Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Extra games bij PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium
  • 1
  • 0
Elke juni houdt PlayStation de Days of Play en ook dit jaar mogen we weer enkele toffe acties verwachten. Zo werd via de PlayStation Blog onder andere bekendgemaakt dat we komende maand een aantal nieuwe spellen mogen verwachten als onderdeel van PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. Het gaat onder andere om PlayStation VR2-spellen, maar ook om extra toevoegingen in de Classics-catalogus en extra PlayStation 5- en PlayStation 4-games. Ik lijst ze even op:

PS VR2-spellen (vanaf 6 juni voor PS Plus Premium):
  • Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord
  • Walkabout Mini Golf
  • Synth Riders
  • Before Your Eyes
  • The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapters 1 & 2

PS2-games (onderdeel van de Classics-catalogus vanaf 11 juni voor PS Plus Premium):
  • Tomb Raider Legend
  • Star Wars: The Clone Wars
  • Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

PS5- en PS4-games (vanaf de vermelde data voor zowel PS Plus Extra als PS Plus...
The Legend of Zelda krijgt LEGO-set
  • 5
  • 1
LEGO heeft vandaag een The Legend of Zelda-set aangekondigd. Deze set zal exact 2500 steentjes bevatten en 299,99 euro kosten. De prijs per steentje is dus behoorlijk hoog. Set 77092 maakt deel uit van de 18+ lijn waarmee LEGO enkele jaren geleden gestart is. Pre-orders kunnen nu geplaatst worden via de officiële LEGO-website. De set is vanaf 1 september beschikbaar.

De Grote Deku-boom 2-in-1 stelt je in staat om de Great Deku Tree uit zowel Breath of the Wild als Ocarina of Time in elkaar te knutselen. Wil je beide naast elkaar stellen, dan zul je de set twee keer moeten aanschaffen. Naast de vele honderden steentjes zul je ook vier minifigs krijgen. Link is driemaal aanwezig (Classic, Classic Young en Breath of the Wild), terwijl Zelda als Breath of the Wild-Zelda in de set zit.

Arsene Lupin krijgt eigen videogame
  • 0
  • 0
Vandaag heeft uitgever Microids aangekondigd dat Arsene Lupin met Arsene Lupin – Once a Thief z'n eigen videogame zal krijgen. Dit werd bekendgemaakt middels een trailer die weinig onthult. Hoewel Microids zelf spellen ontwikkelt, is het deze keer ontwikkelstudio Blazing Griffin die de ontwikkeling van het spel zal verzorgen. Zij zorgden in het verleden al voor spellen als Hercule Poirot: The First Cases en Murder Mystery Machine.

Veel details zijn er nog niet bekendgemaakt, wel is bekend dat we de game eind dit jaar mogen verwachten voor Nintendo Switch en PlayStation in fysieke vorm. Arsene Lupin – Once a Thief zal daarnaast in digitale versie worden uitgebracht op alle relevante platformen. Ook een deel van de gameplay werd al onthuld. Zo zal je diverse omgevingen verkennen en tal van puzzels moeten oplossen. Ook deduceren hoort erbij, wat doet denken aan de gameplay van de Sherlock Holmes-games.

Bordspelreview: Stapelstad
  • 0
  • 1
Huisjes bouwen? Dat kan in tal van bordspellen. Het bekendste spel is helaas Monopoly, maar de laatste jaren zijn er regelmatig bordspellen verschenen waarin je, al dan niet door het neertellen van zuurverdiende centen, enkele gebouwen kunt neerpoten. Zo ook in Stapelstad, een spel dat onlangs werd uitgebracht door White Goblin Games. De ontwerper is met Reiner Knizia niet van de minste, maar moet je Stapelstad in huis halen? Je leest het in onderstaande review.

Stapelstad is een licht gezelschapsspel dat je qua moeilijkheid kunt vergelijken met iets à la Ticket to Ride, maar treintjes maken plaats voor huizen. In de plaats van het afleggen van gekleurde treinkaarten, leg je in Stapelstad ook gekleurde kaarten af, maar waarop huizen prijken. Je wil namelijk zo veel en zo hoog mogelijke gebouwen neerpoten, want elk huis dat je neerzet, levert punten op. Maar hoe gaat het nu precies in z'n werk? Ik leg het je graag uit.

