Treat Yo’self Tuesday: Lego Atari

Het leven is een tranendal. Of toch alleszins een lasagne, net uit de oven, waarvan de bovenkant krokant goudbruin is maar het hart nog steenkoud. Gelukkig zijn we met zijn allen volwassen en moeten we doorgaans niet meer aan ma en pa vragen of we eens iets leuks mogen. Mocht je eens niet weten waarheen met je financiële surplus (loontopic, anyone) dan zoek ik graag wekelijks iets leuks uit waar je misschien wel plezier kan aan beleven.

Vanaf 1 augustus kan je jouw LEGO-lover hart ophalen aan de Atari 2600 console (set 10306), een OG uit 1977. De originele console kwam met een joystick, twee paddle controllers (controller met een ronde knop voor beweging en knoppen om te vuren) plus een spelcassette (eerst Combat, later Pac-Man). Haar eerste grote succes was Space Invaders en de 2600 was een paar jaar dé dominante console tot teveel low quality spellen (Pac-Man was van bedroevende kwaliteit, het E-T spel was een ramp). Tegenwoordig is de nare smaak echter grotendeels vervaagd en blijft enkel de nostalgie van hoe fantastisch het was om thuis arcade spellen te kunnen spelen.

LEGO geeft ons een set van 2532 stukjes. Hiermee bouwen we de console, drie spelcartridges (Asteroid, Adventure en Centipede). Elk spel heeft ook een mini-model van de mascotte, de joystick is ook te bouwen én er zit een echte jaren ‘80 gaming room verstopt! Ook een kastje om je spelcassettes op te bergen is aanwezig, de console heeft werkende knoppen en zelfs een kabel is aanwezig. Het spelletje Adventure was één van de eerste om ooit het concept easter egg te gebruiken, wie goed zoekt zou een LEGO tribute moeten kunnen vinden. Na de klassieke Nintendo Entertainment System (kortweg NES, setnummer 71374), is deze Atari een super retro aanwinst voor (of begin van) een collectie LEGO expert stukken. Nu te koop voor € 229,99.

08AB1C94-8682-4679-A84E-7D0C1AD774DB.jpeg
 
Bovenaan