Archief - TV forum rules. LEZEN!!!

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

grungywout

Legacy Member
Welkom op het tv forum beste forumganger,

De 9 lives fora hebben nu ook naast een filmforum en apart tv forum. De laatste jaren zijn er een aantal high profile tv series gekomen die blijkbaar de interesse in tv terug hebben opgewekt, vandaar dus ook de beslissing voor dit aparte forum. Hier kunnen jullie vrij discussieren over jullie favoriete tv programma en alles wat met tv te maken heeft. We willen jullie er echter wel op wijzen dat wij als moderators van dit forum (TeOtWaWkI, sphinkx en ikzelf) dat we van jullie verwachten dat jullie je aan een aantal basis regels houden. Deze regels zijn:

  • Geen geflame
  • Geen warez!!!!
  • Geen spam en overdreven off-topic
  • Geen spoilers zonder spoilertags
  • Geen mass requests

Flame

Dit is een forum en op een forum is het nu éénmaal de gewoonte dat mensen hun mening uiten. Die meningen willen nog wel eens verschillen met die van andere mensen en dat wilt dan nog wel eens leiden tot conflicten. We tolereren hier echter niet dat die conflicten aanleiding zouden geven om elkaar aan te vallen en uit te schelden. Degene die zich hieraan bezondigt mag zich dan ook aan een sanctie verwachten.

Warez

Ik ga hier heel kort in zijn. DIT IS GEEN WAREZBOARD! Iedere discussie over warez wordt niet getolereerd! En laat het vrij duidelijk zijn, wij hebben een heel brede opvatting van de term warez: tv-rips (en andere rips ook natuurlijk), ondertitels, films, games, ... The whole shebang! We aanzien het allemaal als warez. En verwacht ook geen support te krijgen voor jullie warez, die threads krijgen meteen een slotje. En ook gezaag over het feit dat warez niet toegestaan zijn zal niet worden toegelaten. Overtreders van deze simpele regel zullen een zware sanctie krijgen!

Echter, wij weten ook wel dat we wat water bij de wijn moeten doen dus weten wij ook dat we threads over series die momenteel enkel via het internet te volgen zijn niet kunnen tegenhouden dus gedogen we ze gewoon. Let er wel op dat deze threads volledig warez vrij dienen te blijven, enkel inhoudelijke discussies dienen daar plaats te vinden. Wat we dus niet willen zien zijn links naar torrentsite e.d. en onzin als "Kben hier de nieuwe lost aan het binnentrekken tegen 2 MB/sec". Ik denk dat het nu wel duidelijk genoeg zal zijn.

Fuck, nu ben ik er toch nog veel te uitgebreid op in gegaan >_<

Spam en off-topic

Ik wil er eerst en vooral op wijzen dat we voor ogen hebben dat het tv-forum een vrij losse en spontane community wordt. Er mag hier zeker over vanalles worden gepraat en er mogen grapjes worden gemaakt. We vragen alleen om er niet al te zeer mee te overdrijven zodat het hier niet in de korste tijd bv een lifestyleforum ofzo wordt :p .

Ook zou ik erop willen wijzen dat het niet de bedoeling is dat constant dezelfde threads worden aangemaakt. Een zoveelste "post je top 10" of "post je lijstjes" thread kan misschien wel eens leuk zijn eens in de zoveel tijd, maar als ze hier wekelijks of zelfs dagelijks worden gepost zijn ze alleen maar irritant. En niemand zit ook te wachten op bijvoorbeeld de 35ste Lost thread. Kijk dus eerst eens of een dergelijke thread al bestaat en gebruik desnoods de search.

Spoilertags

Cyberkef is destijds zo aardig geweest om speciaal voor het filmforum en het tv-forum de spoilertag te installeren. Het zou van wederzijds respect getuigen als jullie hem ook daadwerkelijk zouden gebruiken door jullie spoilers (einde van een film, plotwendingen, climaxen, belangrijke onderdelen uit de verhaallijn die het filmplezier voor andere lezers verknallen) tussen die tags te zeggen.

Hoe te gebruiken:

Zeer simpel eigenlijk

PHP:
[spoiler]de butler heeft het gedaan[/spoiler]

En het resultaat is het volgende

de butler heeft het gedaan

Je kan de onzichtbare tekst nu lezen door de tekst simpelweg te selecteren met je muis.

Ook nog even de volgende opmerking. Dit is een forum, daar wordt discussie gevoerd over zaken, dat weet ge op voorhand als ge zo'n thread opent. Ge moet dus ook niet verbaasd zijn dat wanneer ge bijvoorbeeld de "prisonbreak seizoen 2 thread" opent dat ge daar dingen leest over het 2de seizoen van prisonbreak. Er wordt dus ook niet verwacht dat de mensen die actief in die thread zijn en seizoen 2 volgen voor alles een spoilertag moeten gebruiken, als de episode "geaird" is geweest is dat gewoon allemaal geweten en is een spoilertag niet meer nodig. Echter mensen die op sites vanalles hebben gelezen en kijken naar de trailers moeten natuurlijk wel spoilertags gebruiken voor zaken die het kijkplezier van de mensen die de serie volgen kunnen verpesten. Let daar dan ook op.
En we willen ook niet zien dat mensen die een serie op internet volgen spoilers gaan posten in threads voor mensen die het op tv volgen, zelfs niet in spoilertags. Ook hier gaan we streng tegen optreden.

Mass requests

Met een mass request bedoelen we het volgende:

Yo de mannen, noem is een paar seriekes op zo met humor en zo vanal.

Er is niets mis met een request naar een bepaald genre of bepaalde tv programmas, maar probeer een beetje specifiek te zijn (in zoverre dat mogenlijk is). Gewoon vragen achter wat series is nogal vaag en leidt er meestal toch gewoon toe dat iedereen wat willekeurig series begint op te noemen.

Ok, dat was het dan ^^

Veel plezier op het forum
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan