk en ik ga hem bezoeken. Verder ga ik ook langs bij kennissen die er een Engelse school hebben. Tickets zijn natuurlijk niet goedkoop maar weet er iemand hoe ik het goedkoopst daar geraak?

reisagent

annemieke6780

Legacy Member
Reisagenten bieden niet de goedkoopste tickets aan aangezien. Zeker omdat ze er als tussenpersoon ook wat op willen verdienen. Ik zoek eigenlijk een internet site waar ik het bestekoop tickets kan vinden. Zo'n prijs vergelijkingssite biedt vaak ook niet de goedkoopste optie. Je moet het vaak hebben van tips van iemand. Toch bedankt!

zweebee

Legacy Member
Reisagenten bieden wél de goedkoopste tickets aan :) Het geld dat ze verdienen komt niet van u, maar van de maatschappij waarbij je boekt :)

Ik spreek uit persoonlijke ervaring natuurlijk :/ moest ik niet bij de reisagent geweest zijn zou ik ongeveer 300 euro meer betaald hebben voor mijn vlucht naar Canada ... ze hebben ook meer informatie en kennis dan de gewone mens eh :)

Goed dat je al weet dat die vergelijkingssites zever zijn. Stond zelfs nog onlangs in de krant dat het altijd onduidelijk is.

mauron

Legacy Member
Toen ik deze zomer naar Japan ben gegaan vond ik de goedkoopste tickets bij Airstop in Leuven, ge kunt op hun site ook prijzen opzoeken. Een aanrader schijnt ook gofly.be te zijn. Ik raade je gewoon aan wat rond te kijken bij een aantal reisagenten en sites en vooral niet te lang te wachten! Hoe langer ge wacht, hoe groter de kans dat ge goedkoopste tickets al weg zijn.

maxdevis

Legacy Member
ik kijk meestal op connections of airstop welke het goedkoopste ticket is en ga dan nog eens kijken op de site van de vliegtuigmaatschappij zelf.
Soms scheelt dat wat, soms zou je meer betalen ...

Xoliul

Legacy Member
Toen wij onze tickets vorig jaar wouden kopen (8 maand op voorhand), was er zo'n aanbieding dat het maar 500 zou kosten, maar bleek dat dat allemaal zelfs al vol te zijn na een paar dagen (volgens de man van het reisbureau vooral dankzij terugkerende japanse toeristen en enorm beperkt aantal plaatsen voor die promotie). Het goedkoopste dat we toen konden nemen was 800, een week later dan de bedoeling was, omdat zo goed als alles toen al vol zat.

Stichero

Legacy Member
gofly.be en wat met datums spele :)
ik ben al zes keer geweest :p
air france is aan te raden, zalige service en ge moogt op den thalis das wel chill ipv naar heathrow te gaan met british airways
kben een keer met al italia geweest man man da was slechte service

Phil

Legacy Member
Gewoon 1 tip, zie dat ge niet tijdens het piekseizoen gaat. (nieuwjaar, begin mei (nationale vakantie in Japan, elke Japanner, z'n tante, neef en grootmoeder gaat dan op vakantie), grote vakantie).
Scheelt makkelijk 300 euro tussen hoog en laagseizoen.
En vroeg genoeg boeken.

Voor de rest, ga langs bij uw reisagent en schuim websites af he.
www.connections.be
www.airstop.be
www.golfy.be
etc

Sir.Killalot

Legacy Member
Wanneer ga je dan best wel? Ik zou graag ook op reis gaan naar Japan, wel pas over jaartje ofzo.. Moet nog wat geld bijeensprokkelen :p

Zilla

Legacy Member
Sir.Killalot zei:
Wanneer ga je dan best wel? Ik zou graag ook op reis gaan naar Japan, wel pas over jaartje ofzo.. Moet nog wat geld bijeensprokkelen :p

hangt af van wat je wil doen, wil je sakura zien, wil je de begin van de zomerfestivals bezoeken, eind van de zomer festivals, wil je fuji beklimmen, heb je graag regen seizoen ;) ...
je vlucht: liefst niet tijdens golden week (eind april begin mei), oktober of rond nieuwjaar, maar nieuwjaar valt nog mee

beste service is cathay pacific, dan finnair, dan lufthansa, dan klm en airfrance, en als laatste british airways en alitalia :)
cathay is zowiezo nog is stoppen in hong kong, en voor de terugreis betekent dit dat je pas dag later thuis bent (ale dag, 14 tal uur), maar voordeel is dat je hong kong voor een 10 tal uur kan bezoeken indien gewenst, zeker een aanrader
finnair is ook heel goed aan te raden, voordeel is dat je in helsinki overstapt, wat een kleine luchthaven is en dus niet moet vrezen voor het missen van vlucht (ook omdat ze wachten indien vlucht uit brussel te laat)
lufthansa is ook goed, maar frankfurt is grote luchthaven, dus tijd om naar volgend vliegtuig te gaan kan soms oplopen tot 1u, zeker als je economy vliegt, want daar maken ze in frankfurt onderscheid in aan de controle van je baggage
airfrance is dus met tgv naar parijs (en terug :) ) het kan wel zijn dat je daar 4uur moet wachten in heen en terugreis
schiphol is ietsje kleiner dan frankfurt en net iets makkelijker om je weg te vinden
rome (alitalia) is ook vrij groot, en ben er nog maar 1 keer overgestapt,
don't go to london als ge kunt, toch niet vooraleer hun nieuwe terminal af is :) londen is heel groot en ge moet daar met bus van terminal veranderen en behulpzaam zijn ze niet echt

Inspector Monkfish

Legacy Member
Ik ga toevallig twee weken naar Japan rond de kerst- en eindejaarsperiode. Mijn vliegticket (JAL) + railpass kosten tesamen € 1107.

