Kid_C

Crew Member
Crowdfunder
Everything psychedelic in here!

60s, 70s, 80s, 90s, 00s,... Psychedelische muziek was er steeds bij! Ik zou het hier houden op "rockinfused" psychedelica, anders gaat het wel héél breed.

Hier dus voor alle: psych pop, space rock, heavy psych, acid rock, canterbury scene, psych folk, psych soul, raga rock, ...

60s


70s


80s


90s


00s

 

Wolfken

Active member
Crowdfunder
Machtige optredens van gezien in de Nijdrop in Opwijk en in de VK in Molenbeek.
Ik denk dat dit na de release van Strangeitude was, het album waar Sploosh opstaat.
Als ik mij nog goed herinner stond enkel de drummer op het podium, en speelden de andere bendleden vanaf mini podiums in de zaal.

Edit: ik heb mij vergist, de groep die mini podiums speelde, was niet ozric, maar wel KONG, die heb ik sowiezo ook in de nijdrop gezien, en ik denk dat ik die ook in de VK en in de AB gezien heb.

 
Laatst bewerkt:

shiftyke

Well-known member
Crowdfunder
Dat heb ik toch even moeten googlen, voorliefhebbers me dunkt
xGHbMVa.gif


Nazi exploitation (also Nazisploitation) is a subgenre of exploitation film and sexploitation film that involves Nazis committing sex crimes, often as camp or prison overseers during World War II. Most follow the women in prison formula, only relocated to a concentration camp, extermination camp, or Nazi brothel, and with an added emphasis on sadism, gore, and degradation.
 

Kid_C

Crew Member
Crowdfunder
Dat heb ik toch even moeten googlen, voorliefhebbers me dunkt
xGHbMVa.gif
Zitten echt pareltjes tussen als 'Ilsa, She Wolf Of The SS'.
Ik denk dat er ook een fake trailer is gemaakt voor de Grindhouse films van Rodriguez en Tarantino: Werewolve Women Of The SS.
 

Avondland

Well-known member
Eerste luisterbeurt was wtf is dit...

Ondertussen al fan van het volledige album :p
Ik zie de nazi links wel niet buiten de SS mss.
Op Reddit kan je daar een draadje over vinden. Het zal wel een soort gimmick zijn, maar muzikaal is dit wel subliem. Alleen weet ik niet zo goed of die gemakkelijk kunnen touren, want er is vandaag een hypergevoeligheid over geflirt met dat soort symboliek.
 

Hoffman

Active member
Mijn eerste aanvaring was GONG. (ikzelf ben van 74) en sinds dan nooit meer losgelaten... decennia later alles gevolgd van ozric, denk dat ik ze 10 keer gezien heb, System 7 voor het wat modernere werk, maar steve hillage was ook gelinkt aan GONG.
Mee recentelijk, alez tis te zeggen post 2000 zaken zoals Orange Goblin (wat misschien eerder stoner rock is maar toch ook psychedlisch , alez toch in mijn hoofd haha)

 

Kid_C

Crew Member
Crowdfunder
Hell yeah, Gong heeft enkele geweldige platen gemaakt! Camembert Electrique & Flying Teapot :love:

Momenteel aan het luisteren naar de nieuwe van Beautify Junkyards. Psychpop uit Portugal met wat zweverige vibes.

 

shiftyke

Well-known member
Crowdfunder
Misschien iets bekender maar wat een plaat was dat zeg! Sowieso future classic


Daarnet Jefferson Airplane nog eens opgelegd, vroeger uren naar geluisterd maar om één of de andere reden is dat wat uit mijn vizier gegaan.
Sebiet Kid's suggesties er ook nog eens bijpakken ze 🤘
 

Avondland

Well-known member
Past occult rock ook in dit draadje of niet? Zal een randgevalletje zijn met de stoner & doom-topic. The Devil's Blood vind ik de moeite waard, jammer dat de trekkende kracht Selim Lemouchi zelfmoord heeft gepleegd.

 
Bovenaan