Welk streekproduct kan je niet missen?

Tomagrec op m'n fritten (gecombineerd met stoofvleessaus). Enkel te verkrijgen in de frituren rond het Antwerpse. Nu ik al een 10 jaar rond het Gentse woon, zorg ik ervoor dat ik altijd een pot thuis heb staan. :)
 
De volgende streekproducten eet ik nu nog steeds of heb ik in mijn jeugd veel gegeten:
  • Frieten met mayo (uit een goed frituur)
  • Antwerpse handjes (hier heb ik er zoveel van gegeten in mijn jeugd)
  • Kontichse specfour
  • Lierse Vlaaikes
  • Bolleke, Duvel, ...
  • Cuberdons (als ik in Gent ben)
  • Grijze garnalen (van de vistrap in Oostende), alsook verwerkt: tomaat garnaal en garnaalkroket
  • Mattentaart (liefst uit Geraardsbergen)
  • Grondwitloof uit regio Kampenhout (koud met mayo of witloof met ham en kaas in de oven)
  • Luikse en Brusselse wafel (enkel met poedersuiker)
  • Lackmans en Smoutebollen op de foor
  • Aarschots gebak (overlaatst bij een vriend daar mogen proeven en was heerlijk, maar ben sowieso liefhebber van appel :p )
Het zullen vooral de frieten en de bourgondische levensstijl zijn die ik zou missen in het buitenland. Banale zaken zoals een smoske hesp, verse koffiekoeken bij de bakker, stoofvlees, hespenrolletjes, etc.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan