The Phantom of the Opera komt naar België: een eerste blik op Andrew Lloyd Webbers musical

Vorige maand werd bekendgemaakt dat The Phantom of the Opera in 2025 voor een maand naar België zal komen. Stadsschouwburg Antwerpen zal vanaf 6 februari 2025 tot en met 2 maart 2025 ondergedompeld worden in het decor van Andrew Lloyd Webbers alom bekende musical. The Phantom of the Opera zal hierbij voor het eerst in de originele Engelstalige versie te zien zijn in ons land. Nederlandse boventitels worden voorzien.

De musical speelde al voor meer dan 160 miljoen mensen in 46 landen, 193 steden en in 21 talen. Bovendien won de musical zeventig grote theaterprijzen, waaronder zeven Tony Awards en vier Olivier Awards, inclusief die voor Beste Musical. De originele productie opende in 1987 in het Londense West End, waar de show de voorbije 38 jaar lang onafgebroken speelt. Dit zijn niet de enige indrukwekkende cijfers: in totaal zullen decors, speciale effecten, zo'n honderd cast-, crew- en orkestleden en meer dan 230 kostuums afzakken naar Antwerpen. Muziekstukken als The Phantom of the Opera, Think of Me en Music of the Night passeren eveneens de revue.

The Phantom of the Opera, gebaseerd op de klassieke roman Le Fantôme de L’Opéra van Gaston Leroux en gesitueerd in het prachtige Parijs van de jaren 1930, vertelt het verhaal van een muzikaal genie dat alleen bekend staat als 'The Phantom'. Hij spookt rond in de diepten van het operagebouw van Parijs. Betoverd door het talent en de schoonheid van een jonge sopraan – Christine, maakt de Phantom haar tot zijn protegé en wordt hevig verliefd op haar. Onbewust van Christines liefde voor Raoul, leidt de obsessie van de Phantom tot een dramatische wending waarin jaloezie, waanzin en passies samenkomen.

Speeldata:
  • Donderdag 6-13-20-27 februari – 20 uur
  • Vrijdag 7-14-21-28 februari – 20 uur
  • Zaterdag 8-15-22 februari en 1 maart – 20 uur
  • Zondag 9-16-23 februari en 2 maart – 14 uur
Tickets zijn beschikbaar vanaf 49 euro.
Tickets en info op phantomoftheopera.be.

Over

Bron

  1. Persbericht
 
Terug
Bovenaan