Stapel 1.jpg
...
Call of Duty: Black Ops 6 onthuld
  • 1
  • 0
De titel zegt het eigenlijk al, maar Call of Duty: Black Ops 6 is vandaag onthuld. Meer dan de naam van het spel en een live-action teaser krijgen we niet te zien, daarvoor is het nog wachten tot 9 juni om 19 uur. Die avond zal de nieuwste telg uit de miljardenfrachise van uitgever Activision volledig onthuld worden tijdens de Xbox Games Showcase, gevolgd door een Black Ops 6 Direct.

Ook op de website van Call of Duty werd al een nieuw blogbericht geplaatst, maar ook daar is extra informatie nog spoorloos. Op Twitter meldt Activision wel dat we een duister nieuw hoofdstuk zullen voorgeschoteld krijgen, maar wat dat precies betekent? Nog iets meer dan twee weken op de tanden bijten dus.

Crown Wars: The Black Prince nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Nacon en Artefacts Studio maken met plezier bekend dat Crown Wars: The Black Prince nu verkrijgbaar is voor pc, PS5 en Xbox Series X|S. Voor een eerste indruk kun je nu de lanceringstrailer bekijken van deze nieuwe turn-based tactics en strategy game van Artefacts Studio, de maker van de game The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos (die door spelers hoog wordt gewaardeerd, met 88% positieve reviews op Steam).

Crown Wars: The Black Prince dompelt spelers onder in de Honderdjarige Oorlog. Tijdens deze oorlog bestrijden verschillende koninklijke families elkaar in bloederige conflicten, met als inzet de kroon van het machtigste koninkrijk van het Westen. De game geeft een unieke eigen draai aan de middeleeuwse setting en laat spelers een meeslepend verhaal beleven met snufjes dark fantasy en occulte krachten, waarvan de invloed is terug te zien in de gameplay.

Met zes klasses om uit te kiezen, kunnen spelers hun eigen gevechtsstrategie bepalen door een squad te vormen met...
Scarlet & Violet—Shrouded Fable voor komende zomer aangekondigd
  • 0
  • 0
Pokémon zit niet stil. En het geld van de kaartverzamelaars ook niet! Onlangs heeft The Pokémon Company namelijk aangekondigd dat we komende zomer weer een nieuwe set aan verzamelkaarten mogen verwachten: Scarlet & Violet—Shrouded Fable. Deze uitbreiding zal vanaf 2 augustus 2024 verkrijgbaar zijn bij deelnemende winkels wereldwijd.

Pecharunt, die voor het eerst werd ontdekt in The Hidden Treasure of Area Zero downloadbare content voor de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, maakt zijn Pokémon TCG-debuut in Scarlet & Violet—Shrouded Fable als een Pokémon van het type Darkness. Spelers kunnen Pecharunt ex gebruiken om een Darkness-type Pokémon op de bank in te schakelen door de Subjugating Chains-vaardigheid te gebruiken. Pecharunt ex kan worden gecombineerd met Okidogi ex, Munkidori ex en Fezandipiti ex om verschillende speelcombinaties te ontgrendelen.

Bovendien zullen parallelle holografische kaarten in Scarlet & Violet – Shrouded Fable een nieuw, uniek...
Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 21/2024
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt af en toe met een speciaal nieuwsbericht op de proppen, waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Dot’s Quaxly uit de “Pokémon Horizons: De Series” animatieserie kan nu door trainers worden ingewisseld en toegevoegd aan hun Pokémon Scarlet of Pokémon Violet team, met behulp van de Partner Ribbon. Zodra de Partner Ribbon aan Quaxly is toegewezen, krijgt het de titel “Dot’s Quaxly” wanneer het in een battle wordt gestuurd tijdens de game.

Dot werkt samen met haar partner Pokémon Quaxly in deel 2 van de “Pokémon Horizons: The Series” animatieserie. Samen met Liko en Roy reist Dot met de Rising Volt Tacklers op een spannende zoektocht naar nieuwe landen, het ontrafelen van oude mysteries en het ontmoeten van Pokémon die ze nog nooit eerder hebben gezien. Trainers kunnen “Pokémon Horizons: The Series” nu zien op op Netflix.
  1. Trainers kunnen hun in-game gift...
Nieuwe Elden Ring: Shadow of the Erdtree CGI-trailer onthult de tirannie van Messmers vlam
  • 0
  • 1
Een nieuwe CGI-trailer van Bandai Namco Entertainment en FromSoftware onthult meer over wat spelers zullen ontdekken in het Realm of Shadow wanneer Elden Ring: Shadow of the Erdtree wereldwijd verschijnt op 21 juni. Verdiep je meer in de lore van de uitbreiding en wees getuige.

Shadow of the Erdtree is de DLC-uitbreiding voor Elden Ring - de wereld die is gecreëerd door FromSoftware-regisseur Hidetaka Miyazaki en George R. R. Martin, auteur van de meesterwerk fantasiereeks "A Song of Ice and Fire" - en werd uitgebracht onder brede lovende kritieken. De game won talloze prestigieuze prijzen over de hele wereld, waaronder Game of the Year bij The Game Awards 2022, Golden Joystick Award 2022, 26e D.I.C.E. Awards en de 2023 Game Developers Choice Awards, en vele andere onderscheidingen.

In Elden Ring: Shadow of the Erdtree stappen spelers in het Realm of Shadow om een nieuw avontuur vol mysteries en gevaar te verkennen en om het op te nemen tegen dreigende eindbazen met nieuwe...
System Shock viert launch met nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Eindelijk is het zover. De remake van System Shock, gebaseerd op de iconische scifi actiongame uit 1994, is nu wereldwijd verkrijgbaar op consoles. Nightdive Studios’ getrouwde remake van de klassieke mix van een shooter en meeslepende sim verscheen in 2023 al voor pc’s en werd toen warm ontvangen. Nu kunnen ook console-spelers de strijd aangaan met SHODAN — de originele, doorgedraaide AI met kwaadaardige bedoelingen — op PlayStation 4|5 en Xbox One en Series X|S. Daarbij worden spelers verplaatst naar de duistere diepten van Citadel Station waar ze moeten proberen de aarde van de ondergang te redden.

De System Shock remake combineert de gameplay van het origineel met gloednieuwe HD-beelden, aangepaste besturing, een vernieuwde interface en gloednieuwe geluiden en muziek. Nightdive Studios heeft nauw samengewerkt met vele leden van het originele System Shock-team, inclusief Terri Brosius, de originele stem van één van de meest iconische schurken in games: SHODAN...
Ontdek wat er op het spel staat in het verhaal van Greedfall II: The Dying World
  • 0
  • 0
Uitgever Nacon en ontwikkelaar Spiders studio onthullen de trailer van de verhalende RPG GreedFall II: The Dying World, het nieuwe deel in de GreedFall-saga, die inmiddels een community van twee ruim miljoen spelers heeft opgebouwd. De trailer presenteert enkele van de verhalende elementen en spelmechanieken die spelers in de loop van hun avontuur kunnen verwachten. GreedFall II: The Dying World verschijnt in de zomer van 2024 in Early Access op Steam en komt in 2025 beschikbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In GreedFall II ben je een bewoner van een klein dorpje op Teer Fradee, een eiland met een heel eigen soort magie, bevolkt door mysterieuze wezens. Mev, de hogepriesteres van Teer Fradee, stuurt je op een missie om een inwijdingsritueel uit te voeren. Door dit ritueel zal je veranderen in een Doneigad, een wijze wiens taak het is volk en land te beschermen. Een belangrijke taak, aangezien je eiland al enkele jaren gebukt gaat onder kolonisatie door buitenlandse...
Review: Planet of Lana
  • 0
  • 0
Toen Planet of Lana in 2021 aangekondigd werd, was al snel duidelijk dat een PlayStation-release (voorlopig) uitgesloten was. Aangezien ik voornamelijk speel op PlayStation, was ik destijds toch wat teleurgesteld. Maar ... Daar kwam dan in november vorig jaar verandering in. Toen werd namelijk bekendgemaakt dat de game ook de overstap zou maken naar PlayStation en Nintendo Switch. Er vond een klein vreugdesprongetje plaats en al zeker in april, toen de game daadwerkelijk voor die twee nieuwe platformen uitgebracht werd. Ik neem je nu graag mee naar mijn ervaring met Planet of Lana op PlayStation 5.
Tom Clancy’s The Division Heartland geannuleerd
  • 0
  • 1
Regelmatig worden er games geannuleerd en ook vandaag is het weer van dat. Deze keer is het Ubisoft die een nieuwe game annuleert. Het gaat om de free-to-play game Tom Clancy’s The Division Heartland die al enkele jaren in ontwikkeling is. Ubisoft kwam af en toe met nieuwe updates over de game en vorig jaar werd er zelfs een bèta op het gamende publiek losgelaten, maar nu is het dus over en uit blijkt uit het financieel rapport van Ubisoft. De vrijgemaakte mensen en fondsen kunnen nu in andere, volgens Ubisoft belangrijkere projecten gestoken worden, waaronder XDefiant en Rainbow Six.

Een reden voor het annuleren van deze titel werd er niet echt gegeven, al maakte Ubisoft wel bekend dat het overwegingen moet maken en mee moet evolueren met de huidige markt. Gelukkig is de The Division-franchise nog levendig, want Ubisoft werkt wel nog altijd aan The Division 3.
Assassin's Creed Shadows wordt woensdag onthuld
  • 0
  • 0
De nieuwste game in de Assassin’s Creed-franchise heet Assassin’s Creed Shadows en krijgt een volledige onthulling op 15 mei. Er is een countdown gestart op de social mediakanalen van Assassin’s Creed waarbij spelers de Hourglass Puzzle kunnen oplossen. Er is een speciale in-game beloning voor hen die dit lukt.

Assassin’s Creed Shadows speelt zich af in feodaal Japan en was tijdens de eerste Assassin’s Creed showcase in september 2022 aangekondigd als Assassin’s Creed Codename RED. Deze showcase is via deze link terug te zien. De volledige onthulling van Assassin’s Creed Shadows is op 15 mei vanaf 18 uur te zien op het YouTube-kanaal van Ubisoft.
WIN: duoticket voor Furiosa: A Mad Max Saga-première op 21 mei
  • 3
  • 1
Binnenkort kunnen we weer met z'n allen genieten van een nieuwe blockbuster: deze keer wordt dat Furiosa : A Mad Max Saga. De release staat gepland op 22 mei en op 21 mei wordt de première vertoond. Voor die première mogen wij enkele duotickets weggeven. Zoals gewoonlijk is deelnemen erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet mogen wij jou met een duoticket richting de première sturen. De wedstrijd loopt tot en met 17 mei. Doe alstublieft alleen mee als u zich op 21 mei 's avonds naar Brussel kunt begeven. Zaterdag 18 mei sturen we een privébericht, dat binnen de 24 uur beantwoord moet worden met de gevraagde gegevens.

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis:
Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth vertolken de hoofdrollen in Furiosa: A Mad Max Saga van Academy Award-winnaar George Miller, het brein...
MultiVersus-trailer onthult eerste gameplay van DC-superschurk The Joker
  • 0
  • 1
Warner Bros. Games heeft vandaag een nieuwe MultiVersus-trailer vrijgegeven met de eerste gameplaybeelden van The Joker, die als speelbaar personage aan het rooster wordt toegevoegd wanneer de aankomende free-to-play platformvechtgame lanceert op 28 mei 2024. De iconische DC Super-Villain, ingesproken door acteur Mark Hamill (Batman: Arkham videogame serie, Batman: The Animated Series), is een Mage klasse personage met een moveset die vol zit met diabolische toepassingen die passen bij de Clown Prince of Crime, waaronder een bewapende pogo stick, bokshandschoenen met veermechanisme, een raketwerper en meer. De trailer laat ook de personagevarianten “The Batman Who Laughs” en “The Dark Prince Charming” voor The Joker zien.

MultiVersus is ontwikkeld door Player First Games en legt sterk de nadruk op online coöperatieve gameplay, aangevuld met een steeds groter wordende reeks populaire personages gebaseerd op Warner Bros. Discovery-franchises, waaronder Batman, Superman, Wonder...
Apex Legends: Upheaval is nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben Apex Legends: Upheaval uitgebracht, de nieuwste grote update voor de hero shooter. Spelers omarmen de Void met Alter, de sluwe nieuwe Legend die de belichaming is van chaos. Met de gloednieuwe Upheaval Battle Pass kunnen spelers vanaf Level 1 al verwoesting aanrichten met de “Void Touched” Legendary-skin voor het Volt-wapen en Epic-skins voor Alter, Wraith en Revenant. Op Level 25 hebben Legends de kans om harten te breken met de “Creeping Void” Legendary-skin voor Seer, om vervolgens op Level 50 de duisternis te omarmen met de "Void Witch" Legendary-skin voor Catalyst.

Uiteindelijk stelt de "Void Impulse" Reactive-skin voor de 30-30 Repeater op Level 100 en Level 110 spelers in staat de Void te beheersen. Ook krijgen ze de kans om hun uitrusting te voorzien van een universele Mythic Melee Cosmetic die door elke Legend en in elke modus kan worden uitgerust. Met Exotic Shards kan het thema, de krachtbron en meer van elke...
Shadowkeep, Beyond Light, The Witch Queen en meer nu gratis speelbaar voor alle spelers in Destiny 2
  • 0
  • 0
Bungie laat weten dat alle spelers tot en met 3 juni zonder extra kosten toegang hebben tot de volgende Destiny 2-uitbreidingen: Shadowkeep, Beyond Light en The Witch Queen. PlayStation Plus-leden krijgen ook toegang tot de meest recente uitbreiding genaamd Lightfall. Met gratis toegang tot deze uitbreidingen hebben spelers de kans om de Darkness-subclasses Stasis en Strand te gebruiken. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan drie extra raids die tijdens deze campaigns werden uitgebracht, kunnen ze nieuwe exotic-wapens en gear vrijspelen en nog veel meer.

Seizoenscontent en kortingsacties
Ook is alle seizoenscontent van het zesde jaar van Destiny 2 tot en met 3 juni beschikbaar voor alle spelers. Hierbij horen...
Videopreview: No Rest for the Wicked
  • 0
  • 1
Moon Studios, die we vooral kennen van de enorm geprezen Ori-games, kwam onlangs met een nieuwe game op de proppen. Ze gooien het deze keer over een totaal andere boeg qua genre met hun nieuwe titel: No Rest for the Wicked. De game is een action RPG die enorm hard aan de Souls-games doet denken. Het spel is momenteel speelbaar in Early Access via Steam sinds 18 april en er komt later ook nog een consoleversie uit. Wil je weten hoe Mrpoelie zijn eerste uren zijn verlopen in het spel? Check dan zijn videopreview van No Rest for the Wicked.

Eindelijk komst van Nintendo Switch-opvolger bevestigd!
  • 0
  • 1
Het moest er ooit van komen, maar Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, heeft eindelijk bevestigd dat er een opvolger komt voor de Nintendo Switch. Op zich is dat weinig nieuws, maar we zijn nu toch een stapje dichter bij een officiële onthulling van de nieuwe hardware. Via Twitter kondigde Furukawa aan dat de opvolger van de Switch nog dit fiscaal jaar, dat loopt tot en met maart 2025, aangekondigd zal worden. Wat we mogen verwachten, is nog niet geweten. Verdere details werden namelijk niet gedeeld.

Daarnaast werd ook aangekondigd dat we volgende maand een nieuwe Nintendo Direct mogen verwachten die op de tweede helft van dit jaar zal focussen. We zullen dit jaar dus nog verwend worden qua games op de Nintendo Switch. De opvolger van de Switch zal niet aan bod komen in de eerstvolgende Nintendo Direct.

Terug
Bovenaan