[NeO]-mtr

Legacy Member
Eind augustus ben ik naar Narita gevlogen met Air France. Zij boden toen de goedkoopste heen-en-terug tickets aan. Een goede service, moderne vliegtuigen en de rustige TGV-rit naar Charles-De-Gaulle airport maakten mij wel een tevreden klant. :) Het is inderdaad belangrijk dat je op tijd boekt, want wij waren indertijd net op tijd of onze ticketten waren een heel pak duurder.

Voor een railpass moet je niet persee met JAL of ANA vliegen. Je kan er een kopen in een klein kantoor in Brussel. Ik heb er indertijd ~300€ betaald voor een 2 weken pass. Dit maar terzijde, voor moest je er eentje nodig hebben. ;)

annemieke6780

Legacy Member
Thanks voor de tips allemaal. Ik vrees dat ik toch de eerste week van mei ga want dan heeft mijn neef vrij. Misschien vertrek ik wel wat eerder en ga dan op mijzelf wat site-seeing doen. Is dat een goed idee als vrouw alleen? In sommige landen doet ge dat namelijk best niet alleen.

Mennol

Legacy Member
Dat zal wel geen probleem zijn denk ik, Jappaners zijn vriendelijke mensen :) Enigste probleem is dat ze zeer weinig Engels kunnen.

Als je naar Tokyo gaat, dan gaat er niet veel sightseeing in zitten denk ik. Ik ben zelf naar Tokyo geweest in de vakantie en kvond dat er niet echt veel te zien was voor een jongere van 22 jaar :) En als je niet geinteresseerd bent in anime, cosplay, electronica en dergelijke, zal het nog minder zijn. Veel shoppen enzo kunde daar wel doen, maar tis niet goedkoper dan hier.

Phil

Legacy Member
annemieke6780 zei:
Thanks voor de tips allemaal. Ik vrees dat ik toch de eerste week van mei ga want dan heeft mijn neef vrij. Misschien vertrek ik wel wat eerder en ga dan op mijzelf wat site-seeing doen. Is dat een goed idee als vrouw alleen? In sommige landen doet ge dat namelijk best niet alleen.

Japan is 1 van de veiligste landen ter wereld ;).
Pas gewoon een klein beetje op voor duistere achterbuurten in Tokyo 's nachts. (Iets wat iedereen met gezond verstand zou doen).

En begin mei is echt het slechtste moment om naar Japan te reizen. Het is dan namelijk golden week.
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Week_(Japan)

Van 29april tot ergens 5 mei.

Dan heeft echt 90% van de ****** vakantie. En vermits ze daar over het algemeen al weinig vakantie hebben, wordt er op dat moment geweldig veel rondgerezen. In het buitenland, maar vooral ook in het binnenland. Elke touristische trekpleister gaat extreem druk zijn, hotels gaan 100% vol zitten. (maw, boek uw hotels voor bvb Kyoto enzo nu al maar, grote kans dat ge nog maar amper keuze zult hebben). Alle Shinkansen (Japanse TGV) treinen gaan goed vol zitten die week, etc etc...

Maar goed :)

mauron

Legacy Member
Phil zei:
Japan is 1 van de veiligste landen ter wereld ;).
Pas gewoon een klein beetje op voor duistere achterbuurten in Tokyo 's nachts. (Iets wat iedereen met gezond verstand zou doen).

En in de trein/metro oppassen dat ge niet word betast door een geperverteerde Japanner. Het is niet voor niets dat er op sommige treinen wagons zijn enkel voor vrouwen. ;)

Sir.Killalot

Legacy Member
Zilla zei:
hangt af van wat je wil doen, wil je sakura zien, wil je de begin van de zomerfestivals bezoeken, eind van de zomer festivals, wil je fuji beklimmen, heb je graag regen seizoen ;) ...
je vlucht: liefst niet tijdens golden week (eind april begin mei), oktober of rond nieuwjaar, maar nieuwjaar valt nog mee

Het zou waarschijnlijk in de maand Juli zijn (voor het geval ik herexamens zou hebben.. :p) en ik vrees dat ik zo een beetje alles wil bezoeken :unsure:
Maar bon, het is nog niet voor dit jaar dus ik heb nog meer dan tijd om alles na te kijken :)

Phil

Legacy Member
mauron zei:
En in de trein/metro oppassen dat ge niet word betast door een geperverteerde Japanner. Het is niet voor niets dat er op sommige treinen wagons zijn enkel voor vrouwen. ;)

Geen treinen tijdens piekuren pakken, en ge hebt daar al veeeeeeel minder kans op :p

annemieke6780

Legacy Member
Tja, als ik kon ging ik ook niet begin mei maar mijn neef heeft dan net vakantie en ik kan gratis bij hem logeren. Hij zit er al drie jaar en kent dus zijn weg, spreekt Japans en kan weet waar de leuke dingen zijn.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan