Archief - Oplichterij?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Swindels

Legacy Member
Daarnet heeft mijn vader mij een mail doorgestuurd die hij heeft ontvangen van "BNP Paribas/Fortis " met deze tekst:

"Betreft: Foutmelding ASV-317

Tijdens de verbetering van ons beveiligingssysteem omtrent het internetbankeren tegen fraude heeft ons systeem de foutmelding ‘ASV-317’ bij uw rekening aangetroffen. De reden voor deze fout zou kunnen zijn dat er meerdere malen een poging is gedaan om toegang te krijgen tot uw rekening, maar is mislukt. Het is ook mogelijk dat u meerdere malen in een korte tijd heeft ingelogd. Als deze handelingen niet door u zijn verricht dient u hieronder in te loggen om uw rekening te verifi�ren.

>Ga naar uw account (dees is dan een link)


Let op! Voor veiligheidsmaatregelen blokkeren wij uw internetbankieren, totdat uw rekening is geverifieerd door ons nieuwe systeem. Nadat uw rekening is geverifieerd zal er zo snel mogelijk telefonisch contact met u worden opgenomen door onze klantenservice. Wij bieden bij voorbaat onze excuses voor het ongemak."

De lay out ziet er allemaal heel echt uit enzo maar het zou minder alarmbellen doen afgaan moesten mijn ouders effectief een rekening bij die bank hebben...

Dit is het adres van de afzender: [email protected]

Zou dit oplichting kunnen zijn? Zoja zouden we dit ergens kunnen/moeten melden?

sneax

Legacy Member
Uiteraard oplichting. Melden mag, maar ze zullen wel al op de hoogte zijn.

hashtag

Legacy Member
ja, is altijd fake. Een bank gaat echt nooit mailen met de vraag om in te loggen.

Meestal lijkt het e-mailadres wel een beetje op een officieel adres, maar is meestal een hyperlink naar de eigenlijk website, eentje uit een duister land. :p

een gelijkaardige mail bv;

"Om de volledige toegang
tot uw rekening te herstellen dient u uw gegevens te bevestigen via onderstaande link: www.bnpparibasfortis.be"

en de link brengt u naar mgco.netmark.pl/fortisblalala

Awesomeness

Legacy Member
is een scam, verwijderen en nooit op antwoorden. Die link leidt je waarschijnlijk naar een namaaksite waar je wordt gezegd van je login-gegevens van je acoount in te vullen. NIET DOEN! Je geeft zo je inlogdata op een presenteerblaadje aan oplichters. NOOIT je gegevens doorgeven. Je kan altijd voor de zekerheid zelf naar je bank bellen.

Swindels

Legacy Member
Gelukkig was het niet van de bank waar mijn ouders bij zijn, anders had mijn pa of ma dit waarschijnlijk wel gedaan.

Fides

Legacy Member
Swindels zei:
Gelukkig was het niet van de bank waar mijn ouders bij zijn, anders had mijn pa of ma dit waarschijnlijk wel gedaan.

Zeg tegen uw ouders dat ze nooit via een mail naar de website van de bank mogen gaan. Altijd zelf intypen in de browser. Zeg dat ze een post-it ophangen aan hun scherm ;)

Tha_nOn

Legacy Member
Swindels zei:
Gelukkig was het niet van de bank waar mijn ouders bij zijn, anders had mijn pa of ma dit waarschijnlijk wel gedaan.

-_-, dan weet ge toch al dat dat zever is?

Inco

Legacy Member
Melden aan de bank en NOOIT op dergerlijke mails antwoorden of op hyperlinks uit deze mails klikken.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan