Archief - Disneyland Parijs + tips?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

aoshi

Legacy Member
Ik & m'n 5 maten hebben een ticket geboekt van 1 tot en met 3 augustus, samen met een chalet (Disney's Davy Crockett Ranch).
Echter, dit is m'n eerste keer dat ik ga. Daarom wil ik jullie vragen of er nog bepaalde tips zijn of zo om 'vlotter' overal op te kunnen zitten (attracties). Ook wat kunnen wij doen bij Davy Crockett Ranch, etc... ? Wat zouden jullie dus wel aanraden? Waar zouden we ontbijt kunnen halen? Etc...
Alle tips zouden zeker mooi meegenomen zijn.

Ik merk ook het volgende: Extra Magic Hours : special bonus hours for residents of resort® hotel
Die Resort hotel, houdt Davy Crockett Ranch daarbij ook in of is dit enkel voor 'echte hotels'?

Echter zullen m'n maten en ik hoogstwaarschijnlijk wel avond eten meenemen van thuis zodat we dit zelf zullen koken (komt goedkoper uit)


Geef alles wat ons kan voordeel brengen!
Bedankt voor de medewerking! :)

xfxxl

Legacy Member
ik was vorige weekend geweest:

in 3 dagen heb ik volledig disneyland en studios gezien.


Binnen avondeten kost tussen 15-20€.

aoshi

Legacy Member
xfxxl zei:
ik was vorige weekend geweest:
in 3 dagen heb ik volledig disneyland en studios gezien.
Binnen avondeten kost tussen 15-20€.
Daar ben ik helaas nu niet veel mee...

Ik heb ook heel wat dingen gelezen over fast pass of zoiets, hoe werkt dat eigenlijk? Is dit zeker nuttig?

Dark Vampire

Legacy Member
Fast Pass is zeker nuttig. Je steekt je ticket in de automaat en je krijgt een kaartje waar een tijdslot op staat (tussen bvb 9 en 10u wanneer je mag terugkomen en langs een andere ingang binnen mag). Je kan wel pas een andere fastpass halen wanneer je oude vervallen is, in dit voorbeeld dus pas na 10u.

Beste wat je eerst doet is s' morgens naar de studios te gaan en daar meteen bij opening naar Crush Coaster te rennen! Daar lopen de wachttijden nogal heel vlug op en als je er niet snel bij bent sta je al snel 90 minuten te wachten.

Als je al wat meer tijd hebt kan ik je ook aanraden om in buffetvorm te gaan eten. Je betaald 1 prijs en je kan onbeperkt eten.

Sond

Legacy Member
In de zomervakantie gaat het sowieso extreem druk zijn.
Fast pass is inderdaad nuttig en is er voor zo goed als elke drukke attractie. Behalve idd Crush Coaster en die is het wachten echt wel waard. Maar die als eerste doen, en hopen dat hij niet blijft hangen, is een erg goede tip.

Voor de rest: waarom ga je naar Disney? Is het om de sfeer of echt om de attracties? Indien sfeer: trek u weinig van de drukte aan en geniet gewoon :) Anders: plan u fast passes goed en succes...
Indien je het te druk vond ga dan trouwens eens in de week eind januari ofzo. 2 jaar geleden was onze maximum wachttijd 10 minuten.

Eten:
- overdag heb je in het park voor een €8-10 gegeten met die lunchdeals (snack + drank + dessert)
- Annette's in de Village is onze favoriet (american diner met bediening op rolschaatsen en echt lekkere hamburgers, €15-25 per persoon)
- Earl of Sandwich in de Village heeft super lekkere broodjes (subway achtig)

Ivm Davy Crocket kan ik u niet helpen. Wij gaan altijd naar Santa Fé, dat heeft ontbijt en shuttle service zodat we geen parking meer hoeven te betalen.

Chickenlal

Legacy Member
Sond zei:
Behalve idd Crush Coaster en die is het wachten echt wel waard.
.

Zo'n uitspraken ga ik nooit begrijpen lol! Mijn vriendin is extreem fan van pretparken en ondertussen kots ik er van lol! Na 2 keer naar Disney te zijn gegaan nu (en 10-tallen keren naar andere pretparken) wil ik er nooit van mijn leven nog naar toe :D

Overal zo lang wachten en voor wat :/ Voor een attractie van een minuut. Snap er niets van hoe mensen dit kunnen doen.

Nuja, met fast pass is alles nog wel haalbaar, max 15-20 minuten wachten. Dat is nog te doen. Maarja, ook éénmaal aan crush staan aanschuiven voor een uur, das om zot te worden. Die attractie is tof, maar gedaan op een minuut. Grappig toen we stonden te wachten bij crush aan de praat geraakt met een vent die daar was met zijn vrouw en dochter. Ik hoorde die zeggen tegen zijn vrouw "Da zijn hier stressparken, geen pretparken. Het enige wat ik hier doe is wachten tot ik terug mag gaan werken". Heb hem toch even moeten een begrijpende knik geven :D

Sfeer vind ik ook helemaal niets aan in zo'n pretparken. Als daar da wat Disney figuurtjes staan, dan moet ge al snel een uur aanschuiven om daar een foto'ke mee te nemen.


Ik ben vorige maand geweest en wij zijn verbleven in een hotel in de buurt wat wel heel goed was in feite. Park & Suites hotel (Aparthotel Park&Suites Prestige Val d'Europe - Rental Paris DisneyLand Marne la vallée - Aparthotel Paris DisneyLand Park and Suites), betaalbare kamers met een klein keukentje met vaatwas/microgolf/kookfornuis waar je een maaltijd kan bereiden. Elk half uur een shuttle naar Disney (5 minuten rijden) en deze was telkens mooi op tijd!

HUSKE

Legacy Member
Wij gaan in September ook, Van 1 tem 5 september, waarvan 2 dagen disney (Tickets 65€ per persoon voor 2 dagen en 2 parken).
Hotel hebben we buiten het park geboekt maar met shuttle service naar het park toe.

We gaan vooral voor de sfeer met ons zoontje. Attracties opzich interesseren ons minder.

makila

Legacy Member
Als het heel druk is kan is overwegen om een premium fast pass te kopen. kostprijs: 60 euro per persoon. Je kan ze kopen, als je binnenkomt in Euro Disney helemaal aan de rechterkant ..

Ok het is duur, maar als je echt in het hoogseizoen gaat dan scheelt dat MEGA in wachttijd. Zonder premium fast pass deden we dan 3 ritten PER dag. (2-3 uur aanschuiven per attractie) Dat was het dan. Zo pokkedruk was het. Met premium fast pass hebben ze er RUIM 20 kunnen doen. ;) Dus héél soms is het de prijs toch waard. Let wel op, tijdens Halloween bijvoorbeeld, kan je géén premium fastpasses kopen.

Ivm magic hours, ja die gelden normaal ook voor Davy Crocket. Je moet hier altijd van gebruik maken. Na 10 uur komt altijd de grote massa naar het park en krijg je véél langere wachttijden.

Zeuske

Legacy Member

Babs

Legacy Member
Wij hebben ook eens met 4 man op Davy Crockett gezeten. We hadden voor de eerste avond BBQ-vlees meegedaan (normaalgezien heeft elke hut een bbq, uiteraard goed koel houden onderweg!) en voor de 2de avond hadden we een grote pot diepgevroren spaghettisaus mee. Op die manier heb je al 2 avonden eten, en het is best wel gezellig van toch zelf te koken en wat weg te zijn van de pretparkdrukte :)

Trekhond

Legacy Member
Ik ben vorig jaar geweest..
Ik geef u de tip, probeer eten te voorzien.. Want het is echt duur..

Wij zijn de 2de dag effe gaan rond zoeken (+-20 min) en in de buurt is er een vrij groot shopping center, die nog redelijk goedkoop was ook voor eten aan te kopen.

Dus passeer daar even en het zal goedkoper zijn (redelijk veel zelfs)

Voor de rest is de Fastpass echt wel een aanrader.. Maakt veel goed met het wachten.

gamergv

Legacy Member
Ik kom er relatief vaak. Hier mijn tips :

-Ga eten in Village
-Start de dag niet in het Magic Kingdom (normale park) maar ga eerst naar de Studios. Dat is namelijk een stukje vroeger gesloten.
- Probeer zeker zo vroeg mogelijk naar Crush coaster te gaan in de studios maar haal eerst een Fastpass bij Tower of Terror, Rock 'n Rollercoaster of Ratatouille.
- Animagique en Cinemagique in de studios zijn best shows die de moeite waard zijn om een gezien te hebben. De stuntshow langs Rock 'n Rollercoaster is persoonlijk niet zo iets wat je gezien MOET hebben.
-Zorg dat je optijd bent maar ook niet te vroeg voor je Fastpass ticket te gebruiken (staat een uur op wanneer je binnen mag)
-Heb je de attractie gedaan waar je een fastpass van had ga dan direct opnieuw opzoek naar een volgende fastpass....want ze geraken namelijk op.
- Er staan apps in de iOS store en Android Play store waarmee je de wachttijden kan checken als je ergens in het park bent. Zeker een aanrader.
- Als je Dreams wilt zien ga je best minstens een uur van tevoren klaar staan.
- De parade is een ideaal moment om attracties te gaan doen. Het is dan namelijk net iets rustiger, dus plan dan niet om iets te gaan eten maar ga wat attracties doen.
- Vrij laat op de avond is Pirates of the Carribean vaak niet zo lang wachten waardoor je hem wat vaker achter elkaar kan doen.
- Probeer goed te plannnen wat je welke dag wilt doen. Maar hou je daar niet te hard aan vast. Soms kom je attracties tegen waar de wachtrij vrij leeg staat. Doe deze dan ook.
- Pinokkio, Peter Pan en Snow White attracties zijn vaak super lang aanschuiven (+60 minuten), dat is te veel voor wat het is. Zie je hier wachttijden van minder dan 40 minuten moet je ze zeker doen als je ze nog nooit gedaan hebt. Daarna verwacht ik niet dat je ze nog een keer gaat doen tijdens je verblijf.
- Earl of Sandwich in Village is een enorme aanrader wat eten betreft.
- Premium/Vip Fastpass is zijn geld niet waard.

aoshi

Legacy Member
makila zei:
Als het heel druk is kan is overwegen om een premium fast pass te kopen. kostprijs: 60 euro per persoon. Je kan ze kopen, als je binnenkomt in Euro Disney helemaal aan de rechterkant ..
Kan je mij een directe verschil uitleggen tussen premium fast pass & fast pass? Of kun je mij een link bezorgen?
Want ik denk dat het héél druk zal zijn, gezien dit een hoogseizoen & weekend is?

makila zei:
Ivm magic hours, ja die gelden normaal ook voor Davy Crocket. Je moet hier altijd van gebruik maken. Na 10 uur komt altijd de grote massa naar het park en krijg je véél langere wachttijden.
Dus kan ik vrijdag als ik kom aanzetten, direct gaan navragen of kan dit pas 2de dag zijn?

Babs zei:
Wij hebben ook eens met 4 man op Davy Crockett gezeten. We hadden voor de eerste avond BBQ-vlees meegedaan (normaalgezien heeft elke hut een bbq, uiteraard goed koel houden onderweg!) en voor de 2de avond hadden we een grote pot diepgevroren spaghettisaus mee. Op die manier heb je al 2 avonden eten, en het is best wel gezellig van toch zelf te koken en wat weg te zijn van de pretparkdrukte :)
Dat ben ik ook zoiets van plan met de maten. Maar hoe kunnen wij zeker zijn als er een BBQ-set aanwezig is? Best nu navragen via contact van Disneyland? Of kan iemand dit bevestigen dat dit altijd zo is?


gamergv zei:
Ik kom er relatief vaak. Hier mijn tips :
-Start de dag niet in het Magic Kingdom (normale park) maar ga eerst naar de Studios. Dat is namelijk een stukje vroeger gesloten.
- Probeer zeker zo vroeg mogelijk naar Crush coaster te gaan in de studios maar haal eerst een Fastpass bij Tower of Terror, Rock 'n Rollercoaster of Ratatouille.
- Animagique en Cinemagique in de studios zijn best shows die de moeite waard zijn om een gezien te hebben. De stuntshow langs Rock 'n Rollercoaster is persoonlijk niet zo iets wat je gezien MOET hebben.
-Zorg dat je optijd bent maar ook niet te vroeg voor je Fastpass ticket te gebruiken (staat een uur op wanneer je binnen mag)
-Heb je de attractie gedaan waar je een fastpass van had ga dan direct opnieuw opzoek naar een volgende fastpass....want ze geraken namelijk op.
Met ander woord: we zouden op de eerste dag zeker eerst naar de studio ? Of bedoel je gewoon in de 3 dagen in de voormiddag enkel Studio? Graag meer uitleg hiervoor, want je geeft mij zeker héél goeie interesse! :)


gamergv zei:
- Als je Dreams wilt zien ga je best minstens een uur van tevoren klaar staan.
- De parade is een ideaal moment om attracties te gaan doen. Het is dan namelijk net iets rustiger, dus plan dan niet om iets te gaan eten maar ga wat attracties doen.
- Vrij laat op de avond is Pirates of the Carribean vaak niet zo lang wachten waardoor je hem wat vaker achter elkaar kan doen.
- Probeer goed te plannnen wat je welke dag wilt doen. Maar hou je daar niet te hard aan vast. Soms kom je attracties tegen waar de wachtrij vrij leeg staat. Doe deze dan ook.
- Pinokkio, Peter Pan en Snow White attracties zijn vaak super lang aanschuiven (+60 minuten), dat is te veel voor wat het is. Zie je hier wachttijden van minder dan 40 minuten moet je ze zeker doen als je ze nog nooit gedaan hebt. Daarna verwacht ik niet dat je ze nog een keer gaat doen tijdens je verblijf.
- Earl of Sandwich in Village is een enorme aanrader wat eten betreft.
Bedankt voor zovele tips! :)

gamergv zei:
- Premium/Vip Fastpass is zijn geld niet waard.
Explain more please? Want iemand zei dat het soms wel héél handig kan zijn?

makila

Legacy Member
aoshi zei:
Kan je mij een directe verschil uitleggen tussen premium fast pass & fast pass? Of kun je mij een link bezorgen?
Want ik denk dat het héél druk zal zijn, gezien dit een hoogseizoen & weekend is?
Met je toegangsticket kan je aan attracties die een fastpass ingang hebben, 1x om de xxx tijd een (gewone) fastpass verkrijgen. Deze is dan eenmalig geldig voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld je scant je ticket om 9u, en je krijgt dan een fastpass voor 10u30 tot 11u om eenmalig gebruik te maken ervan. Nadeel is dat de fastpasses opgeraken. Meestal na 14u als het druk is, kan je met je inkomstticket nergens geen fastpass meer verkrijgen. Voordeel is dat je per dag meerdere keren je ticket kan scannen om steeds opnieuw een fastpass te verkrijgen.

Een premium fastpass is geldig de ganse dag. Dus ook nadat de gewone fastpasses zijn opgebruikt.
Dzw om 19u 's avonds je premium nog gebruiken nadat de fastpass rij reeds is gesloten? Ja dat kan! Gewoon fastpass tonen en ze openen de fastpass rij voor jou persoonlijk! = grootste voordeel van die fastpass vind ik persoonlijk. Je kan deze oneindig keren gebruiken.

Nadeel is dat ze slechts 1 dag geldig zijn. Ze zijn ook erg duur. Enkel op hoogdagen is ze soms nuttig. Als je overal rijen ziet tot aan tokyo en je anders oneindig lang zou staan aan te schuiven (en ja dat gebeurt op sommige piekdagen) dan kan je het overwegen. Maar anders kan je je geld beter besteden.

aoshi zei:
Dus kan ik vrijdag als ik kom aanzetten, direct gaan navragen of kan dit pas 2de dag zijn?
Magic hours zijn meteen geldig.

makila

Legacy Member
Premium FASTPASS
Available from the reception desks of Disneyland Hotel and Disney's Hotel New York.
--> Klopt niet volledig. Je kan ze ook kopen aan de receptie in het disneypark zelf. Meteen rechts na de inkom.

aoshi zei:
Explain more please? Want iemand zei dat het soms wel héél handig kan zijn?
Gamergv heeft deels gelijk. Meestal is het de prijs niet waard. Maar ik ben in de zomer naar Disney geweest. In totaal 3 attracties 1 malig kunnen doen. 1x met fastpass, maar daarna waren er al geen fastpasses meer (zo snel ging het!) en heb ik 2x3u moeten aanschuiven! En dag was daarna al om.

Dag erna, evenveel massa volk! Premium gekocht en 20+ keer in een attractie kunnen gaan dankzij die premium fastpass. Dat waren nu wel extreem drukke dagen. Maar dan vind ik ze de prijs wel waard. Van amper 3 attracties en krampen van uren aan te schuiven werd ik niet vrolijk van.

Maar goed, je moet zelf uitmaken of het de prijs waard is he :)

Chickenlal

Legacy Member
Als je meerdere dagen gaat moet je gewoon proberen de grote attracties te doen rond 17u tijdens de parade ofwel na 21u als er volk naar huis is en/of zich klaar gaat zetten voor Disney Dreams!

Todo

Legacy Member
Ik vraag me wel af of die Premium FASTPASS echt wel het geld waard is, want aangezien je in een Disney "hotel" verblijf heb je recht op Extra Magic Hours. Dat wilt zeggen van 8.00 - 10.00 extra toegang, heb je stukken kortere wachttijden...

makila

Legacy Member
Todo zei:
Ik vraag me wel af of die Premium FASTPASS echt wel het geld waard is, want aangezien je in een Disney "hotel" verblijf heb je recht op Extra Magic Hours. Dat wilt zeggen van 8.00 - 10.00 extra toegang, heb je stukken kortere wachttijden...
Zoals gezegd moet je dat voor jezelf uitmaken.

Maar let op met die extra magic hours. Voor 10u zijn slechts een héél beperkt aantal attracties open én meestal enkel in het hoofdpark. Dus als je denkt ik ga even thunder mountain doen voor 10u? Vergeet dat maar. Die attractie is dan gewoon DICHT. Meestal rond 10u als de massa aan de poort staat en je ziet ineens honderden mensen schreeuwen en keihard rennen. Raad eens naar welke locatie ze naartoe rennen? ;) Ook Walt Disney Studio park is voor 10u meestal gewoon gesloten.

q-ball_NBK zei:
Als je meerdere dagen gaat moet je gewoon proberen de grote attracties te doen rond 17u tijdens de parade ofwel na 21u als er volk naar huis is en/of zich klaar gaat zetten voor Disney Dreams!
Goede tip .. echter houdt er wel rekening mee dat de fastpasses meestal reeds zijn uitverkocht na 17u (behalve premium). Als je dan pech hebt dat er nog steeds massa volk aan de attracties staat dan ben je bescheten.

Na 21u is ook een risico. Bij het minste technisch issue van een attractie, leggen ze die attractie dan permanent stil voor de rest van de avond. Dat heb ik al meermaals meegemaakt.

mr.purple

Legacy Member
Het shopping center wat hierboven vermeld wordt noemt Val d'Europe shopping center.
Er is een Auchan (Carrefour int kwadraat) waar je goedkoop eten kunt kopen.

Niet alleen eten, maar ook electronica, kleding,...

VB: Laatste keer dat ik er was: GTA V was hier al uit, maar nergens beschikbaar. Daar lagen er +100 en goedkoper dan hier.

We gaan jaarlijks naar daar en huren altijd een studio in Montevrain. (dorpje dat net achter Disney Studio's ligt).
De eerste dag slaan we altijd onze voorraad in bij dat shopping center.

Als je de Crush Coaster inmiddellijk kan doen, niet twijfelen zoals eerder al gezegd.
Van de laatste 3 keer hebben we hem maar 1 keer kunnen doen.
1 keer gigantisch lange rij met heel warm weer.
2de keer: aanschuiven en toen het bijna aan ons was panne. Half uur wachten en dan toch maar doorgaan. Namiddag nog eens aanschuiven om dan halverwege weer in panne te vallen.

Pinokkio, Peter Pan en Sneeuwwitje zijn zonde van de tijd. Als je deze alle 3 wil doen, is je dag waarschijnlijk voorbij.

Ieder zijn ding, maar ik ga nooit meer in "It's a small world". Dat liedje krijg je niet meer uit je kop ;)

Rock&Roll coaster van Aerosmith is een echte aanrader voor als het wat sneller mag.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan