ROG Ally krijgt komende zomer met ROG Ally X betere specificaties

Republic of Gamers onthult de ROG Ally X: een nieuw model van zijn populaire ROG Ally gaming handheld. De ROG Ally X is ontworpen voor on-the-go gaming via Windows 11 en maakt gebruik van dezelfde AMD Ryzen Z1 Extreme-processor als zijn voorganger, maar onderscheidt zich door geüpgradede opslag, RAM, een verdubbelde batterijcapaciteit en een nieuwe behuizing met verbeterde ergonomie, koeling en connectiviteit. In combinatie met Armoury Crate SE 1.5-software, inclusief een nieuwe gamebibliotheek om te customizen en geünificeerde systeemupdates, is de ROG Ally X in ieder opzicht beter dan het originele model.

Beter in ieder opzicht
De originele ROG Ally werd geleverd met 512GB opslag, maar de ROG Ally X verdubbelt deze hoeveelheid en biedt maar liefst 1TB opslag. Daarnaast is het moederbord van de ROG Ally X opnieuw ontworpen en bevat deze nu een M.2 2280 slot, waardoor gebruikers hun opslag eenvoudiger kunnen upgraden dan voorheen mogelijk was.

Ook is er sprake van een RAM-upgrade: de ROG Ally X beschikt over 24GB LPDDR5X-7500 RAM. De AMD Ryzen Z1 Extreme is een APU en deelt de video-RAM met de RAM van het systeem zelf. Voor het optimaal afspelen van moderne AAA-titels komt 24GB RAM goed van pas: moderne games gebruiken meer VRAM voor levensechte textures in hoge resolutie, en 24 GB RAM biedt spelers de mogelijkheid om meer systeemgeheugen toe te wijzen aan zowel het systeem als de GPU, wat resulteert in betere performance.

Tot slot beschikt de ROG Ally X over een 80 Wh-batterij. Daarmee wordt de capaciteit van de accu van de originele ROG Ally verdubbeld en kunnen spelers langer aan de slag met hun favoriete games als ze onderweg zijn. Ondanks de aanzienlijke batterij-upgrade weegt de ROG Ally slechts 70 gram meer dan de originele ROG Ally. De gewichtsverdeling is perfect gecentreerd op het punt waar spelers hun duim en wijsvinger neerleggen als zij het apparaat vasthouden. Hierdoor voelt de ROG Ally X lichter aan dan de 678 gram doet vermoeden.

De ROG Ally X wordt deze zomer verwacht in de Benelux en heeft een adviesprijs van € 899,00.

ROG.jpg
 
Terug
Bovenaan