Archief - Pas op: valse webshops

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Vanheel

Legacy Member
Heyy!

Ik heb dus hetzelfde probleem maar bij volgende website: K-MAX Store - Electronics, Tablets, Phones, Cameras & TV's
Je moet er via western union bank betalen op naam van CARLOS ARECES (111 Ariel Way, London W12 7SL, United Kingdom (Reino Unido)
Ik heb 360 euro overgemaakt en heb dus niets ontvangen.
Ze mailen niet meer terug terwijl als ik in een andere naam mail en zeg dat ik geïnteresseerd ben in het kopen van een toestel, ik meteen reactie krijg.

Dus ook deze site kan aansluiten in het rijtje!

Inco

Legacy Member
Vanheel zei:
Heyy!

Ik heb dus hetzelfde probleem maar bij volgende website: K-MAX Store - Electronics, Tablets, Phones, Cameras & TV's
Je moet er via western union bank betalen op naam van CARLOS ARECES (111 Ariel Way, London W12 7SL, United Kingdom (Reino Unido)
Ik heb 360 euro overgemaakt en heb dus niets ontvangen.
Ze mailen niet meer terug terwijl als ik in een andere naam mail en zeg dat ik geïnteresseerd ben in het kopen van een toestel, ik meteen reactie krijg.

Dus ook deze site kan aansluiten in het rijtje!

Nooit betalen via Wester Union tenzij het transacties zijn naar mensen die je kent & je niet over een andere mogelijkheid beschikt..

kiewitcity

Legacy Member
Oorspronkelijk geplaatst door kiewitcity
zou ik dit zonder problemen kunnen bestellen op deze site.
is dik 200 euro verschil tov andere winkels of webshops..
SAMSUNG HT-E5530/ZF Home Cinema Systeem 3D + Optische kabel F3Y092BF2M - 2 m + HDMI 1.4-kabel F3Y021BF2M - 2 m *-*korting-stunter

lijkt dat deze site er ook plots mee gestopt is..kan hem niet meer vinden.

Plato

Legacy Member
proXify zei:
Deze site bied ook producten aan zeer goedkope prijzen... Is deze betrouwbaar? MonsterElectro.com

Goed gezien, 100% frauduleus. Dit is de registratie-info:

Domain Name: MONSTERELECTRO.COM
Registry Domain ID: 1858493101_DOMAIN_COM-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.nic.ru
Registrar URL: www.nic.ru
Creation Date: 2014-05-13T15:33:53Z
Registrar Registration Expiration Date: 2015-05-12T20:00:00Z
Registrar: Regional Network Information Center, JSC dba RU-CENTER
Registrar IANA ID: 463
Registrar Abuse Contact Email:
Registrar Abuse Contact Phone: +7.4959944601
Domain Status: clientTransferProhibited
Registry Registrant ID:
Registrant Name: Privacy protection service - whoisproxy.ru
Registrant Organization: Privacy protection service - whoisproxy.ru

En dat zegt dit: de site is geregistreerd twee weken terug bij een Russisch bedrijf, door "privacy protection service". De werkelijke registrant wil niet gevonden worden... zou ik ook doen.

Verder vertelt de website dat: "(Dochteronderneming: Monster Worldwide Netherlands Holding KvK:30120384)"

Even checken, en ze vallen door de mand want Monster Worldwide Netherlands Holding B.V. is de holding van Monsterboard, een carrièresite. Deze biedt een interactief platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten, en heeft niks met webshops te maken.

Ik heb meteen een melding gedaan bij privacyprotect.org

proXify

Legacy Member
Bedankt!
Hun website is dan echt sterk in elkaar gestoken?! Het wordt steeds moeilijker om verschil te zien in wat echt verdacht is en wat niet.

Ik had hen gemaild ivm de immens prijsverschil, kreeg ik dit als antwoord:
"Geachte ,

Alle toestellen dat wij aanbieden worden geheel nieuw in doos geleverd inclusief de totale fabrieksgarantie.
We hebben op dit moment een tijdelijke actie deze is om nieuwe consumenten te werven deze geldt zolang de voorraad strekt,

De prijzen zijn goedkoop vanwege het feit dat we een online webshop zijn met zo min mogelijk uitgaves,
Deze producten zijn in geringe mate leverbaar. Zoals u vermeld is de Canon in de VS 2499$
maar deze wordt geproduceerd in Japan en is daar toch een stukje goedkoper,
de toestellen dat wij aanbieden zijn ook afkomstig uit Japan maar speciaal geproduceerd voor de Nederlandse en Belgische markt.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet,
MonsterElectro.com
Sales Team"

Plato

Legacy Member
Nieuwe webshops altijd checken.
Kent google ze niet? Alarm
Is ie nog geen maand oud? Alarm
Kan je enkel met overschrijving betalen? alaaaarm
:)

proXify

Legacy Member
Neen, via Google zelf ben ik deze tegengekomen(Google reclame/advertentie), ze stonden daardoor bovenaan bij de zoekopdracht

Maar 2dehands is bij mij ook al gekend ;) heb ook al wat frauduleuze toestanden meegemaakt... Ik had dan ook hun rekeningnr ingevoerd op een website en was al gekend voor fraude... Nog goed dat al deze sites (incl 9lives) bestaat. Heeft wellicht al veel mensen uit de problemen geholpen (y)

Plato

Legacy Member
proXify zei:
Neen, via Google zelf ben ik deze tegengekomen(Google reclame/advertentie), ze stonden daardoor bovenaan bij de zoekopdracht
Okay, ze hebben dus een nieuwe strategie maar ik ben zeker dat het om dezelfde lui gaat die de gelijkaardige sites in dit topic hebben opgezet.

wiseguy444

Legacy Member
Ik heb tot nu toe geluk gehad maar ik bestel enkel grotere bedragen op betrouwbare sites zoals redcoon en bol en spartoo...
Voor kleinere bedragen en specifieke items ga ik wel eens op Chinese en kleine sites.
De enige dieven die ik tot nu toe tegen ben gekomen is de douane.
30€ douanekosten op een chinees pakje van 60€.

proXify

Legacy Member
Als een verdachte webshop akkoord gaat dat je het product mag komen ophalen en cash betalen... Is dat dan veilig?

Plato

Legacy Member
proXify zei:
Als een verdachte webshop akkoord gaat dat je het product mag komen ophalen en cash betalen... Is dat dan veilig?
Ik denk dat ze dat niet werkelijk gaan doen hoor.
Het is simpelweg het volharden in de leugen

proXify

Legacy Member
Inderdaad. Ik zei dat ik er pas maandag om kan/ging komen. Hun antwoord was dat de actie vrijdag verloopt terwijl de bestelling wel al was gemaakt met dat bedrag... typisch ... :p
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan