Skyrim krijgt een officieel bordspel via crowdfunding op Kickstarter-concurrent

Ontwikkeld door Modiphius Games krijgt The Elder Scrolls V: Skyrim binnenkort ook zijn eigen bordspelversie. Opvallend is dat de crowdfunding hiervoor niet op het populaire Kickstarter wordt opgestart, maar wel op het gloednieuwe Gamefound.

Eind vorig jaar kwam Kickstarter nog in het nieuws door het massale succes van Frosthaven en Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Laatstgenoemde haalde met 4.6 miljoen dollar meer dan negen keer zijn oorspronkelijke doel op en zorgde zo op zijn eentje voor een vijfde van de inkomsten van alle videogame-projecten die op Kickstarter werden gestart in 2020.

Maar niet alle projecten vinden langer hun weg naar Kickstarter, die door zijn populariteit vaker af te rekenen krijgt met kritiek (geen gebruiksvriendelijke commentsectie, stretch goals die manueel moeten worden vrijgegeven, …). Bordspelontwikkelaar Awaken Realms speelt daar handig op in en ontwikkelde zelf een nieuwe crowdfunding-website speciaal voor bordspellen; Gamefound (dat voorheen enkel dienst deed als pledge manager). Na de succesvolle eerste campagne van ISS Vanguard (dat maar liefst $5 miljoen ophaalde) werden onlangs nieuwe projecten gelanceerd. Eén van de meest opmerkelijke projecten die er dit jaar nog zit aan te komen is ongetwijfeld de bordspelversie van The Elder Scrolls V: Skyrim. Het bordspel krijgt de hoogst originele titel “The Elder Scrolls 5: Skyrim The Board Game” en wordt ontwikkeld door Modiphius Games. Een logische keuze, want Modiphius heeft in het verleden al miniaturenspellen gemaakt gebaseerd op Fallout en The Elder Scrolls, die andere successen van Bethesda.

Voorlopig moeten we het ook nog doen met deze aankondiging, want voor de rest is er nog niks bekend gemaakt over het spel, noch is er al een releasedatum geprikt. Je kan je op Gamefound wel al aanmelden om op de hoogte te worden gehouden wanneer er meer informatie beschikbaar is of wanneer de crowdfunding effectief van start gaat (wellicht in juni, volgens Chris Burch (co-founder van Modiphius Games)). Benieuwd of Gamefound de hoge verwachtingen opnieuw zal kunnen inlossen!

The Elder Scrolls V Skyrim The Boardgame _ 1.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan