Ontdek wat er op het spel staat in het verhaal van Greedfall II: The Dying World

Uitgever Nacon en ontwikkelaar Spiders studio onthullen de trailer van de verhalende RPG GreedFall II: The Dying World, het nieuwe deel in de GreedFall-saga, die inmiddels een community van twee ruim miljoen spelers heeft opgebouwd. De trailer presenteert enkele van de verhalende elementen en spelmechanieken die spelers in de loop van hun avontuur kunnen verwachten. GreedFall II: The Dying World verschijnt in de zomer van 2024 in Early Access op Steam en komt in 2025 beschikbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In GreedFall II ben je een bewoner van een klein dorpje op Teer Fradee, een eiland met een heel eigen soort magie, bevolkt door mysterieuze wezens. Mev, de hogepriesteres van Teer Fradee, stuurt je op een missie om een inwijdingsritueel uit te voeren. Door dit ritueel zal je veranderen in een Doneigad, een wijze wiens taak het is volk en land te beschermen. Een belangrijke taak, aangezien je eiland al enkele jaren gebukt gaat onder kolonisatie door buitenlandse mogendheden, die zich weinig aantrekken van de verwoestende impact die ze hebben op de natuur van het eiland.

Om je volk te beschermen en in je missie te slagen, kun je in elke situatie kiezen uit diverse reacties, waarbij jouw beslissingen bepalen hoe je avontuur zich ontvouwt. Zo zullen de keuzes die je maakt in dialogen direct van invloed zijn op je relaties met andere personages, en je reputatie bij andere facties. Daarnaast bepalen ook de talenten die je gaandeweg ontwikkelt, zoals Survival, Diplomacy of Stealth, hoe je bepaalde gebeurtenissen kunt ervaren.

Soms zal het echter ook nodig blijken geweld te gebruiken, en de gevechten die daarop volgen spelen een belangrijke rol in je avontuur. De nieuwe trailer introduceert enkele van de gevechtsmechanieken in de game, die zijn ontworpen om de actie strategischer te maken, met name dankzij de optie om je metgezellen te besturen, en een tactisch pauzesysteem dat je perfecte controle over elke situatie biedt.

 
Terug
Bovenaan