Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
PlayStation Plus-games voor mei bekendgemaakt
  • 0
  • 0
Naar maandelijkse gewoonte vuurt PlayStation ook deze maand enkele nieuwe spellen richting de PlayStation Plus-abonnees. Ongeacht in welke tier je zit, kun je vanaf volgende week dinsdag vier nieuwe spellen downloaden. Deze keer zijn het niet van de minste!

Destiny 2: Lightfall (PS5/PS4)
EA Sports FC 24 (PS5/PS4)
Tunic (PS5/PS4)
Ghostrunner II (PS5)

Bovenstaande spellen kun je downloaden tot en met 3 juni, met uitzondering van EA Sports FC 24. Deze game van Electronic Arts is zonder extra kosten te downloaden tot 17 juni. Bij deze ook nog eens een herinnering: download nu nog de spellen van vorige maand, want vanaf dinsdag zijn deze niet meer te downloaden. Het gaat om Minecraft Legends, Skul: The Hero Slayer en Immortals of Aveum.
Take-Two sluit twee gamestudio's
  • 1
  • 0
Al maandenlang worden er op regelmatige basis mensen ontslaan die aan games werken of zelfs volledige gamestudio's gesloten. Zo sloot PlayStation onlangs London Studio en ook nu is het weer van dat. Deze keer is het niet PlayStation die mensen op straat zet, maar wel Take-Two Interactive. Take Two huisvest onder andere uitgever 2K, Private Division en Rockstar Games en een aantal ontwikkelstudio's. Het is in die laatste categorie dat de ontslagen vallen, want Intercept Games én Roll7 sluiten de deuren volgens Bloomberg.

Beide ontwikkelstudio's zijn onderdeel van Private Division. Roll7 werd in 2008 opgericht en ontwikkelde onder andere de OlliOlli-games en Rollerdrome. Intercept Games is de studio achter Kerbal Space Program. Take-Two kondigde een maand geleden nog aan dat het vijf procent van z'n personeelsleden (zo'n 580) wil afdanken en lijkt daar nu mee gestart te zijn...
De dieperik in met nieuwe Park Beyond-DLC Beyond the Depth
  • 0
  • 0
Beyond the Depth is nu beschikbaar voor Park Beyond, het themapark management simulatiespel met een unieke twist. Deze nieuwe themawereld maakt deel uit van de Annual Pass en kan ook afzonderlijk worden gekocht. Beyond the Depth is geïnspireerd op Griekse mythologie en watermonsters en voegt twee nieuwe maps toe om waanzinnige parken in te maken, nieuwe attracties, impossificaties, animators en meer dan 250 decoratie-items waarmee spelers een heel bijpassend gedeelte aan hun parken kunnen toevoegen.

Samen met deze release ontvangt Park Beyond een update met fixes, prestatieverbeteringen en gratis extra in-game content: twee nieuwe coaster modules (draaischijf en waterval) en een nieuw type tracks, de log flume. Deze banen zijn een herkenningspunt van pretparken over de hele wereld en zijn speciaal ontworpen voor de dringende spetterbehoeften van de bezoeker, waardoor ze een perfecte toevoeging zijn aan elk park!

Funko Fusion, gebaseerd op Funko Pop, verschijnt dit jaar
  • 0
  • 0
10:10 Games en de partners Funko en Universal Products & Experiences, in samenwerking met distributiepartner Skybound Games, hebben vandaag gloednieuwe beelden en releasedetails uitgebracht van Funko Fusion, een komend coöperatief actiespektakel dat draait om enkele van de grootste merken en personages in popcultuur – en Funko Pop!. In aanloop naar de wereldwijde lancering van Funko Fusion op 13 september 2024 kunnen spelers een gloednieuwe trailer bekijken voor een indruk van de gameplay en geliefde franchises die spelers in de game kunnen verwachten. Funko Fusion komt naar pc, PlayStation 4 en 5, Xbox Series X|S en Nintendo Switch. Pre-orders voor fysieke console-edities van de game zijn vanaf nu beschikbaar bij wereldwijde winkels, binnenkort komen ook pre-orders beschikbaar via digitale kanalen.

Funko Fusion is een action-adventure, voor single-players en online co-op, die eer betoont aan NBCUniversals enorme catalogus van geliefde werelden en de eigenzinnige Funko...
Filmreview: Fantastic Beasts 3-Film Collection (4K Ultra HD blu-ray)
  • 0
  • 3
Ik ben wel fan van het Harry Potter-universum, oftewel de Wizarding World-franchise. Hoewel ik geen boeken lees, heb ik alle films gezien én ging ik vorig jaar aan de slag met Hogwarts Legacy, hoewel er van Harry Potter nog geen sprake was. Datzelfde geldt voor Fantastic Beasts. De ondertussen drie films, waarvan de meest recente in 2022 verscheen, vinden dus ook plaats in die Wizarding World. Ondertussen is er een 4K Ultra HD blu-ray set beschikbaar en mijn ervaring deel ik graag met jullie.
WIN: duoticket voor Katak, de dappere beloega
  • 1
  • 1
Vanaf 8 mei is Katak, de dappere beloega in de bioscoop te bekijken en dankzij WW Entertainment mogen wij opnieuw enkele duotickets weggeven voor een vertoning naar keuze. Zoals gewoonlijk is deelnemen erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet mogen wij jou met een duoticket richting de bioscoop sturen. De wedstrijd loopt tot en met 8 mei. De tickets zijn geldig tot 28 mei.

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis:
De jonge beloega Katak loopt iets achter in zijn ontwikkeling. Terwijl al zijn leeftijdsgenoten allemaal wit zijn geworden, iets wat op hun leeftijd normaal is, blijft Katak grijs. Hierdoor wordt hij wat gepest door zijn leeftijdsgenoten. Hij wil bewijzen dat hij wel degelijk volwassen is. Daarom vertrekt hij op een spannende reis naar het Grote Noorden om de laatste wens van zijn oma in...
Bordspelreview: Medical Mysteries: New York Emergency Room
  • 1
  • 1
Wie doktertje wil spelen, heeft enkele mogelijkheden. Ofwel start je de studie geneeskunde en ben je een jaar of zes zoet. Andere manieren zijn om Dokter Bibber te spelen of om eens aan te bellen bij je buurmeisje. Ook uitgever Identity Games heeft nu een manier om je in een wit schort uit te leven. Zij brachten onlangs Medical Mysteries: New York Emergency Room uit en stuurden ons een exemplaar op. Komend najaar staat zelfs al een vervolg in Miami gepland. Maar laten we nu eerst eens zorgen dat de eerste vier patiënten levend de nacht doorkomen.
Stellar Blade viert launch met nieuwe trailer
  • 0
  • 0
PlayStation lanceert vandaag Stellar Blade, een volgens de uitgever meeslepend avontuur vol actie dat de grenzen van de verbeelding op PlayStation 5 verkent. In deze epische saga staat de aarde op het spel, verwoest door machtige en kwaadaardige wezens. Het is aan de gamers om de mensheid te redden.

In Stellar Blade stappen spelers in de schoenen van EVE, een dappere strijder van de 7e Airborne Squad van de menselijke kolonie in de ruimte. Met een heldere missie voor ogen - de aarde heroveren op de Naytibas, de wezens die verantwoordelijk zijn voor de totale vernietiging ervan - begint EVE haar reis naar de verlaten overblijfselen van onze geliefde planeet. Maar al snel ontdekt ze dat niets is wat het lijkt, en dat het pad naar verlossing bezaaid is met verraderlijke obstakels en onthullingen.

Stellar Blade is de eerste consolegame van de Koreaanse ontwikkelaar Shift Up en speelt in op de populaire K-pop cultuur. Het biedt spelers een prachtig vormgegeven en meeslepende...
Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 17/2024
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt af en toe met een speciaal nieuwsbericht op de proppen, waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Een gouden kans om Shiny Pokémon te vangen! Vanaf vrijdag 26 april 2024 om 02:00 uur tot dinsdag 7 mei 2024 om 01:59 uur zijn er mass outbreaks beschikbaar van Magikarp en Varoom in de hele Paldea regio. Ook mass outbreaks van Shinx in het land van Kitakami en de mass outbreaks van Rellor in het Terarium bij Blueberry Academy zullen beschikbaar zijn. Er is meer kans dat Shiny Pokémon verschijnen in deze speciale mass outbreaks, dus mis de gouden kans om er een te vinden niet!

Event schema: Vrijdag 26 april 2024 om 02:00 uur tot dinsdag 7 mei 2024 om 01:59 uur.
Locatie en uitgelichte Pokémon:
Paldea: Magikarp en Varoom
Kitakami: Shinx Blueberry Academy: Rellor

Informatie over de Mass Outbreak Events:
  • Om deel te kunnen nemen aan de...
Fall of Avalon, het derde hoofdstuk van Ravenswatch, nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Helden van Ravenswatch, er wacht jullie een nieuw hoofdstuk. De wezens van Nightmare zijn de verloren stad Avalon binnengevallen en alleen jullie kunnen het laatste bolwerk van Reverie nog redden. Begin in je eentje of met een team aan je missie om de stad te heroveren, en ontdek een heel nieuwe regio vol geheimen en nieuwe monsters om te overwinnen. Tot op heden hebben meer dan 450.000 spelers gehoor gegeven aan de oproep van de Ravenswatch om de Dark Hills en Storm Island van het kwaad te ontdoen. En nu heeft Reverie jullie hulp nodig!

Ooit was Avalon een lichtend baken, geliefd bij de inwoners van Reverie. Maar na de aanvallen van de Nightmare is daar weinig meer van over. Het kwaad heeft wortel geschoten in Reverie, het zoveelste land dat door de Nightmare besmet is.

In de straten van de stad wordt je belaagd door nieuwe soorten vijanden, waaronder heksen, wolven, ridders en gargoyles. Ga op zoek naar Morgan, de enige overlevende van de verlaten stad, om de kwade kwelling te...
Bungie onthult nieuwe trailer voor Destiny 2: The Final Shape
  • 0
  • 0
Bungie heeft een nieuwe trailer voor Destiny 2: The Final Shape onthuld. De trailer toont meer van de Pale Heart, de nieuwe bestemming binnenin de Traveler. Deze nieuwe mysterieuze wereld begint als een paradijs vol licht, maar verandert langzaam in een verontrustend land van duisternis. Hier beginnen spelers aan de gevaarlijke reis om het op te nemen tegen de Witness, die van plan is om The Final Shape uit te voeren.

Destiny 2: The Final Shape lanceert op 4 juni 2024 en bereikt daarmee het hoogtepunt van de Light en Darkness-saga. Alle spelers die The Final Shape hebben gepre-orderd, spelen automatisch verschillende beloningen vrij. Waaronder het nieuwe Exotic-ship met Pyramid-thema, een Exotic-ghost en twee pre-order-emblemen.

Videoreview: Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
  • 0
  • 1
Fans van JRPG's kunnen weer in hun handen wrijven, want vanaf vandaag kunnen we allemaal aan de slag met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Deze game is een spirituele opvolger van de klassieke Suikoden-games uit de jaren '90. Yoshitaka Murayama, de legendarische ontwikkelaar van de originele Suikoden-games, is ons spijtig genoeg in februari dit jaar nog maar ontvallen. Maar gelukkig blijft de man zijn legende nu nog een stuk verder leven met deze game. Mrpoelie ging er voor ons uitgebreid mee aan de slag en stelt jullie onderstaande videoreview voor.

Lucky Duck Games overgekocht door Goliath
  • 0
  • 0
Niet enkel binnen de videogamesindustrie zijn er uitgevers op zoek naar nieuwe aanwinsten. Ook binnen de bordspelwereld gebeuren overnames geregeld. Ook nu is het weer van dat, want het Nederlandse Goliath Games maakte bekend dat het Lucky Duck Games heeft overgenomen. Goliath is bekend van spellen zoals Rummikub, Rollit en Shit Happens, terwijl het in 2016 opgestarte Lucky Duck Games kleppers zoals Chronicles of Crime, Destinies en Divinus in huis heeft. Deze werden allemaal in het leven geroepen middels Kickstarter. Daarnaast fungeert de uitgever ondertussen ook als uitgever voor andere spellen, waarbij lokalisatie een belagrijke rol speelt.

Goliath ging over tot de aankoop omdat Lucky Duck Games een pak titels in huis heeft die de doelgroep van Goliath momenteel niet bereikt. Daarnaast moest er eens een frisse wind doorheen de spellencollectie van Goliath waaien. Wel blijft Lucky Duck Games volledig autonoom werken. Eerder dit jaar verkreeg Goliath ook een exclusieve licentie...
Techreview: Corsair K55 CORE RGB Gaming Keyboard
  • 0
  • 2
De kerstkalkoen is ondertussen al een aantal maanden verteerd, maar de kerstsfeer zit er soms toch nog in. Gelukkig niet dankzij het gekweel van Mariah Carey of de miljoenmiljardste vertoning van Home Alone, maar wel door wat sfeervolle verlichting. Eerlijk gezegd moet ik het niet hebben van heel dat RGB-gebeuren bij muizen, headsets en toetsenborden, al zal ik daarvoor een review niet laten staan. Hoewel ik niet veel avonturen beleefde met dit toetsenbord, deel ik wel graag mijn ervaring ermee.
Duik in een andere wereld met de trailer van Endless Ocean Luminous
  • 0
  • 0
Duik diep in een uitgestrekte onderwaterwereld vol leven, schatten en mysterie wanneer Endless Ocean Luminous op donderdag 2 mei 2024 verschijnt voor de Nintendo Switch. In de nooit eerder verkende Verborgen Zee kunnen spelers meer dan 500 bekende zeewezens ontdekken rond ondiepe koraalriffen, steile rotspartijen en ijzige gebieden, waarvan het uiterlijk met de tijd van de in-game dagen mee verandert. Ontrafel de mysteriën van de Verborgen Zee door te speuren naar begraven relikwieën, opmerkelijke omgevingen en bijzondere wezens. Spelers kunnen onderwater zelfs vrienden maken: nodig een mantarog uit om met je mee te zwemmen, of laat een kreeft meeliften op je tank.

Met zijn soundscapes en serene beelden, biedt Endless Ocean Luminous ontspannende gameplay en sensorische ervaringen met een open einde. Leden van Nintendo Switch Online kunnen ook samen met andere spelers onder water duiken. Begroet mededuikers met vriendelijke gebaren, duik samen steeds dieper en deel je ontdekkingen...
Lanceringstrailer én short film voor Tales of Kenzera: ZAU
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Surgent Studios hebben vandaag de lanceringstrailer onthuld voor Tales of Kenzera: ZAU. De aankomende single player action-adventure platformer is vanaf 23 april verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc tegen een adviesprijs van € 19,99.

Tevens heeft de oprichter van Surgent Studios en de voor een BAFTA-genomineerde acteur Abubakar Salim een uiterst persoonlijke en emotionele short film getiteld "My Shoes, Your Feet" uitgebracht. Hierin legt Abubakar uit waarom hij Tales of Kenzera: ZAU gecreëerd heeft en wat hij ermee wil bereiken. De short film is geproduceerd in samenwerking met Ridley Scott Creative Group.

Tales of Kenzera: ZAU is geïnspireerd op de persoonlijke reis van Abubakar en is een eerbetoon aan zijn vader. De hartverwarmende action-adventure platformer laat zien hoe veerkracht kan zorgen voor geweldige dingen. Ook laat het zien hoe...
Review: Harold Halibut
  • 0
  • 0
Stop-motion films kosten ontzettend veel tijd, laat staan dat iemand het lumineuze idee zou hebben om er zelfs een volledige game van te maken. En ja hoor, het team achter ontwikkelstudio Slow Bros. vond er niet beter op om een spel volledig met de hand te creëren. Het heeft bijna twaalf jaar geduurd, maar nu is Harold Halibut losgelaten op het grote publiek. Ik ging aan de slag met het spel dat je meeneemt op een vreemd avontuur. Hieronder lees je mijn review van het spel.
Harold Halibut viert launch met nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Harold Halibut is sinds vandaag beschikbaar en dat mag iedereen geweten hebben. Om de lancering nog wat extra in de schijnwerpers te plaatsen, is de game tot 23 april aan te schaffen met 15% korting op zowel PlayStation 5, Xbox Series X|S als pc.

Harold Halibut is een avonturengame van ontwikkelstudio Slow Bros. die zich afspeelt in een unieke wereld waarin alle personages en omgevingen met de hand zijn gemaakt en vervolgens gefilmd met stop-motion-animatietechnieken. Het spel volgt het verhaal van Harold, een laboratoriumassistent die vastzit op een vreemde onderwaterwereld. Het is een mysterieuze, futuristische samenleving die vastzit in de jaren 1970-esthetiek, compleet met retrofuturistische technologieën en een mix van bizarre en kleurrijke personages.

In de game verkent de speler de onderwaterstad, lost puzzels op en onthult langzaam de geheimen van deze intrigerende wereld. De visuele stijl van Harold Halibut is echt uniek vanwege de stop-motion-animatie, wat een zeldzame...
Nintendo houdt morgen nieuwe Indie World
  • 0
  • 0
Morgen, 17 april om 16:00 uur, wordt er een nieuwe Indie World-presentatie uitgezonden. In deze presentatie mag je twintig minuten aan aankondigingen en updates over indiegames verwachten. Al deze indiegames zouden nog dit jaar verschijnen voor Nintendo Switch.

De livestream is te bekijken via Indie World – 17-04-2024 (Nintendo Switch).

Ga naar de Indie World-hub op de officiële Nintendo-website voor meer informatie over de indiegames die verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch.

Battlefield 2042 Season 7: Crimson Front in-game-evenement aangekondigd
  • 0
  • 0
Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield 2042 Season 7: Crimson Front aangekondigd. Het in-game-evenement brengt de populaire Frontlines-modus terug. In deze strategische, intensieve en snelle gevechtservaring voeren spelers een genadeloze aanval uit. In Crimson Front staat The Red Hand centraal, een ervaren en dodelijk bataljon dat bekendstaat om het verleggen van frontlinies zonder zich ooit terug te trekken. Spelers die klaar zijn voor een uitdaging zijn verzekerd van spannende gevechten en intense strategische gameplay.

De Frontlines-modus is een variant op de modi uit Battlefield 1 en Battlefield V, waarin spelers indringende 20 vs 20-actie van dichtbij kunnen ervaren aan een duidelijk gedefinieerde frontlinie. Het doel is om de vijand van de kaart te vegen in een klassieke krachtmeting. In de Frontlines-modus moeten spelers sectoren veiligstellen, MCOM's inzetten en standhouden in Haven, Reclaimed, Discarded en Redacted. Tijdens het twee weken durende...
Terug
Bovenaan