Tribeca Film Festival belooft veel leuks

Het Tribeca filmfestival is op 8 juni van start gegaan en loopt nog tot 19 juni. Het prestigieuze event is al twintig jaar een hoogtepunt in de New Yorkse kalender, nadat het in 2002 door onder meer Robert De Niro werd opgezet om weer leven te krijgen in de buurt van Lower Manhattan die door 9/11 zwaar getroffen was.

Tribeca staat al zijn ganse bestaan garant voor een schitterende mix van up-and-coming filmmakers, legendarische creatoren, glitterende premières en ontdekkingen. Dit jaar is het opnieuw mogelijk om binnen voorstellingen te bekijken máár is er ook het digitale Tribeca at Home platform, voor wie toch liever nog niet tussen het volk gaat zitten. Het festival biedt niet enkel screenings aan, er zijn ook panels (De Niro en Pacino in discussie over Heat!) en live optredens en er is zelfs een selectie live gaming te volgen. Welk lekkers brengt de stad New York ons?

1654884295143.png


Voor de gamers / interactieve ervaringsfans


De wereldpremière van Immortality, van de hand van Sam Barlow. Barlow is de schrijver en designer achter de twee Britse Silent Hill games (Origins en Shattered Memories). De interactieve film draait om de actrice Marissa Marcel, die in drie - onuitgegeven - films acteerde en daarna verdween. Aan de speler om het mysterie op te lossen.


Eveneens een wereldpremière voor As Dusk Falls, van INTERIOR/NIGHT en Xbox Game Studios. Je volgt twee families over een periode van dertig jaar, beginnend bij een mislukte overval. Al je keuzes hebben natuurlijk impact.


American Arcadia maakt ook zijn werelddebuut. Kan jij met je vel intact ontsnappen uit ‘s wereld’s grootste reality show? Arcadia is een jaren zeventig luxe grootstad waar iedereen een super leventje heeft. Alleen weten ze niet dat ze eigenlijk op tv komen. Wanneer de populariteit van het programma naar beneden gaat, komt het tot moord.


Voor de filmliefhebbers

1654884821172.png


American Pain. Het thema van de pijnstillerproblematiek in Amerika is er eentje die mijn interesse heeft. Deze documentaire geeft het verhaal van de bodybuildende tweeling Chris en Jeff George en hun keten pijnklinieken waar pillen als snoepjes werden uitgedeeld. Van de hand van Darren Foster (Mucho Mucho Amor, Borderland).

1654884886482.png


Employee of the Month, ofte L’Employée du Mois is een Belgische film! Twee collega’s zitten met een probleem: een ongeluk dat verdacht veel op een misdaad lijkt. Hoe gaan de totaal verschillend van karakters zijnde dames dit oplossen? Franstalige horror comedy met onder meer Peter Van Den Begin, Jasmina Douieb, Laetitia Maempaka en uit het brein van Véronique Jadin.

1654884934291.png


Subject. Wat gebeurt er eigenlijk met mensen wiens leven in een documentaire onder de loep komt? Wanneer plots heel de wereld schijnbaar je naam kent en al je geheimen? Met onder andere deelnemers aan The Wolfpack, Capturing the Friedmans, The Staircase en Hoop Dreams, zou dit een oprecht interessant onderwerp moeten worden.

1654885671434.png


Wie fan is van het oeuvre van David Lynch zal zeker interesse hebben in Lynch/Oz. Het verhaal van Dorothy en haar rode schoenen, is een inspiratie en fascinatie voor Lynch en hij refereert naar het verhaal in bijvoorbeeld Mulholland Drive en Blue Velvet. Deze docu heeft ook interviews met de legendarische John Waters en Karyn Kusama maar ook met filmcritici die helpen om licht te schijnen op de enigmatische man en zijn liefde voor Oz.

1654885016334.png


Loudmouth, het verhaal van Al Sharpton. Al tientallen jaren een van de figure heads voor de zwarte ervaring in Amerika is Sharpton niet weg te denken van de frontlinie van talloze impactvolle gebeurtenissen. Reverend Al roept diepe gevoelens op bij zowel zijn voor- als tegenstanders, deze documentaire duikt in zijn leven.


Voor de tv-enthousiast

1654885483284.png


The End is Nye. Bill Nye, the Science Guy (… even pauze voor een Amerikaan die Bill Bill Bill wil gaan juichen …) gaat elke mogelijke ramp, zowel natuurlijk als onnatuurlijk, gaan bekijken en leert ons hoe we ons kunnen voorbereiden en overleven maar ook voorkomen. Nye leert al enkele tientallen jaren aan Amerika dat wetenschap van levensbelang is en is een fenomeen dat wij ook best mogen overnemen.

1654885132733.png


Pantheon is een animatiereeks gebaseerd op een reeks kortverhalen van Kenneth Liu. Het verhaal draait om Maddie die op school gepest wordt en plots hulp krijgt van een mysterieuze persoon online. Dit blijkt haar recent overleden vader te zijn, wiens bewustzijn in de cloud geüpload is. Haar vader is de eerste Uploaded Intelligence maar zal niet de laatste zijn. Helaas blijkt al gauw dat er veel dieper een complot loopt en dat de wereldvrede in gevaar zou kunnen zijn.


Voor de muziekfans

1654885587442.png


Hallelujah: Leonard Cohen, a journey, a song. Het levensverhaal van Cohen, van zijn begin in een welstellende familie tot zelfs een verblijf van jaren in een Zen-klooster. Rode draad is het zingen en opnemen van zijn tijdloze Hallelujah, een lied waarvan de tekst door diversen ook aangepast wordt, met artiesten als Bono, Bob Dylan en K.D. Lang.

1654885276502.png


God Said Give ‘Em Drum Machines gaat terug naar de roots van de techno muziek en hoe deze in Detroit, Michigan kunnen gevonden worden en de Afrikaans-Amerikaanse, niet Duitse gemeenschap. Een rauwe kijk op het prille begin en wat allemaal fout kan lopen wanneer een movement zijn kinderschoenen ontgroeit.

1654885359075.png


Angelheaded Hipster: the songs of Marc Bolan & T-Rex. Marc Bolan was een uniek specimen, in zijn tijd al jaren voor op zijn tijd. In deze film gaan we met interviews met tijdsgenoten (Joan Jett, Billy Idol, Elton John, Ringo Star, ea) en archiefbeelden door het leven van de glammest in glam rock.
 
Terug
Bovenaan