The Witcher 3: CDPR geeft footage en informatie vrij omtrent de next-gen update

Het feit dat The Witcher 3 een gratis update zou ontvangen die onder andere de epische role-playing game mooier zou maken, wisten we al voor een relatief lange tijd, maar verleden week verklaarde CD Projekt Red dat we deze next-gen update dit jaar nog mogen downloaden. De firma onthulde tegelijkertijd dat men vandaag zelfs een livestream zou publiceren waarin men voldoende uitleg zou geven over de update in kwestie, en aangezien dit inmiddels gebeurde, is het voor ons nu tijd om de feiten eens op een rij te zetten!

CD Projekt Red vermeldde dat eigenaars van de actievolle RPG deze update vanaf 14 december kunnen installeren voor pc, Xbox Series S | X of PlayStation 5, en het team dacht bovendien aan zij die meerdere exemplaren van het spel bezitten. De Poolse developers implementeerden namelijk cross-progression save files, mede mogelijk gemaakt door de nieuwe cloud-integratie, waardoor jij zonder problemen je vooruitgang kunt hervatten op eender welk platform. Elke versie krijgt toegang tot een hoop veranderingen: zo confirmeerde men tijdens de livestream de mogelijkheid om ray tracing te activeren, terwijl andere grafische aspecten (zoals de modellen van de personages en de textures van de omgevingen) eveneens werden opgepoetst. Vooral op consoles betekent dit dat spelers binnenkort de keuze zullen hebben tussen twee verschillende opties qua algemene performantie: 30 frames per seconde mét ray tracing, of 60 frames per seconde zonder deze technologisch veeleisende verfraaiing.

Daar blijft het niet bij, want de update bevat bovendien een aantal kleinere aanwinsten. Haptic feedback (via de DualSense) voor de PlayStation 5-versie, een Photo Mode, quality-of-life verbeteringen voor zowel de besturing van het spel als diens gameplay, meer camera-opties, nieuwe instellingen voor de in-game map en een lading bug fixes. Als kers op de taart bedacht CD Projekt Red ook nieuwe queestes die enigszins gebaseerd zijn op de Netflix-vertolking, om zo onder andere nieuwe outfits te verdienen voor pakweg Geralt en Dandelion. Helaas is er op dit moment geen sprake van patch notes om zo een volledige lijst te bestuderen, maar we kunnen wel via deze video naar de ontwikkelaars luisteren, dit voor welgeteld een halfuur! Zij die liever iets korter willen bekijken, kunnen ten slotte ook op de onderstaande cinematische trailer klikken.

 
Laatst bewerkt:
Bovenaan