Archief - Interessepeiling: Kingdom Death: Monster - 9lives-campaign

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Vinceness

Legacy Member
Aangezien er weer wat vraag begint te komen van mensen om Kingdom Death: Monster nog eens te komen spelen, doen we misschien beter ineens een stapje erover en maken we een 9lives-campaign, indien er genoeg interesse is.

Kingdom Wat?
------------------------

Kingdom Death is een brutaal moeilijk spel waar elke rol met de dobbelstenen de dood van uw character kan betekenen. Gelukkig heeft uw settlement genoeg vleesschilden om tegen de monsters aan te gooien. Door te jagen op monsters verzamelt de party resources, die ze dan gebruiken om equipment te maken en hun settlement te verbeteren. Denk aan Monster Hunter, maar dan met hopen meer RNG. Ook belangrijk te vermelden: Kingdom Death heeft een vrij grafische "body horror"-stijl, wat wil zeggen dat er occasioneel verwezen wordt (visueel of in tekst) naar genitaliën en verminking. Als dat niet uw ding is, dan gaat Kingdom Death u vrij snel irriteren, denk ik.

Wat?
--------

Het zou de bedoeling zijn om op (semi- :unsure:) regelmatige basis samen te komen bij mij thuis om een campaign van Kingdom Death: Monster te spelen. De bedoeling is dus wel degelijk dat we telkens verder gaan in de campaign - ofwel tot de settlement vernietigd is, ofwel tot de Gold Smoke Knight eraan is. Na elke bijeenkomst post ik (of iemand anders) dan een korte "session report" zodat ze mensen die afwezig waren (en de rest van het forum) de avonturen van onze settlement kunnen volgen. Als het spel zelf u dus niet aanstaat maar ge wilt wel het verhaal volgen, is dat volledig mogelijk via 9lives.

Wie?
--------

Ik doe sowieso altijd mee, ik vermoed nixie ook. Van mij mag in principe iedereen meedoen in een soort "drop-in" systeem waar we die avond gewoon spelen met de eerste 2 (of 3 als nixie niet kan) mensen die beschikbaar zijn. Nadeel aan dit systeem is wel dat het voor mensen die nog nooit Kingdom Death gespeeld hebben wat overweldigend kan worden qua mechanics - hoe verder in het spel we zitten, hoe ingewikkelder het wordt. Het mag, maar hou er rekening mee dat ge het eerste uur waarschijnlijk weinig gaat begrijpen van wat er gezegd wordt. Ik geef sowieso voorkeur om elke sessie maximum 2 mensen te hebben die het spel nog niet gespeeld hebben, in latere lantern years zelfs maar 1 omdat het dan gewoon te complex wordt om aan 2 mensen alles uit te leggen.

Waar?
----------

Bij mij. Ik ga een spel dat mij tot nu toe al ongeveer een maandloon gekost heeft niet transporteren naar iemand anders.

Wanneer?
----------------

Afhankelijk van wanneer er 4 mensen kunnen en goesting hebben. Het is een vrij lang spel (een lantern year duurt al snel 2 uur) dus op weekdagen zal 2 lantern years het maximum zijn. In weekends kan er al eens zot gedaan worden, indien gewenst. De eerste afspraak is op donderdag 18 juli, vanaf 16u ongeveer. Omdat het het begin van de campaign is ga ik uitzonderlijk niet enkel rekening houden met "first come, first serve", maar ook met spelervaring. Mensen die het spel nog NIET gespeeld hebben, krijgen dus op 18 juli voorrang.

Hoe?
--------

Met de nodige drank en versnaperingen. Normaal ben ik daar niet zo vies van (mijn Mage Knight zal altijd naar bier ruiken), maar bij een spel dat qua kostprijs aan het niveau van KD:M zit heb ik wel liever dat er in de mate van het praktisch haalbare zo weinig mogelijk wordt gegeten of gedronken rechtstreeks boven het spel :p Ik vind het zelf wat belachelijk om te vragen, maar zoals mijn vader altijd zegt als hij het verhaal over mijn verwekking vertelt: "een ongeluk is rap gebeurd."

De keuzes?
------------------

In KD:M worden veel keuzes gemaakt: hoe runnen we onze settlement? Waarvoor gebruiken we onze resources? Wie sturen we mee op hunt? Alle keuzes worden enkel gemaakt door de mensen die op de sessie aanwezig zijn, en de rest moet zich daarbij neerleggen. Niemand heeft een vetorecht, en niemand zijn stem is meer waard dan een andere. Bij twijfel of onenigheid, beslissen de dobbelstenen. De dobbelstenen hebben in alle omstandigheden het laatste woord.

Dus, 9lives-vrienden, wie van jullie ziet het zitten om hiermee mee te doen? Dit mag als "vast" lid van de groep maar ook super hypothetisch à la "ik zal misschien ooit wel eens meedoen als het tijdstip mij eens uitkomt". Als het de 18e juli ineens kan, mag dat er ook bij vermeld worden.

StanTem

Legacy Member
18 kan ik niet
emoji14.png

Vinceness

Legacy Member
Creeping Death zei:
Lijkt me wel leuk maar gewoonweg geen tijd :)

Zelfs als we tweewekelijks samenkomen (wat al heel optimistisch lijkt) zijn we een jaar bezig voor een settlement, zonder te moeten herbeginnen (wat nog optimistischer lijkt). Moest er in de toekomst tijd zijn, altijd welkom ;-)

nixie

Legacy Member
Het was super donderdag!
denk dat we 4 Lantern Years verder zitten.
DE White Lion staat (denk) ik op farm
We hebben wel redelijk veel afgezien in het begin

nixie

Legacy Member
Niemand.
Wel al 3 mensen kwijt tijdens het poepen.. :p
Ene in 1 aanval kwijt en al ene met een gebroken rug

Vinceness

Legacy Member
White Lion idd op farm, volgende sessie gaan we voor de Butcher met quasi geen armor (beetje pech met de resource drops) maar bijgevolg wel goeie wapens.

Gekozen voor een settlement die zijn kinderen hard opvoedt maar zijn doden wel begraaft, een vrij unieke combinatie. Benieuwd tegen welk lantern year we daar al dan niet spijt van gaan krijgen :p

nixie

Legacy Member
Als ik me niet vergis is 22 augustus onze volgende sessie.
Als er mensen mee willen komen doen!

Vinceness

Legacy Member
Weer een productieve sessie achter de rug ...

The Butcher: op 2-3 rondes gewonnen zonder injuries of disorders te pakken. Ik ging ons sterkste mannetje offeren aan The Butcher om van dat gevecht af te zijn maar gelukkig had nixie mij overtuigd om het niet te doen :p
Gorm: ook super vlot, eigenlijk weinig problemen voor een eerste keer, we zijn ook wel al iets te sterk voor deze quarry
White Lion: stevig op farm status

We waren vooral op zoek naar hides omdat ons armor nog altijd ronduit triestig is, en hebben amper hides gevonden (en dan nog eentje gebruikt om een Zanbato te maken). Uiteindelijk een gigantische hoeveelheid goeie wapens bijgewonnen, misschien wordt het tijd om toch het moeilijkheidsniveau wat op te krikken. 2 marginalen uit onze settlement hebben het leven gelaten door een plague (vooral door nixie zijn rolkunsten), maar gelukkig hebben we snel genoeg kindjes bijgekweekt om de populatie stabiel te houden.

Volgende sessie: donderdag 29/08 rond 17u

Misschien doen we eens zot en doen we een level 2 White Lion! Of een Phoenix! :unsure:

Vinceness

Legacy Member
Ja, die gaan we kapot misbruiken bij onze volgende nemesis voor een paar guaranteed crits, denk ik. :unsure:
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan