Regels P&A + Waarom kan ik hier niet posten?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tweak37

Crew Member
Crowdfunder FE
Regels Politiek & Actualiteit
* Discussies m.b.t. politiek en actualiteit horen hier thuis.
* Mods beslissen over de toegang tot Pol&Actua op basis van het postgedrag en de warngeschiedenis van de aanvrager.
* We mikken op discussies van enig niveau: onderbouw je stellingen met argumenten, laat holle slogans achterwege, blijf ontopic. Pas je schrijfstijl en taalgebruik aan.
* Kleine nieuwsfeiten mogen in de Algemene Nieuws & Achtergronden thread besproken worden. Voor zeer nieuwswaardige onderwerpen of voor diepgaandere politieke discussies open je een eigen thread.
* Het posten van volledige artikels is een inbreuk op het auteursrecht en dus niet toegelaten, hier of elders op het forum.
* Respecteer je tegenstanders in elke discussie: speel niet op de man, ga in op de argumenten van een ander, provoceer niet en scheld niemand uit.
* Het posten van memes en soortgelijke zaken is niet toegelaten.
* Gebruik de report functie om wangedrag te melden aan het moderatieteam!
* Er is een permanent feedback topic voorzien, waarin je je kritiek of ideeën voor dit forum kunt laten horen, al verwachten we natuurlijk ook hier beschaafde en onderbouwde posts.
* Uiteraard gelden hier ook de algemene forumregels.

Vooraleer je kunt posten in dit subforum moet je dus lid worden van de usergroup Actualiteitsposters. Dat lidmaatschap vraag je hier aan.

Bij het niet naleven van de regels kunnen mods beslissen om je post aan te passen of je een waarschuwing te geven per pm of op het forum zelf. Indien dit niet volstaat, kan je zoals op de rest van het forum bestraft worden met warns, wat kan leiden tot een forumwide ban. Bepaalde warns op het Pol&Actua forum kunnen bovendien ook leiden tot een tijdelijke of definitieve ban uit de usergroup Pol&Actua:

De warns in kwestie zijn opgedeeld in drie groepen (zie hieronder).
3 actieve warns uit groep 1 leiden tot een ban.
2 actieve warns uit groep 2 leiden tot een ban.
Warns uit groep 3 leiden ogenblikkelijk tot definitieve ban

1e ban uit de actuagroep: nieuwe aanvraag mogelijk na 1 week
2e ban uit de actuagroep: nieuwe aanvraag mogelijk na 3 maanden
3e ban uit de actuagroep: definitief. (gratie na verloop van tijd mogelijk naar discretie mods)

Warns worden enkel uitgedeeld voor posts in de afgelopen 72u. Indien je een warn krijgt, kun je altijd om uitleg vragen in PM. Commentaar of gezeur over warns in threads wordt niet geapprecieerd en kan op zijn beurt met een warn bestraft worden, conform de algemene forum regels.

Overzicht relevante warns + voorbeelden uit het leven gegrepen
Groep 1
 • Niet aangepast taalgebruik (i.e. denigrerende termen, onnodige caps, onnodige scherpe bewoordingen, hondenfluitjes)
  Vb:
  aLS ZE HET ERGENS ANDERS GOEDKOPER KUNNEN MOET HET DAAR OOK. Waarom moeten sossen altijd efficientie tegenwerken?
  Ze hebben gisteren een gehandicaptenhome gebombardeerd. Ik vraag me af of gij denkt dat die Palestijnen ook schuldig waren.
  Zionistische bitchboys.
 • Gebrekkige argumentatie 3 ptn (i.e. holle slogans, niet ingaan op argumenten of ze afdoen als belachelijk zonder argumentatie)
  Vb:
  milieu-effecten van langeafstandstransport :unsure: Alsof een beetje co2 van een paar bootjes kwaad kan 🤣
  Op vlak van Covid-19 zijn er zeker fouten gemaakt in de Verenigde Staten. Zeker geen slecht interview maar Trump is aan de macht gekomen na 8 jaar wanbeleid van Obama. Veel Afro Amerikanen zijn teleurgesteld in Obama. Het klopt wat Trump zegt. Na Abraham Lincoln heeft hij het meest gedaan voor de zwarte gemeenschap.
 • Op de man spelen 3 ptn (i.e. ad hominems, argumenten discrediteren door te wijzen op bepaalde eigenschappen of omstandigheden van de poster die dat argument aanbracht)
  Vb:
  Natuurlijk vind hij dat normaal, het is zelf een dopper die geen enkele ambitie heeft om werk te zoeken aangezien hij zich voor alles te intelligent vind. Nu de N-VA het zo goed doet heeft hij natuurlijk vooral schrik om zelf zijn uitkering te verliezen.
  ik pas even. Genoeg mensen met een burnout hier op bureau gehad die absoluut niet gekozen hebben voor die burnout en die niet zomaar konden stoppen. En al zeker ook niet allemaal jobs met aanzien en co hadden.
  Den bureau van rooie Rudy zeker
 • Belachelijke/onnuttige/ongewenste post 3 ptn (i.e. offtopic, zever, ongepaste grapjes en andere onzin)
Groep 2
 • Thread verzieken 4 ptn (i.e. verschillende belachelijke/onnuttige/ongewenste posts in één thread)
 • Uitlokken van flame 4 ptn (i.e. provoceren van andere forumleden door kleinerend taalgebruik e.d.)
  Vb:
  Wat is er ventje? Stoort de realiteit u?
  Israël = zionistische staat
  Mijn mening en nog van veel anderen.
  Maar doe maar rustig verder Israël, zo zorg je voor haat en slachtpartijen tegen uzelf
 • Flame 5 ptn (i.e. gescheld van allerlei soort, gericht naar andere forumleden)
  Vb:
  leer satire herkennen zwakzinnige. O en dat was met een smartphone geschreven zonder autocorrect. Ga Putin nog wat afzuigen. hahahahahah HA!!!!!
  Maar goed, indien het retard bastillon met ****, ***** en ******** op kop denken dat migratie perse slecht is, zal het dat ook zijn.
  kunt gij uzelf niet ophangen ipv op ons kap te leven ?
 • Racisme 5 ptn (i.e. flagrant racistische uitspraken)
  Vb:
  En kom niet af met de gebruikelijke zever van ze waren wel welkom toen ze hier in de mijnen enzo moesten komen werken. Dat waren Italianen, oostblokkers.. geen vuile moslims, het rotste ras ter wereld.

  Die man die zijn vrouw voor de zoveelste keer in mekaar had geslagen was weer een schrijnend voorbeeld van hoezeer de cultuur van nieuwe belgen verschilt van de onze.
  Zeker als we gaan kijken naar centraal-afrikanen. Die komen uit een dog eat dog leefcultuur en leven nu in een quasi geweldloze samenleving. Die maken helemaal niet de klik "ah ok hier kan ik gewoon samenleven met iedereen". Die maken de klik "allemaal zwakke prooien, zalig"
 • Blijven posten van threads/posts na delete 6 ptn (i.e. het terugplaatsen van (gelijkaardige) posts nadat deze door een mod verwijderd waren)
Groep 3
 • Moedwillige schending van de privacy (i.e. het openbaar maken van persoonlijke informatie van een ander forumlid die niet eerst door deze persoon zelf gedeeld is)
 • Zware flame, bedreigen van personen (spreekt voor zich)
 
Laatst bewerkt:

Tweak37

Crew Member
Crowdfunder FE
Het posten van volledige artikels* is een inbreuk op het auteursrecht en dus niet toegelaten, hier of elders op het forum.

Het is wel toegelaten om delen van een artikel te citeren, indien die relevant zijn voor een discussie. Hou hierbij de volgende richtlijnen in gedachten:

mediawijs.be zei:
Doel: citeren mag alleen als dit gebeurt voor een bepaald doel. De Auteurswet noemt als geoorloofde doeleinden kritiek, polemiek (een schriftelijke discussie), recensie (van bijvoorbeeld een album of programma), onderwijs of in het kader van wetenschappelijke werkzaamheden (bijvoorbeeld het aanhalen van een eerder wetenschappelijk werk om je eigen onderzoek te onderbouwen).

Proportionaliteit: slechts een deel van het werk mag worden overgenomen en niet meer dan nodig voor het doel van het citaat. Het is moeilijk aan te geven hoeveel van het originele werk mag worden gebruikt. Er is geen vaste regel voor de omvang van een citaat. Dit verschilt van geval tot geval. Foto’s of werken van beeldende kunst mogen wel integraal worden gereproduceerd.

Bronvermelding: indien je iemand anders zijn werk citeert, dan dien je hierbij de naam van de auteur te vermelden.
Tot slot is het enkel toegestaan te citeren uit op geoorloofde wijze gepubliceerde werken.

Bron: https://mediawijs.be/dossiers/dossier-mediamakers/wat-het-citaatrecht

*Tenzij je natuurlijk zelf over het auteursrecht zou beschikken of expliciete toestemming hebt van de rechthebbende om de tekst te delen. Vermeldt dit dan duidelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan