Archief - Hoe kan ik dit probleem in onze familie oplossen ?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Studentt

Legacy Member
Mijn ouders hebben jaren geleden aan mijn zus 20.000 euro aan kosten betaald zodat zij in het buitenland kon studeren wat zij wou. Voor mij hadden ze dan geen geld, dus ik moest in België studeren. Ik heb hier destijds nooit een probleem van gemaakt.

Jaren zijn voorbij gegaan, zij werkt en woont nu in het buitenland. Ik heb aan mijn zus gevraagd dat zij die 20.000 euro terugbetaalt aan mijn ouders. Omdat er studenten zijn die leningen aangaan voor zo'n zaken en zij simpelweg geld kreeg van onze ouders terwijl ik deze kans niet had. Haar reactie was furieus en ze zei dat zij niets moet betalen en dat dit steun was van onze ouders voor haar studies.

Ik werk al een paar jaar en eindig dit jaar mijn master in avondstudie. Ik heb een beetje geld gespaard. Ik ben nu van plan om een appartement te kopen en ik heb aan mijn ouders het volgende gezegd: Ik zou willen dat mijn zus die 20.000 euro terugbetaalt aan jullie. Als dat niet gebeurt zou ik willen dat jullie mij 20.000 euro bijschieten om een lening aan te gaan. Zo is het eerlijk voor beide kinderen. Mijn ouders gaan ermee akkoord maar mijn zus is hier fel tegen. Haar argument is dat ik bij mijn ouders heb gewoond waardoor ik het makkelijker had en geld kon sparen terwijl zij huur moet betalen.

Ik zou nu willen weten wat derden hierover denken en of ik in de fout ben ? Ik zou het liefst willen dat zij het geld teruggeeft aan onze ouders maar als zij dat niet doet voel ik me benadeeld. Ja, ik heb thuis gewoond om te sparen maar niets heeft mijn zus weerhouden om ook thuis te wonen met ons. Zij verkiest om alleen te wonen en huur te betalen. En zij gebruikt dat als argument zodat onze ouders mij niet steunen met mijn lening.

Hoe kan ik deze situatie het best oplossen ? Ben ik in de fout ?

Alvast bedankt voor de hulp.

Nahrtent

Legacy Member
Verder gaan met uw leven in de wetenschap dat uw zus een bitch is en uw ouders een stel naïevelingen.

Lint

Legacy Member
Ik volg uw redenering en vind dus ook dat ge gelijk hebt.
Maar ...
1. Uw ouders zijn vrij te doen met hun geld wat ze willen. Als ze dat ongelijk uitdelen hebt gij niks te eisen imo. Het feit dat gij die zaken probeert te forceren is imo zo fout.

2. Als uw ouders zo dom zijn geld te lenen zonder dat duidelijk af te spreken (uw zus zag het duidelijk niet als lening) en/of achteraf van gedacht te veranderen (gift vs. lening), mja dat is een lompe fout eh. Maar wederom: hun fout om te maken, niet aan u om recht te zetten.

3. Zelfde als Nahrtetn, 20k is ECHT GEEN familieruzie waard, dus laat het gaan

Lakigigar

Legacy Member
Haar argument is dat ik bij mijn ouders heb gewoond waardoor ik het makkelijker had en geld kon sparen terwijl zij huur moet betalen.

Daar heeft ze wel een punt.

Ergens is het ook vijgen na pasen. Daar had je op dat moment over moeten praten, niet nu. Dat is ook iets tussen je zus en haar ouders, niet waar jij iets over te zeggen hebt.

Studentt

Legacy Member
Ik denk ook dat dat het enige is wat ik kan doen...Verder gaan met mijn leven. Maar dit gaat de band met mijn familie wel verzwakken denk ik, omdat ik steeds het gevoel ga hebben dat ik oneerlijk werd behandeld.

Bedankt voor jullie antwoorden.

Lakigigar

Legacy Member
Het leven is ook niet eerlijk. Er zijn mensen die geboren worden in arme gezinnen, en de anderen zijn kind van een CEO en krijgen alles in de schoot geworpen en zelfs al maken ze het bont, zal papa vaak nog voorschieten of mama ter hulp schieten, en die mensen worden ook direct veel zaken als "hoe belangrijk school ed" alles is opgeleid. Mijn gezinssituatie heeft het leven op veel zaken ook moeilijker gemaakt, maar wat kan ik ermee doen. Het is nu zo. Daar moet je mee door.

Ik weet dat het zo iets is van: "zij heeft 20k gekregen, en ik niet, en dat is niet eerlijk", en dat is imo de fout van je ouders die hun kinderen gelijk moeten behandelen, of die 20k op een andere manier hadden moeten geven. Je kan je kinderen ook deels steunen, maar als het haar droom was om in het buitenland te werken en te studeren had ze er misschien ook moeten werken enzovoort of tenminste een deel van die lening terug te betalen.

Ik zou het niet doen, maar je kan er ook weinig aan doen. Het is een beetje oude koeien uit de gracht halen, waar niemand mee opschiet.

Lint

Legacy Member
Waarschijnlijk weet iemand dit: Wordt zo een gift niet automatisch in de erfenis verwerkt? (Aka zus erft 20k minder)
Of is dat enkel binnen een bepaalde termijn?

Studentt

Legacy Member
Lakigigar zei:
Daar heeft ze wel een punt.

Hoe is dat een punt ? Omdat ik een slimme keuze maak om geld te sparen en verantwoordelijk omga met geld moet ik benadeeld worden ? Zij wil alleen wonen en wil onafhankelijk zijn, dan moet zij de prijs daarvoor betalen omdat dat haar keuze is. Ze mag dat niet gebruiken als argument. Ik offer zaken op zoals onafhankelijkheid, vrijheid, ... om geld te sparen. Zij doet kosten op onze ouders en leeft zoals zij wil en doet wat zij wil en offert niets op. En daarna gebruikt zij dat als argument tegen mij ? Wtf ?

Studentt

Legacy Member
Lint zei:
Waarschijnlijk weet iemand dit: Wordt zo een gift niet automatisch in de erfenis verwerkt? (Aka zus erft 20k minder)
Of is dat enkel binnen een bepaalde termijn?

Ik weet daar het antwoord niet op maar ik weet wel dat dat niet veel nut zou hebben in mijn geval. Omdat ik tegen dan mijn eigen huis heb gekocht en een kalm leventje zou leiden. Ik zou dat geld niet nodig hebben. Als ik het geld nu kreeg zou het helpen met de aankoop van een appartement en minder interesten betalen. Het positieve effect van de gift zou nu hoger zijn dan later.

Carrion

Legacy Member
Er is geen probleem in uw familie. Gij hebt gewoonweg geen reet te zeggen over wat uw ouders met hun geld doen. Gewoon nog maar denken dat ge het recht hebt om geld te eisen van uw ouders. Het is te zien dat ze tegenwoordig hun kinderen niet meer op tijd en stond een saflet verkopen.

Brecht

Legacy Member
uw zus heeft toch geen fuck te zeggen over wat uw ouders met hun geld doen? lijkt mij meer dan eerlijk dat jij hetzelfde bedrag krijgt.

The Prophet

Legacy Member
Uw ouders zijn akkoord en uw zus zit ver weg in het buitenland. Laat uw oudjes die 20k storten en hou dat stil om ruzie met de zus te voorkomen. Simpel


Sent from my iPhone using Tapatalk

Lakigigar

Legacy Member
Bespreek het met je ouders, maar je kan toch moeilijk geld eisen of dwingen van je ouders of zus. Als zij neen zeggen, is het niet mooi of eerlijk tegenover jou, maar jij hebt toch niet dat recht? Als ik 2000 euro zou geven aan mijn ene beste vriend en daar bepaalde redenen voor heb, waarom moet ik dan hetzelfde doen aan die andere beste vriend, als dat mijn keuze zou zijn? (aka mijn verantwoordelijk, mijn beslissingsrecht).

Moet je er iets over zeggen: mijn ervaring is wel dat als er iets op je lever ligt je het best zegt. Misschien zal dat voor miserie of ruzies zorgen, maar dan is dat zo. Je kan moeilijk eeuwig met iets blijven zitten dat dan ook voor een slechter contact zou zorgen. Maar het is niet dat ik denk dat het resultaat zou hebben.

Je ouders zijn gewoon dom om zomaar 20.000 euro te geven, zonder daar iets tegenovers te stellen. Je zus en ouders zijn dus niet in fout, maar doen misschien niet het correcte. Misschien betekent dat dan dat je een veel slechter contact gaat hebben met je zus (en imo van wat ik op vang is dat al niet super), maar als zij dan toch in het buitenland woont, dan zal je daar toch niet zoveel van merken, en dat is dan een gevolg die je zus zal moeten dragen voor haar reactie of houding. Want hoe zeer je zus of ouders in hun recht zijn, zo heb jij ook je recht om dat gedrag af te keuren en dat duidelijk te maken.

nokeyboard

Legacy Member
Mijn zus heeft jaren op kot gezeten op kosten van mijn ouders, ik zal haar dat ook maar eens factureren zeker?

Beetje belachelijk hoe ge doet, vindt ge da nu zelf nie?
En da voor fucking 20k euro. Ge werkt al jaren en woont nog bij hotel mama , dan hebde al easy 30k aan huurgeld bespaart.

Studentt

Legacy Member
nokeyboard zei:
Mijn zus heeft jaren op kot gezeten op kosten van mijn ouders, ik zal haar dat ook maar eens factureren zeker?

Beetje belachelijk hoe ge doet, vindt ge da nu zelf nie?
En da voor fucking 20k euro. Ge werkt al jaren en woont nog bij hotel mama , dan hebde al easy 30k aan huurgeld bespaart.

Als mijn ouders mij ook geld gaven zou ik ook op hun kosten "zelfstandig en onafhankelijk" wonen. Dat is volgens jou dan niet hotel mama ? Laat me niet lachen. En die "fucking 20k euro" is veel geld voor sommigen. Ik zou daar 3 jaar eerder een appartement mee kunnen kopen.

Lakigigar

Legacy Member
The Prophet zei:
Uw ouders zijn akkoord en uw zus zit ver weg in het buitenland. Laat uw oudjes die 20k storten en hou dat stil om ruzie met de zus te voorkomen. Simpel


Sent from my iPhone using Tapatalk

dit

En willen ze geen 20k storten, kan je evt. 5 of 10 k vragen. Dan is het "iets".

Lakigigar

Legacy Member
Studentt zei:
Als mijn ouders mij ook geld gaven zou ik ook op hun kosten "zelfstandig en onafhankelijk" wonen. Dat is volgens jou dan niet hotel mama. Laat me niet lachen.

Als ik langere tijd bij "hotel mama" verblijf, betaal ik ook mee voor boodschappen enzovoort hoor, of een deel voor het eten. En dan nog kom ik er nog voordeliger uit dan als ik thuis ben en betaal ik maar een deel v/d kosten. dat is toch normaal ook. Dus op dat vlak heeft ze je al een gunst gegeven. Dat is een beetje respectloos naar je ouders toe tov "hotel mama" dat ze spelen. Mijn beste vriend moest alleen gaan wonen omdat zijn pa ook niet meer wou dat hij altijd op zijn kosten leefde.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan