Archief - 9lives: onze beloofde uitleg

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Praga

Legacy Member
Beste 9liver,

We hebben drie bewogen weken achter de rug en we weten dat we enorm beperkt zijn geweest in onze communicatie. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Over het hoe en het waarom konden en mochten we in het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek niet al te veel kwijt. Net zoals jullie hebben wij vastgesteld dat de hacker beweerde te beschikken over de database met mailadressen, versleutelde wachtwoorden en de PM’s, alsook dat hij via een ander forum heeft verklaard dat hij die gegevens niet verder heeft verspreid.

We hebben er het volste vertrouwen in dat het gerechtelijk onderzoek ons later alle details zal opleveren. In elk geval: de radiostilte van de voorbije weken was dus een noodzakelijk kwaad om het onderzoek niet te hinderen en om aan een duurzame oplossing te werken.

Wij hebben jullie ook niet allemaal direct kunnen inlichten omdat jullie gegevens op de servers zaten die we om veiligheidsredenen hebben offline gehaald en niet mochten heropstarten zonder vrijgave van de bevoegde instanties.

Uit veiligheidsoverwegingen hebben we jullie paswoorden volledig gereset. Deze kunnen jullie via de link, die in een aparte communicatie werd doorgestuurd, opnieuw instellen. We hebben dit jammer genoeg door een technische fout moeten herhalen omdat we niet de garantie hadden dat ieders paswoord de eerste keer effectief werd gereset.

Op de vele berichten die op andere fora en sociale media zijn verschenen, kunnen we op dit ogenblik alleen maar bevestigen dat wij wel degelijk op de laatste en dus best beveiligde en ondersteunde versie van de forumsoftware zaten, in tegenstelling tot wat andere individuen beweerden.

Weet dat er achter de schermen een groot team aan de slag is geweest om 9lives naar ons beste vermogen zo veilig mogelijk te maken wat betreft jullie gegevensbeheer. Wij zullen in de nabije toekomst nog verdere stappen ondernemen om dit nog te verbeteren. Verdere details kunnen we uiteraard om veiligheidsredenen niet geven.

We krijgen ondertussen ook reacties van 9livers die geen resetmail gekregen of gevonden hebben omwille van verschillende redenen (vb. spamfilter etc). Wie geen resetmail heeft gehad of andere vragen of bezorgdheden heeft, kan altijd mailen naar [email protected]. Wij doen dan het nodige om een individueel antwoord te bezorgen.

Tot slot willen we jullie graag bedanken voor jullie geduld en bezorgdheid, en spijt het ons dat jullie het te lang zonder jullie geliefde site en forum hebben moeten stellen.

Het 9lives-team

ZeroGeass

Legacy Member
Voila, ik hoop nu ook dat de threads die 9L bashen gewoon stoppen, ik denk dat met deze post voldoende werd verteld.

MrKend54l

Legacy Member
Het gebrek aan communicatie valt niet onder stoelen of banken te schuiven.
Ik ben in de eerste plaats blij dat 9lives terug is, en ik hoop dat de kwaliteit enkel nog maar stijgt vanaf nu.

g@merboy1985

Legacy Member
Ik ben super blij dat 9lives terug is. Ik apprecieer ook enorm wat ze allemaal doen. Velen onderschatten welk werk er allemaal komt bij kijken om een forum 'proper' & veilig te houden. Ik vind het echt super hoeveel tijd en werk jullie hier allemaal insteken (en ingestoken hebben). Hopelijk stoppen mensen met altijd maar te oordelen. Want niemand kan zeggen wat de mensen van 9lives doen of wat er achter de schermen gebeurd. Hoe dan ook, top dat jullie terug zijn!

:thumb: :woohoo:

Bv202

Legacy Member
We hebben er het volste vertrouwen in dat het gerechtelijk onderzoek ons later alle details zal opleveren. In elk geval: de radiostilte van de voorbije weken was dus een noodzakelijk kwaad om het onderzoek niet te hinderen en om aan een duurzame oplossing te werken.
Dus in het kader van een gerechtelijk onderzoek was het niet toegelaten even een kort berichtje te plaatsen om te melden dat jullie ermee bezig waren en niet meer informatie konden geven?

Wij hebben jullie ook niet allemaal direct kunnen inlichten omdat jullie gegevens op de servers zaten die we om veiligheidsredenen hebben offline gehaald en niet mochten heropstarten zonder vrijgave van de bevoegde instanties.
Daarvoor moet je toch geen hele server terug online zetten? En jullie Facebook- en Twitterwachtwoord staan ook op die server?

Maar goed, bedankt voor de informatie..

grifter

Legacy Member
Wij hebben jullie ook niet allemaal direct kunnen inlichten omdat jullie gegevens op de servers zaten die we om veiligheidsredenen hebben offline gehaald en niet mochten heropstarten zonder vrijgave van de bevoegde instanties.

Waarom was de site dan nog een hele poos online na de hack die gekend was?

sscorpionn

Legacy Member
gisteren nog een vreemde zaak meegemaakt over dat hele passw-reset gebeuren...

ik log mij s'avonds ( voor ik de e-mail / nieuwspost had gelezen) in met mijn oude passw. dat ging zonder problemen...
ik lees de nieuwspost..check mijn e-mail, en zie daar een ander zogezegd gereset passw. in staan...
ik log uit mij.. gebruik het nieuwe passw. dat werkt... ( twee passw. die dus werken, strange...)
ik test voor de zekerheid het oude passw. na het nieuwe geprobeerd te hebben en wat krijg ik ?

" de beheerder heeft uw IP adres geblokkeerd , neem contact op "...

dacht ff dat ik een zenuwinzinking ging krijgen maar... k'moet nu wel in alle eerlijkheid zeggen dat Praga zeer korstondig daar op gereageerd heeft, en de oplossing daarop quasi onmiddelijk volgde...

dus...ondanks de bizarre ervaring... een oprechte bedanking voor de snelle opvolging daarvan.

als er in dergelijke mate was gecommuniceerd naar ons toe van in het begin, of gewoon al " we zijn er mee bezig " ipv 3 weken niks... dan ben ik er van overtuigd dat al de voorgaande comments, van onder andere mezelf...vermeden konden worden.

maar bon... zoals velen ook gezegd hebben, het lijkt terug weer in orde te zijn, mooi lesje geleerd, en ... weer nog eens met een nieuwe lei beginnen zeker he ... het vertrouwen zal wellicht terug opgebouwd moeten worden, en zal niet evident zijn maarja...

iedereen kan wel een 2de, 3de, ...10de.. :) kans verdienen he.

ale soit. zand erover. ga m'n bashings voorlopig houden op onzinnige forum members/comments ^^

rscaboy

Legacy Member
Is dit nu de uitleg? Ja, we zijn gehackt en de paswoorden zijn gereset...
Alsof we dat nog niet wisten. Deze uitleg staat symbool voor het gebrek aan respect vanuit Telenet voor deze site(zowel crew en users).
Spijtig genoeg is er geen volwaardig alternatief voor dit forum(voor frontpage alternatief check 4Gamers) en zal ik hier dus gewoon blijven posten.


btw waar blijven de repjes?:)

Tweak37

Legacy Member
Repjes zouden wel een mooi cadeau zijn voor de geleden schade. :p

kil911ler

Legacy Member
Fuck die repkes. Ben gewoon blij dat we terug kunnen posten :p


Alvast ne grote merci aan het 9lives-team!

Recipe4hate

Legacy Member
Allé vooruit, 't is goed
Mo zie dat 't niet weer gebeurt hé of 't zal koekenbak zijn!

vloet

Legacy Member
Maar in feite waren er al klachten over communicatie nog vóór de hack. En dan ging het vooral over het uitblijven van (re)acties op kritiek gericht op layout en werking van 't forum. Hopelijk gaat dat vanaf nu ook op een vlottere manier.

snoopyxxl

Legacy Member
Even zeggen dat de communicatie in verband met ontoegankelijke accounts wel top is,
zat met een email geregistreerd waar ik geen toegang meer tot had, en is perfect opgelost geweest.
toch respect voor praga en alle medewerkers.

Hatchetman

Legacy Member
Zelfde hier, binnen 10 min antwoord en zelfde avond was dit al nagekeken en overgezet naar ander email, waarvoor dank.

Prime-Omega

Legacy Member
Ik heb er toch nog een wrang gevoel over. Gerechtelijk onderzoek of niet, een korte boodschap met een beetje uitleg had wel gekund. 3 weken radiostilte vond ik er zelf wat over.

Nuja ik ben ook blij dat 9lives terug up is! (Buiten dat mijn avater blijkbaar weg is :()

M0rdresh

Legacy Member
Bedankt voor de uitleg. Die drie weken stilte..., het zag er even niet goed uit en ik begon me al af te vragen of er nog een 9lives ging zijn.

Ik ben in elk geval dus blij dat Belgïe nog steeds een 'gamers-for-gamers' gedreven game site heeft en vooral een dito community.
Iets om te koesteren in een wereld waar je het anders buiten België moet zoeken, beetje chauvinisme is goed geplaatst nietwaar.

Cerv.Be

Legacy Member
Kunnen we dan ook eens een uitleg krijgen voor deze afschuwelijke migratie van het forum? Want daar was geen bal op getest, forum is gewoon gemigreerd geweest samen met de website zonder na te denken dat waarschijnlijk ook impact had op de CSS files van het forum.

Kunnen we dan ook in de nabije toekomst een deftige skin ontvange aub?

Ceekay01

Legacy Member
Ik vraag mij vooral af waar mijn gegevens nu zitten? Zijn ze verkocht? Zo ja, aan wie allemaal? En welke stappen kan ik ondernemen om verdere verspreiding te voorkomen? Zoals mijn adres en rekeningnummer.

Exit

Legacy Member
waar, verkocht, wie => vraag het aan die hacker, dat is zowat de enige die dat kan antwoorden
(of onderzoek afwachten en zien wat het opbrengt)

verspreiding voorkomen => niets zolang je bovenstaande niet weet
rekeningnr => kan men enkel maar geld opstorten, via nkel het nr kan men er nietss afhlen of wat ook
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan