Archief - Actiegsm.com

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Nathalie_J1

Legacy Member
9 dagen geleden bestelde ik via de site ActieGsm.com een iPhone 5. Eerst verliep alles naar behoren, ik kreeg een mail met statusupdate wanneer hij besteld was en wanneer hij verzonden was. 2 dagen later had ik nog steeds niet ontvangen dus stuurde ik enkele berichten naar het e-mailadres dat op de site vermeld staat. Telkens kreeg ik wel antwoord maar nooit bevredigend. Ondertussen is mijn GSM nog steeds niet aangekomen. 4 dagen geleden kreeg ik een bericht dat UPS (het leveringsbedrijf) mijn aankoop was kwijtgeraakt. Ik ben toen zeer kwaad geworden en heb onmiddellijk telefonisch contact opgenomen met actiegsm. Vrijdag werd mijn aankoop opnieuw verzonden, maar zonder enig resultaat.

Nu, mijn vraag: heeft iemand al ervaring met 'Actiegsm.com'? Wat waren uw bevindingen hierbij?

BjornP

Legacy Member
Hoi Nathalie!

Ik heb vrijdag ook een bestelling gedaan bij actiegsm.com.
Tot nu toe verloopt alles nog normaal.

Hopelijk zijn er nog mensen die al besteld hebben op de website.

Groetjes!

HighWire

Legacy Member
Ik wil niet te alarmerend klinken maar ik denk dat daar iets louche aan de hand is:

Eerst en vooral de afprijzingen op de iPhones, hier gaat er bij mij persoonlijk altijd een alarmbel rinkelen aangezien Apple hun prijzen nogal streng doorduwt. Wat me ook opviel op de site zelf is dat er van alle merken de merknaam staat, behalve bij de iPhones, daar staat als categorie iPhone, is waarschijnlijk een klein detail en wil misschien niets zeggen maar het viel me op :)

Op de site zelf van actie gsm is geen KvK nummer te vinden (of toch heel goed verstopt), wel staat er dat ze onderdeel zijn van Yourpost.nl B.V. Dit bedrijf bestaat blijkbaar effectief, al hebben ze precies geen werkende website. Op het adres dat op actiegsm staat is wel een KvK nummer geregistreerd op naam van Yourpost.nl B.V. Ik moet er wel bij vertellen dat ik maar bitterweinig info vind over Yourpost.nl B.V. wat mij een beetje verontrust, zeker als je leest op de site dat ze binnen de 5 jaar een van de groteren willen worden op gebied van consumenten electronica in de Benelux...

Ik vermoed ook dat ze recentelijk van adres veranderd zijn (ik vind er namelijk 2 adressen van, eentje die overeenkomt met wat er op actiegsm staat, en andere waar blijkbaar een ander bedrijf gevestigd is.), niet dat dit er iets toe doet in feite...

Het domein van actiegsm is vrij recent gemaakt (11-05-2013), op een Amerikaanse webhost (eNom inc. ) wat mij persoonlijk een beetje bizar lijkt, aangezien ze duidelijk doelen op de Benelux.

Nu, dit op zich wil weinig tot niets zeggen, op hun site staat ook duidelijk dat ze met dropshipments werken, wat voor zich ook enorme vertraging in levering kan voortbrengen.

Dit gezegd zijnde hoop ik dat jullie toestellen aankomen, al vrees ik er ergens voor...

Nathalie_J1

Legacy Member
@KO Crossposten? Lees misschien eerst even de reactie die bij de off-topics staat, dat het dus beter is om het hier te posten.
@HighWire: Ik hoop dat het goed loopt! Hetgene wat mij gewoon raar lijkt, is dat, indien ze 'louche' zijn, ze enorm veel tijd/moeite steken in hun 'zogezegde' klanten. Ik heb telefonisch contact gehad met de persoon die me ook mailt (dit was een Nederlands nummer), op het telefoonnummer dat op hun site staat. Bij mijn statusupdates op de site zelf (onder mijn inlognaam) wordt telkens een omschrijving bijgedaan + delen van sommige mails die ik verstuur...

KO

Legacy Member
KvK nummer bestaat niet (cfr. andere thread) dus ik zou niet te hard hopen.

Nathalie_J1

Legacy Member
Pfff... Ik snap wel echt NIET waarom ze moeite blijven steken in mij gerust te stellen... Is het normaal niet zo dat ze je meteen negeren? Mijn vragen worden beantwoord én ik heb telefonisch contact gehad.. Dit is toch niet normaal bij oplichterij?

Tonerider

Legacy Member
u eerst een tijd aan het lijntje houden is inderdaad een goede strategie van hen. Hoe meer tijd er over gaat, hoe minder kans je gaat hebben je geld terug te zien.

nameless

Legacy Member
En ook hoe langer het duurt voor er negatieve reviews online staan, want ik denk dat zowat iedereen eerst even google'd voor ze iets kopen op een nieuwe site en momenteel staat er niet direct iets negatiefs op de eerste pagina.

Groovalicious

Legacy Member
Bij contact us staan volgende gegevens:

Address:

Yourpost.nl B.V.
Comeniusstraat 10
1817MS Alkmaar
KvK-nummer: 37131490

Dit KvK nummer lijkt te bestaan op kvk.nl.

Maar lijkt me straf dat ze iPhone of Galaxy S4 kunnen verkopen voor die prijs. Galaxy S4 voor 449€ terwijl deze bij amazon.de 580€ kost...

Yank

Legacy Member
overduidelijk fake, hun adres is het adres van een van de KvK kantoren zelf, lijkt me sterk dat ze dat gebouw zouden delen.

alsook, alle prijzen liggen minstens 100-200euro onder laagste prijzen op tweakers pricewatch, als ze die gsm's echt zo goedkoop zouden kunnen krijgen, zouden ze ze wel even duur verkopen als de rest, er is toch genoeg vraag naar.

BjornP zal wel een account zijn van de site zelf om je toch nog een beetje gerust te stellen

nog enkele puntjes
- gloednieuwe site (zoals reeds gezegd)
- gratis verzending
- verzending via UPS dan nog, 90+% van de webshops gebruikt TNT/DPD/..., UPS en FedEx zijn veel te duur
- ze verkopen enkel de dure zaken, maar geen accesoires e.d.

voor elk dergelijk domein dat er neergehaald worden, starten er 5 nieuwe. kosten is bijna niets: wat goedkope hosting en domein en een gsm en simkaart om binnenkort weg te smijten, in een paar uur een webshop configureren en voila

Tuninboy

Legacy Member
Tja, ik denk ook dat je je Iphone niet zal zien. Wat maken hun die paar min. tijd nu, als ze mss 5 klanten per dag in de zeik zetten voor 600 €/klant ? Niks inderdaad. Koop nu maar ne nokia van 25 € en daar gade evenveel mee doen dan met uwe Iphone.

Digishine

Legacy Member
Krijg je ervan als je op onbekende site ga die je nog nooit hebt gehoord. Persoonlijk krijg ik het van mensen die persé ne iphone willen maar dan ook nog eens goedkoop zelfde met andere duur spul.

nancy1

Legacy Member
Nathalie_J1 zei:
9 dagen geleden bestelde ik via de site ActieGsm.com een iPhone 5. Eerst verliep alles naar behoren, ik kreeg een mail met statusupdate wanneer hij besteld was en wanneer hij verzonden was. 2 dagen later had ik nog steeds niet ontvangen dus stuurde ik enkele berichten naar het e-mailadres dat op de site vermeld staat. Telkens kreeg ik wel antwoord maar nooit bevredigend. Ondertussen is mijn GSM nog steeds niet aangekomen. 4 dagen geleden kreeg ik een bericht dat UPS (het leveringsbedrijf) mijn aankoop was kwijtgeraakt. Ik ben toen zeer kwaad geworden en heb onmiddellijk telefonisch contact opgenomen met actiegsm. Vrijdag werd mijn aankoop opnieuw verzonden, maar zonder enig resultaat.

Nu, mijn vraag: heeft iemand al ervaring met 'Actiegsm.com'? Wat waren uw bevindingen hierbij?

Nochnoii

Legacy Member
Ge bent uw geld dus kwijt.. Die website is zo fake als iets en de argumenten zijn al eerdergenoemd :) 'k Heb ooit zelf eens een 'miskoop' gedaan op ebay. Het was gelukkig maar 40 euro, maar ik heb voor 40 euro geleerd om voorzichtiger te zijn als ik aankopen doe op een minder bekende website. Jullie hebben dat lesje dus voor een paar honderd euro geleerd..

adriana008

Legacy Member
Dear Nathalie,
unfortunately we have the same experience, from Belgium we ordered iphone on actiegsm.com 14 days ago , and we did not receive anything. They do not pick up their phone anymore and our emails are coming back udelivered (because our email addresses were marked as a spam) I have already made a report to police , they will investigate they said. lets see what happened but Im kind of sceptical:-(.....

Dennoman

Legacy Member
Ik denk dat het feit dat gedupeerden via Google massaal op dit topic terechtkomen en zich registreren al genoeg zeggen. Politie inschakelen, ASAP.

Nathalie_J1

Legacy Member
kan de politie hier eigenlijk iets aan doen? ons geld zien we toch niet meer terug, niet?

rakker

Legacy Member
hallo; lap ik ben dus ook één van de gedupeerde, vrijdag bericht gekregen van orderstatus : shipped maw zal niet geleverd worden. Kan ik dit melden aan de politie zodat er niet nog meer slachtoffers vallen
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan