Archief - Het grote 9lives-ideeëntopic (+ Praga's nieuwjaarsbrief)

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Praga

Legacy Member
Hey 9livers,

Beginnen doe ik met een persoonlijke noot.

2015 was voor mij een jaar van hoogtes en laagtes. Na de hack in oktober vorig jaar zaten 9lives en ook ikzelf een beetje in zak en as. We hoeven daar niet flauw over te doen. De maanden die volgden waren een leerschool op vele vlakken, maar ik kan wel met een gerust hart zeggen dat we sinds maart vanuit de hele crew (van moderators tot redacteurs tot developers) met man en macht hebben gewerkt om 9lives weer op het juiste spoor te krijgen. We ontvingen zowel via het forum als social media als mail een heleboel vragen en opmerkingen. Vele van die zaken zijn ondertussen opgenomen geweest in volwaardige updates. Daarom ook uitdrukkelijk een dankwoord aan de devs (zij hebben in 2015 echt al bakken fantastisch werk geleverd), aan de vele moderators (die zich na al die tijd nog steeds met een weergaloze passie inzetten) en het voltallige redactieteam (dat ervoor zorgt dat we meeblijven met de steeds sneller evoluerende gamesindustrie).

Het gaat, tot spijt van wie het benijdt, weer goed/beter met 9lives en we blijven maand na maand aanzienlijk groeien. En dat dat deugd doet, dat schreeuw ik maar al te graag van de daken. Maar daar stopt het niet.

We willen nog meer stappen voorwaarts zetten. 9lives is er voor de community, door de community. Zonder jullie zou 9lives er niet zijn. We hebben al een heleboel plannen in het achterhoofd, maar willen uiteraard ook weten wat jullie willen zien, lezen en horen op 9lives. Van de frontpagina tot het forum, van het kleinste nieuwsbericht tot de grootste specials, van reviews tot videoreportages,... Op vlak van gaming wordt 2016 een druk jaar. De introductie van VR, de bergen games die al werden aangekondigd, de Early Access-games die dit jaar een finale release krijgen, de indie-scene die maar blijft groeien,...

De uitgevers en ontwikkelaars hebben wilde plannen en komen met kleppers af waar we tot voor kort alleen maar van droomden. Had je me het allemaal twintig jaar geleden gezegd, toen alles nog in zijn kinderschoenen stond en zelfs ik een jonge twintiger was, dan had ik je zot verklaard. Het is voor iemand met een hart en passie voor games dan ook een mooie tijd om in te leven.

Daarnaast wordt het jaar na jaar duidelijker dat 9lives om zoveel meer draait dan alleen maar games. Of het nu gaat om de release van een nieuwe Star Wars-film, ervaringen met datingsites, terroristische aanslagen, (inter)nationale politiek, tuintips, het invullen van je belastingbrief, een lening aangaan, de Rode Duivels, de knapste babes en hunks of je glimlach van vandaag, op het 9lives-forum zijn weinig zaken onbesproken. Wat er ook mag beweerd worden, jullie (bezoekers en crew, iedereen die betrokken is bij 9lives) liggen me nauw aan het hart en daarom ook een welgemeende MERCI om jullie verhalen, vragen en ervaringen te delen op onze website. Ik geniet er elke dag van en ik geloof met mij nog vele anderen. Dank u!

Onze redactie-, forum- en dev-teams hebben goesting om erin te vliegen en ik minstens evenveel. Dat we graag jullie input hebben als basis, dat moet bij deze wel duidelijk zijn. En daarom - en nu komt het - de hamvraag van dit topic:

Welke vijf aanpassingen en/of toevoegingen willen jullie graag zien in het nieuwe jaar? Met andere woorden: welke vijf zaken zouden 9lives voor jou nog een pak beter en aangenamer maken om te vertoeven?

We horen de vraag om meer video ook steeds luider en duidelijker klinken. We horen ook de vraag om bepaalde programma’s weer in te voeren luider en duidelijker klinken dan ooit tevoren. We kunnen niets garanderen, maar willen over die gewenste videocontent wel meer weten. Alle feedback die jullie hierover kwijt willen, mogen jullie ons ook steeds laten weten.

Rest er mij alleen nog te zeggen: maak er wondermooie feestdagen van, deel alle liefde die je hebt en maak van 2016 een fantastisch jaar! En ga je met de feestdagen de baan op, wees dan voorzichtig, hou het veilig en denk er aan: drinken en rijden gaan niet samen.

Desondanks, desalniettemin wens ik jullie schitterende feestdagen toe, een feestelijk eindejaar en een verdomd plezant 2016! Santé! Geniet van de vakantie, geniet van mekaar, geniet van alles waar je kan en mag van genieten en… uiteraard ook van 9lives!

Praga

Razer

Legacy Member
9 minutes gaming mag wel terugkomen :)

korte maar krachtige video's :)

Jonas89

Legacy Member
-Grondig opschonen van bepaalde gedeeltes op dit forum (mss herindeling forum?) + effectief nagaan als de Mod nog actief is

Razer

Legacy Member
Jonas89 zei:
-Grondig opschonen van bepaalde gedeeltes op dit forum (mss herindeling forum?) + effectief nagaan als de Mod nog actief is

inderdaad, mods zoals apa is al in maanden niet meer online geweest.

StanTem

Legacy Member
Sir.Killalot zei:
- Eindelijk een fix voor de bug waarbij je de laatste pagina's van een topic niet kan zien.

Werd al meermaals gezegd dat dat aan de forumsoftware ligt...
Is wel een vervelend iets.

Sir.Killalot

Legacy Member
StanTem zei:
Werd al meermaals gezegd dat dat aan de forumsoftware ligt...
Is wel een vervelend iets.

image.png


;)

Het is een wenslijstje voor iets he!

Li1quid

Legacy Member
- Een lijst met nieuws items op de frontpage.
Voor mij is tweakers.net het voorbeeld van hoe het moet in layout zaken.
Zolang dit niet wordt aangepast vrees ik dat ik de frontpage niet ga gebruiken.

- De dark layout van het forum mag nog iets bijgesteld worden kwa kleuren. Kijk daarvoor gewoon naar hoe het vroeger was.

- Een herindeling van het front forum zou welkom zijn.
Suggestie: Voeg de 'Games' sub sectie toe onder 'PC' bij 'Console Center', en heroem dit vervolgens naar 'Games Center' ofzo.

- Repkes! Misbruik of niet, het is altijd leuk om een repke te krijgen als je andere leden helpt.

- Maak het forum nog nét iets sneller.

Verder heb ik geen suggesties. We zijn in ieder geval terug op het goede spoor. Een paar maanden geleden dacht ik dat het einde nabij was :)

Cerv.Be

Legacy Member
- Layout frontpage, veel te groot, veel te onaangenaam. Ik denk dat je ook wel kan afleiden dat er heel weinig activiteit is sinds die grote lay-out upgrade. Er wordt nog amper gecomment. Ik kom er ook nog zelden op.
- Forum herindelen, subforums die dood zijn verwijderen en misschien nieuwe maken
- Nieuwe mods zoeken want er wordt weinig gemodereerd tegenwoordig
- Repkes

Anoniem13

Legacy Member
Weg met de aparte registratie op pol&actua, het niveau ligt daar zodanig laag dat een aparte registratie geen enkel nut (meer) heeft.

glashelder

Legacy Member
- Repjes (ja ja)
- Meer moderatie of actievere moderatie want nu lopen de mods echt dágen achter...
- 18+ subforum :p

En alvast prettige feesten gewenst, Praga.

Dark Riku

Legacy Member
- Grootste verandering mag wel herindeling vd frontpage zijn. De afbeeldingen zijn veel te groot en schreeuwerig en totaal niet uitnodigend om op te klikken. Vroeger was de frontpage ook heel actief qua reacties, nu is het huilen met de pet op. Ik keek vroeger elke dag op de frontpage, sinds de nieuwe indeling surf ik altijd recht naar het forum. Doe het zoals een insidegamer, tweakers, gamersnet of anders zoals hln.be als je graag de afbeeldingen wilt behouden

- Waarom maak je van 9lives niet meer als een gaming site? Het forum is absoluut niet puur gaming waarom de frontpage dan wel. Ik denk hierbij aan secties voor gaming, filmnieuws, tech, lifestyle, leuke sportnieuwtjes, enz. een beetje zoals newsmonkey.be maar dan iets meer gericht op de 9lives bezoeker.

Zo zal je je doelpubliek nog vergroten en kan 9lives nog groter worden. Enige is wel datde frontpage zich daar momenteel absoluut niet voor leunt. En je zal dan ook moeten investeren in betalende redacteurs (een newsmonkey heeft als ik me niet vergis 15tal redacteurs in dienst bv). Je vergoot echter je doelpubliek en je clicks waardoor je ook weer meer inkomsten kan binnenhalen om die investering te bekostigen.

Dat lijkt me de ideale toekomst van 9lives, maar misschien dat jullie hier anders naar kijken :)

Thin Liz

Legacy Member
Inderdaad, de frontpage heeft zowat weg van de StuBru-website: totaal onoverzichtelijk op een desktop-PC. Het is een beetje de ziekte van tijd: uniforme designs, of het nu voor een 4 inch smartphone is of een 30 inch desktop...het moet allemaal maar werken. Alleen doet het dat dus niet.

Voor de rest kan ik vooral zeggen: goed werk. Het is niet simpel om alles terug op te bouwen.

Idealiter zou ik 9lives nog meer PC-gerichter willen zien. Maar ik snap dat je daarvoor ook weer andere mensen moet aantrekken, voorlopig behelp ik me met PC Gamer op het gebied van PC nieuws.

Nahrtent

Legacy Member
* De dark skin trekt sinds de laatste update op niets, veel te schreeuwerig. Sindsdien gebruik ik de light skin en ben ik daar aan gewend geraakt, dus op zich maakt het niet uit, maar goed.

* Meer/strengere moderatie in Pol&Actua alstublieft. :p

* Iets kordater reageren op trolls en dubbelaccounts zou ook wel tof zijn, er zitten hier van die types die dertig topics op een dag maken om zich te beklagen over van alles en nog wat (meestal de verloedering van de moraal van de 21e-eeuwse vrouw).

Voor de rest wil ik toch ook zeggen dat er na de hack (en de vele miserie die erop volgde) wel degelijk goed werk is geleverd door jullie. Het had misschien allemaal wat vroeger en beter gekund, zeker qua communicatie, maar op het einde van de rit hebben jullie het zeker niet slecht gedaan. :)

coldplayke

Legacy Member
Jonas89 zei:
-Grondig opschonen van bepaalde gedeeltes op dit forum (mss herindeling forum?) + effectief nagaan als de Mod nog actief is

Hetzelfde voor mij. Het subforum 'Comics' zou bijvoorbeeld kunnen worden aangevuld met 'Boeken'.

wiseguy444

Legacy Member
Hier en daar eens een Photoshop-competitie gerelateerd aan een specifiek thema om prijzen te winnen i.p.v. met een prijsvraag.
Met online voting systeem door de comunity..
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan