Idd vraag me al heel de tijd af , afgaande op de reacties waarom iederene per se dat in het hout wil?ftfy
Sowieso wordt in een professionele keuken geen houten snijplank gebruikt wegens hygiënische redenen. Zelfs verboden volgens HACCP normen...
Bamboe op zich is misschien antibacterieel, maar de "lijm" die ervoor gebruikt wordt is wel giftig: https://favorflav.com/nl/new/foodnews/waarom-je-bamboeservies-niet-meer-moet-gebruiken/#:~:text=De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,een milieuvriendelijk alternatief voor plastic.
Ik denk dat gewoon HDPE de beste keuze is eigenlijk. En gewoon snel genoeg vervangen.
Waar je alles ook lastiger afkrijgt dan van kunststof?
Ik gebruik al 20 jaar van die cheap ass kunststoffen planken (geen idee wat materiaal dat is).
Maar ik heb er 2 kleindere die ik al meer dan 10 jaar heb, en die zien er nog steeds uit zoals toen, behalve wat sneden of course.